хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Незаконний гранітний кар’єр

  • 07.05.21, 15:29

На території Дніпропетровської області виявлено незаконний гранітний кар’єр. Видобуток та продаж граніту з цього кар’єру пов’язують з групою «Алеф» Вадима Єрмолаєва
В ході проведення журналістами Інформаційного Агентства ГО «Антикорупційна правозахисна рада» власного розслідування стало відомо про самовільне зайняття земельної ділянки де фактично розміщується незаконний гранітний кар’єр. Сама ділянка знаходилась на вулиці Ватутіна в селі Болтишка Криничанського району Дніпропетровської області.

Під час огляду території було встановлено, що металевою сіткою огороджено майже сім гектарів території.

Прохід був закритий, а ділянка охоронялася невідомими особами, до того ж здійснювався постійний відеонагляд.

Місцеві розповіли, що на вказаній земельній ділянці раніше працював незаконний гранітний кар’єр.

Однак, на сьогоднішній день видобуток припинений, а сірий граніт який видобули із надр землі, продається невідомими особами.

Журналістами Інформаційного агентства ГО «Антикорупційна правозахисна рада», було направлено запит до Божедарівської селищної ради.

В запиті ми просили надати інформацію про земельну ділянку, де здійснювався видобуток сірого граніту.

В Божедарівській селищній раді нам повідомили, що земельна ділянка у власність або оренду не надавалась.

За нашою заявою територію, де розмістився незаконний гранітний кар’єр, перевірили фахівці Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровської області. В ході перевірки було виявлено низку порушень українського законодавства. Також було з’ясовано кому саме належить незаконний гранітний кар’єр.

Згідно перевірки держгеокадастру земельна ділянка використовується ТОВ «СІ-АЛЬ» (ЄДРПОУ 21852167). Компанія організувала зберігання та реалізацію гранітних блоків здобутих відкритим методом видобутку корисних копалин у вигляді рудничного кар’єра. Кар’єр розташовувався на оглянутій території без відповідного рішення про її передачу у власність або надання в оренду та за відсутності вчиненого правочину щодо неї.

Також, згідно перевірки, в діях ТОВ «СІ-АЛЬ» (ЄДРПОУ 21852167) вбачається порушення земельного законодавства. Яке полягає в пошкодженні ґрунтового покрову на оглянутій земельній ділянці. Відповідальність за що передбачена пунктом «и» статті 211 Земельного кодексу України та статтею 53-3 КУпАП.

Крім того встановлено факт заволодіння ґрунтовим покривом, відповідальність за що передбачена статтею 239-1 Кримінального кодексу України.

З перевірки вбачається, що ТОВ «СІ-АЛЬ» самовільно займає земельну ділянку, де і розміщується незаконний гранітний кар’єр. Відповідальність за такі дії підпадає під статтю 197-1 Кримінального кодексу України.

Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, розрахувало розмір шкоди, яка була заподіяна внаслідок діяльності кар’єру. 

Загальна сума збитків завдана ТОВ «СІ-АЛЬ» (ЄДРПОУ 21852167) склала 1 045 096,56 гривень.
Зібравши наявну інформацію про діяльність незаконного гранітного кар’єру, ми звернулися до прокуратури. Заява була складена по факту самовільного зайняття ТОВ «СІ-АЛЬ» земельної ділянки в селі Болтишка Криничанського району.
Дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені за частиною 2 статті 197-1 Кримінального кодексу України. Номер кримінального провадження 42021041160000020.

Згідно даних аналітичної системи YouControl ТОВ «СІ-АЛЬ» (ЄДРПОУ 21852167) очолює Олег Купрін. Адреса реєстрації компанії –  місто Дніпро, вул. Собінова, 1. Саме за цією адресою зареєстровано більшість компаній, які напряму або опосередковано пов’язані із відомим у Дніпрі девелопером Вадимом Єрмолаєвим.


0

Коментарі