А що про це думають Українці.

  • 26.06.11, 16:24
Депутат Кіровської районної ради, секретар Дніпропетровського міськкому КПУ Євген Павленко заявив, що комуністи хочуть зробити гербом Україні православний хрест.

Про це він заявив на круглому столі в Дніпропетровській філії Інституту Горшеніна.

«Ніякого відношення до давньо-українському народному знаку не має і тризуб.Існує понад 200 версій його тлумачення (від корабельного якоря до верхівки скіпетра візантійських імператорів). Однак, починаючи з XIII і закінчуючи XIX століттям, тризуб не був виявлений ні на одному гетьманському, військовому чи міському гербі Малої Русі (тобто Україні). У сучасній історії вперше згадки про тризуб знаходимо у знаменитого російського історіографа і письменника Миколи Карамзіна в «Історії держави Російського» (початок XIX століття). Вивчаючи монети часів князя Володимира, Карамзін побіжно згадав, що на них є дивний «знак подібний тризубу». Саме Карамзін ввів термін «тризуб»! І вже в XX столітті Михайло Грушевський підкинув Центральній Раді ідею з тризубом, щоб «відібрати у росіян право первородства» і державною символікою оформити відокремлення від Росії », - зазначив комуніст.

За його словами, тризуб активно використовували українські націоналісти.

«Він« прикрашав »прапори і форму бойовиків УПА. Їм, тризубом, осінений головний заклик Романа Шухевича: «Не залякуваті, а фізічно зніщуваті! Чи не потрібно Боята, Що люди проклянуть нас за жорстокість. Хай Із 40 мільйонів українського населення залишилась половина - нічого страшного в цьому Немає ». Існує маса зображень тризуба. Але Малим гербом сучасної Україні прийнятий саме ОУНівські варіант! Це - ворожий знак, такий же гидкий і огидний, як фашистська свастика! », - Сказав Євген Павленко.

Ось хто керує Україною.

  • 23.06.11, 20:49
КИЇВ, 23 червня. Україна керує не Віктор Янукович, а депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко, він же "Юра Єнакієвський", він же «Юрец Малої». Про це заявляють мешканці міста Немирова, працівники заводу Nemiroff у листі, опублікованому на порталі «Фраза».

Автори листа заявляють, що їхній завод «став жертвою рейдерського захоплення» і дорікають журналістів, що вони замовчують цей факт. «Можливо, журналістів лякає прізвище тієї людини, яка стоїть за всім цим? Нам, голодним і безробітним, вже боятися нічого - його прізвище Іванющенко, ім'я - Юрій. Так-так, той самий "Юра Єнакієвський", він же "Юрец Малої", при згадці якого багато хто відмовляється братися за перо і вимикають телекамери та диктофони », - пишуть вони.

Як пояснили працівники заводу, Nemiroff організаційно входить в концерн «Укрспирт». «Невже це така таємниця за сімома печатками, що Іванющенко на сьогоднішній день є справжнім директором-розпорядником концерну? Невже журналісти не в курсі, що керівництво "Укрспирту" призначено і розставлено за погодженням з Іванющенко? І прізвища Аврамов і Петраков вам ні про що не говорять? », - Звертаються вони до журналістів.

Автори роз'яснюють суть конфлікту: «Групування, яка взяла під свій контроль концерн" Укрспирт ", вимагала данину (хабар, відкат) з керівництва нашого заводу - 150 тисяч гривень. Один із засновників вирішив, що простіше заплатити і не мати проблем. Інший - відмовився ...

У результаті - директор заводу, 10 років життя віддав підприємству, був звільнений. Завод зупинений. Міністр сільського господарства Присяжнюк робить вигляд, що його не стосується (проведіть розслідування, дізнайтеся - наскільки безкорисливо він закриває очі на цей беспередел?) ».

Автори листа звертаються до президента країни задуматися про те, «хто дійсно керує України» «і чого варті всі заяву про боротьбу з корупцією, коли відомий навіть номер рахунку, на який наш завод повинен перерахувати 150 тисяч гривень».

Відзначимо, що Юрій Іванющенко вважається одні з найбільш впливових і найменш публічних «регіоналів». У ЗМІ його також називають «сірим кардиналом» Партії регіонів. Юрію Іванющенко приписують серйозний вплив на АПК, частково - на вугільну промисловість і видобуток копалин, а також на внутрішні війська і Міністерство оборони. У той же час в списку 100 найбагатших жителів Україну журналу Forbes. Іванющенко отримав всього лише 96-е місце.Його капітали Forbes оцінив в $ 94 млн.

