Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

friend_s

попередня
наступна

4930 призовників проходитимуть службу в Повітряних Силах

  • 16.11.10, 15:46

Завершується призовна кампанія “Осінь 2010”. На обласних збірних пунктах військових комісаріатів формують крайні команди призовників й відправляють до місць майбутньої військової служби, де найближчий рік або дев’ять місяців, залежно від освіти, вчорашні школярі чи студенти проходитимуть військову строкову службу.

Упродовж осінньої призовної кампанії до Повітряних Сил Збройних Сил України буде призвано 4930 юнаків.

Як повідомили в управлінні особового складу штабу Командування Повітряних Сил Збройних Сил України, план призову вже виконано практично на 85 відсотків – 4114 новобранців прибули до місць військової служби й проходять програму бойової підготовки молодого солдата.

За словами старшого офіцера відділу комплектування та призову управління особового складу штабу Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майора Олега Денисюка, 110 призовників пройдуть підготовку в навчальних центрах Збройних Сил України, де отримають кваліфікацію молодшого спеціаліста. Ще майже 600 новобранців, у тому числі фахівці для радіотехнічних, зенітних ракетних військ та військ зв’язку, буде підготовлено у навчальних центрах Повітряних Сил ЗС України.

– Майже дві тисячі призовників, яких ми очікуємо, – це юнаки, що мають водійські права з відкритими категоріями “В” і “С”, – розповідає майор Олег Денисюк. – В подальшому дехто з них, залежно від займаної посади, й буде направлений на допідготовку. Крім того, на базі Навчального авіаційного центру Повітряних Сил, що у місті Гайсин, для Сухопутних військ ЗС України буде підготовлено 19 водіїв.

Вивчаючи первинну інформацію про призовників, яка надходить із військових частин, і порівнюючи її з даними попереднього призову, в управлінні виховної та соціально-психологічної роботи штабу Командування Повітряних Сил ЗС України зазначили, що тенденції до покращання є. Збільшилася кількість призовників із вищою освітою, немає юнаків, за плечима яких – приводи в міліцію або ж таких, які вживали наркотики.

– Ми врахували досвід попередніх призовних кампаній й відповідно надали методичну допомогу як офіцерам, які призначені для відбору молодого поповнення зі збірних пунктів військових комісаріатів, так і офіцерам, що працюють з новобранцями безпосередньо в частинах. Відтак, є підстави стверджувати, що до Повітряних Сил ЗС України потраплять служити кращі з кращих, оскільки з кожним призовом кількість призовників практично не збільшується, а чисельність юнаків, які перебувають на військовому обліку, щороку зростає. Як і те, що перші кроки у військовій службі, курс бойової підготовки молодого солдата згуртують вчорашніх школярів чи студентів у міцний армійський колектив, – зазначив начальник управління виховної та соціально-психологічної роботи штабу Командування Повітряних Сил ЗС України полковник Олег Грунковський.

Сергій Фурдик.

0

Коментарі