Морква літня та зимова.

  • 23.11.15, 04:35
4 шага к хорошему урожаю моркови
Марина Иваненко 18.05.2014 |  38878

Для того чтобы морковь порадовала большим количеством сочных и здоровых корнеплодов, предлагаем вам воспользоваться некоторыми полезными советами.

  1. В конце апреля, когда земля хорошенько прогреется, формирую гряды. Длина каждый раз произвольная, ширина – не больше 110 см и высота – 25 см. Бороздки делаю на ширину тяпки, глубиной в 1 см. Расстояние между ними – 25 см. Грунт на грядке должен быть рыхлый и хорошо удобренный.

  2. Проверяю семена на всхожесть – заливаю их водой. Всплывшие отбраковываю, оставляю только полные и крепкие. Замачиваю их в стимуляторе роста на 18-24 часа (состав: 3 капли Эпина на 100 мл теплой кипяченой или, если есть, дождевой воды). Процеживаю и заворачиваю в хлопчатобумажную ткань. Затем укладываю в целлофановый пакет и отправляю на батарею. Через 4 дня семена прорастают.

  3. Беру ведро (10 л) воды, добавляю в него 1 ст. л. комплексного удобрения, размешиваю и засыпаю семена в этот раствор. После того как семена "закружатся в вальсе", не давая им осесть на дно, набираю в кружку и выливаю по всей длине бороздки.

  4. Обратной стороной граблей закрываю бороздки почвой. Через 5-6 дней моя красавица всходит. Через 10 дней удобряю коровяком (1:10). Прореживаю морковь один раз за сезон.

Таким же способом можно высевать морковь в середине июня. На зиму ее оставляют в земле, а когда наступают заморозки, грядку укрывают камышом. Морковь копают по весне. Урожай получается даже лучше осеннего.


Теряют больше иногда...

  • 02.11.15, 16:16
"В человека, вытащившего тебя из состояния
"я мертва", очень легко влюбиться"

Miss Li I Can't Get You Off My Mind

"I Can't Get You Off My Mind"

I can't get you, get you off my mind
I can't get you, get you off my mind
I'm hanging 'round the phone
Waiting for a call,
I would it give my all just to hear you say hello!
But hunny...

I can't get you, get you off my mind
I can't get you, get you off my mind
I clean the house a thousand times
Just to get my mind on something else
I go drinking with the girls
To quit thinking about you
But hunny...

I cant' get you, get you off my mind
And I can't get you, get you off my mind
And I can't get you, get you off my mind
I cant' get you, get you off my mind
ohh no, noo

I don't know what to do
You're everywhere I turn
And everywhere I go
But I'll try to cut you out of my life
Just as you cut me out of yours
oh oh uh uh

I can't get you, get you off my mind
I can't get you, get you off my mind
I can't get you, get you off my mind
I can't get you, get you off my mind



Мариновані маслюки.

