Російський націоналістичний шабаш в Верховній Раді ...

  • 25.05.12, 08:20

Законопроєкт України "Про засади державної мовної політики" від регіоналів Колесніченка – Ківалова - це банальне перейменування "Закону про мови" сумнозвісного авторства Єфремова – Симоненка – Гриневецького, якому я подала аналітику ще на початку року. У пропонований текс вношу зміни, відповідно до косметичного припудрення цієї псевдоюридичної українофобії.

 

 

Такий законопроєкт – закономірне явище в умовах постколоніяльного розвитку України з її неукраїнською політичною псевдоелітою; з її зміною етноструктури населення Сходу та Півдня України через репресії та Голодомор як геноцид проти корінного етносу – українців; з її розбалансованою роздвоєною свідомістю українців, що засвідчує їхню етнічну маргіналізацію.

 

Чому засимільовані "существа" або попросту ментальні лакеї типу колесніченка, ківалова намагаються накинути Україні колоніяльний шлях деградації? Тому що попередня влада створила їм для цього найсприятливіші умови через відсутність націоналістичних засад побудови держави, а натомість злочинно забавлялась у псевдодемократичні та ліберальні виверти у гуманітарній політиці. Відомо, що Ющенко розродився на Концепцію мовної політики за декілька днів до своєї абсолютної і безсоромної капітуляції. Натомість теперішній склад Верховної Зради ще у лютому цього року у кількості 309 депутатів проголосував за введення цього питання до порядку денного і плану роботи ВР. Найжахливіше, що цю ініціятиву, крім, звісно, партії регіонів та комуністів, підтримало 59 б'ютівців, 19 нашоукраїнців, 20 литвинівців та 21 депутат від "стушкованої" фракції "Реформи задля майбутнього" (себто задля їхнього "бабла").

 

Крім поголовної політичної проституції верхів, є і інша складова цієї проблеми. Під впливом колонізації України Москвою, відповідно до перепису населення 2001 року, 6 мільйонів українців не визнали за рідну мову українську або визнали її другою після російської. Найбільше таких відступників зосереджено в Донецькій області – 420 416 осіб, що становить 15.34% загальної чисельности українців, у Луганській – 176 174 особи (11.97%) та в АР Крим – 120 102 особи (24.40%). Це означає, що за національною самосвідомістю вони перетворилися на росіян українського етнічного походження і з чужою ментальністю. Очевидне й інше: такі протиприродні і загрозливі для української держави явища могли статися лише через навальну міграцію росіян на Схід та Південь України як непохитну опору імперської московської політики. Зокрема, робочу силу на шахти Донбасу як промислово розвинутого терену, на відміну від відсталої Росії, вербують у 1921–1922 роках у Росії. Відтак понад половина етнічних росіян (із 8 334 100 (17% осіб)) проживає в 6 східних областях України – Донецькій, Луганській, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській і Сумській, що ще й до того виморені голодом 1933-го і знову заселені чужинцем. Отже, сума 6 млн. зденаціоналізованих українців плюс близько стільки ж етнічних росіян викидують на поверхню адекватних собі персонажів покорченої української історії типу Єфремова, Симоненка, Гриневецького, Ківалова, Колесніченка тощо, аби вволити їхнє патологічне право на деградацію. Психологічно власна внутрішня потворність потребує поширити її на інших: одні перевертні, інші загарбники – виходить потужна суміш дегенерації, явлена у законопроєкті з претензійною назвою "Про засади державної мовної політики". І це пишуть ті, хто ненавидить у корені саме поняття української державности. Їхнє місце у чорній дірі української історії.

 

Найяскравіше право на дегенерацію та моральну деградацію засвідчує Стаття 3. Право мовного самовизначення: 1. Кожен має право вільно визначати мову, яку вважає рідною, і вибирати мову спілкування, а також визнавати себе двомовним чи багатомовним і змінювати свої мовні уподобання. 2. Кожен незалежно від етнічного походження, національно-культурної самоідентифікації, місця проживання, релігійних переконань має право вільно користуватися будь-якою мовою у суспільному та приватному житті, вивчати і підтримувати будь-яку мову. Це з серії абсолютного права що хотіти пити, як хотіти обкурюватися і колотися, лихословити і бути всебічним хамом, перевертнем і виродком. Направду, у таких випадках Аристотель казав: "Якщо хтось каже, що можна не шанувати свого батька й матір, – ти нічого не доводь. А карай".

