Огляд компактної камери PowerShot SX50 Canon HS

Огляд компактної камери PowerShot SX50 Canon HS

PowerShot SX50 HS є не тільки вершиною серії ультразумів Canon, але і стала першою в світі камерою з 50-кратним оптичним наближенням. Цей фотоапарат може зняти крупним планом все - від дрібниці, що знаходиться прямо перед вами, до об'єктів за сотні метрів. Високу чіткість знімків забезпечить інтелектуальна система стабілізації IS і процесор DIGIC 5. А підтримка RAW і ручні настройки напевно зацікавлять ентузіастів і досвідчених фотографів.

Конструкція

Оновлений дизайн перетворив PowerShot SX50 HS в кращу сторону - модель вже не нагадує велику «мильницю», а виглядає як справжня «зеркалка». У іншому корпус зберіг свої великі габарити і солідну масу (майже 600 грам). Камера дуже зручно лежить в руці завдяки ергономічному виступу передньої панелі, однак відсутність гумових вставок кілька погіршує тактильні відчуття і надійність хвата.

Об'єктив має великий діаметр і займає практично всю площу передньої панелі. Поруч з ним знайшлося місце тільки для лампи підсвічування автофокусування.

Огляд компактної камери придбати фотоапарат PowerShot SX50 Canon HS
Зазвичай при максимальному збільшенні важко утримувати об'єкт зйомки в кадрі. Знайти його, чи не віддаливши сцену, практично неможливо. Така ситуація могла б добряче попсувати нерви користувачам, якби виробник не передбачив дві «чарівні» кнопки на корпусі об'єктива: «Фіксація» і «Пошук». Перша застосовує покращений алгоритм стабілізації для конкретної сцени, який вельми ефективно пригнічує тряску. Друга кнопка миттєво віддаляє сцену, але зберігає масштаб попередньої у вигляді рамки. Щоб відновити наближення, поміщаємо втрачений об'єкт всередину рамки і відпускаємо кнопку пошуку - все просто!

Огляд компактної камери PowerShot SX50 Canon HS
На верхній панелі розташований спуск затвора з важелем трансфокатора, кнопка включення живлення і барабан режимів. Залежно від сили натискання на важіль швидкість масштабування змінюється. Вбудований спалах піднімається вручну, а кнопка по сусідству призначена тільки для вибору режимів. Є й гарячий черевик, до якого можна підключити зовнішній спалах із серії Speedlite. Причому з нею PowerShot SX50 HS виглядає цілком гармонійно.

Огляд компактної камери фотоапарат PowerShot SX50 Canon HS
PowerShot SX50 HS і спалах Speedlite 320EX (купується окремо)

Огляд компактної камери PowerShot SX50 Canon HS
Камера оснащена дисплеєм з досить скромними характеристиками: діагональ 2,8 дюйма, а дозвіл - 461 точок 000. Правда, помітна неозброєним оком пикселизация практично не псує картинку, та й у цілому екран яскравий і має широкі кути огляду. А ось корисність поворотного механізму сумнівів не викликає - можна знімати з будь-якого ракурсу.

Спостерігати за сюжетом на яскравому сонці набагато комфортніше за допомогою електронного видошукача. Він має дозвіл 202000 крапок і невелику швидкість відгуку, що призводить до появи кольорового шлейфу при русі об'єкта в кадрі.

Зліва від видошукача перебуває барабанчик для корекції діоптрій і програмована кнопка «S». Праворуч - клавіша перегляду знімків і окрема кнопка відеозапису. Нижче розміщений мультиселектор - основний навігаційний елемент, і кнопки, що відповідають за вибір точок фокусування, управління виведенням інформації і меню.

Під кришкою правій грані передбачено три інтерфейси: суміщений з міні-USB роз'єм A / V, міні-HDMI і гніздо пульта ДУ.

На нижній грані розміщена штативна різьблення і батарейний відсік. Під Фіксаційні механізмом ховається слот для карти пам'яті SD. Тут же розташована і літій-іонна батарея ємністю 920 мАг. Повного заряду вистачило приблизно на 400 знімків без використання спалаху.

Меню

Екранний інтерфейс, як і у інших компактних камер Canon, відрізняється невеликою кількістю індикаторів, а меню містить індивідуальний для кожного режиму зйомки набір функцій. Таке дружнє управління дозволить новачкам освоїти пристрій без зайвих зусиль.

Об'єктив

Головною особливістю SX50 Canon PowerShot УГ є 50-кратний об'єктив. Якби ми представили набір оптики для дзеркальної камери з подібним характеристиками - це був би величезний рюкзак з дуже недемократичним цінником.

Діапазон фокусних відстаней варіюється від 24 до тисячі двісті мм, що робить цю камеру сверхуніверсальной. Використовуючи ширококутне положення об'єктива ви зможете відобразити прекрасні панорамні види, зробити знімки архітектури або портрети. Максимальний зум ж перетворює вашу камеру в далекобійні фоторушницю, з яким можна сміливо йти на «полювання» за полохливими дикими тваринами або іншими цікавими об'єктами. На такий великий дистанції фотограф буде привертати до себе мінімум уваги або взагалі залишиться непоміченим.

Світлосила об'єктива варіюється від значення 3,4 до 6,5. У іншій ситуації я б сказав, що верхній показник низький, але при фокусній відстані 1 200 мм така діафрагма цілком допустима. Завдяки внутрішній системі стабілізації IS і режиму «Фіксація» можна не побоюватися за різкість знімків в сонячну погоду. Однак в тіні, сутінках або темному приміщенні вам буде потрібно штатив або спалах для отримання якісних зображень.

Фокусна Відстань 24 мм (ширококутне положення) і 1200 мм (максимальне наближення) (RAW)

Ультразуми славляться не лише потужним наближенням, а й відмінними можливостями для макрозйомки. CanonPower удару SX50 HS не став винятком - фокусування виробляється на об'єктах у самої передньої лінзи.

Макрозйомка (RAW)

Як і більшість просунутої змінної оптики, об'єктив PowerShot SX50 HS оснащений ультразвуковим приводом USM. Він забезпечує швидке і тихе фокусування, що особливо важливо для якісної відеозйомки.

Сенсор

На відміну від інших виробників, компанія Canon не стала нарощувати кількість пікселів для стандартної 1 / 2,3-дюймової матриці, тому що найчастіше це не призводить до приросту якості. 12-мегапіксельний сенсор забезпечує максимальний дозвіл знімків 4000x3000 точок, чого цілком достатньо для масштабування та аматорської великоформатної друку.

Тестова композиція (RAW)

Світлочутливість матриці SX50 HS регулюється в діапазоні від ISO 80 до ISO 6400. Шуми починають проявлятися на знімках в RAW ПРИ ISO 400, але ефективно придушуються фільтром для JPEG. З підвищенням ISO до 800-1600 якість пропорційно знижується, але ЙОГО МОЖНА Істотно поправити в редакторі завдяки ПІДТРИМКИ RAW.

Зроблений при максимальних ISO 3200-6400 знімок підійде тільки для публікації у веб-форматі, так як має дуже низьку деталізацію і спотворені кольору. Враховуючи невисоку світлосилу об'єктиву, CanonPower Постріл SX50 HS буде не кращим вибором для зйомки при недостатньому освітленні.

Варто також відзначити, що при використанні довгої витримки доступно тільки мінімальне значення ISO.

Швидкісні показники

Швидкість традиційної безперервної зйомки невелика - до 2,2 кадрів / с. Але спеціально для любителів динамічних сюжетів передбачений супершвидкісний режим - 13 кадрів / с (фокусування по першому кадру), а також - 4 кадра / с (стежить фокусування) тривалістю до 10 кадрів. Як не дивно, файли швидко копіюються з буфера на карту пам'яті і вже через кілька секунд камера знову готова продовжити зйомку. На жаль, RAW в даному режимі не підтримується.

Відеозйомка

Якість відеозапису в цілому непогана - при максимальному дозволі 1920х1080 пікселів картинка досить різка і реалістична. Доступна для FullHD-відео швидкість запису становить 24 кадру / с.

А ось практична цінність 50-Картні наближення при відеозйомці зводиться до нуля. Навіть незважаючи на наявність стабілізації, картинка «стрибає» від найменшого зсуву пристрою. Звичайно, ситуація вирішується установкою камери на штатив і застосуванням пульта дистанційного керування.

Цікаві режими

За допомогою режиму «Підбірка відео» ви можете легко зняти відеосюжет про проведений день, просто знімаючи фотографії. Перед кожним знімком камера автоматично знімає коротенький відеокліп. Потім всі зняті за день кліпи об'єднуються в один файл.

У режимі цифрових фільтрів доступи різні ефекти, які прикрасять будь-яку, навіть непримітну сцену.

Висновки

Відразу після анонса PowerShot SX50 HS сприймалася мною як чергова жертва маркетингових воєн, в яких стратегічною зброєю виступають вже не мегапиксели, а кратність оптичного зума. Однак після тестування думка змінилася.

Ефективна система стабілізації дозволяє цілком комфортно знімати з більшим наближенням і отримувати непогані результати. Камера показала невластиву для суперзум високу швидкість роботи і може успішно застосовуватися для зйомки динамічних сюжетів. На жаль, є і недоліки - апарат погано справляється зі Сьемка при недостатньому освітленні без застосування спалаху і штатива. Незважаючи на це, загальне враження про камері залишилося хороше. PowerShot SX50 HS дуже зручна і проста в експлуатації - якраз те, що потрібно для подорожей і зйомки на природі. фотоапарат, купити фотоапарат, фотоапарат Canon, фотоапарати ціни, цифрові фотоапарати, дзеркальний фотоапарат, фотоапарат Nikon, фотоапарат никон, фотоапарат фото, фотоапарат Соні http://season-ua.com/ua/photo.html

Новинка Sony Alpha A7s II - ідеальна зйомка практично в повній т

Новинка Sony Alpha A7s II - ідеальна зйомка практично в повній темряві

Корпорація Sony-гігант не так давно анонсувала одну з приголомшливих новинок - ідеальний пристрій для відеографів, камеру, яка знімає відео у форматі 4к практично в повній темряві. Чого очікувати від крутий новинки, і що відрізняє її від торішньої моделі Альфа А7, читайте далі.
Як і фотоапарат Sony Alpha 7 II, новинка отримала новітню систему стабілізації по осях 5, ефект якої буде еквівалентний використанню коротшою витримки. Система компенсує зсув по горизонталі і вертикалі і мінімізує спотворення від тремтіння камери за допомогою нахилу і повороту матриці. Функція просто незамінна при макрозйомці, відеозйомці і зйомці в умовах недостатнього і низького освітлення без використання штатива.