  • 19.10.15, 01:24
Рецептів маринаду величезна безліч. Маслюки дуже смачні в кисло-солодкому маринаді, в гострому томатному соусі, в прянощах. Підготувати маринад бажано ще до того, як маринувати гриби. Маслюки будуть варитися, а маринад - настоюватися.
 Класичний рецепт передбачає наступні пропорції:
 на 3 літри води додається 50 грамів столового оцту, 1 чайна ложка солі, 05 ложки цукру, лавровий листок і 3 горошини перцю. Всі інгредієнти додаються в киплячу воду, після чого туди ж відправляється і гриби. Кип'ячене вариво розливають по банках, закочується і закутується до повного охолодження. Але існує і безліч альтернатив класиці. Рецепт можна доповнити однією-двома гвоздичками, кількома зернами зіри, гілкою розмарину, зернами гірчиці. Головне правило - без крайнощів. Насичений і самодостатній смак маслюків не потребує великої кількості спецій. Мариновані маслюки навіть при мінімальному наборі приправ дуже смачні. Є необхідність стерилізації? Якщо ви боїтеся, що одного разу вночі прокинетеся від канонади лопаються банок, стерилізувати гриби потрібно обов'язково. Однак лісові гриби чудово зберігаються. Головна умова - абсолютна стерильність при закочуванні та правильне зберігання. Класти маслюки потрібно ретельно вимиту тару, оброблений паром. Мити банки необхідно звичайною содою - цей спосіб перевірений десятиліттями. А для стерилізації підійде нехитра система з каструльки з киплячою водою і металевої підставки. Володарі пароварок і посудомийних машин вирішують проблему стерилізації сучасним способом - з допомогою техніки. Зберігати закочені баночки краще в льосі або підвалі. Цілком нормально мариновані маслюки без стерилізації зберігаються і в міських квартирах. Головне, щоб місце було прохолодним і темним.
Як маринувати гриби маслюки? Мариновані маслюки - рецепт. Мариновані маслюки без стерилізації
Сервіс виварювання чудово дезінфікує. Більш того, навіть оцет в цьому рецепті потрібен тільки для смаку. Цілком можна закочувати маслюки в банки, просто підсолюючи їх. Навіть такі гриби відмінно себе почувають до зимових свят. Подача на стіл У кожної господині, яка знає, як маринувати гриби маслюки, напевно, є безліч рецептів з ними. Справжній кулінарний хіт - це салат з маринованих грибочків, зеленої цибулі і домашнього соняшникової олії. Таке блюдо будь-сімейна вечеря перетворить в справжнє свято. Тільки заради таких вечорів варто восени маринувати маслюки! Рецепт же цей далеко не єдиний. Такі грибочки можна додавати, наприклад, вінегрет. Вони чудово поєднуються з солоними огірками і квашеною капустою. Їх можна додавати в піцу і начинку для пирогів.

Что ты, осень, наделала с нами?..

  • 30.09.15, 22:55


Слова Николая Заболоцкого

Обрываются речи влюбленных,
Улетает последний скворец...
Целый день осыпаются с кленов
Силуэты багровых сердец.
Что ты, осень, наделала с нами!
В красном золоте стынет земля.
Пламя скорби свистит под ногами,
Ворохами листвы шевеля.

Облетают последние маки,
Журавли улетают, трубя.
И природа в болезненном мраке
Не похожа сама на себя.
По пустынной и голой аллее,
Шелестя облетевшей листвой,
Отчего, отчего,
Отчего ты, себя не жалея,

с непокрытой бредешь головой?

Вся природа теперь затаилась
В этих странных обрубках ветвей.
Ну а что же с тобой приключилось?
Что с душой приключилось твоей?
Как посмел ты красавицу эту,
Драгоценную душу твою,
Отпустить, отпустить,

 Отпустить, чтоб скиталась по свету,

Чтоб погибла в далеком краю?

Пусть непрочны домашние стены,
Пусть дорога уводит во тьму,

Нет на свете печальней измены,

Чем измена себе самому.

Себе самому...




Квашена капуста "Царська".

  • 22.08.15, 23:23

Квашена капуста «Царська»

Квашена капуста рецепт швидкого приготування смачної, хрусткої капусти в домашніх умовах.
Квашена або солона капуста є традиційною стравою у багатьох народів. Популярність цієї страви цілком виправдана: адже в зимову пору воно було одним з небагатьох джерел вітамінів. Правда, готували її скрізь по-своєму.
Так, наприклад, в класичних російських рецептах в капусту прийнято додавати багато моркви. У Чехії зазвичай використовують насіння кмину і ріпчасту цибулю. В Україні частим поєднанням є капуста з яблуками.

Інгредієнти:

10 кг капусти
500 г моркви
500 г ріпчастої цибулі
1 стакан крупної солі
1 ст. ложка насіння кмину
3 лаврових листа
1 ст. ложка запашного перцю горошком
щіпка коріандру

Маленькі хитрощі

класичним співвідношенням капусти і солі є 100:2-3, тобто на 1 кг капусти потрібно 1,5-2 ст. ложки солі. Сіль при цьому краще брати велику і нейодовану.

Приготування

Капусту підготуйте до засолюванні: очистіть від зовнішніх листя, розріжте на половинки, видаліть качан і нашаткуйте. Цибулю очистіть і подрібніть,
почищену моркву натріть на великій тертці. У тазу перемішайте підготовлену капусту, моркву, цибулю з сіллю. Накрийте поліетиленовим пакутом і залиште на півгодини.