 

Не менш одіозною й абсурдною є Стаття 6. Державна мова України, у третій позиції якої цей державний статус якраз і заперечено: "Обов'язковість застосування державної мови чи сприяння її використанню у тій чи іншій сфері суспільного життя не повинні тлумачитися як заперечення або применшення права на користування російською мовою та іншими регіональними мовами або мовами меншин у відповідній сфері", а також в одному з пунктів Статті 8: "Жодне з положень цього Закону про заходи щодо розвитку, використання і захисту регіональних мов або мов меншин не повинне тлумачитися як таке, що створює перешкоди для володіння державною мовою". Не важко здогадатися, що автори законопроєкту тенденційно обчиталися "Європейської хартії регіональних мов або мов меншин" і цілком навпаки, відповідно до своїх перекособочених мізґів, діяметрально протилежно обернули одне з її засадничих положень у Преамбулі: "підкреслюючи важливість міжкультурного діялогу і багатомовности, а також вважаючи, що охорона і розвиток територіяльних мов або мов меншин не повинні зашкоджувати офіційним мовам і необхідності вивчати їх".

 

Однак кульмінацією українофобії, брехні та фарисейства законопроєкту є Стаття 7. Російська мова в Україні. Українсько-російська двомовність: "Українсько-російська двомовність, що склалася історично, є важливим надбанням Українського народу, потужним чинником консолідації багатонаціонального суспільства". По-перше, українсько-російська двомовність не склалася сама історично, а її насильно "склали" через перші в Україні окупаційні московські військові залоги 1659 року або ж, за І. Нечуєм-Левицьким, "Великоруський язик не сам дійшов до границі імперії, а його допхали туди сотні тисяч російського війська, тюрми та Сибір", а відтак ця мова "допхалася" на наші питомі землі через подальші: а) загарбництво, колонізацію, репресії, Голодомор як геноцид, б) сплановану і вимушену міграцію, в) змішані шлюби, г) обмін спеціялістами, ґ)спотворення факту національности, д) заборону мови чи її часткове обмеження у сотнях офіційних указів. Отож, це аж ніяк не "надбання" і "потужний чинник консолідації", а спланована московська політика асиміляції та знищення українців через визначальний чинник їхньої ідентифікації – мову. По-друге, Україна зовсім не багатонаціональне суспільство, позаяк, відповідно до перепису населення 2001 року, в Україні проживає 77,8% українців (37 541 693 особи), а відповідно до стандартів ООН мононаціональним суспільством є таке, де представники одного етносу складають не менше, ніж 70%. Отже, представники інших національностей становлять собою етнічні меншини, серед яких і росіяни (17%), що насправді є залишками колишнього колонізатора, що й досі не може змиритися зі зміною свого статусу з поневолювача на представника меншини. Насправді українсько-російські мовні стосунки – це імперсько-колоніяльний демографічний дисбаланс, що впродовж незалежности створює ефект гойдалки то в бік самостійної держави, то московської колонії.

 

Характерно, що у законопроєкті від колесніченко-ківалова цієї статті немає, але від цього антиукраїнськість закону не змінюється. Очевидно, під впливом висновків Венеційської комісії її вилучено.

 

Аби закріпити мінусовий ефект гойдалки автори "нового" законопроєкту у Статті 7. з іншою назвою "Регіональні мови України або мови меншин України" зазначають: "При проведенні Всеукраїнського перепису населення для виявлення належності фізичних осіб до конкретних мовних груп у переписному листі має бути використано запитання про мову, яку людина переважно вживає", а не, як це загальноприйнято у світовій практиці, – рідну мову. Таке формулювання, мабуть, уперше в юридичній практиці, руйнуючи найінтимніші і священні закони духовної спадкоємности між батьками і дітьми (себто мову роду – батька, матері), закріплює право на яничарство. Зауважимо, що колоніяльна мовна атмосфера Сходу та Півдня України примушує українців відступатися від мови свого роду, попри те, що у Луганській області мешкає 58% українців, а в Донецькій – 56.9%, які мимоволі або злорадно роблять не свій вибір. Отож нема сенсу поборювати цих українців – жертв московсько-імперського режиму – слід кардинально змінювати колоніяльні умови їхнього життя, у яких ці покинуті державою люди заговорять мовою своїх предків, а не зостануться у полоні "общєпонятного" тупика історії. Саме цього й бояться окупанти.

