Новые методы.......

27.08.2011 14:26

Оппозиционер Арьев понял, что митинги безнадежно устарели
Оппозиционер Арьев понял, что митинги безнадежно устарели

Депутат от НУ-НС Владимир Арьев считает, что оппозиции надо искать новые методы борьбы, чем митинги и манифестации.

"Методы начала девяностых и опыт акции "Украина без Кучмы" безнадежно устарели", - пишет он в статье для "Зеркала недели. Украина".

По его мнению, "несмотря на наличие протестных настроений в обществе, оппозиция пока не может перевести их в практическую плоскость".

"Молодежи, выросшей на туповатых и нелепых, но ярких и динамичных телешоу, неинтересно и скучно часами стоять под пламенные речи лидеров. Старшему поколению неинтересно слушать то, что они и так знают, поскольку сталкиваются с беззаконием ежедневно и повсеместно", - констатирует Арьев.

"А новых, и главное - эффективных предложений, как бороться с режимом, сегодня не слышно ни от кого", - отмечает автор.

"Поводов к массовым демонстрациям за последние полтора года было предостаточно, однако лишь реакция малого и среднего бизнеса на налоговую "реформу" заставила режим Януковича недолго, но серьезно поволноваться", - отмечает он.

По мнению депутата, при этом страх власти был открытым и очевидным, "только эффективно воспользоваться знанием этой слабости сих пор никто не смог".

При этом Арьев уверен, что гибкость мышления оппозиционеров может выгодно отличиться на фоне косности власти, которая "массово теряет сторонников из-за постоянной лжи, роста коррупции и полного пренебрежения к народу".

"Предполагаю, что Майдан-2004 повторить не удастся. Такие события происходят раз в поколение. Но кто сказал, что не получится иначе? Надо только захотеть достучаться", - считает автор статьи.

"Но кто сказал, что не получится иначе".  Ну так что, может все вместе придумаем как "иначе"??

А ведь метод ЕСТЬ!!!!!!!   

Дорогий наш президент!!!

ДЕНЬГИ »  Янукович попал в Топ-5 самых дорогих президентов мира

Один день содержания Януковича обходится в $229 тысяч

Содержание Януковича составляет 80 млн. $

Содержание канцлера Ангелы Меркель обходится гораздо дешевле - $60 млн. в год ($163 тыс. в день, что равно 51 средней зарплате в Германии). Лидер Польши Бронислав Коморовский - $55 млн. в год ($151 тыс. в день, что равно 136 средним зарплатам). Лидер Испании - $62 млн. в год ($169 тыс. в день, что равно 63 средним зарплатам). Лидер Чехии - $18 млн. в год ($49 тыс. в день, что равно 35 средним зарплатам). Лидер Финляндии - $34 млн. в год ($93 тыс. в день, что равно 22 средним зарплатам), передает Корреспондент.

Самые дорогие президенты в США, Франции и России. Так, Николя Саркози обходится бюджету своего государства в $161 млн. ($440 тыс. в день, что равно 169 средним зарплатам), а Дмитрий Медведев обходится россиянам в $258 млн. в год ($706 тыс. в день, что равно 977 средним зарплатам).

Самым же дорогим президентом оказался Барак Обама, содержание которого обходится американским налогоплательщикам в $1,5 млрд ($4,2 млн в день, что равно 1,2 тыс. средних зарплат).

Для розширення кругозору!!!

 
ttp://t.co/Ev1tuJS  Президент мабудь рік на цьому ресурсі сидить
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Лісник Януковича

09.08.2011 _  Дмитро Гнап, для ЕП Лісник Януковича
"Невдовзі нам прислали рахунок: треба було купити 70 портретів Януковича на 12 тисяч гривень та майже сорок сувенірних гербів на 40 тисяч. А скажіть мені, куди я повішу 70 портретів президента, якщо у мене всього 20 кімнат на все лісництво? В туалет хіба що. Там ще Янукович не висить".
Фото УП. З конкурсу "В десятці"

В лісовій промисловості - скандал. Працівники цієї галузі звинуватили голову Держагентства лісових ресурсів Віктора Сівця в корупції.

Авторові знадобилося близько двох тижнів, щоб дійти висновку: висунуті проти Сівця звинувачення є обґрунтованими.