На відміну від попереднього покоління, нова беззеркалка вміє знімати відео у форматі 4К на карту пам'яті, а не зовнішній рекордер. При цьому зчитується весь діапазон пікселів, а враховуючи відмінний баланс чутливості, контролю фокусування і найвищу якість зображення, новинка здатна стати потужним інструментом у руках відео оператора.

Крім усього іншого, модель вміє записувати Full HD з частотою кадрів 120 / с у форматі повного кадру з можливістю подальшого перегляду на екрані камери або обробки в уповільнене відео на комп'ютері. Це дає можливість сповільнювати відео в 5 разів, що дозволить подивитися на звичайні сцени абсолютно під іншим кутом.

ТАКОЖ ДУЖЕ відмітною характеристикою Альфа 7S II є найширший ДІАПАЗОН светочуствітельності ІСО від 50 до 409 600 в розширеному режимі, повнокадровий сенсор з роздільною здатністю 12,2 Мп і оновлений процесор Bionz Х.

Сенсор разом з процесором забезпечують оптимізацію динамічного діапазону по всьому діапазону ISO, підвищуючи кількість градацій світлого тону при яскравому освітленні і зменшуючи кількість шумів при зйомці в умовах недостатнього освітлення. А оновлений алгоритм роботи процесора підвищує деталізацію фото і відео зі зменшенням кількості артефактів і шумів.

Для відео також доступні нові колірні профілі дзеркальний фотоапарат S-Gamut3.Cine / S-LOG3 і S-Gamut3 / S-LOG3, які забезпечують широкий динамічний діапазон і простоту колірної корекції. Формат S-LOG3 дозволяє отримати динамічний діапазон в 14,1 значень діафрагм за допомогою настройки гамма-кривої, дозволяючи збільшити динамічний діапазон камери і поліпшити роботу з кольором при подальшій роботі з відзнятим матеріалом.

Інші поліпшення включають поліпшену роботу системи автофокусу, підтримку нестислого формату RAW 14 біт, зміцнений корпус і велика кількість дрібних удосконалень. Гібридний автофокус став в 2 рази швидше, в порівнянні з Альфа 7S, до того ж, система фокусування працює аж до експозиції -4 Є.В., забезпечуючи чіткі і різкі знімки навіть в умовах недостатнього освітлення.

Що стосується зовнішнього вигляду, фотоапарат виконаний в міцному корпусі з магнієвого сплаву з габаритами 126,9 95,7 60,3 мм; вага становить 627 грамів. фотоапарат, купити фотоапарат, фотоапарат Canon, фотоапарати ціни, цифрові фотоапарати, дзеркальний фотоапарат, фотоапарат Nikon, фотоапарат никон, фотоапарат фото, фотоапарат Соні

Огляд компактних камер Canon IXUS 500 HS і 510 HS

Огляд компактних камер Canon IXUS 500 HS і 510 HS

Більшість фотоапаратів із серії Canon IXUS відрізняються тонким корпусом з плавними рисами. Однак зовнішній вигляд IXUS 500 HS і IXUS 510 HS не вписується в загальну концепцію дизайну лінійки - ці камери суворі й елегантні. Крім оригінальної зовнішності пристрою також отримали непогані характеристики: 10-мегапіксельний сенсор і об'єктив з 12-кратним оптичним наближенням. Модель IXUS 510 HS додатково оснащена модулем Wi-Fi для бездротової передачі даних і великим сенсорним екраном. З такими камерами ви зможете знімати красиві фотографії і живе відео у форматі Full HD, при цьому абсолютно не потрібно думати про настройках - розумна автоматика розпізнає до 58 сцен на всі випадки життя.

Конструкція

500 УГ УГ і 510 одягнені в металевий корпус і відрізняються чудовим якістю збірки. Завдяки абсолютно плоским граням вони виглядають стильно і технологічно, мало чим нагадуючи звичайну «мильницю».

Камера з таким дизайном не дуже надійно лежить в руці через відсутність упорів, малої площі хвата і досить слизькій поверхні. Зате такі моделі надзвичайно компактні і не мають випирають частин в транспортному положенні.

Отвори динаміка і стереомикрофона зосереджені на хромованому кільці об'єктиву. З НИМИ по сусідству знаходиться лампа підсвічування автофокусу. У правому кутку знайшлося місце для вбудованого спалаху.

На верхній панелі вишикувалися в ряд три кнопки: спуск затвора з важелем з трансфокатора, включення харчування, перегляд знімків. IXUS 500 також оснащена механічним перемикачем режимів зйомки, а у IXUS 510 HS є індикатор Wi-Fi.

Основною відмінністю тестованих моделей став дисплей. У IXUS 500 HS Звичайний 3-дюймовий екран з роздільною здатністю 461000 пікселів і співвідношенням сторін 4: 3. Праворуч від екрану знаходиться додатковий блок управління, що з 7 кнопок, що відповідають за відеозапис, експозицію, режими фокусування, спалах, виведення інформації на екран, активацію додаткових функцій і меню. Чотири центральні клавіші служать також для навігації.

Фотоапарат IXUS 510 HS ж отримала сенсорний екран розміром 3,2 дюйма, з аналогічним дозволом і співвідношенням сторін 16: 9. Враховуючи мініатюрність кнопок 500 HS, 510-я однозначно попереду по зручності управління, але програє в оперативності через не дуже чутливого резистивного сенсора.

Під кришкою правій грані передбачено два інтерфейси: суміщений з міні-USB роз'єм A / V і міні-HDMI.

На нижній грані розміщена штативна різьблення, слот для карти пам'яті MicroSD і батарейний відсік. В якості елементів живлення використовується літій-іонний акумулятор ємністю 870 мАг. Батареї вистачило приблизно на 250 знімків для 500 HS, і близько 200 510 для УГ. В цілому це невисокий показник, але для регулярної зйомки в умовах міста цього цілком достатньо.

Меню

Інтерфейси у камер теж різні. Меню IXUS 500 HS виконано в кращих традиціях кнопкових компактів Canon - просте і зрозуміле.


Інтерфейс IXUS 500 HS

Сенсорний Інтерфейс купити фотоапарат IXUS 500 HS також не відрізняється особливою складністю, але і інтуїтивно зрозумілим його не назвеш. Наприклад, щоб потрапити в меню потрібно спочатку викликати екран введення налаштувань за допомогою віртуальної кнопки FUNC.

Правда, враховуючи, що обидві камери знімають в автоматичних режимах, бродити по меню доведеться не так вже й часто.


Об'єктив

Незважаючи на свою мініатюрність, камери показують відмінну функціональність. Перш за все, завдяки потужному 12-кратному об'єктиву, що дозволяє знімати віддалені об'єкти крупним планом. Колись таким наближенням могли похвалитися тільки громіздкі «псевдодзеркалки», але і зараз у цих камер мало конкурентів серед рівних за габаритами і ціні пристроїв.

Кут огляду в ширококутному положенні не найбільший серед компактних камер (еквівалентна фокусна відстань дорівнює 28 мм), але це не перешкодить вам знімати прекрасні пейзажі, види архітектури або інші масштабні сцени.

Функція інтелектуальної стабілізації непогано справляється з небажаної тряскою, що дозволяє робити різкі фотографії з рук при максимальному наближенні.

Автоматичний режим

Камери мають два базових режими зйомки: програмний і автоматичний. Для тестів в основному використовувався другий режим, що вимагає від користувача мінімум навичок. Дійсно, в більшості випадків автоматика правильно вибирає одну з 58 закладених сценічних програм залежно від сюжету, що знімається.

Обидва пристрої швидко і досить точно визначають ключові об'єкти зйомки і фокусуються на них ще до натискання спуску затвора, причому це можуть бути як особи людей, так і абсолютно статичні об'єкти.

Для динамічних сцен передбачений цікавий режим «стеження». Ця функція дозволяє самому вибрати об'єкт для фокусування, який не піде з зони різкості, навіть перебуваючи в русі. Також «стеження» допомагає зберегти фокусування в потрібній точці при переміщенні самої камери. На сенсорному екрані 510 HS працювати з цією функцією набагато зручніше, так як точка фокусування задається одним торканням.

Програмний режим

У цьому режимі ви зможете не тільки вибрати потрібну сценічну програму, але і застосувати різні цифрові ефекти.

Спеціально для любителів репортажу передбачена функція швидкісної зйомки до 6,8 кадрів / с (до 6,1 кадру / с у 510 СС). Серія не обмежена за кількістю кадрів, але фотографії буду записані з дозволом 2,5 мегапікселя. Швидкість зйомки в повному дозволі становить менше кадру в секунду.

Безперервна швидкісна зйомка

Панорамний режим (доступний тільки для моделі 500 СС) реалізований досить складно - потрібно зняти окремі фотографії так, щоб їх краї трохи перекривалися. Потім отримані знімки «зшиваються» в один за допомогою комплектного ПО PhotoStitch. На відміну від «простих» панорам, зроблених пристроями інших виробників, зображення з IXUS 500 HS будуть якіснішими.

1

Панорама, складена з чотирьох кадрів

Також в цих камерах є різні цифрові ефекти, які додадуть вашим знімкам більше фарб, драматизму, або ж просто зроблять їх кумедними.