 

Увага!!!! Аби пом'якшити своє агресивне безглуздя тепер у цій статті вислів "у переписному листі має бути використано запитання про мову, яку людина переважно вживає" заступлено іншим формулюванням: "у переписному листі має бути використано запитання про мову, яке б ідентифікувало рідну мову особи, що належності до тієї, чи іншої мовної групи" (всі помилки стилістичні і пунктуаційні зберігаю, аби глупота їхня сліпила очі).

 

Відповідно до цього валуєвського законопроєкту російську мову, яку згадано у попередньому документі понад 40 (!!!) разів, мають намір запровадити у всі царини суспільного життя: у діловодство (ст. 9, 10, 11, 12, 13), у судочинство (ст. 14–17), в економічну та міжнародну діяльність (ст. 18, 19), в освіту, науку, інформатику та культуру (ст. 20–23), у поштовий зв'язок та телекомунікацію (ст. 25), у рекламу та маркування товарів (ст. 26). Особливо відгонить совєтським часом від ст. 20. Мова освіти: "В усіх загальних середніх навчальних закладах забезпечується вивчення державної мови і регіональної мови. Об'єм (замість обсяг ???) вивчення регіональної мови визначається місцевими радами відповідно до законодавства про освіту з урахуванням поширеності цієї мови на відповідній території", чим запрограмовується українських дітей та молодь на роздвоєну підсвідомість та світогляд і створюються неймовірні матеріяльні труднощі з підготовки кадрів російщення українців, як це було започатковано у часи російсько-німецької інтер-дєвочкі Єкатєріни Второй. Мову приватних закладів визначає винятково засновник (власник) (пункт 6), а в державних та комунальних - за заявами студентів чи батьків (пункт 4).

 

Вершиною лінгвістичного абсурду у законопроєкті є саме формулювання ст. 29. Мова імен громадян України, які, відповідно до законів української фонетики та морфології обов'язково мають набувати адаптованих до української мови форм: Міхаіл стає Михайлом, Дєніс – Денисом, Дарья – Дарією, хоча б тому, що українська Ірина у Росії буде Іріна, а в Польщі Irena тощо. Натомість законопроєкт має наметі узаконити право на тупу безграмотність: "Кожний громадянин України має право використовувати своє прізвище та ім'я (по батькові) рідною мовою згідно із традиціями цієї мови, а також право на їх офіційне визнання. При використанні цього права запис прізвища та імені (по батькові) в паспорті громадянина України, паспорті громадянина України для виїзду за кордон та інших офіційних документах виконується у транскрипції з української, російської або іншої мови за вибором громадянина".

 

На разі у Верховні З(р)аді досить тушок з Нашої України та Б'ЮТу, що поповнили коаліцію регіоналів, комуністів та литвинівців, щоб ухвалити цю розплату українцям за яничарство, яскраво виявлену філософію меншого зла, переорієнтацію цінностей з духовних на споживацькі і безпринципне прощання політичних зрад… Це урок для нації ставати сильною, агресивною та експансивною на власних теренах. Хоч що буде, але цей можливий антракт в українській історії на мовному полі стане черговим розгоном нації в її піднесенні над власними хибами, проблемами і викликами. Ми все здолаємо і згодом, як у страшному сні, згадаємо мовних геростратів Єфремова, Симоненка, Гриневецького. Колесніченка. Ківалова тощо. Українській Мові не замовкнути!!!