Додайте спеції і ще раз ретельно перемішатайте. Покладіть капусту в чисті банки. Зверху поставте гніт (наприклад, маленьку банку з водою). Знімайте з'являється піну і робіть проколи в капусті до тих пір, поки вона не набуде характерний смак і не стане хрусткою.

Розсіл до цього часу повинен стати прозорим, а піна припинить утворюватися. Готову капусту зберігайте в холодильнику.

Квашена капуста «Царська»

Малосольні огірки на зиму.

  • 22.08.15, 23:10
Малосольні огірки на зиму

Консервація огірків на зиму - смачний і новий рецепт маринованих огірків.
Хрусткі огірочки - мариновані, малосольні - завжди бажані гості на столі. Взимку вони допомагають нам заповнити запас вітамінів. Без них важко уявити справжнє свято з традиційними напоями, які вимагають гострих і пікантних закусок.
Консервовані огірки прекрасно «йдуть» під картопельку, добре відтіняють смак м'ясних страв. А ще їх можна використовувати для приготування солянок і салатів.
Рецепт приготування консервованих огірків на зиму, з фото і покроковим описом процесу маринування огірочків.

Інгредієнти:
свіжі огірки
вода
чорний перець горошком
кріп свіжий (зелений)
гірчиця в зернах
часник
цукор
сіль
лавровий лист
9%-й оцет

Приготування:
Перед початком консервування огірків, вимийте та простерилізуйте банки, металеві кришки.

На дно банки покладіть свіжий (зелений) кріп, лавровий лист, 1-2 зубчики часнику (можна не додавати, хто не любить).

Помийте огірки, складіть у банки, я брала банки по 1,5 літра. Закип'ятити воду і окропом залити банки з огірками, прикрити їх кришками і дати охолонути (приблизно 2-3 години, щоб вода була теплою в банках, не гарячою).

Як вода вихолонула, злийте у каструлю при цьому виміряйте ії кількість ( брала окремо 0,5 л банку, зливала туди маринад, щоб виміряти точну кількість маринаду).


Маринад для огірків
З розрахунку на 1 літр води: необхідно взяти 7 ст. ложок цукру, 2 ст. ложки солі, 11 ст. ложок 9%-го оцту і все довести до кипіння.

Після того як злили воду з банок для приготування маринаду, добавляємо туди 5 горошин перцю і 1 чайну ложку гірчиці в зернах.

Далі заливаємо банки закип'яченим маринадом і закручуємо металевими кришками. Для того щоб огірочки були хрусткими, банки нічим не потрібно накривати.

Приємного смаку!

Огіркова смакота.

  • 22.08.15, 22:22
Консервовані огірки

Для консервування придатні свіжі, зелені, не перезрілі огірки довжиною не більше 10 сантиметрів. Кращої якості виходять корнішони. Щоб огірки були щільні й хрусткі, їх потрібно перед консервуванням потримати в холодній воді 6-8 годин. На дно банки кладуть прянощі й свіжу, добре промиту зелень, нарізану на шматки довжиною 4-6 сантиметрів. Однакові за величиною огірки укладають щільними рядами в банки. Потім заливають гарячим розсолом, приготовленим у такий спосіб: 800 грамів солі й 100 грамів оцтової есенції розчиняють в 10 літрах води и кип’ятять. Заливають ним огірки. На 10 літрових банок консервованих огірків потрібно 5 літрів розсолу.

Салат з огірків і цибулі в маринаді

Склад: 3 кг огірків, 1,5 кг цибулі, 250 г 9% оцту, 4 ст.л. цукру, 2,5 ст.л. солі, 250 г рослинної олії.

Приготування: огірки помити і порізати кружальцями. Цибулю почистити і порізати напівкільцями, овочі посолити, перемішати і залишити настоюватися. Через десять хвилин злити сік, що утворився, додати цукор, оцет і олію, перемішати, розкласти у банки, накрити кришками і стерилізувати в киплячій воді 1-літрові банки протягом 30-35 хв., а 0,5-літрові – протягом 25-30 хв. Банки вийняти і закрутити кришки.

Смарагдові огірки

Склад: 2 кг огірків, пряна зелень (кріп, листя вишні, смородини та хрону), 80 г цукру, 80 г солі, 100 г лимонної кислоти, 50 г горілки, 1,5 л води.