Колесніченко завірив що провокацій у Львові небуде.

  • 21.06.11, 19:18
Влада на будь-яку провокацію адекватно і своєчасно відповість.

Про це він заявив в рамках експертного опитування Дніпропетровської філії Інституту Горшеніна на тему: «Чи можуть у Львові повторитися події 9 травня? Чи збираєтеся ви відвідати місто 22 червня? ».

«Мене до Львова ніхто не запрошував, однак якби хотів, я б туди поїхав в незалежності від того, хто б що не говорив, я б поїхав. Львів не є символом Перемоги у ВВВ, це польське місто, який перейшов до Україну завдяки пакту Молотова-Ріббентропа. Приміром, Севастополь - це місто, яке найдовше тримав облогу і мені зрозуміло, коли туди їдуть делегації. За захист Києва постраждало багато людей. Одеса місто-герой. А чим відзначився Львів під час війни, що туди повинні їхати великі урядові делегації? Тому в цю дату я буду або в Києві, або в Севастополі. Також 22 червня ми всі будемо приймати участь в хвилині пам'яті за загиблими у Другій світовій війні », - зазначив нардеп.

На думку Колесніченка, головне - це увічнення пам'яті на державному рівні.

«Провокацій в цей день не буде, влада на будь-яку провокацію адекватно і своєчасно відповість. Тому в мене немає стурбованості. Однак події у Львові 9 травня налякали європейських політиків, мешканців міста та жителів України.Ніхто не хоче відродження фашизму », - сказав Вадим Колесніченко.

Нагадаємо, представники Комуністичної партії України не мають наміру їхати до Львова 22 червня. За словами народного депутат від КПУ Євгена Царькова, голови комуністичних осередків по Україні 22 червня планується приймати участь у місцевих заходах.

Як думае шановна громада, тягне це на 5 років тьрми?

  • 19.06.11, 13:44

Печерський райсуд Києва вчора, 17 червня, відмовився змінити запобіжний захід для активістки «Братства», 20-річної Ганни Сінькова, заарештованої за участь у мистецькій акції з приготуванням яєчні на Вічному вогні в Парку Слави в Києві 16 грудня минулого року.

Протягом майже трьох місяців дівчина перебуває в СІЗО. Сінькова інкримінують наруга над могилою, якщо її провину доведуть, дівчині загрожує до 5 років в'язниці.

Вчорашнє засідання - перше у справі. Наступне судове засідання призначене на 30 червня.

На першому ж засіданні суддя заборонив знімати процес на камеру.Двадцятирічна підсудна встигла поскаржитися на жахливі умови в Лук'янівському СІЗО. Каже: камери переповнені, медичну допомогу не надають, запевняє - у лікарів не може допроситися навіть аспірину. Повертатися в ізолятор боїться, скаржиться, що їй там загрожують.

"За час мого перебування там, з мене вже кілька разів проводилися протиправні допити, мені погрожували фізичною розправою прямо в СІЗО, невідомі особи приходили, викликали мене на допити, відмовлялися називати своє ім'я, відмовлялися пред'являти документи", - сказала вона.

Сінькова судять за торішнє приготування яєчні на вічному вогні у київському Парку слави. Це відео з'явилося в інтернеті одразу після інциденту. Свій вчинок учасник дійства пояснила протестом проти недоцільного використання природного газу та ігнорування владою проблем ветеранів. Спочатку Ганні інкримінували хуліганство - зараз судять за наругу над могилою. Вона вважає: причиною всьому - політичні переконання.

"Там, де знаходиться пам'ятник Слави, безпосередньо під Вічним вогнем, там, де проходять газові труби, не може бути ніяких поховань. Тобто це не може бути жодним чином наругу над могилою".

Адвокати Сінькова подали клопотання про зміну запобіжного заходу підсудної.Запевняють, дівчина у в'язниці всупереч тому, що офіційний термін утримання під вартою закінчився.

"Тримають, оскільки вона нібито ухилялася від слідства, і міліція оголосила її в розшук і на цій підставі суд дав санкцію на її утримання під вартою. Але на сьогодні ми вважаємо, що вже немає підстав для цього, хоча прокурор каже, що підстави є ", - сказав адвокат Олег Бондарчук.

Які підстави, на камеру прокурор розповісти відмовився.

Нагадаємо, перше засідання у справі має відбутися 8 червня, проте суд переніс його на 17 червня.

Здивування Європарламента,чому Януковича несудили ще в 2004році.