 

А на разі готуймося до найрізноманітніших форм спротиву убивству нашої душі. Ми ніколи не виконуватимемо псевдозаконів, написаних українофобами, засимільованими виродками, московськими лакеями і несусвітніми невігласами (у їхній писанині, разом із пояснювальною запискою до закону, понад 60 стилістичних та граматичних помилок).

Ірина Фаріон

Як воювали проти українців 3 держави СССР,Польща,Чехословаччина.

  • 09.05.12, 12:16

« Пороги  ви мої, пороги ! Де я від вас йду !?..

Із спогадів М .

 

  В нас в селі ,жив циган і жиди жили , були поляки і то ся всьо любило.  Бог дав за селом криницю . Люди ходили лічитися . Моя мама ходила .Мене ноги так боліли , якім вклякла , то встати не могла  . А як помиламся в тій  криниці , то як відійшло . Село  наше називалося Солінка під самов границев. Наша сімя : Тато ,мама, стрий ,три сестри і брат.

         Приходять поляки  тай нападають на село  , а в нас є «дежурний»  і на сей і на той бік села , як-би поляки прийшли то би дали людям знати.

 В нас люди дуже дружні були , вночі трап одне одному давали знати і всьо,

тато кажуть , нараз до сусіднього чоловіка . Коні не раз гонять в ліс ,там повпинають в лісі і коні в лісі стоять , а корова вдома .Ми втікаєм вночи,як хтось нам скаже ,до нас постукає та й ми вже знаєм . Живенько …  люди зібрані, а шмаття в мішку під вікном . Я  до другого класу ходила мала десять років . А до стайні вийдуть : «Червонко вставай» , а  вона …так ся живо зриває , бо вже навчена  і живо дає голову , аби шнурок дати на голову ,і так живо йде . Нераз мама каже : « Так та корова живо летить і не зарикає , ні нічого… в лісі . І тихенько всьо… і ми в лісі. Неділя… , а ми в лісі …перший сніг впав , а бараболі  де м викопали там й лишили . Як щось загудить чи машина , чи літак ми втікали  в ліс .

         А взимі ми вже не втікали.  Повна хата поляків найде .Та воно ся злостить… розїлося… Тут і каже до мене : « Йди до холєри ,курви ти мать . Ваші браття ,ваші сестри гнали нас у лютому . Ми втікали в єдні кошулі , і так нам страшно було .Вони вбили мого тата і мого брата . » Я нічого не кажу, лиш думаю собі : « Шляк би тебе  трафив , а ти кого від нас там видів !? » Десятник прийде ,стане на поріг та й каже до тата : « Куме запрягайте коней та й везіть їх , але не каже тих чортів»

Та й тато запрягає коней та й їх везе куди ті скажуть. Вони ся хочуть… везти …, а сюда пішки прийшли.»

       Поляки нам сказали : « Година на збори , аби  в селі нікого не було .»

Ми не годні були ся з хати вибрати ...Тато пороги цілує ,одвірки цілує ,заводить : « Пороги

ви мої ! Де я від вас йду !?

         Хата нова була , хату лиш збудували під одни накриттям хата ,стодола і стайня ,а на вівці ,окремо причепа була.Два ряди худоби разом ся тримало всьо було нове .До нас приїхав стрий  мамин  ,брат і мамина сестра .Та й на фіру всьо скидають , а тато… нічого не помацав ...         Ми їхали до головної станції фірами ,бо німці порозбивали колїї і мости .Ні одного моста небуло . 

Вода була велечезна і чорна …не видно було нічого...

По дві пари коней... чіпали до фіри через ту воду ,а берег такий стрімкий ,як на піч лізти .Тато дві пари не запрягав бо мав дуже сильні коні . Я любила їхати кіньми . Тато мене закликали : Ходи сюди сідай на фіру і їдь . Лиш дивися бись не виїхала на камінь .То той страх до нині ся мене тримає .Вода чорна не видно ні каменя… ані нічого , а ті коні …так драпалися догори …

         Саливони  поїхали другою дорогою  . Вони немали коней ,мали мало поля , мали корови і тими коровами їхали і до води вони не їхали .Там була така кладка ,що худоба переходила, бо до тої води худоба не піде .І вони ту фіру перетягли через кладку . З ліса прийшли ,якісь поляки та й спинили Саливонів ,  бо хотіли забрати  в них худобу.То вони їм руки цілували ,бо були діти на фірі . То як звідти вирвали ,то гнали щосили.

