Злодій вимагае звільнення голови Митної служби Калетника

  • 31.08.11, 20:44
Конфлікт між Калетником і Іванющенко зі стану холодної війни перейшов до відкритого протистояння», - відзначило джерело. - Найближчим часом можна чекати кардинальних рішень, які змінять ситуацію ".

ЧИТАЙТЕ НА Цензор.НЕТ: Калетник звільняє главу Південної митниці через бізнес Юри Єнакієвського

Почалося протистояння на Південній митниці, де начальник митниці Тетяна Бойченко фактично кришує бізнес з імпорту товарів широкого споживання (товари групи А), який здійснюють компанії Юри Єнакієвського "Дельта-Сі" і "Вега-логістик". Зазначимо, що система контролю імпорту розподілена Президентом України Віктором Януковичем між трьома групами впливу, які очолюються Головою Митної служби Ігорем Калетником, депутатом від ПР Юрієм Іванющенко (Юра Єнакієвський) і главою СБУ Валерієм Хорошковським. Кожна з груп впливу бореться з тіньовими схемами конкуруючої групи. Найменшої підозри Калетника про те, що Бойченко працює "повз касу" на користь Юри Єнакієвського вистачило для підготовки наказу про відставку, який буде підписаний у найближчі дні.

ЧИТАЙТЕ НА Цензор.НЕТ: Калетник продовжує зачистку людей Юри Єнакіївського: одним наказом за хабарі звільнилися 57 митників!

Крім того минулого четверга Калетник підписав наказ, згідно з яким з органів за хабарі звільнені 57 працівників митниці (одним наказом!). За нашими даними, як і у випадку з Південною митницею, мова йде про зачищення людей запідозрених у роботі на фірми Юри Єнакіївського, в обхід «спільної каси».

У відповідь на такі дії Калетника Юрій Іванющенко зажадав заміни голови Митної служби. За нашими даними зустрічі між Януковичем і Іванющенко ще не було, однак президент знає про вимогу впливового депутата. В АП в даний момент прораховують політичні ризики такого рішення, адже відставка Калетника означатиме повний розриву ПР перейти на форум

з КПУ, за квотою якої призначений Калентнік.

ЄС готується відкласти асоціацію з України

  • 31.08.11, 20:34
Європарламент розглядає можливість рекомендувати Єврокомісії відкласти церемонію проголошення офіційної заяви про те, що переговори щодо угоди про асоціацію завершені.

Це питання буде розглядатися сьогодні на спільному засіданні комітетів ЄП з питань закордонних справ та міжнародної торгівлі, пише видання «Коммерсант-Україна».

Днями співдоповідач з цього питання, депутат Європарламенту Павло Залевський звернувся до представників українського експертного співтовариства з проханням прокоментувати, «як буде розвиватися ситуація, якщо угода не буде підписана».

Тим не менш, на сьогодні документально оформлені пропозиції відстрочити переговори з Києвом в ЄП не зареєстровані.

Офіційна заява лідерів Україною та ЄС про те, що переговори щодо угоди про асоціацію завершені, планується зробити на саміті Україна-ЄС в грудні нинішнього року.

Указ по палате №6

  • 30.08.11, 22:34
В психбольнице сегодня праздник –
Интер-девочке напомаженной
Прилепил бывший вор-проказник
На халат эполет бумаженный.

Бывший вор – идиот, не лечится,
Весельчак, третья ходка в клинику,
Интер-девка от счастья мечется,
Тычет звёздами в хари шизикам -

- Я вам больше не параноичка –
Генеральный генераллисимус -
В эполете лежит на коечке,
Вся палата кричит – «брависсимо!»

Поздравляют её со званием
Хроник спикер, министры-дурики,
Путин-нарик скатился в манию,
В морге даже очнулись жмурики.

Все в восторге – бумаги вдоволь
Отделениям и палатам -
Марксам-энгельсам, ихним вдовам,
Бонапартам и депутатам -

Клеит звёздочки из картона,
На подтирках строчит указы
Хохотун, петросян дурдома,
Бывший вор - идиот-проказник!

На меблі для медпункту Януковича виділили 5 млн грн

  • 30.08.11, 20:16
Матеріали по темі:
На дві резиденції Януковича виділено ще 146 млн грн
Лісників змусили накупити портретів Януковича на 15 млн грн

В Адміністрації Президента готується до здачі медпункт, на який тільки в серпні цього року було виділено майже 5 млн. грн.

