хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Незаконне будівництво кафе на короленко

  • 11.08.21, 12:22
Post image
Як пишуть на сайті ІА Антикорупційна правозахисна рада, відомий у Дніпрі бізнесмен-мільйонер здійснює незаконне будівництво кафе в центрі міста на вулиці Короленко, 2Д

Будівництво кафе, яке ведеться на вулиці Короленко, 2-Д може стати добрим прикладом того, як порушувати українське законодавство.  Нажаль, все частіше підприємці, які мають мільйонні статки, нехтують нормами законодавства та інтересами пересічних громадян. Так сталося і в даному випадку. Але, завдяки злагодженим діям наших журналістів, представників контролюючих, правоохоронних органів незаконне будівництво зупинено. Ми не хочемо переходити на персоналії, адже системно використовуються не пов’язаними між собою суб’єктами  різноманітні схеми незаконної забудови земель нашого міста. Незаконне будівництво кафе на вулиці Короленко, 2-Д є прикладом, підтверджуючим те, що не завжди наявність великих грошей може вважатися індульгенцією для правопорушників. При злагодженій взаємодії, можна змусити й мільйонерів дотримуватись норм чинного законодавства.

Імовірно, що за будівництвом на Короленко, 2-Д стоїть відомий у Дніпрі підприємець. Втім будівельними роботами займатися не став, все доручив дружині . Принаймні офіційно саме Ірина Рисіна фігурує в містобудівних умовах і обмеженнях, які були видані для робіта на вулиці Короленко, 2-Д.

Містобудівні умови і обмеження були затверджені наказом департаменту по роботі з активами Дніпровської міської ради № 529 від 12.12.2019. Згідно згаданого документу на вулиці Короленко, 2-Д, начебто, проводиться реконструкція нежитлового будинку, торговельного комплексу під кафе. Як зазначають фахівці і тут було порушено українське законодавство.

Реконструкція (згідно ДБН А.2.2-3:2014) передбачає повне або часткове збереження елементів несучих і огороджувальних конструкцій. Порівняємо теперішню будівлю на Короленко, 2-Д зі старими фото будівлі за цією адресою. Очевидно, що будівлю зведено наново без повного або часткового збереження елементів несучих і огороджувальних конструкцій.

Рисіною І.В. було подано завідомо недостовірні відомості та документи в повідомленні про початок будівельних робіт. Ця схема могла дозволити оминути необхідність в отриманні документів, які необхідні для нового будівництва.

На цьому незаконне будівництво кафе на Короленко, 2-Д не припинилося. Роботи тут проводилися в межах історичного ареалу «Центральний», а отже мали бути погоджені з Міністерством культури та інформаційної політики. Це вимога пунктів 14, 17 частини 2 статті 5 Закону України «Про охорону культурної спадщини».

Втім в Мінкульті нам повідомили, що будівельні роботи на Короленко, 2Д  у місті Дніпро в міністерстві не погоджувались.
До того ж саму земельну ділянку з на вулиці Короленко, 2-Д Ірині Рисіної було передано незаконно.

Це випливає з Акту перевірки дотримання вимог земельного законодавства, складного Головним управлінням держгеокадастру в Дніпропетровській області.

Ми звернулися до Управлінням державного архітектурно-будівельного контролю Дніпровської міської ради аби вони перевірили незаконне будівництво кафе на Короленко, 2-Д. За результатами перевірки було складено Акт від 08.07.2021 №00000000039 та протокол про адміністративне правопорушення від 08.07.2021. Особу було притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.5 ст.96 КУпАП.

Також  винесено припис про зупинення підготовчих та будівельних робіт від 08.07.2021, а Декларацію про початок будівельних робіт скасовано.

А отже, Ірина Рисіна більше не зможе вести будівельні роботи на вулиці Короленко, 2-Д.

Також, залишаються відкритим питання, щодо дотримання пожежних норм та правил, відстань від сусідніх будівель, проїжджої частини дороги, тощо. В даному випадку, враховуючи чисельні порушення норм та правил, вважаємо, що таке будівництво може створити небезпеку для мешканців міста.

Заява про вчинення кримінального правопорушення вже подана до Центральної окружної прокуратури, відомості внесено до ЄРДР, розпочато досудове розслідування.

ВСІ НОВИНИ

0

Коментарі

Гість: ВсёВыше@Выше

111.08.21, 13:23

А чего Короленко такой мааааленький в заголовке?
Вот у нас, на Карпенко-Карого, никаких кафе нет. Одна занюханая почта.