Друге пришестя Сівця

Пан Микола просить не називати ні його прізвище, ні назву лісництва, яке він очолює. Дуже боїться звільнення, а лісникові, каже, роботу знайти ніде. Дістає документи, і озираючись, розповідає.

- При Сівці нас просто почали грабувати. Змушують продавати ліс найкращого ґатунку через компанію "Елодеріо" - це офшорна фірма, яка працює з усіма лісгоспами. Кажуть, вона належить комусь із родичів Сівця.

"Елодеріо" скуповує у нас дубовий пиловник вищого сорту, а проводить його у документах як перший сорт, що виходить на 30% менше від його справжньої ціни. Або купують у нас деревину хвойних порід по 80 доларів за кубометр, хоча насправді він коштує більше ста доларів.

Лише на нашому лісгоспі вони так заробляють 3 мільйони гривень, а таких лісгоспів в Україні - понад 300. Хто відмовлявся продавати через посередника, тих звільнили. Хто скаржився - також.

Голові Державного агентства лісових ресурсів Віктору Сівцю не вперше доводиться ставати об‘єктом звинувачень своїх підлеглих. Раніше він уже очолював лісове господарство України - це було у 2006-2008 роках в часи прем‘єрства Януковича.

Саме тоді працівники лісової галузі вперше публічно критикували Сівця за зловживання. У відкритому листі до президента Віктора Ющенка вони стверджували, що Сівець змушує лісгоспи продавати деревину через німецьку фірму "Алексіс Гмбх". Крім цього, лісникам наказували сплачувати за маркетингові послуги кіпрській фірмі Zelenio Ltd.

Народний депутат Ігор Калетнік, який тоді очолював комітет Верховної ради з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією, особисто просив генерального прокурора Олександра Медведька перевірити діяльність Сівця та "контрольованих ним фірм". За даними Калетніка, вказані компанії-посередники нажилися на експорті української деревини на 36 мільйонів доларів тільки в 2007 році.

Втім, Сівець спокійно допрацював на посаді, поки уряд Януковича не змінив уряд Тимошенко. Тоді казали, що у Сівця є впливовий покровитель - віце-прем‘єр Андрій Клюєв. Чутки незабаром підтвердилися, оскільки після звільнення Сівець пішов працювати генеральним директором клюєвської будівельної компанії "Актив девелопмент".

У 2009 році Клюєву вдалося проштовхнути Сівця на посаду заступника мера Черновецького. На президентських виборах Сівець суміщав роботу в КМДА з керівництвом київським штабом кандидата Януковича.

Однак результат, який отримав нинішній глава держави в столиці, не вразив: заледве більше 25% при обіцяних Сівцем 35%. Як наслідок, замість Сівця претендентом від влади на крісло мера став Олександр Попов, а Сівцю дали посаду керівника лісової галузі.

Буквально за лічені дні після призначення новий керівник Держагентства лісових ресурсів поновив практику продажу деревини через посередників. За словами обурених керівників лісгоспів, на розрекламованих Сівцем аукціонах продається не більше половини української деревини. Іншу половину, найкращу, як твердять лісники, їм доводиться віддавати офшорній компанії Eloderio Ltd.

Продивляючись угоди та рахунки-фактури, в око впадають місце реєстрації та банк компанії Eloderio Ltd. Вони дивним чином збігаються з банком та місцем реєстрації компанії Zelenio Ltd., яку кілька років тому Калетнік пов‘язував з Віктором Сівцем. Той самий Кіпр, те саме місто Лімасол, рахунки у тому самому латвійському Aizkraukles Banka.

Щороку українська лісова галузь продає деревини на 4 мільярди гривень. Третина цієї суми, за свідченнями лісників, проходить через Eloderio Ltd.

Окрему увагу представники офшорної компанії приділяють цінним та рідкісним породам. Їх закупівельна ціна в Україні в 15-20 разів менша за ту, за яку потім сировина продається в Європі. Шалена різниця осідає в кишенях цілої мережі посередників.

Один із них навіть погодився дещо розповісти. Борис Городецький кілька років тому був засновником сумнозвісної німецької компанії "Алексіс Гмбх.", яку звинувачували в експорті українського дерева під покровительством Сівця. Сьогодні Городецький намагається наслідувати імідж законослухняного бізнесмена.