Свіжі огірки вимити, обдати окропом і відразу занурити в холодну воду. Викласти в трилітрову банку, перекладаючи пряною зеленню. Розчинити в киплячій воді сіль, цукор і лимонну кислоту, залити огірки, витримати 5 хвилин. Злити розчин, довести його до кипіння і знову залити ним огірки. Після другого 5-хвилинного витримування знову злити розчин, довести його до кипіння і втретє залити цим огірки, додати в банку 50 г горілки і закатати її.

Огірки солодкі (дитячі) або "Все по сто"

Цей рецепт авторові публікації повідала її бабуся. Користуюся ним уже протягом десятиліття, і жодного разу він мене не підводив – огірочки виходять хрумкими, смачними, з пікантним солодкуватим присмаком. Рецепт дуже простий і підходить також і для консервування помідорів.

У трилітрові банки укладаєте огірки, додаєте кріп за смаком, кілька зубчиків часнику, чорний перець, духмяний перець, лавровий листок, можна також – кілька зерен білої гірчиці. Заливаєте окропом, даєте постояти кілька хвилин. Потім зливаєте окріп у каструлю, доводите до кипіння, додаєте сіль, цукор, коли знову закипіло – оцет. Заливаєте маринадом огірки і закручуєте. Пропорції: на одну трилітрову банку огірків – по 100-грамовій склянці цукру, солі та оцту. Ось чому, до речі, моя бабуся називає ще цей рецепт "Все по сто". Банки закриваєте і накриваєте простирадлом.

Огірки малосольні

Для української кухні це уже традиційна страва. Огірки солять за допомогою розсолу з води, солі, часнику, кропу, листя хрону, листя чорної смородини, вишні, дубу.

Один з рецептів.

Склад: на трилітрову банку – 2 кг огірків, 3 зубчики часнику, 6 горошин чорного перцю, 6 горошин запашного перцю, листя вишні, смородини, хрону, 3-4 парасольки кропу, можна листя естрагону. Залити окропом, додавши 4 столових ложки солі. Огірки готові за добу.

Огірки за 5 хвилин

Свіжі огірки наріжте кружальцями та покладіть їх у ємність з кришкою, заповнивши посудину на одну третину об’єму. Додайте сіль та дрібно нарізані кріп і часник. Закривши ємність, ретельно збовтайте вміст протягом близько п’яти хвилин. В результаті отримаєте свіжі, ароматні, хрумкі майже малосольні огірки. На 1 кг огірків візьміть: солі – 2 ст. л., кропу –1 пучок, часник – 2-3 зубчики.

Огірки сухого засолу

Знадобитися 1 кг маленьких тонкошкірих огірків, 4-5 зубчиків часнику, сіль, зернова гірчиця, гвоздика, перець запашний горошком, кріп, петрушка, базилік, трішки м’яти, сіль крупного помолу.

Взагалі рецепту як такого немає, головне – покласти в “засолку” ваші найулюбленіші травки-зелень. Отже, часник ріжемо на часточки, всі травички рвемо руками і укладаємо в щільний пакет. Туди ж засипаємо всі приготовані спеції. Зав’язуємо пакет, гарненько струшуємо і залишаємо не менше ніж на 12 годин при кімнатній температурі (спека не зашкодить засолці, навпаки, отримаємо малосольні огірочки набагато швидше!).

Побачите, скільки соку виділиться за 12 годин! Тепер їх можна вийняти з розсолу і просто зберігати в холодильнику.

Дуже швидкий і смачний рецепт, спробуйте, я солю так огірочки вже декілька років, дуже зручно, наприклад, брати з собою в поїздку, засоливши прямо перед виїздом.

Консервовані різані огірки

У помитих огірків зрізати плодоніжки і нарізати кружальцями. Скласти в чисту емальовану посудину і посолити (30 г солі на 1 кг огірків). Добре вимішати, накрити чистим рушничком і витримати 12-14 годин.

На дно банок покласти: нарізані кріп і листя хрону, чорний перець в зернах. Злити з огірків сік, що утворився, і розкласти їх у банки. Перекласти нарізаними пластинками цибулі і часнику, залити гарячою заливкою.