Відео

IXUS 500 HS - одна з найдоступніших на ринку камер з підтримкою відеозапису в Full HD. Ролики виходять чіткими і плавними, особливо якщо зйомка проводиться при достатньому освітленні.

Якість відеозапису 510 HS ідентично 500-ї моделі, але завдяки широкоформатному екрану сам процес зйомки став більш зручним, оскільки відео відображається без чорних смуг.

За допомогою режиму «Підбірка відео» ви можете легко зняти відеосюжет про проведений день, просто знімаючи фотографії. Перед кожним знімком камера автоматично знімає коротенький відеокліп. Потім всі зняті за день кліпи об'єднуються в один файл. Зверніть увагу: функція «добірка відео» значно скорочує час автономної роботи пристрою.

Прискорений режим зйомки дозволяє записувати відео зі швидкістю 120 кадрів і 240 / с з роздільною здатністю 640x480 і 320x240 пікселів відповідно. Правда, якість таких роликів невисоке.

Цифрові ефекти працюють також і при відеозапису

Мережеві можливості

Вбудований в IXUS 510 HS адаптер Wi-Fi дозволяє копіювати знімки на мобільний пристрій або ПК. Для синхронізації потрібне встановлення програмного забезпечення: програми CameraWindow (для Android) або ImageBrowser EX (для Windows / Mac OS). Також можна передати знімки на іншу камеру з підтримкою Wi-Fi.

Висновки

Якщо не брати до уваги ергономіку, IXUS 500 HS і IXUS 510 HS - відмінні функціональні камери для повсякденного використання.

Незважаючи на порівняно низьку вартість, модель 500 HS має Pегістрація Переваги, властиві більш дорогим пристроям - 12 кратний оптичний зум і можливість запису відео в дозволі Full HD. А її простота стане до душі тим, хто хоче робити якісні знімки, не вникаючи в подробиці.

За IXUS 510 HS доведеться заплатити трохи більше, але натомість до вже перерахованих достоїнств ви отримаєте ще й зручний сенсорний екран і зможете передавати знімки без докучливих проводів. фотоапарат, купити фотоапарат, фотоапарат Canon, фотоапарати ціни, цифрові фотоапарати, дзеркальний фотоапарат, фотоапарат Nikon, фотоапарат никон, фотоапарат фото, фотоапарат Соні http://season-ua.com/ua/photo.html

Огляд компактної камери Canon PowerShot S110

Огляд компактної камери Canon PowerShot S110

«Професійна компактна камера» - так фірма Canon називає апарат з великим сенсором, ручним керуванням і підтримкою формату RAW. Сьогодні ми познайомимося з найменшим представником цієї категорії - PowerShot S110. Модель оснащена 12-мегапіксельним CMOS-сенсором з діагоналлю 1 / 1,7 дюйма, процесором DIGIC 5 і об'єктивом з максимальною діафрагмою F2.0. Від попередньої моделі S110 відрізняється підтримкою сенсорного управління і вбудованим адаптером Wi-Fi для бездротової передачі даних.

На перший погляд PowerShot S110 здається звичайною непримітної компактною камерою, але варто взяти її в руки, відразу відчувається приємна важкість і відмінно зібраний металевий корпус. Як і «дзеркалки», ця модель отримала шорсткувате матове покриття, що не дозволяють пристрою випадково вислизнути з рук. У попередній моделі був також невеликий гумовий упор для пальців, але в S110 від нього чомусь відмовилися.

Об'єктив оточений масивним металевим кільцем. Обертаючи його, можна змінювати один з встановлених в меню параметрів. Ми ж запрограмували його на ручну настройку фокусування, як найбільш підходящу для цього функцію. Праворуч від логотипу Canon розміщена лампа підсвічування автофокусу і отвори стереомикрофона.

На верхній панелі розташований спуск затвора з важелем трансфокатора, кнопка включення живлення, барабан режимів, індикатор Wi-Fi і вбудований спалах. Лампа спалаху піднімається і опускається автоматично за допомогою сервоприводу.

Як і попередниця, S110 отримала тридюймовий дисплей з роздільною здатністю 461 тисячі точок. Якість картинки за сучасними мірками середнє, в основному через помітну неозброєним оком пикселизации. А ось ємнісна сенсорна технологія в цій серії застосована вперше. З її допомогою можна здійснювати навігацію, вибирати точки фокусування чи гортати знімки (з підтримкою технології multi-touch).

Праворуч від дисплея розміщена програмована кнопка FUNC КІЛЬЦЕ., Окрема клавіша відеозапису, кнопки перегляду знімків і меню. У центрі - мультиселектор, контролюючий такі параметри як експокорекція / з'єднання Wi-Fi, тип фокусування, настройки спалаху і висновок додаткової інформації на екран. Всі інші налаштування можна викликати кнопкою в центрі кільця FUNC. SET, вона ж служить для підтвердження вибраних налаштувань.

Під кришкою правій грані передбачено два інтерфейси: суміщений з міні-USB роз'єм A / V і міні-HDMI.

Знизу знаходиться штативна різьблення і батарейний відсік. Харчується камера від літій-іонної батареї ємністю 1120 мАг. Ресурс акумулятора невеликий, повного заряду вистачило приблизно на 300 знімків і пару хвилин відеозапису. Запис даних ведеться на SD-карту-(підтримується SDXC), вона встановлюється в слот поруч з акумулятором.

Меню

Інтерфейс камери кілька модернізований. У правій частині екрана з'явилося віртуальне колесо для вибору основних параметрів експозиції: чутливості ISO, витримки, діафрагми або експокорекції. Для установки того чи іншого значення використовується механічне фронтальне кільце. Також додалося кілька пунктів відповідають за налаштування сенсора екрану і Wi-Fi. В іншому меню, як і у попередніх моделей - просте і інтуїтивно зрозуміле.

Сенсор

Головною перевагою PowerShot S110 над звичайними компактами є великою КМОП-сенсор з діагоналлю 1 / 1,7 дюйма. Така матриця має більш широкий динамічний діапазон, дозволяє природніше передати сцени з контрастним освітленням. Але навіть якщо знімок виявився темним або пересвеченним, ситуацію можна поправити в редакторі завдяки підтримці RAW.

До і після корекції (RAW)

12-мегапісксельная матриця PowerShot S110 забезпечує максимальний дозвіл знімків 4000x3000 точок, але при цьому деталізація і різкість трохи вище, ніж у камер зі стандартним 1 / 2,3-дюймовим сенсором з аналогічним дозволом.

Оригінал знімка і фрагмент із збільшенням 100%

Як правило, матриці з великою площею показують більш низький рівень шумів на високих значеннях чутливості. Камера дозволяє встановлювати значення ISO аж до 12800 одиниць, але наскільки це практично - покаже тест.

Тестова композиція, ISO 80

Вбудований внутрішньокамерний фільтр непогано усуває шуми на зображеннях JPEG аж до ISO 1600, при цьому деталізація практично не втрачається. З RAW справи йдуть трохи гірше - зернистість проявляється вже при ISO 400. Звичайно, такий шум можна прибрати в редакторі на ПК і в деяких випадках навіть більш делікатно, ніж це робить камера. У діапазоні ISO 3200-6400 якість картинки сильно погіршується, хоча такі знімки все ще придатні для перегляду в невеликому форматі або для веб-публікації. Максимальне ISO 12800 сильно спотворює зображення, деталі в JPEG «замилюються», а в RAW - перетворюються на суцільну кашу з кольорових крапок.

Якщо говорити коротко, практична величина чутливості S110 знаходиться в межах 80-800 ISO, що приблизно на одну-дві сходинки вище, ніж у камер зі стандартною 1 / 2,3-дюймовою матрицею.

Об'єктив

Фотоапарати із серії PowerShot S відрізняються від флагманських камер лінійки PowerShot G меншою апертурою об'єктива і максимальною діафрагмою. Тим не менш, оптичні характеристики у PowerShot S110 непогані - фокусна відстань 24-120 мм в 35-міллметровом еквіваленті, діафрагма 2.0-5.9. Такий об'єктив чудово підходить для зйомки пейзажів, архітектури і портретів.

Мінімальна дистанція фокусування всього 3 сантиметри від краю об'єктива, так що любителі макрозйомки також залишаться задоволені.

А от зйомка з великої відстані істотно обмежена 5-кратним оптичним наближенням.

Фокусна Відстань 24 мм (ширококутне положення) і 120 мм (максимальне наближення) (RAW)

Діафрагма F2.0 Найбільша доступна тільки для ширококутного положення об'єктиву, тому контролювати глибину різкості практично неможливо. Зате світлосила, доповнена непоганою чутливістю сенсора і оптичною стабілізацією дозволяє знімати навіть при слабкому штучному світлі без спалаху і штатива.

Фокусування

Інтелектуальна система фокусування з пріоритетом осіб швидко і точно визначає людей в кадрі і фокусується на них ще до натискання на спуск затвора. Якщо ж ви не згодні з автоматично обраної зоною фокусування - завжди можете задати свою, просто торкнувшись в потрібному місці екрану. Це, мабуть, найцінніша функція сенсорного екрану.

Швидкість роботи

Швидкість безперервної зйомки для формату RAW досить низька - менше кадру в секунду, а в JPEG не перевищує 2,4 кадру / с. Але спеціально для спортивних змагань, сцен з резвящимися дітьми або тваринами передбачений супершвидкісний режим - 10 кадрів / с в повному дозволі. Правда, довжина серії обмежена 10 кадрами.

Режими зйомки

Незважаючи на професійну суворість купити фотоапарат PowerShot S110, знімати нею зможе навіть людина, що раніше не користувався цифровою камерою. Простий Режим АВТО не вимагає ніяких налаштувань - автоматика сама підбере одну з 58 сценічних програм з оптимальними параметрами.

