Спортсмени столиці завтра вийдуть на багатотисячний мітинг.

  • 25.04.12, 21:34
оментувати
Друкована версія
Поділитись





Спортсмени обіцяють виходити на мітинги до тих пір, доки київська влада не задовольнить їхні вимоги. Фото: ua.for-ua.com

Масову акцію протесту проти дій київської міської влади обіцяє провести 26 квітня спортивна громадськість столиці.

Про це заявили керівники провідних спортивних федерацій і товариств Києва на спеціальній прес-конференції.

"13 квітня відбулися загальні збори всіх спортивних федерацій, організацій і товариств міста, – розповідає директор КП "Київський водний стадіон" Олександр Горган. – На цих зборах, після тривалого обговорення було прийнято одностайне безпрецедентне рішення. Вперше за історію спортивної громади Києва, всі спортивні федерації та товариства вирішили пікетувати київську міська владу".

Пікетування розпочнеться завтра, 26 квітня о 10.00. Задля цього вже о 9.00 всі спортсмени зберуться в організовану колону. За словами ініціаторів протесту, головні вимоги, які формулюються до київської влади, "спрямовані на вирішення тих проблем, які тотально унеможливлюють розвиток фізичної культури і спорту в столиці".

Мітингувальники просять системного діалогу з владою. Зокрема вимагають від влади збільшення фінансування галузі спорту в місті, зменшення орендної ставки для фізкультурно-спортивних закладів, а також створення в структурі КМДА окремого структурного підрозділу – Департаменту фізичної культури і спорту, якого нині немає.

"Настрій у нас дуже рішучий. Це буде багатотисячний мітинг. І безумовно він може бути першим із серії тих акцій протесту, на які будуть виходити спортсмени, поки ці вимоги київська міська влада не задовольнить", – наголосив Горган

Міліцейське свавілля змусило Миколаївців пікетувати МВС у Киеві.

  • 24.04.12, 21:12
Фото: Наталія Шестопал
1/7

Близько десяти людей з Миколаєва та області мітингували сьогодні, 24 квітня, о 14:30 біля стін Міністерства внутрішніх справ у Києві. Люди організували пікет проти мажорів та міліцейського свавілля.

На вулиці йшов дощ. Чоловік у чорній шкіряній куртці та чорних джинсах тримає плакат: "Для суду вбивць бажані годувальники заодно - прокуратура і лікарі з адвокатурою! Запитайте Миколаїв!". Жінка у хустці прийшла мітингувати з чоловіком, у руках тримає плакат з фотографією померлого сина з написом: "Ганьба МВС".

"У 2006 році мого сина насмерть збив п'яний водій. Цей водій виявився племінником підполковника міліції. Всі ці роки я боровся за справедливість і чекав на вибачення від нього. У міліції мені лише кажуть: "Чого Ви сюди ходите зі своїм трупом?", - розповів Валерій Мурга з селища Калинівка.

Співробітники міністерства фіксують пікет на відеокамеру. Правоохоронець записує у блокнот написи на плакатах. Олександр Рожок з Миколаївщини розгортає плакат. На кишені його куртки прикріплена маленька відеокамера.

"Не знімайте мене, бо я зараз камеру розтрощу. Ви не маєте права", - кричить працівник міліції.

"У Миколаєві страшно жити. Дружину мого сина — 20-річну Юлію Каланчеву - у 2011 році насмерть збив циган-мажор на "Мерседесі". Він й досі на волі, бо заплатив. У міліції мені так і сказали: "Якщо буде пропонувати гроші — беріть, ви нічого не доб'єтесь". Ці цигани зараз нам погрожують, дзвонять на домашній номер телефону", - розповіла плачучи Ірина Каланчова. Вона тримає у руках фотографію своєї невістки.

На Кіровоградщині буде пам'ятник загиблим від рук більшовиків.

  • 23.04.12, 21:22
Роман Коваль. Фото: slavaukraini.org

У неділю, 29 квітня, в селі Соснівка Олександрівського району Кіровоградської області відкриють пам'ятник хліборобам Соснівки та навколишніх сіл, які загинули, захищаючи урожай від більшовиків, у 1920 році.

Захід відбудеться в рамках урочистостей, присвячених вшануванню героїв Холодного Яру.

Пам'ятник створено зусиллями Холодноярської ініціативи та історичного клубу "Холодний Яр", а ідея його установки належить відомому дослідникові української історії Роману Ковалю. Творче втілення в граніті виконав скульптор Дмитро Бур'ян.

"Я вклав душу в цей пам'ятник. Для мене це важливо, тому що мої прадіди також воювали і брали участь у повстанні проти більшовиків ", - говорить Дмитро Бур'ян.