 Та всіх  нас  поляки  спинили на колії поскидали  фіри ,поскидали худобу послідні сірники із  скрині забрали . Всьо в нас пограбували . Ми приїхали без нічого.

Прибули сюди  26 квітня 1947 року .

 

Операція «Вісла» — етнічна чистка, здійснена у 1947 році (початок - 29 березня) під керівництвом Радянського Союзу, Польщі, Чехословаччини. Полягала у примусовій депортації (виселенні) з використанням збройних сил вказаних країн українців з Лемківщини, Посяння, Підляшшя і Холмщини на ті території у західній та північній частині польської держави, що до 1945 належали Німеччині.

 У 1944 між урядами

УРСР і Польщі було підписано «Угоду про взаємний обмін населенням у прикордонних районах». Це перше виселення українців зі споконвічних українських земель, що на той час належали Польщі, котре передувало "Операції «Вісла» та яке мало (за умовами Угоди) бути винятково добровільним, проводилося найчастіше примусово та із застосуванням військової сили. Польські адміністративні органи для збільшення масштабів переселення вдавалися до:

позбавлення прав українців на землю,

ліквідації рідного шкільництва,

ліквідації культурно-освітніх установ,

ліквідації греко-католицької церкви тощо.

 

Протягом жовтня 1944 — серпня 1946, за даними польських джерел, до України (тоді — УРСР у складі СРСР) було переселено 482 тис. осіб.

 

Переселення і масові репресивні акції польського уряду щодо українського цивільного населення викликали закономірну рішучу протидію національно-патріотичних сил— Української Повстанської Армії та націоналістичного підпілля Організації Українських Націоналістів на території Закерзоння, що становило серйозну загрозу для існування тоталітарного режиму в цілій Польщі. За цих умов польська комуністична влада, продовжуючи свою антиукраїнську політику, вирішила повністю виселити українське населення з його етнічних земель і розпорошити українську національну меншину в Польщі.

 

Планування депортації 1947 року та підготовка до неї

 

31 січня 1947 р. — голова Воєвідського комітету безпеки в Ряшеві полковник Іґнаци Вєлічко видає наказ провести облік українського населення на території Ряшівського воєводства.

5 лютого — польський Сейм проголошує «Закон про амністію для членів підпілля» на час від 22 лютого до 25 квітня 1947 р. Амністія не обіймає ОУН і УПА. Як заявлено під час сеймових переговорів:Прощення і відпущення покарання для прибічників УПА було б повністю несумісне з нашими елементарними почуттями обов'язку перед державою, а також підірвало б найбільш життєво важливі інтереси країни

14 лютого — новоторгський староста Лєх Лея звертається до краківського воєводи з проханням виселити лемків. Пояснює це потребою"...створенням однорідної держави з точки зору етнічної приналежності. Для перетворення кордонів повітів на суто польські, що зрештою відповідає інтересам держави, і щоб усунути питання Лемків з питань польської політики, рекомендованим би було переселення Лемків вглиб Польщі" ...

20 лютого — заступник начальника Генерального штабу Польського війська генерал Стефан Моссор у звіті міністру національної оборони і голові Державної комісії безпеки представляє список українців з 12 повітів Ряшівського воєводства і проект їх виселення....

25 лютого — голова Воєводської комісії безпеки в Ряшеві полковник Вєлічко пропонує виселити українців:...

6 березня — з пропозицією виселення лемків виступає до Державної комісії безпеки командир Краківської округи ген. Вєнцковський. „Byoby podanym, aby wystpi z wnioskiem do rzdu o spowodowanie przesiedlenia pozostaych jeszcze w pow. Nowy Scz «emkw» na teren Ziem Odzyskanych“.

 

27 березня — на засіданні Державної комісії безпеки обговорено пропозицію виселення українців. Прийнято постанову, щоб міністр державної безпеки генерал Радкевич «Sprawy dotyczce wysiedlenia Ukraicw z woj. rzeszowskiego» представив на засіданні Політбюро Центрального комітету Польської робітничої партії.