Панорамний режим реалізований досить складно - потрібно зняти окремі фотографії так, щоб їх краї перекривалися. Потім отримані знімки «зшиваються» в один за допомогою комплектного ПО PhotoStitch. На відміну від «простих» панорам, зроблених пристроями інших виробників, зображення з PowerShot S110 будуть якіснішими.

1

Прикрасити ваші знімки допоможуть цифрові фільтри, доступні тільки для JPEG.

«HDR» і «Ефект старовини»

«Ефект іграшкової камери» і «М'який фокус»

«Яскравий» і «Ефект плаката»

«Ефект мініатюри» і «Акцентування кольором»

Ну і, звичайно ж, для досвідчених користувачів передбачена творча зона P.Tv.Av.M, в якій ви зможете контролювати абсолютно всі параметри зйомки вручну.

Режим пріоритету витримки (1/10 с, RAW)

Відео

Як і попередня модель, S110 Підтримує запис відео в Full HD зі швидкістю 24 кадри / с.



Full HD

За допомогою режиму «Підбірка відео» ви можете легко зняти відеосюжет про проведений день, просто знімаючи фотографії. Перед кожним знімком камера автоматично знімає коротенький відеокліп. Потім всі зняті за день кліпи об'єднуються в один файл.

Мережеві можливості

Взаємини GPS-приймача PowerShot S110 отримала вбудований адаптер Wi-Fi. Він дозволяє копіювати знімки на мобільний пристрій або ПК. Для синхронізації потрібне встановлення програмного забезпечення: програми CameraWindow (для Android) або ImageBrowser EX (для Windows / Mac OS). Також можна передати знімки на іншу камеру з підтримкою Wi-Fi або роздрукувати на віддаленому принтері.

Для установки геометок камера використовує систему GPS підключеного смартфона.

Демонстрація знімків з камери на екрані смартфона

Висновки

Хоча оновлення і не принесло істотних змін, фотоапарат PowerShot S110 раніше залишається однією з найпотужніших і при цьому доступних просунутих камер в мініатюрному корпусі. Завдяки сенсорному екрану управляти пристроєм стало простіше і зручніше, а підтримка Wi-Fi позбавила нас від докучливих проводів.

Висока якість фото та відеозаписи не залишить байдужим ні новачків, ні професіоналів. Ця модель відмінно підійде в якості першої камери або пристрою «на кожен день» для досвідченого фотографа. фотоапарат, купити фотоапарат, фотоапарат Canon, фотоапарати ціни, цифрові фотоапарати, дзеркальний фотоапарат, фотоапарат Nikon, фотоапарат никон, фотоапарат фото, фотоапарат Соні

Обзор компактной камеры Canon PowerShot A1400

Обзор компактной камеры Canon PowerShot A1400

В наше время «цифровики» перестали быть предметом роскоши. Сегодня можно приобрести аппарат с неплохими характеристиками за вполне разумные деньги. В этой статье речь пойдет о камере стоимостью меньше 100 долларов – фотоаппарат Canon PowerShot A1400. Она оснащена 16-мегапиксельным сенсором, 5-кратным объективом и может записывать видео в HD. Уникальность этой модели заключается в ее простоте. Благодаря умной автоматике, элементарным настройкам и мгновенной справке, с ней разберется даже ребенок.

Конструкция

Сборка порадовала – ничего не люфтит и не болтается. Корпус выполнен из пластика с приятной на ощупь шероховатой поверхностью.


Объектив окружает декоративное хромированное кольцо. Над объективом расположился микрофон, лампа автофокуса, видоискатель и вспышка. PowerShot A1400 достаточно миниатюрна, но благодаря небольшому выступу на передней панели, она отлично лежит в руке.

На верхней грани нашлось место только для кнопки включения питания, спуска затвора с рычажком трансфокатора и встроенного динамика.

Тыльный блок управления состоит из больших и достаточно удобных клавиш. Купить фотоаппарат никон Предусмотрена отдельная кнопка видеозаписи, справка, просмотр снимков и меню. Посередине находится навигационный джойстик и кнопка вызова функций FUNC SET.

Разрешение экрана составляет 230 000 точек, а диагональ равна 2,7 дюйма. Хотя экран имеет довольно скромные характеристики, его вполне достаточно для комфортного кадрирования. В отличие от бюджетных устройств других производителей, PowerShot A1400 оснащена встроенным оптическим видоискателем с зуммированием. Пусть он и маленький, но сильно выручает, когда солнце засвечивает изображение на ЖК-экране. К тому же, отключив дисплей, можно существенно сэкономить заряд батареи.

Единственный порт mini-USB c A/V находится на правой грани. Правда, самих кабелей в комплекте с камерой нет.

Снизу находится штативная резьба и батарейный отсек. Питается камера от двух элементов типоразмера АА. Это могут быть сравнительно недорогие аккумуляторы типа NiCd и NiMH, или самые обычные щелочные батарейки. Минусом такого решения является отсутствие аккумуляторов в комплекте с камерой и необходимость приобретения внешнего зарядного устройства.


Одного заряда аккумуляторов емкостью 2500 мАч хватит примерно на 400-500 снимков. Результат почти в 2 раза лучше, чем у компактов с литиевым аккумулятором. Дополнительный запас энергии на 100-150 снимков можно получить, просто активировав режим оптимизации питания ECO.

Также внутри батарейного отсека находится слот для карт памяти формата SD с поддержкой SDXC. Встроенной памяти камера не имеет.

Съемка

PowerShot A1400 оснащена вполне стандартным 5-кратным объективом с фокусным расстоянием 28-140 мм. Широкий угол обзора отлично подходит для съемки пейзажей, архитектуры и портретов, а телеположение позволяет запечатлеть детали крупным планом.

Фокусное расстояние 28 мм (широкоугольное положение) и 336 мм (максимальное приближение)

Фокусное расстояние 28 мм (широкоугольное положение) и 336 мм (максимальное приближение)

Аппарат также неплохо справляется со съемкой различных мелких объектов – дистанция фокусировки всего 1 см от передней линзы.

У этой модели отсутствует оптический стабилизатор изображения, но для уменьшения вероятности размытия есть режимы «Цифровой IS» и «Недостаточная освещенность». Их принцип работы практически идентичен – камера сделает 3 темных кадра с короткой выдержкой, затем сведет их в один, резкий и сбалансированный по свету. Правда разрешение таких снимков будет равно 4 мегапикселям.

Снимки в помещении со слабым освещением

16-мегапиксельный сенсор позволяет делать снимки с максимальным разрешением 4608x3456 точек. Хотя детализация будет не столь высокой, как у более продвинутых камер, снятое при достаточном освещении изображение можно смело увеличивать на ПК для подробного изучения.

Фокусируется камера очень уверенно даже при недостаточном освещении.

Специальные цифровые эффекты придадут вашим снимкам больше красок и положительных эмоций.

Видео

Качество видеозаписи у PowerShot A1400 среднее. Картинка пишется в HD, но ей не хватает четкости, а отсутствие стабилизации приводит к тряске при съемке с рук. К сожалению, оптическое приближение во время записи роликов также недоступно.

Выводы

Благодаря приемлемому качеству снимков и невысокой стоимости PowerShot A1400 имеет очень широкий круг потенциальных потребителей. Прежде всего, это отличная камера для повседневного использования, например, для спонтанной съемки в жанре «стрит». Фотоаппарат можно постоянно держать при себе и даже не думать, заряжен он или нет, главное – не забыть обзавестись парочкой обычных щелочных батареек. А длительная работа от аккумуляторов, несомненно, пригодится туристам, дачникам и любителям отдыха на природе. В конце концов, такую простую камеру можно подарить ребенку или пожилому человеку, не боясь, что устройство окажется слишком сложным и будет пылиться на полке.
фотоаппарат
купить фотоаппарат
фотоаппарат canon
фотоаппараты цены
цифровые фотоаппараты
фотоаппарат nikon
фотоаппарат никон
фотоаппарат фото
фотоаппарат sony

Огляд компактної камери PowerShot A1400 Canon

Огляд компактної камери PowerShot A1400 Canon

У наш час «цифровіки» перестали бути предметом розкоші. Сьогодні можна придбати апарат з непоганими характеристиками за цілком розумні гроші. У цій статті мова піде про камері вартістю менше 100 доларів - PowerShot A1400 фотоапарат Canon. Вона оснащена 16-мегапіксельним сенсором, 5-кратним об'єктивом і записувати відео Може в HD. Унікальність цієї моделі полягає в її простоті. Завдяки розумній автоматиці, елементарним налаштувань та миттєвої довідці, з нею розбереться навіть дитина.

Конструкція

Збірка порадувала - нічого не люфтить і не бовтається. Корпус виконаний з пластика з приємною на дотик шорсткою поверхнею.


Об'єктив оточує декоративне хромоване кільце. Над об'єктивом розташувався мікрофон, лампа автофокусу, видошукач і спалах. PowerShot A1400 Досить мініатюрна, але завдяки невеликому виступу на передній панелі, вона відмінно лежить в руці.

На верхній грані знайшлося місце тільки для кнопки включення живлення, спуску затвора з важелем трансфокатора і вбудованого динаміка.

Тильний блок управління складається з великих і досить зручних клавіш. Передбачена окрема кнопка відеозапису, довідка, перегляд знімків і меню. Посередині знаходиться навігаційний джойстик і кнопка виклику функцій FUNC SET.

Дозвіл екрану складає 230 000 точок, а діагональ дорівнює 2,7 дюйма. Хоча екран має досить скромні характеристики, його цілком достатньо для комфортного кадрування. На відміну від бюджетних пристроїв інших виробників, PowerShot A1400 оснащена вбудованим оптичним видошукачем з зумуванням. Нехай він і маленький, але сильно виручає, коли сонце засвічує зображення на РК-екрані. До того ж, відключивши дисплей, можна істотно заощадити заряд батареї.

Єдиний порт міні-USB з A / V знаходиться на правій грані. Правда, самих кабелів в комплекті з камерою немає.