Андрій Юсов, учасник Холодноярської ініціативи зазначив: "Для нас цей пам'ятник символізує прагнення українського народу до свободи і готовність до опору, що сьогодні є не менш актуальним, ніж в ті часи".

Як нагадали в Холодноярській ініціативі, після жнив 1920-го року червоноармійські продовольчі загони заполонили чигиринські села і силою відбирали у селян хліб. Жителі сіл Соснівка, Дев'ятка, Скаржінка і Тірнавка розібрали залізницю, щоб більшовики не могли вивезти зерно. Це призвело до кривавих сутичок, в яких загинуло багато українських хліборобів.

Захисники Андріївського узвозу звернулись до Попова.

  • 21.04.12, 20:03
Фото: Олеся Дубовик
1/21

Сьогодні, 21 квітня, на Михайлівську площу Києва прийшли громадські активісти і небайдужі кияни, які виступили проти забудови Андріївського узвозу. Усього акція зібрала більше тисячі людей.

Люди тримали плакати: "Старий Київ – серце України", "КиївЗрада – головний ворог України", "Будували наші діди, руйнують – зайди", "Попов, не будь Черновецьким! Спустись на землю!" та інші.

А також скандували: "Забудові – ні!", "Ні – руйнації!", "Київ належить нам!", "Банду геть".

На збудованій біля пам'ятника княгині Ользі сцені виступали організатори акції, активісти та культурні діячі. Так зокрема, свою позицію висловили Євген Сверстюк, Артем Полежака, Фагот (гурт ТНМК) та інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віталій Кличко прийшов на мітинг у підтримку Андріївського узвозу

Розважали людей також гурти "Дахабраха", "Тінь сонця" та інші.

Через півгодини після початку акції розпочався дощ, але люди, які прийшли на Михайлівську площу не розійшлись. Годину учасник акції стояли під парасольками і слухали виступаючих зі сцени.

Справжній ажіотаж серед людей викликав бутафорний синій кіт, імітація того, що є на Пейзажній алеї. Десяток людей "змійкою" носили саморобний виріб по всьому периметру площі. Особливо кіт, який за словами організаторів, є захисником Андріївського, припав до душі дітям.

На площі переважно зібралися кияни, більшість з яких прийшли на акцію цілеспрямовано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дозвіл на забудову Андріївського узвозу дав замміністра культури

"Ми прийшли в підтримку Андріївського узвозу. Пейзажна алея і Андріївський узвіз - це місце нашого дитинства, для нас це безцінне місце. Ми прийшли сюди, бо дізналися, що його руйнують, що у когось піднялася рука на наші київські святині. Андріївський узвіз - це обличчя Києва, це як Арбат у Москві", - розповіла киянка Тетяна.

Вона додала: "Те, що Ахметов пропонує - це моторошно. Якщо зруйнували, то хоча б щось подібне збудувати треба, щоб не псувати Андріївський узвіз. Ми сподіваємося, що перемога буде за нами".

Тим часом дощ не вщухав, та людей менше не ставало.

Лідер гурту ТНМК Фагот зі сцени наголосив: "Таке враження, ніби погода не хоче захищати Київ. Нас постійно випробовує хтось на міць. Але всі з парасольками, ніхто не йде. Мені здається, що ми все ж відвоюємо те, що належить нам".
Джерело: Gazeta.ua

Історія з "Розеткою" розчарувала західних інвесторів.

  • 21.04.12, 19:56
Реакція міжнародного співтовариства на скандал з блокуванням роботи найбільшого в Україні інтернет-магазину "Розетка" не змусив себе чекати. Інвестори з Європи та Америки вже не сильно рвуться вкладати сюди гроші, сказав під час конференції Entrepreholic співзасновник бізнес-інкубатора "GrowthUp" Денис Довгополий.

"Я вчора зустрічався і давав коментарі дуже багатьом інвесторам, які почувши ці новини дзвонили мені. У Каліфорнії розпочався робочий день, і ввечері в Європі. Тут (у Києві - ред.) зараз група інвесторів знаходиться. Вони не сильно рвуться вкладати гроші в електронну комерцію в Україні", - розповів Довгополий.

За його словами, в Силіконовій долині кажуть, що інвестувати в Україну - це доля локальних інвесторів, які розуміють локальні ризики. Довгополий підкреслив, що історія з "розеткою" відкинула Україну як мінімум на п'ять років назад в очах інвестиційного співтовариства.