Про це повідомляє офіційний портал Державного управління справами при президенті.

Відповідно до опублікованої інформацією, для медпункту, який розташується в прибудові до адміністративної будівлі по вул. Банкова, 11, закуповується медичне хірургічне та ортопедичне обладнання.

На ці цілі буде виділено 4,8 млн. грн.

Крім того, як повідомляє сайт Держуправсправами, для медпункту планується закупити медичну меблі (10 найменувань). Вартість 8 тисяч гривень.

Варто зазначити, що витрати на закупівлю обладнання для медпункту президента можна порівняти з витратами держбюджету в 2011 році, які передбачені на завершення будівництва і введення в експлуатацію амбулаторії в смт. Глеваха під Києвом.

На ці цілі держава виділила аналогічну суму - 5 млн. грн. При цьому в Адміністрації президента працює понад 600 співробітників, а в смт. Глеваха проживає близько 10 тис. чоловік.

5 млн. грн. в 2011 році виділено на збереження та популяризацію історії медицини в Україні.

Ще менше - 1,7 млн. грн. становить обсяг фінансування керівництва та управління у сфері протидії СНІДу та іншим соціально небезпечним хворобам у країні.

Русифікація України іде повним ходом.

  • 29.08.11, 20:15
Відповідний законопроект «Про засади державної мовної політики» № 9073 від 26 серпня 2011 депутати зареєстрували у Верховній Раді Україні.

«Цей закон має на меті регулювання діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування щодо забезпечення розвитку та функціонування української мови як державної мови в усіх сферах суспільного життя української держави, вільного розвитку, використання і захисту регіональних мов або мов меншин, а також щодо сприяння вивченню мов міжнародного спілкування », - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

У законопроекті відповідно до Конституції України визначається порядок застосування мов України, принципи мовної політики держави та її обов'язки щодо забезпечення конституційного права людини на вільне використання мов.

Законопроект зберігає конституційний державний статус української мови.

«Належне функціонування державної мови забезпечується в усіх сферах суспільного життя, а в окремих адміністративно-територіальних одиницях створюються можливості для функціонування паралельно з державною (підкреслюємо, що не замість державного, а саме паралельно) традиційних регіональних мов або мов меншин», - йдеться в тексті документа.

Автори змін відзначають, що «якщо провести паралелі з даними останнього Всеукраїнського перепису 2001 року, то, в разі прийняття законопроекту, російська мова стане регіональною в 13 адміністративно-територіальних одиницях України (з 27-ми)». А саме в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській обл., АР Крим та містах Київ і Севастополь.

Крім того, згідно із законопроектом, статус регіональної мови повинен бути закріплений за кримсько-татарською - в АР Крим, угорською - у Закарпатській обл., Румунською - у Чернівецькій. Інші мови традиційних національних меншин Україна «отримають захист» в менших адміністративно-територіальних одиницях.

Автори законопроекту пропонують передбачити офіційну публікацію актів вищих органів державної влади українською та російською мовами, на регіональних або мовами нацменшин. При цьому держава зобов'язується гарантувати жителям певній території надання адмінпослуг не тільки державною українською мовою, а й ре регіональному або мовою нацменшин.

Телерадіоорганізації України можуть на власний розсуд віщати державною мовою, регіональними мовами або мовами меншин, мовами міжнародного спілкування та ін

Мова друкованих засобів масової інформації визначається їх засновниками відповідно до установчих документів.

У паспорті громадянина України відомості вносяться українською мовою, а поруч, на вибір, на іншу мову.

Слідство і судочинство ведеться українською мовою, при цьому в судочинстві за бажанням сторін суд може здійснювати провадження регіональною мовою (при цьому держава безкоштовно надає послуги перекладача з регіональної мови або мови меншини).

Українська мова залишиться виключно єдиною мовою Збройних сил України та інших військових формувань. Засідання Верховної Ради України, її комітетів і комісій ведуться державною мовою (хоча промовець може використовувати іншу мову); проекти законів, інших нормативних актів вносяться на розгляд Верховної Ради державною мовою. Мовою угод і картографічних видань є також українська мова.

Данилюк запропонував посадити керівництво міліції на 5 років

  • 27.08.11, 19:44
Координатор громадського руху "Спільна справа" Олександр Данилюк в п'ятницю був допитаний по подіях 24 серпня.