27 березня — у секретному рапорті Оперативного відділу Генерального штабу Польського війська записано: «Rozwizanie zagadnienia ukraiskiego rozcigajcego si na teren wojewdztwa rzeszowskiego, lubelskiego i czci krakowskiego jest spraw nadzwyczaj wan, decydujc o wynikach dalszej walki z bandami UPA (…) Poniewa ZSRR nie przyjmuje ju obecnie tych ludzi na swe tereny, wydaje si rzecz konieczn, aby przeprowadzi energiczn akcj przesiedlecz tych ludzi pojedynczymi rodzinami na teren Ziem Odzyskanych, gdzie mog si szybko zasymilowa».

 

 

Формальний привід

 

Приводом до початку Операції Вісла стала загибель 28.03.1947 в районі с. Яблонкі (на шосе між Балигородом і Тісною) у бою з відділом УПА (ком.-майор С.Хрін) заступника міністра оборони (ІІ віце-міністр національної оборони) Польщі генерала К.Свєрчевського. Цього ж дня на засіданні політбюро ПРП було прийнято рішення про цілковиту депортацію українського населення у новостворені на колишніх німецьких землях воєводства — Вроцлавське, Гданське, Ольштинське, Познанське і Щецінське.

28 березня — постанова Політбюро ЦК ПРП: «W ramach akcji represyjnej wobec ludnoci ukraiskiej postanowiono: 1. W szybkim tempie przesiedli Ukraicw i rodziny mieszane na tereny odzyskane (przede wszystkim Prusy pn.), nie tworzc zwartych grup i nie bliej ni 100 km od granicy».

29 березня — Політбюро ЦК ПРП повідомляє про свою постанову в справі виселення українців посла СРСР у Варшаві Віктора Лебедєва.

30 березня — Воєводський комітет безпеки в Ряшеві приймає постанову про виселення і «організацію концтаборів для українців, що шкодять Державі»

 

Депортаційні заходи проходили трьома етапами:

 

1. 28 квітня – 15 червня 1947 р. виселяли українців з повітів Лісно, Сянік, Перемишль, Ясло, Коросно, Любачів, Горлиці, Ярослав;

2. 15 – 30 червня 1947 р. виселяли українське населення з повітів Новий Сонч, Новий Тарг, Томашів Любельський, Грубешів;

3. до кінця жовтня 1947 р. виселено населення з решти повітів Закерзоння

Запали свічку пам'яті полеглим в тій страшній війні ....

  • 06.05.12, 14:08
 * * * 
 
Зупинись, прислухайся-на мить —
Кричать з вогню і мати, і дитина,
Хай буде мир, хай більше не горить
У пеклі війн твоє життя, людино!
.

Чи мають право на існування в i.ua такі вар'яти як Warri0r ?

  • 05.05.12, 12:27
Warri0r

Верхняя Заметка. Правила Моего Блога - для тех кто не в курсе...
18.07.11, 09:32

Я всегда вообще-то знал, что писание заметок "для всех" в общем то "дурное дело"... Но иногда все же вот писал почему-то...

Зря конечно сразу правила не объявил... Но лучше поздно чем никогда ;-)

Итак... Это Мой Блог. Я в нем "Верховный Решатель" что в нем будет а чего не будет, что правильно и "по-теме", а что - нет, кто сюда может прийти а кто, - нет.

Администрация портала обладает правом "консультативного голоса" - я прислушиваюсь но в конце концов принимаю решение сам - если мне сильно не понравится - спорить с ними не буду (все таки бесплатная забегаловка не место где "качают права") и свалю отсюда "без обид" - все таки "свою территорию" я тут завел с их согласия (за что им спасибо конечно). Потому если они свое согласие вдруг "вернут в зад" - что ж...

Всем остальным кто забрел сюда, сообщаю - если вдруг вы решили что нам надо "добавиться в друзья" - сообщите почему... Автоматического принципа "добавления" я не приемлю ;-) И если мне нравятся читать кого-то я не просто "кликаю кнопочку" а пишу "почему и зачем" (ну друзья вообще-то давно "в курсе"...)