- Ви маєте стосунок до компанії Eloderio Ltd.?

- Маємо. У нас контракт з цією фірмою, за яким вона постачає нам деревину. Наша компанія називається Ligo.

- А ви купуєте деревину в Україні?

- Напряму - ні. Тільки через Eloderio. Ця фірма багатьом продає деревину, в тому числі і нам.

- Не підкажете, як знайти контакти цієї Eloderio?

- Це неважко. Вони сидять у Києві на Шота Руставелі.

- Це там, де офіс Державного агентства лісових ресурсів?

- Так. Вони ж працюють з лісгоспами, то ви і спитайте в Держкомлісі, як їх знайти.

Автору вдалося додзвонитися до директора Eloderio Ltd. Андрія Пруса, який, за даними джерел, є братом водія Віктора Сівця. Прус відмовився коментувати роботу своєї фірми на ринку деревини і порадив написати запит на Кіпр, де зареєстрована компанія.

"Янукович" в туалеті

- Ви думаєте, нас обкрадають тільки на деревині? - лісник Микола зітхає і емоційно провадить далі. - Пару місяців тому з центру прийшла вказівка сплатити за сувенірну продукцію якійсь київський фірмі. Невдовзі нам прислали рахунок: треба було купити 70 портретів Януковича на 12 тисяч гривень та майже сорок сувенірних гербів на 40 тисяч. А скажіть мені, куди я повішу 70 портретів президента, якщо у мене всього 20 кімнат на все лісництво? В туалет хіба що. Там ще Янукович не висить.

50 тисяч гривень за портрети президента - цифра не грандіозна. А якщо це було не одне лісництво? Щоб перевірити, чи мала місце оборудка і який її масштаб, довелося звернутися в київську компанію "Офіс-про", яка і підрядилася постачати світлини Януковича лісникам.

Зрозуміло, що за законом приватна компанія може і не відповідати на запитання журналіста. Щоб підвищити шанси на отримання відповіді, автору довелось видати себе за помічника народного депутата, який проводить службову перевірку.

Досвідчені медіаюристи дали "добро" на законність такого способу збору інформації. Взнавши, "хто" телефонує, секретарка одразу покликала до слухавки начальника відділу продажів "Офіс-про" на ім‘я Святослав Целуєв.

- На вас тут скарга надійшла. Пишуть з лісгоспів, що ви гроші за портрети президента отримали, а товар не відвантажили. Ви знаєте, як це називається? Це називається привласнення!

- Ні! Ні! Ви що?! Ми всім лісгоспам, дзвонимо, просимо ці портрети і герби забрати. Просто ми довго збирали їхні реквізити, копії свідоцтв, тому і така затримка вийшла.

- Скільки лісгоспів отримали рахунки від вас?

- Всього 300 з чимось.

- А скільки досі не забрали портрети Віктора Федоровича?

- Десь сто. Ви не сердіться - ми їм самі скоро все розвеземо по областях, щоб воно не лежало у нас. Тільки не пишіть нікуди!

Також в процесі допиту "з пристрастю" менеджер "Офіс-про" зізнався, що людиною, з якою щодо портретів вони контактують в Державному агентстві лісових ресурсів, є Роман Новіков. Сама ж фірма "Офіс-про" належить депутату Києво-Святошинської ради від Арсенія Яценюка Святославу Крижевичу.

Неважко підрахувати його заробіток: 50 тисяч гривень помножити на 300 лісництв виходить 15 мільйонів гривень тільки на портретах Януковича та гербах.

Янукович демонстративно побрезговал Инной Б.

День рожденья – гнусный праздник: Янукович демонстративно побрезговал Инной Б.

.
Если это не обычные
бабские интриги «подружек» Инны Богословской из президентской
Администрации, то Виктор Федорович позволил себе просто беспрецедентный
жест – так он даже супругу Людмилу публично не унижал…



Вчера
в судьбе нардепа от ПР, популярной ведущей шоу «Шустер Live» и главного
«специалиста по Тимошенко» ВР Инны Германовны Богословской случились
настоящие «именины сердца»: 51 + арест Тимошенко. Надо же, как совпали
звезды! Хотя, конечно, всякое совпадение – мать сомнения… Но мы – не о
приятном.

