хочу сюди!
 

Ксения

41 рік, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

Маски

  • 08.11.11, 19:41

В дитинстві я був зовсім не схожий на себе теперішнього. Зараз навіть мені самому важко повірити, що то був саме я. З самого початку, коли я тільки почав говорити і усвідомлювати себе, став озвучувати майже усі свої думки.

Я міг розповісти абсолютно незнайомим людям на зупинці від чого здохла наша кішка. Смішив продавщиць на базарі запитаннями типу «скільки коштує цибуля?», хоча в дошкільному віці вона мені була абсолютно непотрібна, та й не було за що купувати. Міг з непідробним обуренням сперечатись з якимось дідом із бабусиного під’їзду, що правильно говорити «вівторок», а не «вторник». Я торохтів без зупинки.

А потім мене осінило. Якщо точніше, я просто несвідомо змінився. Це вже зараз, через багато років, можу пояснити собі, що сталося. А сталося наступне – я збагнув, що основні усі деталі моєї системи цінностей у системах цінностей інших людей займають заштатні другорядні місця. Або взагалі відсутні. Ровесники говорили набагато цікавіше, і слухали їх відповідно уважніше. Навіть родичі напевно втомилися від моєї балаканини, і мені все частіше доводилось ловити себе на думці, що мене не слухають, або слухають тільки з поваги. Коротше кажучи, всім начхати.

І я замовк. Пройшло немало часу, мій голос зробився тихим, і щоб його почули, треба зриватися на крик. Тільки і я вже не хочу, аби мене чули. Ніхто, навіть найближчі люди, не здогадуються, що коїться в мене всередині, але насправді нікому й не цікаво. Мені в свою чергу нецікаво про це говорити. Усі всім задоволені.

Гармонія і рівновага.

Правда, спочатку, здається, це було складно. А потім я навчився вдягати маски. Брехати. Брехати людям, переважно щоб догодити їм; за певними винятками, коли мені начхати на думку конкретної особи і можна свідомо робити щось назло. Друга маска – спільні інтереси. Усі стають ближчими, коли вони є. Насправді я зрідка зустрічаю людей, інтереси яких співпадають з отою моєю чудною системою цінностей. Але тоді треба навигадувати ще і ще спільних інтересів, аби не впустити їх. Знову брехати.

Зрештою я розгледів, що навколо і так уже майже всі в масках. Це звірячий оскал перед слабшими і собача відданість перед сильнішими. І ще незворушна байдужість до абсолютної більшості. То чого переживати?

Пройде ще деякий час, і я навчусь повністю приховувати свій справжній настрій і емоції. Тоді я досягну найвищого рівня лицемірства – якщо треба, є маски на всі життєві ситуації. Тим більше, тоді майже у всіх випадках мені згодиться байдужість – все одно, що ви думаєте про мене, і це взаємно. От тільки стає некомфортно, коли з’являється хтось, кому насправді не байдуже, що зі мною. Якось боязко відкриватись і зривати всі маски. Бо виявиться, що там, за ними, уже немає ніякого обличчя.

2

Коментарі

Гість: kseния

18.11.11, 19:51

а маски тогда на чем держатся, если лица нету? да и зачем они тогда вообще, что прятать то - пустоту???

    Гість: pink charm

    28.11.11, 19:54

    Есть только одна негасимая сила, что дает нам возможность побыть настоящими. За любовь

      38.11.11, 20:10Відповідь на 1 від Гість: kseния

      что прятать то - пустоту???мабуть так.

        Гість: kseния

        48.11.11, 20:18Відповідь на 3 від visnyk

        что прятать то - пустоту???мабуть так.хм...прячут обычно либо то, что очень ценят, либо то, чего стесняются...к пустоте это не оч применимо...да и разочарую,судя по заметке она у тя если и есть,то какая-то содержательная все-таки...

          58.11.11, 20:55Відповідь на 4 від Гість: kseния

          ну, в мені ще існує потреба спілкування з людьми, а кому ж захочеться мати справу з пустим місцем. щодо змістовності, може вона і є, але, як мені здається, це тягнеться по інерції з минулого, а зараз вона уже не поповнюється нічим.

            Гість: kseния

            69.11.11, 08:45Відповідь на 5 від visnyk

            ну, в мені ще існує потреба спілкування з людьми, а кому ж захочеться мати справу з пустим місцем. щодо змістовності, може вона і є, але, як мені здається, це тягнеться по інерції з минулого, а зараз вона уже не поповнюється нічим.возможно..но инертная содержательность не провоцирует подобные заметки..а по поводу "не поповнюється"-так она же не багаж знаний, не правила этикета и нормы морали..она либо есть, либо нет, либо есть, но ее "запугали, загнали и затрамбовали", но она таки есть...

              анонім

              722.01.12, 10:30

              Все це мені знайоме. Знаєш, я ставлюсь до цього як до розваги. Для різних оточень маю різні маски. Впевнений, однокурсники з КСМ-06 знають мене не таким як одногрупники з КСМ-05, колеги з "Метро" - не таким як одногрупники з обох цих груп, колеги з маршруту "Північ" - ще іншим, колеги з компанії теж бачать своє обличчя... І так далі. І в кожному оточенні про мене крутяться різні легенди. Так веселіше. Ти входиш в число небагатьох людей, яким вистачило розуму побачити в мені не лише маски, які які я показував широкому загалу. Таким чином, ця гра навіть допомагає фільтрувати оточення.