Заливка: у воду додати сіль і цукор, прокип’ятити 2 хв. Влити оцет і дати, щоб закипіло. На трилітрову банку – 1200 г води (я додавала менше), 90 г солі, 60 г цукру, 180 г 5%-го оцту.

Заповнені банки скласти в каструлю з підігрітою водою і стерилізувати 12 хв., закрутити гарячими.

Пікантний салат з огірків

Склад: 4 кг огірків ( соломкою), 2 головки часнику, 2 ст. л. гірчиці в зернах, півсклянки покришеної зелені, 1 склянка олії, 1 склянка оцту, 1 склянка цукру, чверть склянки солі, 1 ч. л. меленого чорного перцю.

Все перемі- шати і залишити на 2-3 години. Потім салат розкласти в банки і стерилізувати 20-30 хв.

Огірки в томаті

Склад (на одну літрову банку): 3-4 ст. л. оцту (на дно), 1 ст. л. олії, 1 ст. л. солі, 1 ст. л. цукру, 3 ст. л. томату, кріп, петрушка, лавровий листок, перець чорний, перець духмяний, 2 зубчики часнику, 1 цибулина, нарізана кружальцями, 1 терта морквина.

Маленькі огірки нарізати вздовж на 4 частини і скласти тісненько в банки, стерилізувати 30-40 хв.

Огірки, різані начетверо

Рецепт перший

4 кг огірків нарізати вздовж на 4 частини, додати 200 г цукру, 150 г оцту, 80 г солі, вимішати і відставити на 10 год. Додати 200 г олії, 3 ст. л. посіченої петрушки, 1 ч. л. меленого перцю та нарізаний кріп. Покласти в літрові банки і стерилізувати 30 хв.

Рецепт другий

4 кг огірків нарізати вздовж на чотири частини. Додати 100 г солі, 150 г цукру, 200 г олії, 150 г оцту, 2 головки дрібно нарізаного часнику, 1 ст. л. посіченого кропу. Все вимішати, відставити на 6 год. Накладати в літрові банки і стерилізувати 15 хв.

Салат з огірків (ніжинський)

6 кг огірків, нарізаних кружальцями, 200 г оцту, 150 г солі, 1 кг різаної цибулі, 200 г цукру (або не додавати), півлітра кип’яченої холодної олії, лавровий листок, перець горошком чорний і духмяний. Усе це вимішати і покласти в банки, стерилізувати 20-30 хв.

Огірки з морквою

На трилітрову банку: 4 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі, 100 г оцту.

На дно банки: терта морква (2 шт.) і різана цибуля (2 шт.), петрушка, перець чорний і духмяний, лавровий листок. Накладаємо цілі огірки і стерилізуємо 15-20 хв.

Салати. Самі красиві й смачні.

  • 19.08.15, 22:33
http://nice.by/recepty/salat?gclid=CI6BoKDxtccCFaXNcgodqawOng
 
Салат "Гранатовый браслет" покорит любого своим вкусом и красотой
27 августа 2014 17:47 Рецепты блюд » Салаты » 3 комментариев 6781 просмотров
Салат "Гранатовый браслет" покорит любого своим вкусом и красотой "Гранатовый браслет" - не только вкусный, но и очень красивый салат, способный украсить любой праздничный стол. Существует несколько вариантов этого популярного салатика. Предлагаю вашему вниманию один из них.

На 4 порции салата нам нужно:
триста граммов куриного филе;
три крупных картошки;
две свеклы среднего размера;
две большие луковицы;
две морковки;
вареные яйца;
зерна одного крупного граната;
пятьдесят граммов очищенных орешков (грецких);
двести граммов сметаны;
одна ст. ложечка растительного масла;
пара зубчиков чесночка;
соль, капелька соуса табаско, черный перчик;

Приготовление:

Варим до готовности картошку, яйца, свеклу и морковку. Готовые овощи и яйца чистим, трем на терке и раскладываем по отдельным мисочкам. Куриное филе варим в кипящей воде до готовности.

Лук мелко нарезаем и обжариваем на растит. масле, примерно, шесть минут. Филе вынимаем из бульончика, и когда оно остынет, режем мелкими кусочками, солим и перчим. Орешки рубим ножом и соединяем со свеклой.

Делаем заправку. Для ее приготовления взбиваем сметану с соусом табаско и чесночком. Чеснок предварительно очищаем и давим.