Як повідомляє прес-служба руху, він провів на допиті в головному управлінні МВС 4 години.

Данилюк виклав на допиті свою позицію про те, що першопричиною інциденту між співробітниками міліції та учасниками мирної ходи опозиції стало неадекватна поведінка співробітників МВС, які заблокували вулицю Володимирську, і їх керівників.

Вони в порушення закону "Про міліцію" і всупереч посадовим інструкціям не попередили учасників ходи, зокрема, через гучномовці, що діють на виконання рішення суду, що забороняє пересування організованих чисельних груп громадян з цього маршруту.

Отже, учасники маніфестації сприйняли дії міліції як цілком незаконні та провокаційні.

За словами Данилюка, такі дії підпадають під статтю 340 Кримінально-процесуального кодексу "Незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій".

За вчинення таких дій передбачено кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Данилюк повідомив слідчим, що учасники ходи довго намагалися з'ясувати у працівників міліції і, зокрема, у бійців спецпідрозділу "Беркут", причини, які змусили їх перешкодити мирної процесії. У відповідь не було надано жодних роз'яснень.

Діючи на захист своїх конституційних прав обурені протестувальники спробували прибрати загороджувальні металеві щити, якими їм перегородили дорогу бійці "Беркута".

І тільки після застосування правоохоронцями сльозогінного газу відбулися одиничні і короткочасні сутички, в яких взяли участь окремі маніфестанти, які ніяк не перевищили при цьому меж необхідної оборони, вважає Данилюк.

На думку лідера "Спільне справи", найбільша вина за цей інцидент лежить на судді, який виніс безвідповідальне і абсолютно неправомірне рішення про обмеження конституційного права громадян на мирні зібрання.

Депутати попередили Euronews про неприпустимість політичної проп

  • 27.08.11, 19:36
Комітеті Верховної Ради з питань свободи слова та інформації заявляють про неприпустимість політичної пропаганди в недавно створеної української версії Euronews.

Про це йдеться у Відкритому листі до SOCEMIE / EuroNews про запуск української версії EuroNews, який підписали голова цього парламентського комітету Андрій Шевченко і двоє членів - Олександр Абдуллін та Віктор Уколов.

Автори листа привітали виробника Euronews з запуском української версії телеканалу і одночасно висловили серйозну тривогу за редакційну незалежність цього нового проекту.

Зокрема, як йдеться у листі, «вже перший день роботи української версії в ефірі викликав скандал: освітлення подій 24 серпня, в день 20-річчя незалежності України, в українській версії виглядало політично заангажованим в інтересах влади».

За словами народних депутатів, порівняння текстів англійської та української версій засвідчує політичне забарвлення української версії. Так, українська редакція обійшла увагою політичний судовий процес над лідером опозиції Юлією Тимошенко та її арешт.

Редакція істотно занизила кількість учасників акцій протесту проти Президента Віктора Януковича. Також редакція приховала факт заборони владою мирних зібрань громадян у Києві та інших містах України в День незалежності, констатується у Відкритому листі.

Як підкреслюють члени Комітету свободи слова, для українських глядачів очевидно, що Національна телекомпанія України, яка сформувала українську редакцію Euronews, жорстко контролюється в інформаційній політиці командою Президента Януковича. Згідно з численними моніторингу та оцінки міжнародних журналістських організацій (зокрема, "Репортерів без кордонів"), новини державного телеканалу є заангажованими на користь влади і спотворюють висвітлення політичних тем, наголошується в листі.

У зв'язку з цим народні депутати вважають неприйнятним, щоб «ця ганебна практика була перенесена з державного телебачення Україну на українську версію Euronews. Неприпустимо, щоб за гроші платників податків з Україною і під прикриттям шанованого у всьому світі бренду Euronews працював пропагандистський канал, який не відповідає журналістським стандартам ».

Тому автори листа закликають SOCEMIE як виробника Euronews «попередити Ваших українських партнерів про неприпустимість політичної пропаганди у щойно утвореної української версії Euronews».

Також депутати з Комітету свободи слова закликають SOCEMIE розглянути можливість заміни керівництва української редакції Euronews на таке, що зможе гарантувати редакційну незалежність продукту, а також залучити представників української журналістської спільноти, громадянського суспільства для подальшої оцінки якості української версії.

«Для нас як для членів Комітету свободи слова Ваша реакція буде одним з факторів при підтвердженні бюджетного фінансування Національної телекомпанії України в наступному році», - йдеться в листі.

