Відкрито захоронення жертв НКВД

  • 24.05.11, 16:19
Івано-Франківським обласним історико-просвітницьким товариством «Меморіал» ім. Василя Стуса влітку 2010 року, проводячи пошукові роботи в с. Пшеничники Тисменицького району зі збору свідчень про жертви комуністичного режиму, були отримані свідчення про масові захоронення жертв НКВД 1939-1941 років біля села. Тоді ж почалися розкопки, які були продовжені в цьому році.

До кінця 2010 року було виявлено, як встановив судмедексперт Омелян Левицький, 170 скелетованих останків людей різного віку, серед них – 40 дітей. На даний момент виявлено ще 50 скелетованих останків людей, серед яких знову трапляються останки, що належать особам дитячого віку. Таким чином кількість жертв перевищила 200 осіб, знищених НКВД. Мешканці села свідчать, що дітьми бачили як енкаведисти на вантажівках привозили в Пшеничники багато живих і мертвих людей, серед яких були діти, і таємно проводили їх захоронення. Цією роботою займався гарнізон НКВД, який розташовувався в даному селі. Страчених і живих в’язнів привозили з Станіславської, Тисменицької та Тлумацької тюрем НКВД. Під час розкопок в скелетах людей було виявлено цвяхи та інші гострі предмети, що свідчить про здійснення енкаведистами тортур над людьми. Під час розкопок не було виявлено решток одягу. Це пояснює той факт, що німцями в 1941 році було виявлено величезні скирти одягу в Станіславській тюрмі, що була покинута енкаведистами перед наступом німців. Серед цього одягу була велика кількість гуцульського національного вбрання. Останки скелетованих людей знаходяться на глибині від 20 до 70 см. від поверхні землі. Серед знахідок трапляються окремі черепи без тіл, що свідчить про факти відрубування людських голів. Також знайдені і зафіксовані останки матерів разом з дітьми.

Про ці факти йшла мова на прес-конференції, організованій Івано-Франківським обласним історико-просвітницьким товариством «Меморіал» ім. Василя Стуса, на якій виступили члени обласного правління «Меморіалу» науковець Василь Тимків, голова ІФ ОО КУН Б.Борович, голова обласного відділення Степан Каспрук, судмедексперт Омелян Левицький, депутат обласної ради Дмитро Захарук.

Розкопки продовжуються.

Валерій Плисак

Петиція за звільнення Анатолія Могильова

Вимагаємо звільнити Анатолія Могильова з посади міністра внутрішніх справ.

приєднуємося  http://www.opir-ua.org/signature.php/id/281/id_menu/281/signature_id/2/page/2 

Парламент України не знає, коли і як розпочалася Друга світова

Вчора Верховна Рада України вирішила змінити історію, зокрема початок Другої світової війни. Прийнята постанова не лише засвідчила відсутність елементарних знань з історії, але й початок офіційного курсу на вибіркове засудження злочинів проти людства. А це становить загрозу вже навіть не міжнародному іміджу, а насамперед правам людини в сучасній Україні.

Заява Верховної Ради України "До 65 річниці Нюрнберзького трибуналу над фашистськими злочинцями" засвідчила незнання 233 українськими депутатами базових історичних фактів, зокрема про початок Другої світової війни. Депутати зокрема забули, що Друга світова війна розпочалася у вересні 1939 року із поділу Польщі між Третім Райхом і Радянським Союзом. І постановила, що згадувати ці факти є “аморально”.

“Основне завдання заяви ВРУ полягає не в засудженні нацистів, а у спробі відбілити комуністичний тоталітарний режим. За численними згадками про злочини гітлерівського Третього Райху політики хочуть спонукати світ і українців забути про злочини сталінського Радянського Союзу”, – наголосив історик Володимир В'ятрович.

“Прийнята заява демонструє чіткий крок українського парламенту до синхронізації зовнішньої політики із російською, зокрема – участі у вибірковому засудженні злочинів проти людства. – сказав В'ятрович.

