Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Команда, яку ми втратили

  • 11.06.13, 19:48

Учора, 10 червня, Апеляційний комітет Федерації футболу України остаточно виключив криворізький «Кривбас» із Прем’єр-Ліги. Якщо хто не в курсі, навесні команда залишилась без фінансування, яке так і не змогла віднайти. Чутки, що її таки витягнуть, які з’явились після подання апеляції, так і залишились чутками.

Особисто я ще надіявся, що «Кривбас» урятують. Як це вже було одного разу у 2006 році, коли команду виключили, але буквально перед початком чемпіонату її витягнув, здається, «Приватбанк». Тоді усі звинувачували у бідах ФК нового власника «Криворіжсталі» Міттала, але я б не був таким категоричним. Індус пропонував своє покровительство, але за умови повної фінансової звітності, проте свиней, яким футбол потрібен тільки для відмивання грошей, це не влаштовувало.

Парадоксально, що чи не вперше за останні роки «Кривбас» заграв яскраво і результативно, відібравши навесні очки у всіх трьох претендентів на друге місце і програвши лише раз – не рахуючи невиїзд у останньому турі до Луцька, коли футболісти уже активно тікали з потопаючого корабля. Місце криворіжців у Прем’єр-Лізі займе (хай вибачать мене ужгородці) убога на всю голову «Говерла», яка за фактичними результатами вилетіла було достроково, зокрема, тим же невмотивованим і напівголодним криворіжцям програвши 0:3.

«Говерла», до речі, належить Шуфричу-молодшому і разом із новачками Ліги алчевською «Сталлю» і «Севастополем» займе своє достойне місце у чемпіонаті України, який стрімко перетворюється на чемпіонат Партії Регіонів із заздалегідь розписаними місцями. Покращення усюди.

Звісно, падіння «Кривбасу» можна сміливо назвати найбільшим горем українського футболу часів незалежності. Серед усіх попередніх трупиків і близько не було хоч когось наближеного до двічі бронзового призера, який виступав у Вищій/Прем’єр-Лізі безперервно з другого чемпіонату.

Утім, усім начхати. Чи не найбільше – самим криворіжцям, які, як ніхто інший, на таку класну команду просто не заслуговували. Звичайно, серед тупорилого населення тупорилого міста футбол відіграє далеко не провідну роль, але щоб настільки. Можна тільки з сумом порівняти сонну українську апатію із гучними погромами італійських, наприклад, уболівальників, коли їхні команди із фінансових причин відправляли у нижчі ліги. Усі ці команди, «Наполі», «Фіорентина», «Верона», відновлювались, у тому числі грошима уболівальників, і повертались на вершину.

Бидлоті, якій випало бути моїми земляками, лінь було зібратись хоча б просто на весняні домашні ігри, які, як вже тоді було очевидно, мають стати останніми. Кривий Ріг найпевніше здобуде почесне звання найбільшого міста України, в якому не буде команди навіть Першої ліги. З чим я вас і вітаю.

…У сезоні 2011/12 до Прем’єр-Ліги на рік змогла повернутись «Олександрія», яка 10 років тому узагалі зникла з футбольної карти. Кіровоградська «Зірка» і чернівецька «Буковина», яким теж довелось пережити чимало років забуття, зараз достойно грають у Першій лізі і незабаром реально можуть претендувати на підвищення. Можливо, ми колись дочекаємось і воскресіння «Кривбасу», нині безнадійно втраченого. І я буду в це вірити.

4

Коментарі

111.06.13, 20:00

    211.06.13, 20:18

    отлично, мои вуйки(Говерла) остаются в вышке

      Гість: ЛемБой

      311.06.13, 20:21

      Впевнений-футбол в Кривому Розі буде. Кривбас-команда з традиціями і через рік-два в місті схаменуться.

        411.06.13, 20:26

        Дуже прикро за "Кривбас".... З задоволенням спостерігав за їх грою, навіть ледь до ЛЄ не вибились (хоча по грі були краще Метадона)....
        Вони зараз до першої ліги потраплять, чи взагалі не будуть приймати участь у чемпіонаті?
        Звернулись би хоч до прихильників - гроші на існування команди можна було б назбирати

          511.06.13, 20:27Відповідь на 2 від Panya

          Нічого, новий сезон знову просруть. Хоча, дивлячись на "Сталь" - у них серйозний конкурент з"явився (на виліт)

            611.06.13, 20:31Відповідь на 5 від Lюмен

            мои вуйки не такие простые как кажутся, ща идёт становление команды, лет через 5 они что-нибудь выиграют

              711.06.13, 20:32Відповідь на 2 від Panya

              з яцих це пір ти любиш вуйок?

                811.06.13, 20:33Відповідь на 6 від Panya

                Що виграють? Першу лігу? Чи другу?
                Краще дай прогноз на цей сезон вашім жидкам Лігу Європи візьмуть?

                  911.06.13, 20:34Відповідь на 7 від visnyk

                  з яцих це пір ти любиш вуйок?Закарпатье, моя Родина )

                    1011.06.13, 20:34Відповідь на 4 від Lюмен

                    Є чутки, що об'єднаються з "Гірником" і зайдуть у другу лігу. У першу з їхніми боргами (близько 40 млн. баксів - дякуємо гівнокерівництву) не пустять, а у випадку банкрутства усе треба починати з нуля.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна