хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Shift+Del

  • 05.05.11, 18:59

Завжди було трохи незвично бачити комедійних акторів, які виконують серйозні ролі. Як Нікуліна у «Мухтарі». Є такий фільм і у відомого коміка Джима Кері. Тут скоріше навпаки – було б дивно, якби у шанувальника групи Cannibal Corpse не було жодної такої ролі.

Це творіння має назву «Вічне сяйво чистого розуму». Фільм на любителя, та відгуки в основному позитивні. Автори ще й «Оскара» вихопили за оригінальний сценарій. Мені він місцями здався нуднуватим, але є там одна важлива ідея, яка і за кілька років після перегляду з’являється у пам’яті.

Для тих, хто не бачив. Є у фільмі одна фантастична компанія, яка стирає з мозку неприємних людей. Все капітально так: збираються усі речі, фото, будь-що, що може нагадати про вибраного об’єкта. Ну а потім уже проводиться і сама процедура стирання. От і головні герої вирішили знищити одне одного у своїх спогадах, тільки його підсвідомість до останнього пручалась і намагалась зберегти хоч якісь згадки…

Це, звісно, наукова фантастика. А жаль. Бо буває, так хочеться звернутись в оту незвичну компанію. Скласти карту спогадів, зібрати всі речі і фотографії, які можуть нагадувати. І стерти. Щоб не залишилось нічого, жодної найменшої дрібниці, яка б могла пробудити цілий ворох спогадів і гнітюче відчуття марно втраченого часу (мабуть, це найважливіше), і навіть при випадковій зустрічі не відчути зовсім нічого.

І моя підсвідомість точно не пручалась би.

1

Коментарі

анонім

19.05.11, 22:07

Спогади навіть погані потрібні - щоб не повторювати помилки. Це називається "досвід". Він замінює розум.

    214.05.12, 19:11Відповідь на 1 від анонім

    Усе ж, з погляду на минуле, я не можу повністю погодитись. Іноді краще було б усе забути начисто, нехай знову лізти на рожон, але нічого не боятися. А то відчуття, що там можуть і в душу насрати, іноді стримує. Хоч і було то так давно.