Дело в том, что Виктор Федорович Янукович очень любит
дни рождения – и не только свои. И завел он себе благородную привычку в
специальном отведенном месте своего официального сайта вести учет
родившихся.

И каких только именинников там нет, особенно
нардепов! И вне зависимости от того, «круглая» дата настигла кого-то или
просто банально 51 стукнуло, заслуженный ли это кнопкодав или только
начинающий, и даже если не «регионал», а всего лишь «коалициант» - не
имеет значения: Виктор Федорович обязательно поздравит каждого аккуратно
в годовщину их выхода на свободу из материнской утробы.

И что же
мы видим сегодня в рубрике «Наши поздравления»? А видим, пардон, фигу -
по состоянию на 14 часов 29 минут 6 августа 2011 г. Мы учитываем только
нардепов, а то там много еще кто болтается (Шимон Перес, например), и
только свеженарожденных:


4 СЕРПНЯ 2011 09:02 Вітання
Президента України Віктора Януковича народному депутату України Анатолію
Кінаху з нагоди дня народження


Г-ну Кинаху (фракция ПР),
чья политическая судьба не менее истоптана сапогами эпохи, нежели
биография Инны Германовны, 4 августа стукнуло 57 лет. Поздравляем от
всей души – и двигаемся к другому «столу»:


4 СЕРПНЯ 2011
09:00 Вітання Президента України Віктора Януковича народному депутату
України Віталію Хомутинніку з нагоди дня народження


Виталику
(фракция ПР), одному из реформаторов Налогового кодекса, 4 августа
всего-то исполнилось 35 лет. Но все ж дата «полукруглая», тем более -
пацан из Макеевки и закадычный друг нардепа Витьки, с которым они на
пару столько волков настреляли по молодости в угодьях Хомутынника, что
Витьке это надоело - и он решил стать нардепом.


3 СЕРПНЯ
2011 09:33 Вітання Президента України Віктора Януковича народному
депутату України Сергію Храпову з нагоди дня народження


Кто
такой, почему не знаем? Ага, разобрались: коммунист, живет в
Новомосковске, 3 августа – ровно 30! «Этот нам компания, пускать стоит»,
как сказал поэт Маяковский.

О, следом товарищ, еще более достойный быть персонажем для поэмы того же автора «Хорошо в бане!»:


1
СЕРПНЯ 2011 17:35 Вітання Президента України Віктора Януковича
народному депутату України Петру Симоненку з нагоди дня народження


1
августа – 59 лет коммунисту ПеНиСу! Поздравим нашего неувядаемого
молодожена троекратным вставанием, простите за игривый каламбур. Ура!

Вот те на – уже и июль «на дворе»:


31
ЛИПНЯ 2011 09:52 Вітання Президента України Віктора Януковича народному
депутату України Якову Табачніку з нагоди дня народження


Якову (он же Ян, фракция ПР, аккордеон) 31 июля исполнилось 66 лет! По этому поводу у «Обкома» экспромт:

«Желаем Яну пить и есть,
Чтоб было ровно шесть-шесть-шесть!»


…На
этом, пожалуй, прервемся, а то нас уже, как Глеба Жеглова от просмотра
фотоснимков воровок на доверии, тошнит. Тем более что интересующая нас
особа пока не попалась.

«Обком» выражает надежду, что после
прочтения этих исполненных искренней горечью строк Виктор Федорович с
присущей ему галантностью исправит указанный нами недочет, - и Инна Б.
все же получит свое.

Ну не нам же ее, в натуре, поздравлять?!



Арест Тимошенко - это точка самоопределения для Украины

 

.
От того, как украинское общество отреагирует на арест Тимошенко, будет зависеть дальнейший вектор развития страны.

Об этом заявил эксперт Института Горшенина Владимир Застава.

«Были
предположения, что власть планируют арест на время отпусков, когда
мертвый сезон в СМИ, а украинцы массово отдыхают. Сегодня эти гипотезы
оправдались, — подчеркнул Владимир Застава. — Это очевидный вызов
украинскому обществу, определенный текст на его политическую зрелость».

По
словам эксперта Института Горшенина, весьма велика вероятность, что
граждане Украины в своей массе отреагируют на случившееся спокойно,
поскольку рейтинг недоверия к Юлии Тимошенко достаточно высок.