  • 19.06.11, 13:38
Адміністрація президента Віктора Януковича не хоче давати доступ лідеру опозиції Юлії Тимошенко до європейських коридорах влади.

Таку думку депутат від групи європейських консерваторів та реформістів (Великобританія) Чарльз Теннок висловив у Брюсселі, коментуючи рішення Генпрокуратури не дозволяти Тимошенко відвідати Страсбург і Брюссель.

"Я засуджую це рішення, оскільки не вірю, що Тимошенко не повернеться в свою країну, і постане перед кримінальними звинуваченнями, спробує очистити своє ім'я", - заявив він.

Теннок наголосив, що після нинішнього рішення у нього залишилося дуже мало віри у незалежність українських судів і Генеральної прокуратури.

Депутат також зазначив, що на сьогодні залишається дуже багато питань без відповідей.

Зокрема, питання про те, чому після того, як нинішній президент Віктор Янукович "по широко поширеному переконанню, спробував вкрасти перемогу на президентських виборах в 2004 році" ні він, ні його радники не поставали перед кримінальними звинуваченнями.

"Дуже багато питань без відповіді, і все це сприймається як відхід від українських євроатлантичних прагнень", - підкреслив Теннок.

Нагадаємо, 17 червня Генпрокуратура заборонила Тимошенко робочі поїздки в Чернігівську та Миколаївську області, а також у Страсбург і Брюссель.

Від першого лицця.

Я вышел в люди без мерс и без пардна,
 Неся раздумья в тяжеленном кулаке.
 Из автобазы пролетарского района
 Я выезжал на бортовм грузовике.
 И, становясь на паркинг к местным бабам,
 Я забывал про тормоз и ручник!
 Ровнял я бабам щели и ухабы.
 Сильней домкрата был мой маховик! 
  
 
 Но, выходя из ЗИЛовской кабины,
 Я чувствовал горячей головой
 Как охлаждают изморозь и иней
 Чердак мой разудалый и хмельной.
 Тогда на всех ондатр не хватало,
 Как не хватало нутрий и кролей.
 Добротных шапок шили слишком мало
 Для поголовья гпнутых парней! 
  
 
 Нашла решенье запросто и быстро
 Затылочных и шапочных проблем
 Хмельного пива мерная канистра –
 Под водочки бутылку, ясен хрен!
 Они со мной шагнули в подворотню,
 Там стало тесно в шапках мужикам!
 Я с них сорвал ондатр полусотню,
 И мне влепила зона кличку «Хам»… 
  
 
 Я прохамил тюрьму два полных раза.
 Хамёжкой на кормёжку прошибл.
 Давала план на  воле автобаза,
 Где я педалью скорость выжимал.
 И, наконец откинувшись завтно,
 Я порешил, что выдалась пор
 Рулить по жизни чисто и эффектно,
 И я пошел туда в директор. 
  
 
 Шуршали шины, деньги и колёса
 Под «Магадан», под «Мурку» и «Атс»,
 И без базара, шума и вопросов
 В багажник я упрятал весь Донбасс.
 Я прописл шахтёрам без разбора
 В их путевм пожизненном листе:
 «Рубить вам лву, братцы, до упора,
 А нам – рубить конкретное лавэ!» 
  
 
 Росли бабл крутые терриконы.
 В заморских банках – долларов пласты.
 Сказал Данилыч мне по телефону:
 «На пру будем првить! Я и ты!»
 А на хрена, блин, трактору прицепы?
 Балласт чужой, ответьте, на фуя?
 Ему сказал: «Уйми, папаша, репу!
 Освобождай сиденье у руля!» 
  
 
 Но тут зачем-то начались майданы.
 Бурлила беспокойная братва.
 Я, побросав баблсы в чемоданы,
 В Монку отодвинулся едва!
 Но тосковал недолго в Монте-Крлах –
 Извозчик новый вжжи попустил,
 И экипаж оранжевый бездарно
 На полпути себя затормозил. 
  
 
 И вот теперь на даче  между грок
 Среди лосей и разных кенгурят,
 Я размышляю: как не любят вры, 
 Когда им  душу прошлым теребят!
 И голубым клубком сосредоточив
 Раздумья в тяжеленном кулаке,
 Я получаю кайф от полномочий,
 Зажав страну в мозолистой руке…

Росія мае Чорне море за свою вотчину.

  • 12.06.11, 16:51
Росія стурбована заходом в Чорне море протиракетного крейсераВійськово-морських сил США для участі в українсько-американських навчання СіБриз 2011.

