хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Корупція при похованні на кладовищах Дніпра

  • 29.09.21, 10:28

hlavnyj-rysunok-2.jpg?fit=500%2C250&ssl=1

За все в житті доводиться платити навіть, коли життя добігло кінця. Як пишуть на сайті ІА Антикорупційна правозахисна рада,  корупція при похованні на кладовищах Дніпра не оминає містян

Рано чи пізно зі смертю стикається кожен. І дуже часто поруч виникають люди, які бажають на цьому заробити в обхід закону.  А декому вдається заробляти на незаконних кладовищах, так поблизу Дніпра більше двадцяти років функціонує незаконне приватне кладовище. Міська влада Дніпра заявляла, що корупція при похованні на кладовищах міста буде знищена. Але до нас надходить тривожна інформація, про систематичне здійснення поховань на кладовищах за завищеними цінами. Спробуємо розібратися, чи дійсно подолана корупційна складова на кладовищах Дніпропетровщини.

В 2019 році міська влада Дніпра змінила керівника комунального підприємства «Ритуальна служба». Місце Олександра Тюменцева зайняла Ванда Сіровська. Представники Тюменцева заявляли про незаконність звільнення. Щоб довго не сперечатися, в мерії Дніпра створили нове комунальне підприємство – «Міська ритуальна служба». Саме це КП очолила Ванда Сіровска.  Такі дії в мерії пояснили корупцією колишнього керівництва комунального підприємства і бажанням покласти край подібним фактам.  У містян складалося враження, що корупція при похованні на кладовищах Дніпра пішла з нашого міста назавжди.

         Але журналісти Інформаційного агентства ГО «Антикорупційна правозахисна рада» з’ясували, що корупція при похованні на кладовищах Дніпропетровщини нікуди не поділася.

Зроблено це було в ході власного розслідування, яке стосувалося функціонування кладовища, розташованого на  вулиці Мукачівській, 210 (кладовище «Діївка-2», «Мукачивська-Богуна»).

Вартість послуг, які на кладовищах надають працівники КП «Міська ритуальна служба», визначена рішенням Виконкому Дніпровської місьради №628 від 02.06.2020.  Найдорожчою є послуга з ручного копання могили довжиною  2,4 метри, її вартість складає 1784,40 гривень.

Втім людям на кладовищі  «Діївка-2» за поховання рідних платити доводилося врази більше. І ми знайшли цьому причину. Вона полягала у змові співробітників КП «Міська ритуальна служба», які обслуговували Діївське кладовище.

Згідно даних Реєстру судових рішень співробітники КП «Міська ритуальна служба» вступили у злочинну змову з метою отримання неправомірної вигоди. У схемі були задіяні начальник  виробничої дільниці № 6 з реалізації ритуальних послуг КП «Міська ритуальна служба» Сергій Радовський, його заступник Андрій Алдабаєв та робітник ритуальних послуг цього кладовища Євгеній Грисенко.

Розрахунок Радовського, Алдабаєва та Грисенко був на емоціональний розпач рідних людини, яка пішла з життя і яку треба поховати. А отже чоловіки могли самостійно встановлювати ціни на ритуальні послуги, значно завищуючи їх. Вартість поховання визначалася в залежності від матеріального стану рідних та стану в якому вони перебували. Якщо людина була добре одягнута і перебувала у великому розпачі, то платити доводилося більше.

Зазвичай за надання місця для поховання та викопування могили рідним необхідно було сплатити 6500 гривень. Іноді суми сягали 10 000 гривень. Але в будь-якому випадку до каси людина вносила 1436,03 гривні, інші гроші платилися готівкою.

З початку року до 07.06.2021, коли злочинна схема була припинена, начебто, за 1436,03 гривні було укладено 340 договорів. З цього можна зробити висновок, що корупція при похованні на кладовищах Дніпра сягала чималих об’ємів і після 2019 року так і не була поборена.

Виявлені факти внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 368 та частиною 4 статті 368-3 Кримінального кодексу. Номер Єдиного реєстру досудових розслідувань – 42021041690000001. Працівникам КП «Міська ритуальна служба» оголошено про підозру, обвинувальний акт скеровано до суду.

Можна припустити, що аналогічна ситуація складається при похованні померлих на всіх кладовищах Дніпра. Ми робимо висновок, що міська рада Дніпра, заявляючи про подолання корупції сприяла зміні осіб, які цю корупцію очолювали. Можна зробити висновок, що призначення нового керівництва профільного комунального підприємства ні що інше, як перерозподіл корупційної сфери впливу.

Адже корупція при похованні на кладовищах Дніпра, нажаль, нікуди не зникла.

1

Коментарі

Гість: б66

129.09.21, 11:16

Йа коґда попаду на тот Свет, буду проситься в Монголію, там людей после смерти в землю не закапывают Брежнев в прошлой жизни был если не Казах, то точно Монґ0Л) Пусть лучше мой трупп после смерти сожгут Англечане или яПАН, чем быть закопаным в ЗЕмолю)))

    Гість: б66

    229.09.21, 11:25

    Видите в низу креста перекладинка, это педали велосипеда))) Мужчина застёгивает одёжку с лева направо, значит и креститься должен так, а если женщина крестится с права на лево, ото і та перекладика, а так как Она сделана с Ребра АДама, повинна хреститись лівою рукою з права на ліво, як німці тримали ХАЙ ґідтерьєр, а якщо у неї в ДЖИНссаk правостороння шыринка, то нехай хреститься згидно шырики)))