«Такая
реакция будет означать, что страна уверенно идет к изоляционизму, —
отметил Владимир Застава. — Получив молчаливое согласие, власть все
активнее будет применять политику подавления. А силовые структуры
надолго утвердятся как основной регулятор политических и экономических
отношений на всех уровнях в стране».

Інтелігентів перетворюють в маріонетки.

Сергій Грабовський

Хто кому вклонився і хто кого підтримав?

Хіба ледь більше десятка підписантів листа до Януковича – це достатньо, щоб робити висновки про всю багатотисячну інтелігенцію?

Учора мені аж двічі телефонували гостьові редакторки програм прямого телеефіру з однаковим проханням: «Ми обговорюватимемо листа української інтелігенції на підтримку президента. Чи не могли б ви взяти участь у нашій програмі?» На жаль, довелося відмовити обом - форс-мажорні обставини бувають у кожного. Але формулювання, використані щирими і милими дівчатами, спонукали мене, повернувшись пізно ввечері додому, сісти за комп'ютер і ввімкнути пошуковик Google. А далі довелося і в буквальному, і в переносному сенсі цих слів хапатися за голову...

 

Ось лише деякі заголовки повідомлень на цю тему, оприлюднених на сайтах інформагенцій, інтернет-видань та газет:

 

«Українська інтелігенція вклонилася перед Януковичем у найгірших традиціях "совка"»

 «Українська інтелігенція підтримає Януковича в боротьбі з корупцією»

 «Українська інтелігенція "вклонилася" Януковичу»

 «Українська інтелігенція подякувала Януковичу за боротьбу з корупцією»

 «Українські інтелігенти підтримали Президента»

 «Янукович подякував за лист підтримки від інтелігенції»

 «Д. Понамарчук висловив солідарність з українською інтелігенцією, яка підтримала Президента».

 

І так далі, і таке інше.

 

Добре би було, якби все пояснювалося банальним непрофесіоналізмом, тим, що ані новинарі, ані редактори подібних ЗМІ не мають зеленого уявлення про логіку Аристотеля, про те, що вже понад дві тисячі триста років освічені люди знають: поняття «деякі» зовсім не тотожне поняттю «всі», відтак на основі притаманних тільки кільком складовим певної множини ознак говорити про наявність цих ознак у всіх складових цієї множини й у множини як такої - груба помилка.

 

Справді, хіба ледь більше десятка прізвищ підписантів цього листа, пов'язані з яким сюжети жваво обговорюються в інтернеті, - це і є необхідне та достатнє число представників інтелігенції, за яким можна робити висновки про всю багатотисячну інтелігенцію? Тим більше що майже всі підписанти - управлінці високих рангів, себто чиновники від науки та освіти... Проте, як бачимо, деякі опоненти влади (згадайте критично-іронічні заголовки) нічим у сенсі володіння логікою не відрізняються від її апологетів.

 

Але, повторю ще раз, непрофесіоналізм та нехлюйство працівників засобів масової дезінформації України (а саме на них перетворюються ЗМІ, оперуючи подібними заголовками) - це далеко не найгірше, що може лежати в основі того, що відбувається на наших очах. А що є найгіршим? Щоби спробувати відповісти на це запитання, вчитаймося у слова відповіді Віктора Януковича підписантам листа:

 

«Для мене дуже важливо почути слова вашої підтримки як моральних лідерів народу. Усе ваше життя, ваша позиція і ваші чини завжди були прикладом чесності, відповідальності та вірного служіння українському народові... Я ще раз переконався, що мої зусилля в боротьбі з корупцією знаходять розуміння і підтримку українських еліт. А значить - нашого народу».

 

Що логіка тут також, м'яко кажучи, шкутильгає - річ самоочевидна. Бо ж, скажімо, як може «вірно служити українському народові» персонаж, котрий при розпаді СРСР узяв не українське, а російське громадянство? І у якого народу він є «моральним лідером», стверджуючи: «Украина приращена к России совершенно неотрывно...»? А як із іншим підписантом, котрий до 1991 року був одним із провідних борців з «українським буржуазним націоналізмом» у Київському держуніверситеті, а потім у мить став одним із найбільш запеклих проповідників цього самого українського націоналізму? То як - усе його життя було прикладом «чесності, відповідальності та вірного служіння українському народові» - чи тільки частина? І яка саме?