У заяві МЗС Росії наголошується, що поява в безпосередній близькості відросійських кордонів елементів стратегічної інфраструктури США сприймаєтьсяМосквою як загроза безпеці Росії.

Крейсер ВМС США Монтерей обладнаний протиракетної системою і входить до групи кораблів, покликаних захищати країни Південної Європи від можливихракетних ударів.
У МЗС Росії дивуються, чому був обраний корабель з таким озброєнням дляучасті у навчаннях, в ході яких відпрацьовувалася «антипіратська операція ».Такі дії не йдуть на користь домовленостям щодо ПРО, підкреслюється в заявіросійського зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України надав дозвіл кораблюВійськово-морських сил США увійти в територіальні води України і зайти в Одеський морський торговий порт 6-18 червня для участі в міжнародних військово-морських навчаннях Сі Бриз-2011.

Як на це відреагує влада Януковича.

  • 09.06.11, 19:02
Європейський парламент підтримав резолюцію з критикою на адресу української влади про застосування кримінального права в якості інструмента для досягнення політичних цілей.

«Висунуті раніше українськими правоохоронними органами проти Тимошенко, можливо, мають політичне забарвлення, - зазначив євродепутат з Великобританії Чарльз Теннок (група європейських консерваторів та реформістів). - Офіційний Київ прагне позбутися від єдиного політика, здатного скласти реальну конкуренцію діючої влади ».

Підсумковий варіант резолюції по справі Тимошенко після тривалих консультацій було узгоджено представниками основних політичних груп Європарламенту у вівторок. Як наголошується в проекті документа, «в ЄС стурбовані частими повідомленнями з Україною про випадки вибіркового застосування законодавства проти опозиції».

Крім того, підкреслили у вищому законодавчому органі ЄС, «заборону Тимошенко на поїздки по країні та за її межі слід негайно відмінити». «Заходи процесуального характеру щодо Тимошенко є непропорційними, - вважають автори документа. - Офіційний Київ не повинен перешкоджати її активної участі у політичному житті країни ».

ЄП висловлює стурбованість у зв'язку зі збільшенням кількості виборчого переслідування представників опозиції, а також про нерозмірності заходів, що застосовуються до Тимошенко і колишньому міністру внутрішніх справ Юрію Луценко. У цьому контексті ЄП підтримує клопотання уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ніни Карпачової розглянути можливість зміни запобіжного заходу для Луценка на таку, яка не пов'язана з утримання під вартою.

Також у документі міститься нагадування українській владі про те, що принцип колективної відповідальності за рішення уряду не дозволяє переслідування окремих членів уряду.

ЄП знову підкреслює, що зміцнення верховенства закону і боротьба з корупцією необхідні "не тільки для укладення Угоди про асоціацію та поглиблення відносин між ЄС і Україною відносин в цілому, але також для зміцнення демократії в Україні".

Крім того, ЄП закликає Європейську комісію надати Україні допомогу в плані проведення судової реформи шляхом кращого застосування програм ЄС, а також розглянути можливість створення консультативної групи ЄС високого рівня для надання допомоги країні в зусиллях приведення законодавчої системи України відповідно до європейської, включаючи судову.

В кінці 2010 року Європарламент вже офіційно висловив стурбованість зростанням тиском влади на ЗМІ та інститути громадянського суспільства, а також відступом від демократичних норм у республіці.

Як себе поведе КС.

  • 06.06.11, 23:09
Конституційний суд України прийняв у виробництво звернення про порядок використання червоного прапора Перемоги.

Як повідомляється на офіційному сайті КС, рішенням колегії суддів відкрито провадження у цій справі, ведеться підготовка до його розгляду на засіданні суду.

З поданням до КС раніше звернувся лідер Української народної партії, народний депутат фракції Наша Україна-Народна самооборона Юрій Костенко.

Як повідомлялося, Верховна Рада 21 квітня ухвалила закон про використання копії прапора Перемоги під час святкування 9 травня.

Президент України Віктор Янукович підписав цей закон.

Костенко заявляв, що в разі підписання Президентом закону про вивішуванні прапора Перемоги 9 травня в Україні поряд з державним прапором, закон буде оскаржено в Конституційному суді.

«Президент повинен ветувати цей ганебний закон. Якщо ж ні, то ми оскаржимо це рішення в Конституційному суді », - сказав він.

При цьому Костенко зазначив, що українські патріоти ніколи не приймуть «червоний колір радянського терору» поряд з державним прапором.

«Нам треба поважати ветеранів, але, разом з тим, не допустити продовження розколу в суспільстві», - заявив депутат.