Володіння Януковича охороняють.

  • 27.08.11, 15:53
Вооруженные люди в масках задержали журналистов возле лесничества Януковича. ФОТОрепортаж
Трех журналистов телеканала ТВі задержали в Днипровско-Тетеревском лесничестве, которое якобы принадлежит президенту Виктору Януковичу.

Об этом сообщил "Украинской правде" один из задержанных Дмитрий Гнап.

По его словам, они поехали в лесничество на лодке. Однако, когда они подплыли к зоне, где расположены "красивые дома, похожие на часть Межмгорья "Остров", к ним подплыли вооруженные люди в масках, которые взяли их на буксир.



Читайте также на ЦЕНЗОР.НЕТ, ДОРОГОЙ НАШ ВИКТОР ФЕДОРОВИЧ: ЧЕМ ВЛАДЕЕТ СЕМЬЯ ПРЕЗИДЕНТА?


"Люди в масках и форме "Беркута", которые не представились, выхватили у нас швартовый и везут нас неизвестно куда, в направлении Киевского водохранилища", - сообщил Гнап.

Он напомнил, что согласно законодательству Украины вход в лесничества в Украине является свободным.



Состоянием на 13:40 журналисты находятся в неизвестном месте, на киевском водохранилище в окружении автоматчиков.

"Нам объяснили, что нас задержали, так как у нас нет прав на резиновую лодку. Вместе с тем один сержант "Беркута" оговорился, что мы пересекли запрещенную зону", - рассказал Гнап.

Он отметил, что перед поездкой журналисты проверили, что на этой территории нет запрещенных зон, не живут официальные лица.

"Это территория, отчужденная "Домом лесника", который является одним из собственников земель "Межгорья"", - напомнил журналист.

Янукович публічно визнав, що він головний замовник арешту Тимоше

  • 26.08.11, 23:11
"Аналіз переліку нагороджених каже, що Янукович відверто продемонстрував, що саме він є не просто зацікавленою особою, а безпосереднім замовником сфальсифікованих кримінальних справ проти Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших опозиційних політиків, які відстоюють соціальні і політичні права українським перед кримінальним окупаційним режимом.


Ось деякі приклади.


Орден «За мужність» отримав слідчий СБУ Грабік, який підробляв справи проти Ігоря Діденка і Анатолія Макаренка, чесних і патріотичних державних службовців, які захистили інтереси України в газовій сфері від зазіхань групи Януковича-Фірташа.


Слідчий ГПУ Нечвоглод аж за три сфальсифіковані справи проти Юлії Тимошенко підвищений у званні: став старшим радником юстиції.


Перший заступник Генерального прокурора Ренат Кузьмін, в ГПУ координує всі справи проти Юлії Тимошенко і всієї опозиції, рукою Януковича «висвячений» у державний радник юстиції I класу.


Ну і в насмішку над усіма чесними офіцерами Янукович підвищив до вищого військового звання генерала армії шефа СБУ Хорошковського - головного політичного організатора фальсифікації справи проти опозиції, який раніше не мав ніякого відношення до кадрових військових ", - йдеться в заяві" Батьківщини ".


"Немає сумнівів, на монетному дворі вже карбують медаль і для Родіона Кірєєва, якому ще треба вислужити нагороду з рук головного замовника судилища.


Очевидно, Янукович вже навіть не вважає за потрібне приховувати свою вирішальну роль в помсті, і боягузливому переслідуванні Юлії Тимошенко.


Очевидно й інше: вся система державних звань та заохочень потребує докорінного реформування. Нагороди повинні знаходити справжніх героїв, а не аморальних і бездуховних найманців режиму, за гроші і нагороди переступають Конституцію, мораль, закони і руйнують людські життя ", - підсумували в партії Тимошенко.

Безкарні депутати ПР.

  • 23.08.11, 21:54
Стали відомі подробиці про депутата Ляхова, який в місті Стаханов Луганської області влаштував дебош із стріляниною по міліціі.

Дмитро Ляхов, який побив дівчину, а потім поранив із рушниці двох міліціонерів, а ще двох побив, є депутатом Калиновського селищної ради, Попаснянкого району Луганської області від Партії Регіонів. Після побиття і стрільби по міліціонерах депутат, після короткочасного затримання, вранці був відпущений на свободу. Про це повідомив Цензор.нет джерело в МВС.