 

Я вже не кажу про вживання цього поняття у множині - «українських еліт». Невже ж кільканадцять персон уособлюють усі українські еліти, ба більше - весь народ? І невже ж опоненти Януковича - поза народом?

 

Мимоволі згадується пісня початку 1930-х:

 

«Уперед полком єдиним

Більшовицька сила йде...»

 

А хто поза цією єдиною і монолітною силою - тому буде лихо...

 

Утім, як на мене, адміністрація Віктора Януковича цілком свідомо ігнорує правила логіки та здоровий глузд: йдеться про використання у пропаганді словесних кліше совєтського, ширше - тоталітарного типу. Враження таке, що ще трішечки, ще от-от - і ми почуємо з вуст речників адміністрації про «безвідповідальну псевдоеліту» та про «ворогів українського народу».

 

Та проблема не в цій високооплачуваній публіці (зрештою, на що вони ще здатні?). Проблема в журналістському корпусі, певна (і боюся, що значна) частина якого свідомо чи несвідомо ретранслює у медіа-простір совєтські словесні формули, таким чином відтворюючи їх у масовій свідомості. Бо хто з читачів старшого і середнього віку не пам'ятає колективні листи в «Правді» найвищого рівня і її місцевих подобах, де чи то одностайно засуджувалися зловорожі підступи, чи не менш одностайно підтримувалася мудра політика партії та особисто чергового генсека? Колективні листи, які рясніли словами «народ», «непорушна єдність», «ваша, Леонід Ілліч, мудра політика» тощо. Вони не просто втовкмачували в голови масового читача потрібні владі «прописні істини» - вони ще й виступали важливою складовою того процесу, який філософ Мераб Мамардашвілі називав «випалюванням смислового поля» за допомогою «мертвих слів», нищенням самої здатності мислення, яке заміщалося вживанням індивідом готових на будь-який випадок мовленнєвих «шлакоблоків», випрацюваних ідеологічно-пропагандистською машиною. А це в кінцевому підсумку не просто породжує можливість маніпулювання окремою людиною та людськими масами, а призводить, як зазначав мислитель, до антропологічної (відтак, і соціальної) катастрофи.

Ганна Герман, заступниця голови Адміністрації Президента України:

Я не хочу це коментувати. Я сьогодні маю гарний настрій і буду розмовляти лише про свою книжку.

Отже, чий лист – достеменно невідомо, а інтелігенція пішла чубитися до Мережі.

 Отакі от маємо гарні перспективи - як то пишуть, «за активної інформаційної підтримки» певної частини журналістської спільноти...

 Звичайно, знайдуться охочі стверджувати, що автор цих рядків перебільшує, робить із мухи слона, а із одного листа - ціле явище. Пробі, явище вже існує - досить ввімкнути пошуковик, щоб уявити його масштаби. А очевидна непрофесійність багатьох журналістів, їхня неуважність до слова, глухота, оперування готовими «шлакоблоками» замість праці мислення - чи не є все це ознаками наближення тієї самої антропологічної катастрофи?

 Утім, на повну силу ми маємо шанс відчути її ходу, коли по всій країні, по вишах і наукових інститутах, школах і лікарнях почнуться збори «трудящої інтелігенції» на підтримку того листа, про який ішлося у статті, коли люди голосуватимуть «за», побоюючись утратити роботу чи внаслідок відновленої совєтської звички, коли більшість мас-медіа інформуватимуть аудиторію про непорушну єдність партії та народу. Ігноруватимемо цю перспективу, радо наближатимемо її чи робитимемо щось для убезпечення від неї?

Важливе останнє речення.

Нам потрібно активно протидіяти  таким листам, щоб не повторився "совок". Найперше шукаємо підписантів в Фейсбук і в Твіттері і "дякуєм".  А може спроможемось написати відкритий лист від громади на відкритий лист інтелигенції???  Ваші пропозиції.

Відповідь президента на лист інтелигенції.

