Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Забудова ділянок біля ЖК «Амстердам»

  • 03.11.21, 14:31

hlavnyj-rysunok.jpg?fit=935%2C534&ssl=1

Чи пішли депутати міської ради Дніпра проти Геннадія Корбана та забудова ділянок біля ЖК «Амстердам» під розміщення нового БФК MAYAK. 

Як пишуть журналісти ІА Антикорупційна правозахисна рада, на своєму сайті компанія Дайтона ГРУП (ЄДРПОУ 41964313) анонсує будівництво БФК MAYAK. Компанію пов’язують із Геннадієм Корбаном, зв’язки можна прослідкувати на даними Аналітичної системи YouControl. Засновниками компанії є Олег Левін та ТОВ «Алюр Девелопмент» (ЄДРПОУ 40917262). Олег Левін – наближена до Корбана особа, разом вони планували забудувати Протасів Яр у Києві, проти цього були місцеві мешканці.  Сам Корбан від забудови Протасового Яру відхрещувався. Нагадаємо, в далекому 2010 році Олег Левін був поруч із Геннадієм Корбаном, коли в ресторані «Пеппероні» у Дніпропетровську пролунав вибух. Того разу ніхто не постраждав, а Геннадія Аксельрода, який також був разом з Кобаном та Левіним під час вибуху, вбили згодом. Ще раніше забудова ділянок біля ЖК «Амстердам» планувалась приватною фірмою яка має відношення до групи «Приват» Ігоря Коломойського. Але, схоже, що бізнес-групи не знайшли порозуміння. Маємо очевидне протистояння з метою отримання під забудову землі на Набережній Дніпра.

Фіаско із забудовою Протасового Яру компанію Дайтона ГРУП не зупинило, на тепер на сайті забудовника викладено багато об’єктів, що зводяться. В тому числі здійснюється продаж нерухомості в сумнозвісному ЖК «Женева». Зацікавила компанію  Дайтона ГРУП й забудова ділянок біля ЖК «Амстердам». Компанія отримала дозвіл на будівництво біля будинку, де мешкає Геннадій Корбан. Саме тут планується звести 32-поверховий житловий комплекс MAYAK.

Хмарочос житлового комплексу MAYAK, буде розташовуватись майже на Фестивальному причалі, що значно зменшить візуальний простір Набережної Дніпра, для містян, які люблять тут відпочивати.  Втім ті, кому вистачить грошей на дорогі квартири у новобудові, матимуть чудовий зовнішній вид.

Будівництво БФК MAYAK буде вестися на земельній ділянці з кадастровим номером: 1210100000:03:328:0255. Цікаво, що від отримання дозволу на розроблення проєкту землеустрою до передачі земельної ділянки в оренду пройшло всього шість місяців.

korban-skhema.jpg?resize=300%2C300&ssl=1Забудувавши земельну ділянку з кадастровим номером: 1210100000:03:328:0255 Дайтона ГРУП могла б зацікавитися іншою земельною ділянкою з кадастровим номером 1210100000:03:328:0258. Ця ділянка знаходиться поруч із територією, де зводиться  БФК MAYAK і чудово б підійшла для облаштування паркінгу чи нових комерційних споруд. Втім депутати Дніпровської міської ради своїм рішенням від 22.09.2021 № 415/10 віднесли зазначену земельну ділянку до переліку земельних ділянок, які не підлягають забудові.

То чи пішли депутати проти Геннадія Корбана і забудова ділянок біля ЖК «Амстердам» скоро припиниться? Насправді, ні. В рішенні, за яке проголосували місцеві обранці йдеться про земельну ділянку по вул. Січеславській Набережній у районі буд. № 53. Депутати чомусь не стали в своєму рішенні вказувати  конкретний кадастровий номер - 1210100000:03:328:0258, та адресу ділянки: м. Дніпро, вулиця Січеславська Набережна, 47а.

Прийняття зазначеного рішення Дніпровської міської ради може підтверджувати протистояння бізнес-груп Ігоря Коломойського та Геннадія Корбана. В свою чергу, в той час, коли мільярдери боряться за прибутки, містяни втратять чергову землю в районі набережної та отримують бетонну коробку, де буде мешкати «еліта».

1.jpg?resize=300%2C300&ssl=1Ймовірно, що на рішення депутатів Дніпровської міської ради могли вплинути плани компанії  ТОВ «Естейт Сіті» (ЄДРПОУ 43505163). Ця компанія планувала взяти в оренду земельну ділянку з кадастровим номером: 1210100000:03:328:0258. Для цього 29.03.2021 року ТОВ «Естейт Сіті» направило до  Дніпровській міськради клопотання про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою. Згідно частини 3 статті 123 Земельного кодексу України відреагувати міська рада мала протягом одного календарного місяця. Міські депутати мали дати дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки або надати мотивовану відмову. Жодного з зазначених рішень ТОВ «Естейт Сіті» не отримало, а тому звернулося до Дніпропетровського окружного адміністративного суду. В Позові ТОВ «Естейт Сіті» просило визнати протиправною бездіяльність Дніпровської міської ради та зобов’язати депутатів надати дозвіл  на розроблення технічної документації із землеустрою. Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду В.Віхрова Позов задовольнила частково. Була визнана протиправною бездіяльність Дніпровської міської ради щодо неприйняття у місячний строк рішення, зобов’язань на Дніпровську міську раду не накладалися.

За даними Аналітичної системи  YouControl компанія «ЕСТЕЙТ СІТІ» (ЄДРПОУ 43505163) входить у групу «Фінтех Бенд». Це IT-компанія, ключовими особами якої є Олексій та Дмитро Дубілет, Олег Гороховський, Михайло Рогальський, Євгенія Кривенко. Найбільш відомий проект - Monobank. Зазначені особи напряму або опосередковано мали відношення до групи «Приват» Ігоря Коломойського.

Очевидно, що на земельній ділянці з кадастровим номером 1210100000:03:328:0258 компанія «ЕСТЕЙТ СІТІ» планувала нове будівництво. Втім, як вже зазначалося, депутати Дніпровської міської ради своїм рішенням унеможливили подібне будівництво

Втім через неточність адреси земельної ділянки вона за необхідності може «випасти» з переліку земельних  ділянок, які не підлягають забудові.

Час покаже, хто виграє в суперечці за земельну ділянку на Набережній Дніпра – Геннадій Корбан чи близька до групи «Приват» ТОВ «ЕСТЕЙТ СІТІ». В будь-якому випадку програють дніпряни. 

1

Коментарі