По поводу "рейтингов"... Они меня "не возбуждают" и смысла их я не понимаю, а потому отношусь равнодушно. Честно говоря я раньше в заметках друзей вообще "плюсик" использовал для того чтоб видеть что уже читал, а что нет".... Так что "повысить/понизить рейтинг", заметку "в топ" - мне это все глубоко пофиг... Так что нажмете вы "мне плюсик" или нет - это не главное. Меня интересуют мнения, мысли, эмоциональные оценки. Это главное и единственно ценное. Все остальное - "шум"...

Кстати! Я считаю "этот виртуальный мир" лишь отражением реального, а не полностью самостоятельным "пространством", так что прошу учесть...

Ну и теперь когда "всем все ясно", всем кто дочитал ЭТО до конца спешу пожелать Вдохновения в написании Своих Заметок и Хорошего Настроения вне зависимости от того, что происходит в "смешной песочнице виртуальщины" ;-)

Да, кстати, вы наверняка заметили - я пишу здесь по-русски. И это мой язык общения. Если Вы Хотите со мной общаться - потрудитесь формулировать свои мысли по-русски ;-)

Так дальше не може бути !

  • 11.04.12, 16:42
«Дві нації, між якими немає ні зв`язку, ні
співчуття
які також не
знають звичок, думок і почуттів один одного,
як мешканці
різних планет; які по-різному виховують дітей,
вчать їх
різним манерам; які харчуються різною їжею
і живуть за
різними законам, ці дві нації - багаті і бідні »
Бенджамен Дізраелі

В країні немає жодної квартири і жодного
двору, де б вже відкрито не обговорювали, що і як саме потрібно зробити з тими,
хто загнав більшість українців у злидні. У самозваній «еліти» залишилося дуже мало часу,
щоб спробувати виправити ситуацію. За 20 років розрив між багатими і бідними в
Україну збільшився втричі. За даними досліджень Інституту соціології НAНУ, якщо
на початку 1990-х співвідношення доходів 10% найбагатших і 10% найбідніших
українців складала 12 / 1, у 2002 році - 30 / 1, то до 2010-го вона зросла до
40 / 1. Враховуючи тіньову економіку, академік М. Шмельов збільшує ці
відмінності для пострадянських країн взагалі до безпрецедентних масштабів - в
60 разів.За радянських часів розбіжність у доходах могло бути максимум 1 до 4.
У сучасних Німеччини, Данії і Швеції, за інформацією Організації з економічного
співробітництва та розвитку (ОЕСР), цей показник становить 6 / 1. А в усьому
світі в середньому найбільш заможні багатшими найбідніших всього в дев`ять
разів, і за останні 30 років цей розрив не надто змінився - на початку 1980-х
він становив 7 / 1.У нас вже є життя для бідних і для багатих, і ці два життя
не перетинаються один з одним ніде. Ні в транспорті, ні в магазинах, ні в
житлових будинках і житлових районах, ні в школах і лікарнях, ні на відпочинку,
ні в театрі, ні в церкві, ні навіть на кладовищі. У нас поділ на бідних та
багатих іде також за етнічною ознакою на бідних - українців та багатих - не
українців.За економічним статусом у структурі населення України, можна виділити
п`ять груп. Багаті (0,2%), заможні (5,8%), забезпечені (38%), бідні (40%),
жебраки (13%).
Представники першої групи (0,2%) «ні в чому не потребують і
можуть дозволити собі будь-які покупки» (квартиру, будинок, авто, новітню
побутову техніку), навчати дітей за кордоном, лікуватися у приватних або
зарубіжних клініках, пересуватися на «чотирьох колесах», не турбуючись про ціни
на бензин, дарувати близьким золоті прикраси з діамантами. Це олігархи, вищі
державні службовці, політики та банкіри.Прийнято вважати, що концентрація
капіталу в багатій олігархами Росії - одна з найвищих у світі.Однак десять
найбагатших росіян володіють підприємствами, які в сумі коштують лише трохи
більше 3% від ВВП РФ. В Україні ж стан десяти найбагатших людей оцінюється
експертами більш ніж у 10% від ВВП країни.

