Профіль

Oll@

Oll@

Україна, Тернопіль

Рейтинг в розділі:

Останні статті

Свіжі шпалери



***

  • 30.09.11, 21:55

           Псують людей не сигарети, не алкоголь і не спосіб життя. Це усе дрібниці в порівнянні з тим, як псують людей люди.

Місто мрії

  • 30.09.11, 20:05

 

  У кожного із нас є своє місто мрії...

                               

Час

  • 29.09.11, 16:05


Час:
Занадто повільний для тих, хто Чекає,
Занадто швидкий для тих, хто Боїться,
Занадто тривалий для тих, хто Горює,
Занадто короткий для тих, хто Радіє,
Але для тих, хто Любить,
Його просто не існує.
(Генрі Вандайк)


Відчуття осені

  • 28.09.11, 20:55

...є така пора, коли ти відчуваєш дихання осені задовго до того, як впав перший лист... Повітря стало прозорим, літо залишилося позаду, і одного разу вночі уперше за довгий час тобі хочеться накритися теплою ковдрою.


Повільно...

  • 28.09.11, 17:11

Повільно помирає той, хто не подорожує, хто не читає, хто не чує музики, хто не знаходить витонченість в самому собі. Повільно помирає той, хто руйнує свою віру в себе, хто не дозволяє собі допомагати . Повільно помирає той, хто стає рабом звички, Виконуючи щодня один і той же маршрут, Хто не міняє напрям, Хто не ризикує міняти кольори одягу, Хто не розмовляє з незнайомцями . Повільно помирає той, хто уникає пристрастей і вихорів емоцій, Саме тих, які роблять очі променистими, Саме тими, які можуть змусити серце стукати І від помилки, і від почуттів. Повільно помирає той, хто не відбиває удари долі, коли він нещасливий в роботі або в любові, той, хто не ризикує тим, що є, заради того невідомого, що може бути, якщо йти за мрією, хто не дозволяє собі, хоч би раз в житті, втекти від розсудливих рад . (с) Пабло Неруда.

Фотографія

  • 27.09.11, 18:45

Фотографія фіксує вічність, насправді будучи доказом того, що усе є лише коротка мить в очах вічності.

Яблука, що змінили світ

  • 25.09.11, 14:15

  

 Три яблука змінили наш світ: першим спокусили Єву, друге розбудило Ньютона, а третє попалося на очі Стіву Джобсу.

Бажання

  • 25.09.11, 11:20

Всяке бажання, яке ми намагаємося подавити, бродить в нашій душі і отруює нас.


Боротьба


Колись давно старий відкрив своєму онукові одну життєву істину:

- В кожній людині йде боротьба, дуже схожа на боротьбу двох вовків. Один вовк представляє зло: заздрість, ревнощі, жаль, егоїзм, амбіції, брехню. Інший вовк представляє добро: світ, любов, надію істину, доброту і вірність.

Онук, зворушений до глибини душі словами діда, замислився, а потім запитав:

- А який вовк у кінці перемагає?

Старий посміхнувся і відповів:

- Завжди перемагає той вовк, якого ти годуєш.



НЕ ВІДМОВЛЯЙМОСЯ ВІД МРІЙ!

  • 24.09.11, 13:05

  Скажіть мені, про що ви мрієте? Звісно, так одразу й не згадаєш, слово навіть дивне якесь, не щоденне – «мрія». Але задумайтеся, перегорніть записники пам’яті, викиньте все із шухляд та сховків для забутих речей – має ж знайтися бодай одна мрія? Дві-три... Були ж колись? Великі, чисті, різнокольорові чи й невеличкі, егоїстичні, але дорогі серцю. Були ж? А тепер ті мрії чомусь переважно відкинуті, забуті, запхані в найдальші закутки майже без права повернення у думки й без надії на здійснення в реальності... Чому так? Що заважає нам мріяти? Хто забороняє? Назвіть хоч одну поважну причину, яка може стати насправді поважною для того, щоб не мати мрій? Щоб жити просто так: минув день – ну й добре, ближче до смерті. А що день був такий самий, як вчора, позавчора і місяць тому – що ж, аби не гірше... Ми всі не досягли чогось, до чого прагнули, або прагнули не так, або воно було нам не дуже потрібне. Ми всі не ідеальні – десь зайвий сантиметр, десь кілограм, десь десяток років, десь не дуже й до ладу складене особисте або взагалі повна відсутність того, що мало би бути, а тут – «чи є у нас мрії?»... Бажання – ще так-сяк. Але бажання наші вгадати неважко. Як колись мені циганка хотіла всю правду розповісти і вклала її в «кохають тебе двоє – чорнявий та білявий». Ага:) Та не потрібно навіть бути ворожкою, щоб розповісти про наші щоденні бажання. Усі хочуть, аби діти, батьки, ми самі були здоровими, щоб у сім’ї панував лад, достаток, тепло, любов та взаєморозуміння, ну і на роботі щоб усе складалося. Тобто щоб «усе було добре». Воно, здається, якби все було б саме так, то чи не занадто хотіти ще чогось? Чи не вистачило б і цього для повного щастя? А як же мрії? Як же те, що хотілося відчути, побачити, здійснити? Те, за чим будеш сумувати, жалкувати й навіть тужити, закинувши в закутки? Чи виправдана така жертва – забути мрію – навіть коли все нібито добре і навіть ліпше? Коли, здається, більше нічого й не потрібно для щастя? І те, що ти хотіла побачити – тисячоліттями стояло без тебе й ще стільки простоїть. Без тебе. А те, що хотіла втілити в реальність – так мільйони людей живуть без цього, й нічого, не скаржаться. І можна було б вдовольнитися тим, що є. І навіть розумно було б вдовольнитися. Але чомусь здається, якщо забрати у себе мрію, відмовитися від неї, зрадити її, то не стане якогось шматочка душі, й пазл не складеться. І що казати потім тим, хто дав тобі шанс земного життя, може, лише заради того, щоб ти здійснила саме ту мрію? Бурмотіти, ховаючи очі, щось на кшталт: «Вибачте, побут, повсякденність, закрутилася-забігалася, усе відкладала – і ось, банально часу не вибрала?» Не хотілося б. А ще я думаю, що в разі відмови від мрій ми відмовляємося й від останніх надій мати свободу якщо вже не дій, то хоча б думок. Та й навіщо гасити зірку, яка вказує шлях? Я прочитала цю фразу в інтернеті. У неї є автор. А я забула його ім’я. Він запитав: «Якщо мрії в тебе нема, а ти ще є, то навіщо тоді?». Тепер-от думайте разом зі мною: НАВІЩО?

джерело http://www.simya.com.ua/blog/6/66/