Берем большое плоское блюдо, в центр ставим стаканчик. Вокруг стакана, по кругу, раскладываем картошку. Смазываем тоненьким слоем заправки. Курицу соединяем с поджаренным луком и выкладываем на картошку. Смазываем заправкой. Потом слой морковки, покрываем ее заправкой. Следующий слой – свекла с орехами, заправка. На свеклу густо насыпаем тертые яйца, сверху - гранатовые зернышки.

Стаканчик убираем и салат готов.


Нполеон без випічки.

  • 19.08.15, 22:25
Как приготовить торт "Наполеон" без выпечки? Оказывается для того, чтобы получить замечательно вкусный домашний тортик совсем не обязательно возиться с тестом и выпеканием коржей - вполне возможно приготовить торт и без выпечки, а просто с использованием вафельных коржей из магазина и других ингредиентов. Такой простой и быстрый в приготовлении, но вместе с этим удивительно вкусный, слоеный тортик чем-то напоминает любимый многими "Наполеон", вот только готовится он намного проще...

Итак, для приготовления данного варианта торта "Наполеон" вам будут нужны такие продукты: восемь круглых готовых вафельных коржей, пол килограмма сладкого крекера (можно с маком - тогда тортик получится еще оригинальнее), одна банка сгущенного молока, пол литра жирной домашней сметаны, полтора стакана сахарного песка, один пакетик ванилина, половина стакана грецких орехов, пять столовых ложек воды, три столовых ложки порошка какао, 20 граммов сливочного масла.

Жирную сметану нужно взбить с сахаром и ванилином. Грецкие орехи измельчить до состояния крошки. Из трех столовых ложек сахарного песка, какао-порошка, воды и масла приготовить глазурь.
Вафельный корж смазать слоем сгущенки и выложить на нее печенье, после чего идет слой сметанного крема и немного измельченных орехов, сверху на которые выкладывается следующий вафельный корж. Данную операцию следует повторить с каждым слоем, ну а последний верхний корж следует смазать глазурью из какао, ну а бока торта нужно смазать сметанным кремом.
Готовый торт необходимо убрать в холодильник на несколько часов, а еще лучше на ночь и уже только потом подавать. Еще рецепты ->

Рулетики з баклажанів.

  • 19.08.15, 22:15
  • 1-2 сырых баклажана
  • 2-3 ст.л. рафинированного растительного масла
  • 1 отварное яйцо
  • 50 г твердого сыра
  • 2 ст.л. майонеза
  • 2-3 зубчика чеснока
  • соль
Баклажаны помыть, отрезать плодоножку.
Нарезать баклажаны на тонкие пластинки в 2 мм.
Переложить пластинки баклажан в миску, пересыпать солью (на один средний баклажан 0,5 ч.л. соли). Оставить на 10 минут. Баклажан выпустит сок и вместе с ним уйдет горечь.
Налить 0,5 ст. воды, немного ополоснуть пластинки баклажанов, так мы избавимся от излишней солености и горечи. Воду слить. Баклажаны немного отжать.
Вылить 2-3 ст.л. масла прямо на баклажаны. Жарить будем на сухой сковороде -так мы регулируем количество масла, которое впитают баклажаны при приготовлении, сырая мякоть не впитывает жир так сильно как в период жарки и можно легко нанести масло равномерно. Иногда масло наносят кисточкой по всей длине пластинки, но мне нравится налить масло и перемешать руками.
На сухой, хорошо разогретой сковороде обжарить пластинки с 2-х сторон по 3 мин. Получается эффект гриля. Поджаренные баклажаны остудить под крышкой или под пакетом — они станут мягкими.
Сыр натереть на мелкой терке.
Яйцо натереть на мелкой терке.
Соединить сыр и яйцо, выдавить чеснок.

Заправить майонезом. Хорошенько перемешать. Можно капельку посолить (1 маленькую щепотку).

На остывшую баклажановую пластинку у основания выложить 1 ч.л. начинки.

Аккуратно свернуть рулетиком.

Дать настояться в холодильнике пару часов и подавать как холодную закуску.
Приятного аппетита!
Сторінки:
1
2
3
4
5
6
7
8
55
попередня
наступна