"Зараз вони сказали, що якщо вони раніше були готові входити на пізніх етапах у вже розвинені проекти, то Україна після "Розетки" втратила своє місце не те, що в світі, а в спробі подивитися цей ринок в сфері e-commerce років на п'ять. Це Силіконова долина і Європа сказали вчора. Є інші способи домовлятися з великими компаніями, у яких є багатомільйонні обороти, ніж просто тупо закривати їх", - розповів Довгополий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Операцією по захопленню Rozetka.ua керували командири на "Хаммерах" - засновник магазину

Експерт також зазначив, що ті люди, з якими він активно спілкувався протягом трьох років і які були вже готові приїхати в Україну і подивитися, то зараз вони кажуть, що не будуть витрачати час на це, тому що не готові працювати в такій правовій ситуації.

Ці слова підтвердив радник голови Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Віталій Повх.

"Це правда, я теж за останні два дні зустрічався з рядом різних представників великих інвестиційних фондів, банків і компаній. На жаль, ситуація, яка розвивається навколо мережевих компаній вона набула характеру тиску, преси всіма можливими способами", - розповів Повх.

Підприємницьке співтовариство співчуває керівникам "Розетки", однак бізнесмени говорять, що передбачали таку ситуацію.

"З приводу входу інвесторів на пізній стадії. В Україні ще мало таких історій успіху, повинні бути зірки, про яких говорить преса. Виростив багатомільярдну компанію і живе на яхті. Власники компанії "Розетка" були кандидатами, при чому вже однією ногою стоячи в таку красиву історію . Ми їм всі не заздрили, ми вірили, що ця історія трапиться", - сказав підприємець Єгор Анчишкін.

Як повідомлялося, 19 квітня робота інтернет-магазину була припинена в зв'язку з обшуком, проведеним податковою. Податківці звинуватили Rozetka.ua в ухиленні від сплати податків на суму понад 7 млн грн. В офісах та складських приміщеннях компанії були проведені обшуки. Проти директора ТОВ "Розетка УА" порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 212 Кримінального Кодексу України (Ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах). За цією статтею, обвинуваченому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.
Джерело: Gazeta.ua

Наміснику Лаври подарували "Лексус"?

  • 19.04.12, 20:35
Настоятелю Києво-Печерської лаври, митрополиту Павлу подарували на день народження "Лексус". Про це у четвер повідомляє ТСН.

Як зазначають журналісти, авто без номерів під двері іменинника пригнав невідомий чоловік.

"Через відкриті двері "Лексуса" було видно поліетиленові чохли на шкіряних сидіннях кольору беж. Таке авто лише у базовій комплектації коштує від 118 тисяч доларів", - йдеться в сюжеті.

Як відомо, наміснику Києво-Печерської Лаври Павлу 19 квітня виповнюється 51 рік.

Нагадаємо, минулого року йому подарували люксовий "Мерседес". Його вартість - понад 100 тисяч доларів.

Вже наступного тижня архієпископ Вишгородський та Чорнобильський приїхав на ньому на свій же урочистий бенкет поза стінами монастиря. На "Мерседесі" вже красувався персональний номер.

Як повідомлялося, намісник Лаври хотів судитися з журналістами за питання про "Мерседеси".

Як відомо, раніше Павел назвав душевнохворим журналіста, який написав про Мерседес S-класу митрополита УПЦ МП Володимира (Сабодана) - така машина коштує 145 тисяч євро.

На Україну чекає ще не одна торгова війна з Росією – експерт.

  • 18.04.12, 20:39
За словами Віктора Небоженка, проблема торгових відносин між Україною і Росіє не в сирі, тож скоро може початись інша війна.


Донбасс.ua
"Сирна війна" була тільки початком, вважає експерт
Між Україною і Росією неминуче почнеться інша торгова війна.


Таку думку в коментарі ТСН.ua висловив політолог, голова соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Торгові війни будуть ще, особливо з наближенням Євро-2012 і літнього сезону відпочинку в Криму. За прикладом Онищенка і інші чиновники пред'являтимуть необґрунтовані претензії до України. Вони заробляють собі політичний капітал у Москві, а тому не несуть ніякої відповідальності перед Україною", - вважає Небоженко.

Проте, зазначив експерт, ці конфлікти має вирішувати не міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко, який виступає у ролі пожежника.

"Потім будуть номенклатури інших товарів, навколо яких будуть конфлікти – це неминуче. І ця задача вже повинна буде вирішуватись не на рівні Порошенка, а на рівні двох прем'єрів, які мають кинути все, сісти і виписати найбільш вузькі, слабкі місця, які заважають російсько-українським торговим відносинам", - вважає Небоженко.

"Треба, щоб не було такого, коли приходить чиновник і оголошує чергову якусь сирну, оселедцеву чи бензинову війну Україні. Це приклад дуже поганих нецивілізованих відносин, які демонструє Росія", - додав він.