“Однозначне засудження комунізму Європою, – продовжує дослідник – залишило Росії лише дві можливості для розвитку її внутрішньої політики реабілітації сталінського минулого: Росія або вимкне інтернет і закриє бібліотеки, або спробує чинити політичний тиск на Європу і світ, використовуючи свої природні ресурси та статус СРСР як учасника антигітлерівської коаліції. Вчора Парламент України офіційно долучився до реалізації другого сценарію”.

Для збереження українського суверенітету та такої його невід'ємної риси як самостійної зовнішньої політики важливо не допустити реабілітації сталінізму.

“Правда про участь Радянського союзу у розв'язанні Другої світової війни жодним чином не зменшує злочинів, вчинених нацистами, – додає директор Національного музею “Тюрма на Лонцького” Руслан Забілий. – Проте Україна, вся Східна Європа та інші країни, які після Другої світової війни протягом кількох десятиліть були окуповані жахливим тоталітарним режимом чекають на засудження злочинів комунізму. Це буде важливою даниною як пам'яті воїнів Червоної Армії, Української Повстанської Армії, визвольних рухів Східної Європи, які боролися із нацизмом, так і пам'яті мільйонів жертв сталінських концтаборів та політичних репресій під час і після Другої світової”.

“Народні депутати-комуністи, яких на відміну від їх соратників у Східній Європі та Прибалтиці, оминула люстрація, сьогодні користуються сприятливою для порушення прав людини політичною кон'юнктурою. ВРУ не лише чинить тиск на вивчення історії, а й готує політичний ґрунт для повернення радянських практик порушення прав людини в сучасне українське життя”, – додав В'ятрович.

Довідка:

Друга світова війна розпочалася у вересні 1939 року спільною агресією Третього райху та Радянського союзу на Польщу, яка стала наслідком Пакту Рібентропа-Молотова про переділ світу, підписаного у Москві 23 серпня 1939 року. Кроки Сталіна назустріч Гітлеру розв'язали руки нацистам у діях проти західних держав. Їх виснаження давало шанс СРСР на поширення комуністичного режиму після вступу у війну. Так і сталося в 1945 р., коли СРСР не тільки силою зброї витіснив нацистів з Центрально-Східної Європи, але за допомогою фальсифікації виборів встановив маріонеткові комуністичні режими, які впали під натиском революцій у кінці 80-х –на початку 90-х рр. ХХ століття

Страшный сон совка

  • 19.04.11, 05:10
Проснулся совок в своей малосемейке. Сразу не встал ну шоб не наблевать и сначала докирял то, что было на дне. Натянул совок на голую задницу латаные штаны, на тело надел клетчатую рубашку и расчесал гребешком лысину -- решил выйти за окаянной в АТеБэ. Выходит совок из обсосанной квартиры, а в подъезде чисто и не накурено, повсюду таблички "smoking area", "no smoking" и "emergency 911". Совок удивился. Открыл совок чистую и непривычно незаблеванную дверь подъезда, и увидел что улица изменилась. Машины стоят на парковке, дороги моют мылом какие-то специальные молодые люди, а во дворе ландшафтный дизайн (таких слов совок не знал, поэтому подумал шо оно красиво). Побрел совок дальше а тут ему мент по дороге. Совок опустил голову вниз и уже забздел -- подумал опять трусить будут, а мент ему говорит "доброго дня пан". Совок оторопел, а мент продолжает -- "пане чи все з вами гаразд, куди ви зараз прямуєте?". Совок мычит в ответ -- "ну в атб", а мент что-то записал в блокноте, посмотрел на совка и добавил "добре пане будьте уважні сьогодні". Вышел совок на улицу Пролитарская, а там все по-другому -- стоят небосркебы, ну чисто Манхеттен (Москва, *****, или Ленинград, подумал совок) а по улице ходят японцы, американцы и все говорят как не по-русски (прибалты, *****, подумал совок), джипы ездят, самолет пролетел повсюду мониторы показывают что-то совку непонятное и дорогое. Совок удивился и посмотрел на один из небоскребов, там было написано на непонятных языках "вул. Бандери" и ниже "Bandera str." (предатели подумал совок). Бредет он дальше ссутулившись по бизнес улице, а кругом люди в деловых костюмах и ему так неприятно сделалось, когда видит в витрине телевизор и какая-то передача идет BBC Ukraine (Ведомости, чтоли, подумал совок). Там говорит тетка следующее "після того як Україна приєдналася до ЄС та НАТО, а корупцію та московський патріархат було знищено, величезні інвестиції отримали середній та малий бізнес... незабаром Україна готується приєднатися до 20-ки найвпливовіших країн світу" (фашисты подумал совок). Доходит совок до АТеБэ, когда понимает что это уже не АТБ (написано не православно ниразу WALMART). Заходит совок внутрь, пересчитывает по привычке до кассы копейки (10 грэ и 3 ка), идет по рядам, а там одни суши, кальмары, душевые кабины, машины -- все есть, а с чего Русь начинается нет (нету водки)! Когда спрашивает он работницу маркета «Где водка, сука?!», она показывает на совсем маленький отдел и говорит "Там, пан, відділ працює лише friday night". Совок удивился и ничего не понял. Подходит к стеллажу с бухлом, а там цены какие-то страшные (Хортиця 15 євро!).