Президент України Віктор Янукович подякував представникам української
інтелігенції за підтримку його курсу на боротьбу з корупцією та реформи

«Для
мене дуже важливо почути слова вашої підтримки як моральних лідерів
народу. Усе ваше життя, ваша позиція і ваші чини завжди були прикладом
чесності, відповідальності та вірного служіння українському народові.
Тому ваша позиція і ваша підтримка мають особливе значення для мене. Я
відчув вірне і надійне плече соратників у справі утвердження
демократичних принципів, порядку в державі та верховенства права. Я ще
раз переконався, що мої зусилля в боротьбі з корупцією знаходять
розуміння і підтримку українських еліт. А значить – нашого народу. Я
щиро вдячний за це», - йдеться у відповіді Президента представникам
української інтелігенції, які сьогодні надіслали відкритого листа
підтримки президентському курсу реформ та боротьби з корупцією.
************************************************************************************
А ось тут  відповідь Богомолець:
http://blogs.pravda.com.ua/authors/chalenko/4e3a972f69f01/
Цікаві речі відбуваються  в країні.

Нова сила як альтернатива.

Політолог: Українці розчаровані як владою, так і опозицією
В Україні восени загостряться локальні акції протесту, втім, Майдану 2004-2005 років не буде. Про це в коментарі Тижню заявив директор Міжнародного інституту демократій Сергій Таран.

«Восени як завжди буде загострення політичного сезону, але масштабних акцій протесту фактично не буде, оскільки буде початок виборчої кампанії. Коли кожна політична сила буде намагатися організувати акції протесту так, щоб це спрацювало на її виборчій кампанії. Тому акції будуть локальні. Час від часу спалахуватимуть, але про один єдиний майдан говорити не можна. Масштабні акції протесту виникають, коли між політиками є певна єдність, яка може бути набагато ймовірнішою напередодні президентських виборів. Вітм, а коли йдеться про парламентські вибори, та ще й мажоритарку, де політики розрізнені і навряд чи будуть об’єднуватися під час єдиних акцій. Хоча умови для того, щоб час від часу виникали акції, є – протесні настрої в Україні дуже високі», – заявив Таран.

За його словами, невдоволення суспільства викликатимуть різні суспільні чи політичні проблеми.

«Саме тому, що акцій буде дуже багато, то вони будуть дуже різними. Деякі організовуватимуть політики під свої політичні сили, в тому числі і стосуватимуться переслідування опозиції. Підніматимуться безумовно і соціальні питання, зокрема і пенсійна реформа. На акції протесту будуть звичайно виходити і представники малого і середнього бізнесу, ситуація який не покращується. Я не думаю, що буде певна єдина єдина причина, яка би всіх об’єднала на осінь», – додав політолог.

Єдиною причиною, яка стримує українців від масових протестів, на думку Тарана, є відсутність альтернативної політичної сили, котра могла би прийти до влади.

«Одна єдина причина, яка утримує людей від того, щоб виходити на масштабні Майдан, – це відсутність якісної альтернативи. Річ у тім, що ми маємо такий парадокс – в Україні достатньо високі протестні настрої, але революції немає. Тому що немає альтернативної політичної еліти. Люди як мислять – якщо ми виступимо з акціями протесту, то це означатиме, що прийде до влади хто? Наприклад, Тимошенко, яка була вже при владі, але якісних реформаторських змін з тих чи інших причин не було. Я вже не кажу про Ющенка… В Україні наразі є розчарування як владою, так і опозицією. І це, вочевидь, те, що тримає нинішню владу і не дає можливості людям виходити на барикади. Якщо така альтернатива з’явиться, це виведе людей на Майдан», – додав Таран.

Тиждень ************************************************************************************************************ Цікаве останнє речення -- без альтернативи не буде діла, отже вона повинна з"явитись

Банковая "сливает" Ганю.

Утопающие в роскоши, или Откуда у Януковича и Герман столько денег
 В последние дни два высоких чиновника — президент страны и его советник дали повод усомниться в их честности в отображении своих реальных доходов. Всех задекларированных денег Януковича не хватило бы на оплату его Дня рождения…

 Затраты на выступление артистов на дне рождения Виктора Януковича составили около 330 тысяч долларов.

По информации журналистов, 61-й день рождения Виктора Януковича по размаху уступил прошлогоднему юбилею, прогремевшему на всю страну.