Знизу знаходиться штативна різьблення і батарейний відсік. Харчується камера від двох елементів типорозміру АА. Це можуть бути порівняно недорогі акумулятори типу NiCd і NiMH, або самі звичайні лужні батарейки. Мінусом такого рішення є відсутність акумуляторів в комплекті з камерою і необхідність придбання зовнішнього зарядного пристрою.


Одного заряду акумуляторів ємністю 2500 мАг вистачить приблизно на 400-500 знімків. Результат майже в 2 рази краще, ніж у компактів з літієвим акумулятором. Додатковий запас енергії на 100-150 знімків можна отримати, просто активувавши режим оптимізації харчування ОЕС.

Також всередині батарейного відсіку знаходиться слот для карт пам'яті формату SD з підтримкою SDXC. Вбудованої пам'яті камера не має.

Зйомка

PowerShot A1400 оснащена цілком стандартним 5-кратним об'єктивом з фокусною відстанню 28-140 мм. Широкий кут огляду відмінно підходить для зйомки пейзажів, архітектури і портретів, а телеположення дозволяє зафіксувати деталі крупним планом.

Фокусна Відстань 28 мм (ширококутне положення) і 336 мм (максимальне наближення)

Фокусна Відстань 28 мм (ширококутне положення) і 336 мм (максимальне наближення)

Апарат також непогано справляється зі зйомкою різних дрібних об'єктів - дистанція фокусування всього 1 см від передньої лінзи.

У цієї моделі відсутній оптичний стабілізатор зображення, але для зменшення ймовірності розмиття є режими «Цифровий IS» і «Недостатня освітленість». Їх принцип роботи практично ідентичний - камера зробить Придбати фотоапарат 3 темних кадру з короткою витримкою, потім зведе їх в один, різкий і збалансований по світлу. Правда дозвіл таких знімків дорівнюватиме 4 мегапікселям.

Знімки в приміщенні зі слабким освітленням

16-мегапіксельний сенсор дозволяє робити знімки з максимальною роздільною здатністю 4608x3456 точок. Хоча деталізація буде не такою високою, як у більш просунутих камер, зняте при достатньому освітленні зображення можна сміливо збільшувати на ПК для докладного вивчення.

Фокусується камера дуже впевнено навіть при недостатньому освітленні.

Спеціальні цифрові ефекти додадуть вашим знімкам більше фарб і позитивних емоцій.

Відео

Якість відеозапису у PowerShot A1400 середнє. Картинка пишеться в HD, але їй не вистачає чіткості, а відсутність стабілізації призводить до трясці при зйомці з рук. На жаль, оптичне наближення під час запису роликів також недоступно.

Висновки

Завдяки прийнятного якості знімків і невисокої вартості PowerShot A1400 має дуже широке коло потенційних споживачів. Насамперед, це відмінна камера для повсякденного використання, наприклад, для спонтанної зйомки в жанрі «стріт». Фотоапарат можна постійно тримати при собі і навіть не думати, заряджений він чи ні, головне - не забути обзавестися парочкою звичайних лужних батарей. А тривала робота від акумуляторів, безсумнівно, стане в нагоді туристам, дачникам і любителям відпочинку на природі. Зрештою, таку просту камеру можна подарувати дитині або літній людині, не боячись, що пристрій виявиться занадто складним і буде припадати пилом на полиці. фотоапарат, купити фотоапарат, фотоапарат Canon, фотоапарати ціни, цифрові фотоапарати, дзеркальний фотоапарат, фотоапарат Nikon, фотоапарат никон, фотоапарат фото, фотоапарат Соні http://season-ua.com/ua/photo.html

Огляд компактних камер PowerShot SX150 Canon IS і SX160 IS

Огляд компактних камер PowerShot SX150 Canon IS і SX160 IS

Вибір бюджетної цифрової камери для багатьох являє собою дуже нелегкий процес, адже пристрої цієї категорії разюче відрізняються один від одного - одні красиві і мініатюрні, другі потужні та зручні, треті універсальні і практичні. Звичайно, наділити апарат одразу всіма перерахованими якостями неможливо, але завдяки компанії Canon ви зможете придбати розумне компромісне рішення - камеру з лінійки PowerShot SX. Сьогодні ми обговоримо відразу два покоління найбільш доступних моделей з потужним зумом, оптичною стабілізацією і ручними настройками - PowerShot SX150 IS і SX160 IS.

Хоча зовнішній вигляд пристроїв дещо відрізняється, загальні риси лінійки залишилися колишніми. Ці камери мають досить великі габарити і в кишеню точно не помістяться. Їх корпусу виконані з пластика і зібрані дуже непогано. Правда, характерний для SX130 стукіт захисних шторок раніше чутно при перенесенні.

SX150 успадкувала плавні лінії попередньої моделі. 160-я ж знайшла кілька незграбний дизайн. Але на ергономіці це не відбилося, як і раніше, в руках камери лежать не ідеально, але цілком надійно.

Хромовані вставки і точене металеве кільце об'єктива залишилися незмінними. Стереомікрофон і лампа підсвічування автофокусу також зберегли своє місце розташування.

На верхній грані знаходиться великий механічний селектор, що задає всі основні режими зйомки, поєднаний з кільцем трансфокатора спуск затвора і кнопка включення. У лівій частині знайшлося місце для вбудованого динаміка і спалаху. Лампа спалаху SX150 піднімається вручну, а у SX160 за допомогою механічної кнопки. Також нова модель отримала додаткове вушко на лівій стороні для кріплення кистьового ремінця.

Екран у камер однаковий, з діагоналлю фотоапарат 3 дюйми і роздільною здатністю всього 230000 точок. За сучасними мірками це дуже скромні характеристики. Не дивно, адже дисплей не змінювався протягом 5 поколінь. Головний недолік низького дозволу - це пикселизация, що не дозволяє адекватно оцінити різкість знімка. З плюсів варто відзначити хорошу видимість під прямими сонячними променями.

Тильний блок управління відрізняється тільки формою і порядком розташування кнопок, але їх функціональність не змінилася. Окрема кнопка відеозапису і джойстик з колесом прокрутки відмінно зарекомендували себе на практиці.

На правій грані SX150 передбачений штирьковий роз'єм А.В., порт міні-USB і гумова заглушка для опціонального мережевого адаптера живлення.

Огляд компактних камер PowerShot SX150 Canon IS і SX160 IS Огляд компактних камер PowerShot SX150 Canon IS і SX160 IS
PowerShot SX150 IS

У SX160 для синхронізації з ПК та передачі AV-сигналу використовується суміщений порт міні-USB. Також вперше у камери цього сімейства з'явився міні-HDMI порт. Залишилася і можливість підключення мережевого адаптера живлення.

На лівій грані роз'єм для елемента живлення CR1220, який відповідає за роботу годин і календаря. Видать, у попередників був настільки тривалий термін експлуатації, що питання заміни службової батарейки стало актуальне.

Нижні межі ідентичні - тут знаходиться штативна різьблення і дзеркальний фотоапарат батарейний відсік. Харчуються камери від двох елементів типорозміру АА. Це можуть бути акумулятори типу NiCd і NiMH або самі звичайні лужні батарейки. Мінусом такого рішення є відсутність акумуляторів в комплекті з камерою і необхідність придбання зовнішнього зарядного пристрою. На жаль, візуально контролювати рівень заряду неможливо, так як камера інформує тільки про повне або практично повного розрядження акумулятора. Однак універсальність і доступність стандартних елементів живлення з лишком перекривають ці недоліки.

За заявою виробника, SX160 стала економніше витрачати енергію. Ця модель дозволяє відзняти до 140 знімків на комплектних батарейках і близько 380 знімків з акумуляторами ємністю 2500 мАг, проти 110 і 320 знімків для SX150 відповідно. Настільки невелику різницю не вдалося перевірити на практиці, так як після 200 відзнятих кадрів жодна з камер не сіла.

Також всередині батарейного відсіку знаходиться слот для карт пам'яті формату SD з підтримкою SDXC. Вбудованої пам'яті немає.

Меню

Камери мають однаковий інтерфейс, успадкований від попередніх моделей. Меню не перевантажено зайвої функціональністю, в ньому присутня лише найнеобхідніше.


Що стосується швидкості, SX150 Дуже не неспішно реагує на перемикання параметрів і має помітний неозброєним оком лаг затвора (затримку від натискання на спуск затвора до фіксації знімка). Це не впливає на якість знімків, але трохи псує враження про пристрій.

При розробці SX160 питання швидкості приділили більше уваги - у цієї моделі реакція помітно краще.

Об'єктив

Головною перевагою SX150, звичайно ж, став об'єктив. Як і у попередньої моделі, фокусна відстань в еквіваленті 35-мм плівки складає 28-336 мм, що говорить про 12-кратної ступеня наближення. Такого діапазону достатньо для всіх можливих сюжетів, починаючи від масштабних пейзажів і закінчуючи деталізованими віддаленими об'єктами.


Фокусна Відстань 28 мм (ширококутне положення) і 336 мм (максимальне наближення). SX150

Нова фотоапарат канон SX160 отримала ще більш потужний об'єктив з 16-кратним зумом і фокусною відстанню 28-448 мм. Додаткова кратність в даному випадку стала помітним плюсом, враховуючи, що світлосила об'єктиву при цьому впала дуже незначно (F3.4 F5.6-у SX150, проти F3.5 F5.9-у SX160).


Фокусна Відстань 28 мм (ширококутне положення) і 448 мм (максимальне наближення). SX160

У обох камерах добре працює система оптичної стабілізації IS. Вона дозволяє робити різкі знімки при максимальному наближенні та недостатньої освітленості.


Стабілізація включена. SX150 IS і SX160 IS

SX150 SX160 і відмінно підходять для макрозйомки - мінімальна дистанція фокусування всього 1 см від краю передньої лінзи. До того ж є ручне фокусування, часом необхідна для зйомки дрібних об'єктів, але відсутня у більшості бюджетних пристроїв.