Також Небоженко звернув увагу на те, що претензії до України висловлює не прем'єр-міністр Росії Володимир Путін і не офіційний Кремль.

"Це говорить другорядний російський чиновник Онищенко, який дуже боїться втратити своє страшно привабливе корумповане місце, от і все, - зауважує експерт. - Щоб до нього не ходило ФСБ, він робить з себе великого патріота Росії і ворога України. Це зараз дуже модно".

"Прем'єр Росії робить вигляд, що він не знає про те, як нахабно і безцеремонно поводить себе Онищенко. Це мовчазна згода", - наголосив він.

Навіть якщо буде все гаразд з самим сиром, каже експерт, Онищенко завтра причепиться до упаковки, післязавтра до напису, а потім навіть може до вагонів, які возять цей сир до Росії.

На думку Небоженка, Україна мала би зробити крок у відповідь і перевірити російські заводи.

"Але я не думаю, що цей Кабмін на це піде", - вважає експерт.

Миколаївських ґвалтівників хотіли розстріляти у суді

  • 18.04.12, 20:14
сьогодні, 18:30





Коментувати
Розмір тексту:

Юрій Круцилов
Джерело: glavred.info


Миколаївський активіст Юрій Круцилов, який збирав мітинги на підтримку померлої Оксани Макар, розповів, що днями йому довелося відмовляти від самосуду месників.

"Він був налаштований принести зброю в суд і розстріляти гвалтівників. На процесі чекаємо людей з Німеччини та США, які знають про цю страшну історію. До речі, один із гвалтівників — Краснощок — вірить, що його виправдають адвокати", — розповів Юрій Круцилов, якого цитує видання "Сегодня".

У МВС уточнили, Центральний суд підходить для процесу.

"Він найближчий до СІЗО, близько 10–15 хвилин їзди", — повідомили у міліції.

За їх словами, у випадку протестів, вони організують посилене конвоювання.

http://www.youtube.com/watch?v=VXqiGKcBqPw&feature=related

Дуже слушна пісня для нашого часу,це як заклик до боротьби,інакше українці будуть в кабалі продажних чиновників,олігархів і злочинної ворожої влади,зараз в Україні продажна проукраїнська влада,при якій Українці мруть як мухи,то краще вмерти на барикаді чим на колінах.Слава Україні.

Після Євро Труханів може стати доступним тільки для багатіїв.

  • 17.04.12, 20:53
За інформацією депутата Київради Олександра Бригинця, частину острову, яку готують для шведських вболівальників, після чемпіонату можуть перетворити на елітний пляж.








bryhynets.com
На Трухановому острові повиростали паркани
Частину території Труханового острова, яку зараз готують для розміщення шведських футбольних вболівальників, після Євро-2012 можуть зробити закритим елітним пляжем.


Про це йдеться в повідомленні прес-служби депутата Київради Олександра Бригинця.

"Є небезпека, що ця гігантська територія, яка інтенсивно приводиться в порядок і відгороджується від киян, після Євро може перетворитися в закриту зону відпочинку для найбагатших. Впевнений, що таким чином влада, яка мала види на цей пляж, просто використала шведів як прикриття", - вважає Бригинець.

За його інформацією, мова йде про 1,5 км найкращих пляжів на Трухановому острові обабіч Пішохідного мосту. Гектари прибережної території вже обнесені глухим металевим двометровим парканом.

Зведення паркану розпочали на початку квітня з середини острова (від території КП "Генеральна дирекція Київської міської ради з обслуговування іноземних представництв" дирекція "Труханів острів").

Загорода тягнеться вздовж алеї, що веде до парашутної вишки. На сьогодні паркан "довели" до вул. Труханівської.

Відгородженими від доступної для киян частини острова залишились: пункт прокату, спортивний майданчик, де відпочивальники грали в волейбол та пейнтбол, громадські вбиральні та атракціон "Веселі гірки", який днями знищили. Інша частина плесо (700 м) острова за течією Дніпра також готується до загородження.

За словами депутата, на пляж Труханового острову завезено чистий пісок, знищено частину зелених насаджень, вперше за останнє 10-річчя почищені та пофарбовані громадські вбиральні, територія прибирається працівниками КП "Плесо".

За офіційною інформацією КМДА, пляжі на Трухановому острові були обрані Організацією уболівальників футболу Королівства Швеція під зведення кемпінг-містечка для проживання шведських вболівальників під час Євро-2012 в Києві. Хоча депутат сумнівається, що шведи знають про те, що для спорудження кемпінгів обрані безкоштовні комунальні пляжі столиці.

Саме тому депутат звернувся до посла Швеції з повідомленням про те, що під приводом створення кемпінгового містечка для шведських вболівальників у киян забрали найкращий безкоштовний муніципальний пляж.