хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Батьківський день - Радуниця

  • 26.02.17, 23:34
Батьківський день або, як його ще називають, Радониця (Радуниця) являє собою весняний церковний православний свято особливого поминання померлих. За православним календарем , Радониця є одним з найголовніших поминальних днів, коли прийнято відвідувати кладовища, де знаходяться могили рідних і близьких. 
Це день світлої пам'яті і, як не дивно, радості, бо радість ця народження покійних в нове життя – життя вічне. Щоб вчасно підготуватися до цього православного свята, потрібно знати, якого числа відзначається батьківський день у 2017 році . 
Коли святкується поминальний батьківський день
Всього батьківських днів у році вісім і сім з них припадають на суботу і тому їх називають батьківськими суботами. Але є серед батьківських днів найголовніший, найважливіший свято поминання покійних (Радониця), який завжди випадає на вівторок. 
У свята Радониці немає «свого» числа, він завжди відзначається в різний час, в залежності від того, на яку дату припадає свято Великодня . На другий тиждень, а, якщо бути точніше, через дев'ять днів після Світлого Воскресіння Христового, у вівторок, настає день поминання покійних – перший батьківський день після свята Пасхи. 
У 2017 році головний батьківський день припадає на 25 квітня. 
Батьківський день 2017 - якого числа, дата

Поминальні дні вкрай важливі для всякого православного християнина. Їх називають ще «батьківськими», щоб ми пам'ятали про необхідність піклуватися про душі наших предків. 
Потрібно обов'язково знати дати всіх поминальних днів, щоб не упустити можливість вчасно згадати і пом'янути своїх померлих близьких, рідних і знайомих, сходити на цвинтар і прибрати на могилі. 

0

Коментарі