Сенсор

14-мегапіксельний сенсор SX150 забезпечує максимальний дозвіл знімка 4320x3240 точок. У той час як SX160 оснастили вже новим 16-мегапіксельним сенсором з роздільною здатністю 4608x3456 точок. При достатньому освітленні обидві камери показали високу деталізацію, хоча знімки з SX150 вийшли навіть більш різкими.


Діапазон чутливості обмежений значеннями ISO 80-1600 для SX150 і SX160 ISO100-1600 для.

Студійний тест показав, що практичним стелею для обох камер є значення ISO 400, яке можна встановлювати без ризику сильного погіршення якості знімків. Це дуже непоганий результат для бюджетних пристроїв, ще раз підтверджує можливість зйомки при недостатньому освітленні.

фотоапарат
купити фотоапарат
фотоапарат канон
фотоапарати ціни
цифрові фотоапарати
дзеркальний фотоапарат

Зйомка

Знімаючи в режимі АВТО можна взагалі забути про які-небудь налаштуваннях. Залежно від сцени, автоматика вибере одну і 32 передвстановлених сюжетних програм, а вам залишиться лише натиснути на спуск затвора. Також ви можете самі вибрати потрібну сценічну програму в режимі SCN.

Обзор компактных камер Canon PowerShot SX150 IS и SX160 IS

Обзор компактных камер Canon PowerShot SX150 IS и SX160 IS

Выбор бюджетной цифровой камеры для многих представляет собой очень нелегкий процесс, ведь устройства этой категории разительно отличаются друг от друга – одни красивые и миниатюрные, вторые мощные и удобные, третьи универсальные и практичные. Конечно, наделить аппарат сразу всеми перечисленными качествами невозможно, но благодаря компании Canon вы сможете приобрести разумное компромиссное решение – камеру из линейки PowerShot SX. Сегодня мы обсудим сразу два поколения наиболее доступных моделей с мощным зумом, оптической стабилизацией и ручными настройками – PowerShot SX150 IS и SX160 IS.

Хотя внешний вид устройств несколько отличается, общие черты линейки остались прежними. Эти камеры имеют довольно крупные габариты и в карман точно не поместятся. Их корпуса выполнены из пластика и собраны очень неплохо. Правда, характерный для SX130 стук защитных шторок по-прежнему слышно при переноске.

Фотоаппарат SX150 унаследовала плавные линии предыдущей модели. 160-я же обрела несколько угловатый дизайн. Но на эргономике это не отразилось, как и раньше, в руках камеры лежат не идеально, но вполне надежно.

Хромированные вставки и точеное металлическое кольцо объектива остались неизменными. Стереомикрофон и лампа подсветки автофокуса также сохранили свое месторасположение.

На верхней грани находится большой механический селектор, задающий все основные режимы съемки, совмещенный с кольцом трансфокатора спуск затвора и кнопка включения. В левой части нашлось место для встроенного динамика и вспышки. Лампа вспышки SX150 поднимается вручную, а у SX160 при помощи механической кнопки. Также новая модель получила дополнительное ушко на левой стороне для крепления кистевого ремешка.

Экран у камер одинаковый, с диагональю 3 дюйма и разрешением всего 230 000 точек. По современным меркам это очень скромные характеристики. Неудивительно, ведь дисплей не менялся на протяжении 5 поколений. Главный недостаток низкого разрешения – это пикселизация, не позволяющая адекватно оценить резкость снимка. Из плюсов стоит отметить хорошую видимость под прямыми солнечными лучами.

Тыльный блок управления отличается только формой и порядком расположения кнопок, но их функциональность не изменилась. Отдельная кнопка видеозаписи и джойстик с колесом прокрутки отлично зарекомендовали себя на практике.

На правой грани SX150 предусмотрен штырьковый разъем AV, порт mini-USB и резиновая заглушка для опционального сетевого адаптера питания.

Обзор компактных камер Canon PowerShot SX150 IS и SX160 IS   Обзор компактных камер Canon PowerShot SX150 IS и SX160 IS
PowerShot SX150 IS

У SX160 для синхронизации с ПК и передачи AV-сигнала используется совмещенный порт mini-USB. Также впервые у камеры этого семейства появился mini-HDMI порт. Осталась и возможность подключения сетевого адаптера питания.

На левой грани разъем для элемента питания CR1220, который отвечает за работу часов и календаря. Видать, у предшественников был настолько длительный срок эксплуатации, что вопрос замены служебной батарейки стал актуален.

Нижние грани идентичны – тут находится штативная резьба и батарейный отсек. Питаются камеры от двух элементов типоразмера АА. Это могут быть аккумуляторы типа NiCd и NiMH или самые обычные щелочные батарейки. Минусом такого решения является отсутствие аккумуляторов в комплекте с камерой и необходимость приобретения внешнего зарядного устройства. К сожалению, визуально контролировать уровень заряда невозможно, так как камера информирует только о полном или практически полном разряде батареи. Однако универсальность и доступность стандартных элементов питания с лихвой перекрывают эти недостатки.

По заявлению производителя, купить фотоаппарат SX160 стала экономнее расходовать энергию. Эта модель позволяет отснять до 140 снимков на комплектных батарейках и около 380 снимков с аккумуляторами емкостью 2500 мАч, против 110 и 320 снимков для SX150 соответственно. Столь небольшую разницу не удалось проверить на практике, так как после 200 отснятых кадров ни одна из камер не села.

Также внутри батарейного отсека находится слот для карт памяти формата SD с поддержкой SDXC. Встроенной памяти нет.

Меню

Камеры имеют одинаковый интерфейс, унаследованный от предыдущих моделей. Меню не перегружено лишней функциональностью, в нем присутствует лишь самое необходимое.


Что касается скорости, SX150 очень не неспешно реагирует на переключения параметров и имеет заметный невооруженным глазом лаг затвора (задержку от нажатия на спуск затвора до фиксации снимка). Это не влияет на качество снимков, но несколько портит впечатление об устройстве.

При разработке SX160 вопросу скорости уделили больше внимания – у этой модели реакция заметно лучше.

Объектив

Главным преимуществом SX150, конечно же, стал объектив. Как и у предыдущей модели, фокусное расстояние в эквиваленте 35-мм пленки составляет 28-336 мм, что говорит о 12-кратной степени приближения. Такого диапазона достаточно для всех возможных сюжетов, начиная от масштабных пейзажей и заканчивая детализированными удаленными объектами.


Фокусное расстояние 28 мм (широкоугольное положение) и 336 мм (максимальное приближение). SX150

фотоаппарат canon Новая SX160 получила еще более мощный объектив с 16-кратным зумом и фокусным расстоянием 28-448 мм. Дополнительная кратность в данном случае стала заметным плюсом, учитывая, что светосила объектива при этом упала очень незначительно (F3.4-F5.6 у SX150, против F3.5-F5.9 у SX160).


Фокусное расстояние 28 мм (широкоугольное положение) и 448 мм (максимальное приближение). SX160

В обеих камерах хорошо работает система оптической стабилизации IS. Она позволяет делать резкие снимки при максимальном приближении и недостаточной освещенности.


Стабилизация включена. SX150 IS и SX160 IS

SX150 и SX160 отлично подходят для макросъемки – минимальная дистанция фокусировки всего 1 см от края передней линзы. К тому же есть ручная фокусировка, порой необходимая для съемки мелких объектов, но отсутствующая у большинства бюджетных устройств.


Сенсор

14-мегапиксельный сенсор SX150 обеспечивает максимальное разрешение снимка 4320x3240 точек. В то время как SX160 оснастили уже новым 16-мегапиксельным сенсором с разрешением 4608x3456 точек. При достаточном освещении обе камеры показали высокую детализацию, хотя снимки с SX150 получились даже более резкими.


Диапазон чувствительности ограничен значениями ISO 80-1600 для SX150 и ISO100-1600 для SX160.

Студийный тест показал, что практическим потолком для обеих камер является значение ISO 400, которое можно устанавливать без риска сильного ухудшения качества снимков. Это очень неплохой результат для бюджетных устройств, еще раз подтверждающий возможность съемки при недостаточном освещении.

Съемка

Снимая в режиме AUTO можно вообще забыть о каких-либо настройках. В зависимости от сцены, автоматика выберет одну и 32 предустановленных сюжетных программ, а вам останется лишь нажать на спуск затвора. Также вы можете сами выбрать нужную сценическую программу в режиме SCN.

Беззеркальная камера під управлінням ОС Android

Samsung Galaxy NX: беззеркальная камера під управлінням ОС Android

Як не дивно, перша «беззеркалка» на Android-належить не Samsung, але саме південнокорейський гігант зміг довести дану концепцію до досконалості і випустити дійсно інтригуюче пристрій. Мова піде про Samsung Galaxy NX під управлінням повноцінної ОС Android 4.2. Серцем камери став чотирьохядерний процесор, який в парі з 2 гігабайтами оперативної пам'яті забезпечить неперевершену потужність, а модуль з 20-мегапіксельним сенсором і новим обробником Дрім IV дозволить отримувати знімки професійної якості. Де б ви не знаходилися, з Galaxy NX завжди зможете поділитися тільки що знятими фотографіями завдяки підтримці 3G / 4G LTE мереж, Wi-Fi і Bluetooth.

Конструкція

Коли фотографія нового чада Samsung тільки з'явилася в мережі, мене відвідала думка - невже вони все-таки випустили NX30? У цій моделі виразно присутні риси колишнього флагмана NX20 - великий корпус, ухватистость рукоять з покриттям софт-тач і вбудований спалах. Але, на жаль, чи на щастя, це була нова галактика NX.

На відміну від попередника NX300, NX Galaxy дуже зручно лежить в руці навіть з самими великими об'єктивами, причому виглядає з ними цілком гармонійно. Велика площа навколо байонета зайнята лише кнопкою фіксації об'єктива і лампою підсвічування автофокусу, так що місця вистачить і для пальців, і для оптики.