«Фашисты, бандеровцы, капиталисты, захватили страну -- кричит совок у отдела. –довели русский народ!» Затем он почесал задницу через прореху в кармане, и побрел обратно в малосемейку, чтобы найти заначку – одеколон.

скопійовав звідси.

Міліцейський терор проти народу

Харківська правозахисна група з посиланням на свої дані заявляє, що в установах правоохоронних органів з початку цього року загинуло 15 осіб. Про це на прес-конференції в середу в Києві заявив співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров.

"15 людей загинуло в установах Міністерства внутрішніх справ за перші три місяці 2011 року", - повідомив він.

"Якщо подивитися на кількість таких випадків у минулих роках, то, за даними МВС, в 2009 загинуло 23 людини, в 2010 - 51 особа. Якщо так буде йти далі, то до кінця року буде ще більше випадків, ніж у минулому році - тобто близько 60 і ця тенденція не може нас не турбувати. Вона вимагає пояснень і певних дій, щоб запобігти подібним випадкам", - зазначив Захаров.

За його словами, більшість смертей є результатом тортур в установах МВС. Як зазначив Захаров, за фактом тортур прокуратора збуджує дуже мало кримінальних справ, в основному - за перевищення влади і службових повноважень.

"Існують показники, які необхідно виконувати ... Коли працюють на показники, це і призводить до того, що використовуються незаконні методи дізнання і слідства, щоб мати ці показники", - підкреслив він.

У Харківській правозахисній групі особливо відзначили, що тенденція збільшення кількості фактів незаконного насильства в міліції стає очевидною.

Правозахисники заявляють, що протягом 2010 року в Україні значно збільшилася кількість порушень прав людини з боку Міністерства внутрішніх справ. Зокрема, почастішали повідомлення про катування та інші форми незаконного насильства, до яких вдаються працівники органів внутрішніх справ, інколи з летальними наслідками.

У середині березня Харківська правозахисна група закликала президента Віктора Януковича відправити у відставку міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова.

Януковiч і міністри можуть не показувати доходи

Уперше за останні 15 років чиновники високого рангу зможуть не публікувати відомості про своє майно, доходи, фінансових зобов’язання за минулий рік.

Про це пише газета “Дело”.

Видання відзначає, що старий закон про боротьбу з корупцією відмінений, а новий – не прийнятий.

Законодавчий вакуум, що утворився, дозволяє представникам вищої влади не розголошувати для широкої громадськості дані про свої фінансові успіхи за минулий рік. Навіть якщо закон буде прийнятий у найкоротший термін.