Народ
У другій групі (5,8%) люди, що живуть в цілому
забезпечено, але дорогі квартири або авто вони набувають, як правило, в кредит.
Це наймані топ-менеджери великого і середнього бізнесу, програмісти, лікарі, що
працюють з високими і прибутковими технологіями, представники шоу-бізнесу.


До третьої групи (38%) відносяться люди, яким в
цілому на життя вистачає, але на холодильник або пральну машину вже треба
збирати або брати кредит, - це службовці середньої ланки, сірі комірці,
частково сині комірці, основна маса інтелігенції.

Четверті в цьому списку (40%) - ті, кому вистачає на
харчування та покупку недорогого одягу з ринку або секонд хенду. Бюджетники,
найчастіше з мінімальними або половинними «ставками», молоді клерки,
реалізатори в наметах і на лотках, працюючі пенсіонери, а також сім`ї з дітьми.
Фактично - це типові бідняки, у разі затримок заробітної плати приречені на злидні.
Адже сьогодні зайнятість в Україні не виконує свою головну соціальну функцію і
не захищає людину від бідності. Зайнятість в Україні це – фікція. Так, серед
сімей, де є одна дитина - 26% перебувають на межі бідності, двоє дітей - 39%
сімей, четверо і більше дітей - понад 70% сімей.







До п`ятої групи належать жебраки - їх 13%, за даними того ж
моніторингу, вони «ледь зводять кінці з кінцями» - їм не вистачає навіть на
їжу. Це непрацюючі або частково зайняті пенсіонери, домогосподарки і
безробітні.


Так що
бідних і жебраків в сукупності в нашій країні 53% (це кожен другий
громадянин!), Що не може бути основою для стійкості суспільства і його
стабільного розвитку. Представники і третьої, і четвертої, і п`ятої групи
змушені ходити пішки по брудних вулицях, їздити в переповнених електричках і
маршрутках, намагатися «качати права» в судах, відвойовуючи пільги, місяцями
виплачувати кредит за комп`ютер і, звичайно ж, порівнювати нові рахунки на газ
, електрику та інші комунальні послуги з рахунками річної і навіть місячної
давності.
При цьому
інфляція на рівні життя бідних позначається набагато сильніше, оскільки ціни
ростуть в основному в сегментах оплати житла і продуктів харчування, на які
малозабезпечені витрачають понад 70% своїх доходів, тоді як забезпечені більше
60% своїх доходів витрачають на товари непродовольчої групи, на які ціни
зростають повільніше або взагалі не ростуть.

І ще один
безпрецедентний факт: держава Україні за великим рахунком існує завдяки бідним,
які не тільки створюють своєю працею ВВП країни, але й забезпечують бюджет
держави. За опублікованими даними, 90% податкових надходжень від фізичних осіб
до бюджету дає ... зарплата населення. У той час, як багаті групи населення –
НЕ УКРАЇНЦІ, навпаки, виробляють моделі неефективного для країни інвестування
та витрачання своїх доходів і заощаджень, а саме - придбання товарів іноземного
виробництва та власності за кордоном; інвестування, навчання і лікування за
кордоном і т. п.

Не українці… побудували в Україні суспільство ,типово станове суспільство,

з надійною системою контролю над
левовою часткою власності, за всіма органами влади знизу доверху і відповідно -
видатками державного і місцевих бюджетів.

І можна
тільки розчулюватися політичним діячам Євросоюзу, які вимагають від нас
дотримання демократичних процедур, боротьби з корупцією і справедливого
 правосуддя. Адже станове суспільство як відомо менш ефективне не може бути ні конкурентним, ні демократичним, ні справедливим, ні тим більш динамічно
 розвиватися. І, як показав досвід Майдану і подальших подій, цей стан має
властивість самовідтворюватися незалежно від обраних населенням персонажів.


«Жирні коти» безтурботно вдаються до радощів
життя, але по всьому будинку вже капає гарячий віск зі свічок, які скоро викличуть грандіозну пожежу.