На верхній панелі розмістилися спуск затвора, кнопка живлення, відеозапису та контролю спалаху, а також механічний барабан прокручування. Для підключення зовнішнього спалаху передбачений гарячий черевик.


Кульмінаційною деталлю Samsung Galaxy NX Став 4,77-дюймовий екран з Сенсорний здатністю 1280x720. На ньому дуже зручно контролювати сцену, так як всі деталі майбутнього знімка видно ще до натискання на спуск затвора. Крім цієї моделі, таким величезним дисплеєм може похвалитися тільки камери Galaxy.

Що стосується якості, на вулиці зображенні не вистачає яскравості, та й кути огляду замалі, зате в приміщенні все чудово.


У сонячну погоду комфортніше користуватися електронним видошукачем. Тим більше, що він порадувала не менше, за розміром опинившись порівнянними з видошукачами дзеркальних камер. Поруч з наочником є невеликий рифлений барабанчик для корекції діоптрій. Датчик видошукача дуже чутливий. Якщо підняти руку на рівень видошукача ближче, ніж на пару сантиметрів, РК-екран автоматично згасне.

Камера оснащена стандартним 3,5-міліметровим роз'ємом для навушників. Так що в перервах між зйомкою можна насолодитися улюбленою музикою. А ось контролювати звук під час відеозапису через навушники поточний софт, на жаль, не дозволяє. Ще два інтерфейси ховаються під пластиковою кришкою: мікро-HDMI і Micro-USB. Є і вбудований динамік з цілком непоганим звучанням.

Штативная різьблення і батарейний відсік традиційно знаходяться на нижній грані. Харчується апарат від величезного акумулятора ємністю 4 360 мАг. Правда, і апетит Android-пристрої немаленький. Купити фотоапарат На одному заряді камера протрималася близько 3 днів. За цей час вдалося зробити близько 200 знімків, відзняти хвилин 10 відео, пару раз знайти дорогу за допомогою GPS, з півгодини посидіти в Інтернеті і навіть трохи пограти. Якщо ж зарядити камеру безпосередньо перед зйомкою, акумулятора вистачить приблизно на 440 знімків або 190 хв відеозапису, що дуже непогано для беззеркальной камери.

Меню

У меню зйомки можна потрапити відразу після виходу з режиму очікування через значок «Камера» або просто нажав спуск затвора. Камера працює під управлінням операційної системи Android 4.2 і має вже знайомий інтерфейс, який ми спостерігали у Galaxy камери і Galaxy S4 Збільшити.


З правого боку екрану знаходяться дві віртуальні копки фото- та відеозаписи, між ними диск вибору режимів зйомки. Перший і найпростіший режим - автоматичний. Вибравши його, потрібно буде тільки навести об'єктив і натиснути спуск затвора.


Для запланованих сюжетів слід вибрати найбільш підходящу сценічну програму «Смарт». Серед програм є і велика кількість фірмових «фішок»: «Динаміка», «Гумка», «Анімація» та багато іншого.


Не обійшлося і без ручного управління, в якому користувач може змінювати витримку, діафрагму і чутливість ISO за допомогою віртуальних кілець об'єктива. Ці ж параметри можна налаштувати, просто клікнувши на відповідному індикаторі.


Зручність такого управління викликало найбільші суперечки. Якщо підходити дзеркальний фотоапарат до питання з точки зору професіонала, то дійсно, контролювати настройки без відриву рук від камери і очей від видошукача неможливо, а це означає, що фотограф не зможе оперативно відреагувати на зміну сюжету. Зате недосвідченому користувачеві керувати такою потужною камерою буде не складніше ніж смартфоном - все інтуїтивно зрозуміло і просто.

До того ж, не забуваємо, що Galaxy NX - це камера на Андроїд, для якої є безліч альтернативних інтерфейсів. Наприклад, камера FV-5 Lite зі звичним для компактних камер стилем виконання.

За зйомку відповідає 20,3-мегапіксельний сенсор і процесор Дрім І.В., запозичені у флагмана NX300. Така зв'язка відмінно показала себе в попередній камері і не підвела зараз. Знімки розміром 5472x3648 мають відмінну деталізацію, глибоку передачу кольору і широкий динамічний діапазон.

Завдяки новому процесору вдалося не тільки збільшити максимальну чутливість, а й істотно скоротити рівень шумів. Невелика зернистість не заважає знімати в RAW на ISO 800-1600, а в JPEG навіть при ISO 6400 можна отримувати фотографії цілком прийнятної якості.

Якщо доповнити камеру фотоапарат не дорого светосильной оптикою, відкриються широкі можливості для зйомки при недостатньому освітленні, хоча і в базовій комплектації Galaxy NX з таким завданням справляється набагато краще, ніж компакти і навіть деякі беззекральние конкуренти. Так що, тепер вже точно ніхто не засумнівається в якості ваших знімків на Facebook.


Об'єктив

Що поставляється в комплекті стандартний зум-об'єктив 18-55 мм підходить для більшості сюжетів. Мінімальна фокусна відстань забезпечує досить широкий кут огляду для зйомки пейзажів та архітектури, а максимальне підійде для портретів.

Швидкісні показники

У камері застосовується гібридна технологія фокусування. По суті, більш повільної, але точної контрастною системі фокусування допомагають швидкі фазові датчики, у результаті отримуємо і швидкість, і точність.


Швидкісна зйомка

Високошвидкісна зйомка (до 8,6 кадрів / с) напевно зацікавить любителів репортажів і різноманітних динамічних сюжетів. Правда, заявлена швидкість обмежується 5 знімками у форматі RAW і близько 16 в форматі JPEG. Не найвищий, але дуже непоганий результат для беззеркальной камери.

Відеозапис

Максимальна роздільна здатність відеоролика становить 1920x1080 пікселів, а швидкість запису 30 кадрів / с. Хоча швидкість запису вдвічі менше ніж у NX300, NX Galaxy показала досить плавну картинку з хорошою деталізацією.

З таким великим екраном і ручними настройками ця камера має дуже хороший потенціал навіть для комерційної зйомки.

Апаратна частина

Основою Samsung Galaxy NX став фірмовий чотирьохядерний процесор з тактовою частотою 1,6 ГГц і графічний акселератор Mali-400 MP. Об'єм оперативної пам'яті цілих 2 ГБ, що поки навіть для смартфонів рідкість. Вбудоване сховище - 16 ГБ, але частина з нього зайнята системними файлами і встановленими програмами.

В цілому продуктивність Galaxy NX тільки трохи поступається флагманським смартфонам цього року. Нехай це звучить досить дивно, але камера Galaxy NX «потягне» навіть найсучасніші 3D-ігри.

Базовий набір програм не сильно відрізняється від встановлених на смартфон Samsung під управлінням Android 4.2.

Є й унікальний редактор паперу Виконавець. Він дозволяє застосовувати величезна кількість різних цифрових ефектів, причому кожен має два шари - верхній (видимий спочатку) і нижній (проявляється в місцях дотиків). Цей додаток кардинально перетворить будь-який з ваших знімків, навіть якщо він був не дуже вдалим.


Більш традиційний «Фоторедактор» має функції кадрування, ретуші, кольорокорекції і оригінальний набір ефектів - загалом, все, що потрібно для базової обробки знімка.


Також в Play Маркет є величезна кількість інших програм для створінь різних ефектів або більш глибокої корекції знімків. Наприклад, фото студія поєднує в собі і те й інше.

Камера може працювати в 3G / 4G LTE мережах, має Дводіапазонний адаптер Wi-Fi і Bluetooth 4.0. ЗА ДОПОМОГОЮ сервісу Samsung Link або будь-якого іншого застосування для соціальних мереж ви зможете поділитися знімками з друзями і близькими безпосередньо з місця подій. Причому, неважливо де ви знаходитесь - в місті чи десь на природі. Так само просто, без проводів і карток, копіюються файли на ПК.


Система GPS допоможе прикріпити до знімка координати місця, де він був зроблений, або знайти шлях до найближчих визначних пам'ятках.

Висновки

Враховуючи, що вся електроніка Galaxy NX, що відповідає безпосередньо за зйомку, взята у недавно випущеного флагмана NX300, до якості фотографій не причепитися. По суті, можливості цієї камери обмежені лише встановленою на ній оптикою.

Єдине, що змушує задуматися - це ціна пристрою, що перевищує вартість NX300 і топових системних камер інших виробників у кілька разів. При тому, що інтерфейс явно розрахований не на професіоналів, готових викласти за техніку таку суму, а на звичайних користувачів.

Але в даному випадку ми платимо не тільки за явні переваги у вигляді якісних знімків і високої продуктивності, а ще й за ефект, який гаджет робить на оточуючих. Люди з великим інтересом поглядають на «дзеркалку» з величезним екраном, на якій можна ще й фільм подивитися або в ігри пограти. Так що з Samsung Galaxy NX вас точно помітять!
фотоапарат, купити фотоапарат, фотоапарат Canon, фотоапарати ціни, цифрові фотоапарати, дзеркальний фотоапарат, фотоапарат Nikon, фотоапарат фото, фотоапарат никон, соні фотоапарат, хороший фотоапарат, який фотоапарат, фотоапарат соні, фотоапарат Кенон Детальніше http://season-ua.com/ua/tv_photo_video/photo.html

Беззеркальная камера под управлением ОС Andro

Samsung Galaxy NX: беззеркальная камера под управлением ОС Android

Как ни странно, первая «беззеркалка» на Android принадлежит не Samsung, но именно южнокорейский гигант смог довести данную концепцию до совершенства и выпустить действительно интригующее устройство. Речь пойдет о Samsung Galaxy NX под управлением полноценной ОС Android 4.2. Сердцем камеры стал четырехядерный процессор, который в паре с 2 гигабайтами оперативной памяти обеспечит непревзойденную мощь, а модуль с 20-мегапиксельным сенсором и новым обработчиком DRIMe IV позволит получать снимки профессионального качества. Где бы вы не находились, с Galaxy NX всегда сможете поделиться только что отснятыми фотографиями благодаря поддержке 3G/4G LTE сетей, Wi-Fi и Bluetooth.