Справа в тім, що антикорупційний документ, який депутати тільки збираються приймати, установлює жорсткі часові рамки для публікації цих відомостей – максимум 30 днів з моменту подачі відповідних декларацій у податкові органи (як відомо, податкові декларації подаються до 1 квітня).

У парламентському комітеті з питань боротьби з організованою злочинністю підтверджують, що в чиновників у 2011 році є можливість не публікувати відомості про свої доходи, майно, фінансові зобов’язання за минулий рік.

http://www.spilnasprava.com/wp/?p=2315

Результати роботи проФФесіоналів

Негативне сальдо зовнішньої торгівлі України товарами в січні 2011 року становило 416,2 млн. долара, що на 63,7% більше, ніж у січні 2010 року. Про це повідомила Державна служба статистики, передає "Інтерфакс". Експорт товарів з України в січні виріс в порівнянні з січнем-2010 на 53,6% - до 4,621 млн. долара, імпорт - на 54,4%, до 5,038 млрд. долара. Коефіцієнт покриття експортом імпорту становив 0,92, як і в січні 2010 року. Зовнішньоторговельні операції Україна здійснювала з партнерами з 174 країн світу. За підсумками 2010 року негативне сальдо зовнішньої торгівлі товарами України становило 9,309 млрд. долара, що на 62,3% більше, ніж у 2009 році.

При цьому експорт товарів зріс на 29,6% - до 51,431 млрд., імпорт - на 33,7%, до 60,74 млрд. долара.

А у пахло ВВП росте як на дріжжях.

Окупанти витісняють українців з Батьківщини

Експерти прогнозують чергову хвилю еміграції з України.

"Валізні" настрої особливо відчутні серед молоді, у п'ятницю пише Німецька хвиля.

Згідно з даними дослідження Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету "Львівська політехніка", проведеного 2010 року, 49 відсотків опитаних молодих людей до 30 років заявили, що хочуть виїхати з України на постійно.

Трохи менше – 47 відсотків виїхали б метою працевлаштування.

Ще кілька років тому українці їхали закордон, аби заробити на освіту дітей чи на відкриття бізнесу, нині ситуація змінилася, і люди дедалі частіше говорять про виїзд на постійно, каже керівник Західноукраїнського центру "Жіночі перспективи" Любов Максимович.

Україну очікує ще одна хвиля, але не заробітчанства, а прямої еміграції, з метою покинути країну і забрати своїх рідних.

"Ми вже бачимо перші прояви того, як люди виїздять. Вони не їдуть заробляти, як є часто, і серед них найкращі люди, що могли би працювати в Україні, вони їдуть з метою – виїхати", - каже експерт Центру Марта Чумало.

Тільки Національна революція вирішить всі проблеми українців!

До всіх українців.

Вітаю Вас українці та всіх кому не байдуже наше історичне минуле. Шлях нашої Батьківщини України до здобуття незалежності був дуже складний. Наша земля виховала багато патриотів України. Ці славні Герою все своє свідоме життя вели боротьбу за незалежність нашої держави. Та й поклали своє життя саме за вільну та самостійну Україну від загарбників та катів нашої землі та нації.

Нещодавно на Фокусі з'явилась стаття про те що комуняки вирішили встановити у центрі нашої столиці пам'ятник катові України та українського народу - сталіну. За словами комуняк вони збираються звернутися до громади міста Київа саме із такою пропозицією. Чомусь мене не здивує як що "громада" при теперешній владі дасть згоду. Та й склад тієї "громади" здається буде лише з ПРдунів. Ось посилання на цю статтю http://www.focus.ua/politics/173163

Сьогодні в інеті я знайшов сайт на котрому громада патриотичних сил України, саме громада а не "громада" комуняк та ПРдунів, збирае підписи за те щоб у Києві стояв пам'ятник Герою України - Степану Бандері.

Особисто я лишив свій підпис на тому сайті. Ось посилання на той сайт: http://banderivec.ho.ua/ 

ПАМ'ЯТНИКАМ КАТАМ УКРАЇНИ ТА УКРАЇНЦІВ НЕ МІСЦЕ В УКРАЇНІ.