У Французькій Гвіані відбувся успішний пуск ракети-носія Vega

  • 09.11.17, 14:04
З космодрому Куру у Французькій Гвіані відбувся успішний пуск ракети-носія Vega з маршовим двигуном 4-го ступеня українського виробництва. Про це повідомляє Державне космічне агентство України.

"8 листопада 2017 року о 03:42:31 за київським часом з космодрому Куру у Французькій Гвіані відбувся успішний пуск європейської ракети-носія легкого класу Vega. Маршовий двигун РД-843 4-го ступеня ракети-носія розроблений Державним підприємством "Конструкторське бюро "Південне" ім. М.К.Янгеля та виготовлений Державним підприємством "Виробниче об’єднання "Південний машинобудівний завод ім. О.М.Макарова", - сказано у повідомленні.

Джерело: http://www.unn.com.ua


Львівською Оперою можна прогулятися віртуально - у 3D-форматі

  • 08.11.17, 10:21
У дні, коли Національна опера України відзначає 150-річний ювілей, "Google Україна" у партнерстві з Міністерством культури України оцифрували п'ять театрів в різних містах України та створили спеціальний сайт “Оперні театри України”, передає УНН з посиланням на блог компанії. 

Джерело: http://expres.ua

Я в ukrainians

Добрінького!
Заходьте в гості!

Обережно гриби!

ОСНОВНІ ПРАВИЛА,  ЯКИХ НЕОБХІДНО ДОТРИМУВАТИСЯ ПРИ

ЗБИРАННІ ТА ПРИГОТУВАННІ ГРИБІВ:

–        збирати гриби треба тільки під контролем досвідчених грибників;

–        гриби, в яких ви сумніваєтесь, ніколи не кладіть до кошика;

–        якщо ви знайшли їстівні гриби, а поруч з ними ростуть отруйні або невідомі вам, не збирайте ці гриби (можлива їх мутація чи запилення отруйними спорами);

–        краще збирати гриби рано-вранці, вони свіжі,міцні, добре зберігаються;

–        вдома ще раз перегляньте всі зібрані гриби. Якщо помітите отруйний або невідомий вам гриб – одразу ж викиньте його;

–        ніколи не пробуйте сирих грибів, в яких ви сумніваєтесь;

–        зібрані гриби необхідно добре промити – не менше трьох разів аби відмити весь бруд. І в цей же день  приготувати гриби, тобто відварити або посмажити чи законсервувати;

–        варити всі гриби треба як мінімум у двох водах. Не стільки важливий час варіння, скільки кількість зміненої води;

–   при консервуванні грибів треба використовувати оцет, щоб не допустити інших харчових отруєнь, наприклад ботулізму, який характерний для всіх загерметизованих консервів;

–        при вживанні грибів чи страв із них слід їх їсти у невеликій кількості, якщо за ніч чи день ніяких неприємних симптомів не виникло, тоді можна вживати далі. Дітям їсти гриби не рекомендується.

Быльше інформації: http://kyiv-oblosvita.gov.ua/poradi/batko/67-batkam-statti/821-oberezhno-otrujni-gribi

Сергій Жадан на під Ізюмом...

  • 10.08.16, 16:25
Привіз книги до пластунського новацького табору "Лицарі круглої колоди", що знаходиться в фантастичному місці "Фазенда Виноград" під Ізюмом. Пластуни дуже славні, а самі місця - неймовірно енергетичні. Іноді ми навіть не здогадуємось, у якій шалено красивій країні живемо. Велика подяка книжковому клубу "Клуб сімейного дозвілля" за книги - пластуни люблять читати.