Конструкция

Когда фотография нового чада Samsung только появилась в сети, меня посетила мысль – неужели они все-таки выпустили NX30? В этой модели определенно присутствуют черты былого флагмана NX20 – крупный корпус, ухватистая рукоять с покрытием софт-тач и встроенная вспышка. Но, к сожалению, или к счастью, это была новая Galaxy NX.

В отличие от предшественника NX300, Galaxy NX очень удобно лежит в руке даже с самыми крупными объективами, причем смотрится с ними вполне гармонично. Обширная площадь вокруг байонета занята лишь кнопкой фиксации объектива и лампой подсветки автофокуса, так что места хватит и для пальцев, и для оптики.

На верхней панели разместились спуск затвора, кнопка питания, видеозаписи и контроля вспышки, а также механический барабан прокрутки. Для подключения внешней вспышки предусмотрен горячий башмак.


Кульминационной деталью Samsung Galaxy NX стал 4,77-дюймовый сенсорный экран с разрешением 1280x720. На нем очень удобно контролировать сцену, так как все детали будущего снимка видно еще до нажатия на спуск затвора. Кроме этой модели, таким огромным дисплеем может похвастаться только Galaxy Camera.

Что касается качества, на улице картинке не хватает яркости, да и углы обзора маловаты, зато в помещении все замечательно.

В солнечную погоду комфортнее пользоваться электронным видоискателем. Тем более, что он порадовал не меньше, по размеру оказавшись сопоставимым с видоискателями зеркальных камер. Рядом с наглазником есть небольшой рифленый барабанчик для коррекции диоптрий. Датчик видоискателя очень чувствителен. Если приподнять руку на уровень видоискателя ближе, чем на пару сантиметров, ЖК-экран автоматически погаснет.

Камера оснащена стандартным 3,5-миллиметровым разъемом для наушников. Так что в перерывах между съемкой можно насладиться любимой музыкой. А вот контролировать звук при видеозаписи через наушники текущий софт, к сожалению, не позволяет. Еще два интерфейса скрываются под пластиковой крышкой: micro-HDMI и micro-USB. Есть и встроенный динамик с вполне неплохим звучанием.


Штативная резьба и батарейный отсек традиционно находятся на нижней грани. Питается аппарат от громадного аккумулятора емкостью 4360 мАч. Правда, и аппетит Android-устройства немаленький. На одном заряде камера продержалась около 3 дней. За это время удалось сделать около 200 снимков, отснять минут 10 видео, пару раз найти дорогу при помощи GPS, с полчаса посидеть в Интернете и даже немного поиграть. Если же зарядить камеру непосредственно перед съемкой, аккумулятора хватит примерно на 440 снимков или 190 мин видеозаписи, что очень неплохо для беззеркальной камеры.

Меню

В меню съемки можно попасть сразу после выхода из ждущего режима через значок «Камера» или просто нажав спуск затвора. Камера работает под управлением операционной системы Android 4.2 и имеет уже знакомый интерфейс, который мы наблюдали у Galaxy Camera и Galaxy S4 Zoom.


С правой стороны экрана находятся две виртуальные копки фото- и видеозаписи, между ними диск выбора режимов съемки. Первый и самый простой режим – автоматический. Выбрав его, нужно будет только навести объектив и нажать спуск затвора.

Купить фотоаппарат Для запланированных сюжетов следует выбрать наиболее подходящую сценическую программу «Смарт». Среди программ есть и большое количество фирменных «фишек»: «Динамика», «Ластик», «Анимация» и многое другое.


Не обошлось и без ручного управления, в котором пользователь может изменять выдержку, диафрагму и чувствительность ISO с помощью виртуальных колец объектива. Эти же параметры можно настроить, просто кликнув на соответствующем индикаторе.


Удобство такого управления вызвало наибольшие споры. Если подходить к вопросу с точки зрения профессионала, то действительно, контролировать настройки без отрыва рук от камеры и глаз от видоискателя невозможно, а это значит, что фотограф не сможет оперативно отреагировать на смену сюжета. Зато неопытному пользователю управлять такой мощной камерой будет не сложнее чем смартфоном – все интуитивно понятно и просто.

К тому же, не забываем, что Galaxy NX – это камера на Android, для которой есть множество альтернативных интерфейсов. Например, Camera FV-5 Lite с привычным для компактных камер стилем исполнения.

За съемку отвечает 20,3-мегапиксельный сенсор и процессор DRIMe IV, позаимствованные у флагмана NX300. Такая связка отлично показала себя в предыдущей камере и не подвела сейчас. Снимки размером 5472x3648 имеют отличную детализацию, глубокую цветопередачу и широкий динамический диапазон.

Благодаря новому процессору удалось не только увеличить максимальную чувствительность, но и существенно сократить уровень шумов. Небольшая зернистость не мешает снимать в RAW на ISO 800-1600, а в JPEG даже при ISO 6400 можно получать фотографии вполне приемлемого качества.

Фотоаппарат Если дополнить камеру светосильной оптикой, откроются широкие возможности для съемки при недостаточном освещении, хотя и в базовой комплектации Galaxy NX с такой задачей справляется намного лучше, чем компакты и даже некоторые беззекральные конкуренты. Так что, теперь уж точно никто не усомнится в качестве ваших снимков на Facebook.


Объектив

Поставляемый в комплекте стандартный зум-объектив 18-55 мм подходит для большинства сюжетов. Минимальное фокусное расстояние обеспечивает достаточно широкий угол обзора для съемки пейзажей фотоаппарат не дорого и архитектуры, а максимальное подойдет для портретов.

Скоростные показатели

В камере применяется гибридная технология фокусировки. По сути, более медленной, но точной контрастной системе фокусировки помогают быстрые фазовые датчики, в итоге получаем и скорость, и точность.


Скоростная съемка

Высокоскоростная съемка (до 8,6 кадров/с) наверняка заинтересует любителей репортажей и разнообразных динамических сюжетов. Правда, заявленная скорость ограничивается 5 снимками в формате RAW и около 16 в JPEG. Не самый высокий, но очень неплохой результат для беззеркальной камеры.

Видеозапись

Максимальное разрешение видеоролика составляет 1920x1080 точек, а скорость записи 30 кадров/с. Хотя скорость записи вдвое меньше чем у NX300, Galaxy NX показала достаточно плавную картинку с хорошей детализацией.

С таким большим экраном и ручными настройками эта камера имеет очень хороший потенциал даже для коммерческой съемки.

Аппаратная часть

Основой Samsung Galaxy NX стал фирменный четырехъядерный процессор с тактовой частотой 1,6 ГГц и графический акселератор Mali-400 MP. Объем оперативной памяти целых 2 ГБ, что пока даже для смартфонов редкость. Встроенное хранилище – 16 ГБ, но часть из него занята системными файлами и предустановленными приложениями.

В целом производительность Galaxy NX только немного уступает флагманским смартфонам этого года. Пусть это звучит довольно странно, но камера Galaxy NX «потянет» даже самые современные 3D-игры.

Базовый набор программ не сильно отличается от установленных на смартфон Samsung под управлением Android 4.2.

Есть и уникальный редактор Paper Artist. Он позволяет применять огромное количество различных цифровых эффектов, причем каждый имеет два слоя – верхний (видимый изначально) и нижний (проявляется в местах прикосновений). Данное приложение кардинально преобразит любой из ваших снимков, даже если он был не очень удачным.


Более традиционный «Фоторедактор» имеет функции кадрирования, ретуши, цветокоррекции и оригинальный набор эффектов – в общем, все, что нужно для базовой обработки снимка.


Также в Play Маркет есть огромное количество других приложений для созданий различных эффектов или более глубокой коррекции снимков. Например, Photo Studio сочетает в себе и то и другое.

Камера может работать в 3G/4G LTE сетях, имеет двухдиапазонный адаптер Wi-Fi и Bluetooth 4.0. При помощи сервиса Samsung Link или любого другого приложения для социальных сетей вы сможете поделиться снимками с друзьями и близкими непосредственно с места событий. Причем, неважно где вы находитесь – в городе или где-то на природе. Так же просто, без проводов и карточек, копируются файлы на ПК.


Система GPS поможет прикрепить к снимку координаты места, где он был сделан, или найти путь к ближайшим достопримечательностям.


Выводы

Учитывая, что вся электроника Galaxy NX, отвечающая непосредственно за съемку, взята у недавно выпущенного флагмана NX300, к качеству фотографий не придраться. По сути, возможности этой камеры ограничены лишь установленной на ней оптикой.

Единственное, что заставляет задуматься – это цена устройства, превышающая стоимость NX300 и топовых системных камер других производителей в несколько раз. При том, что интерфейс явно рассчитан не на профессионалов, готовых выложить за технику такую сумму, а на обычных пользователей.

Но в данном случае мы платим не только за явные преимущества в виде качественных снимков и высокой производительности, а еще и за эффект, который гаджет оказывает на окружающих. Люди с большим интересом посматривают на «зеркалку» с огромным экраном, на которой можно еще и фильм посмотреть или в игры поиграть. Так что с Samsung Galaxy NX вас точно заметят!
фотоаппарат, купить фотоаппарат, фотоаппарат canon, фотоаппараты цены, цифровые фотоаппараты, зеркальный фотоаппарат, фотоаппарат nikon, фотоаппарат фото, фотоаппарат никон, фотоаппарат sony, хороший фотоаппарат, какой фотоаппарат, фотоаппарат сони, фотоаппарат кэнон Подробнее http://season-ua.com/tv_photo_video/photo.html
Сторінки:
1
2
3
попередня
наступна