«Так, роль хозяйки вечера Януковича доверили скандальной светской львице Ксении Собчак, чьи гонорары за участие в таких мероприятиях ивент-агентства оценивают в $ 30-100 тыс. Ее парт-нерами были Валдис Пельш (от $ 13 тыс.) и Владимир Зеленский из студии 95 Квартал (гонорары Квартала — от $ 30 тыс., гонорар лично Зеленского — от $ 10 тыс.) », — пишет журнал.

Также слух гостей Януковича услаждали пением российские звезды Александр Серов и Юрий Антонов ($ 30-60 тыс. за выступление) и украинские — Таисия Повалий (от $ 40 тыс.) и Потап с Настей Каменских (от $ 30 тыс.).

Вечеринка Януковича проходила на крымском побережье, на госдаче № 3 под Ялтой. Там для именинника и его друзей накрыли столы в стеклянном павильоне в виде шатра с раздвижной крышей, построенном еще в 1973-м по распоряжению Леонида Брежнева как зал для переговоров.

Кто оплатил вечеринку Президента и концертную программу, Корреспонденту выяснить не удалось. Пресс-секретарь главы государства Дарья Чепак на вопрос ответить не смогла, заявив, что эта информация не в ее компетенции.

Не предоставила пока информации и пресс-служба Администрации Президента (АП). А экс-голос Януковича Анна Герман сообщила, что сама в отпуске и к финансовым вопросам отношения не имеет.

Издание напоминает, что согласно декларации президента его доход в прошлом году составили 920,3 тыс. грн. (375,7 тыс. грн. зарплата и 544,6 тыс. грн.— дивиденды и роялти), что составляет около $ 115 тыс. Немногим больше, $ 130 тыс., Янукович скопил на банковском счете.

«И даже если предположить, что Президент почти ничего не тратит на жизнь, всех его личных денег хватило бы только на оплату артистов», — пишет издание.

К слову об Анне Герман. На днях одному из читателей ТаблоID посчастливилось встретить ее на Лазурном побережье Франции. В прошлую среду Анну Николаевну видели во французском ресторане, который входит в роскошной гостинично-ресторанного комплекса Chteau de la Chèvre D'or, что на Средиземноморском побережье. „Замок Золотой Козы" относится к заведениям класса люкс и может похвастаться 5 звездами.

Анна герман Номера в сезон здесь стоят от 340 до 2900 евро. А это слишком дорого как для украинской чиновницы, которая ни дня не занималась бизнесом. Причем муж Анны Герман также работает на государственной службе — аналитиком в СБУ.

Выбор Герман места для отдыха более подходил бы какому-то олигарху.

Комплекс Chteau de la Chèvre D'or расположен в живописном поселке Эз на высоте 400 метров над уровнем моря. А его ресторан имеет две звезды Michelin, что является признаком чрезвычайного престижа и заоблачных цен. Отель находится около Ниццы и совсем недалеко от княжества Монако.

Анна Герман на отдыхе Как удалось выяснить, Анна Герман не только пробовала французские деликатисы в заморском Ресто. На ее фамилию в упомянутом отеле был забронирован номер.

Напомним, согласно декларации Анны Герман за 2010 год, сумма ее годовых доходов составляет 164 тысячи гривен, то есть чуть больше 15 тысяч евро в год. Таким образом, даже в самом дешевом номере Chteau de la Chèvre D'or месячной зарплаты Герман хватит лишь на несколько дней скромного проживания. Это при условии, что она не будет тратить больше ни копейки ни на авиабилеты, ни на питание, ни на обновление гардероба.

   Официально

Советник президента Анна Герман не была командирована администрацией президента в служебную поездку. Об этом сообщил руководитель управления обеспечения доступа к публичной информации Денис Иванеско . "Советник президента Украины - руководитель управления по гуманитарным и общественно-политическим вопросам Анна Герман с 10 июля 2011 находится в ежегодном основном отпуске", - отмечается в ответе. "В указанные вами даты советник президента Украины - руководитель Главного управления по гуманитарным и общественно-политических вопросам не была командирована администрацией президента Украины в служебные поездки", - сообщил Иванеско. "По возмещению расходов, связанных со служебными поездками за указанный период Анна Герман не обращалась", - добавил он. Комментируя свое посещение Ниццы, Герман заявила, что "два дня была на конференции одной международной в Париже и три дня я была на Лазурном берегу". Герман также заявила, что "была в командировке" и не должна о ней отчитываться.