Сімферополь

Найвідомішим попередником міста є Неаполь-Скіфський - столиця пізньоскіфської держави ІІ ст. до н. е. - ІІІ ст. н.е. Неаполь страждав від спустошливих набігів готів, гунів, аланів і, вірогідно, був знищений готами в ІІІ ст. н.е. Руїни Неаполя-Скіфського знаходяться в Петрівській балці на лівому березі річки Салгір поряд з турбазою "Таврія" . Руїни міста було виявлено в 1827р. Археологічні розкопки проведені в 1945-46рр. виявили три надгробні плити з могили скіфського царя Скілура з надписами та барельєфами. Головним елементом міста є прямокутна кам'яна будівля на вершині. Припускають,що це мавзолей. Інші будівлі скіфського міста розібрали російські поселенці для будівництва перших будинків в Сімферополі.



дивитись повний звіт, дуже багато, всі вулиці з пам*ятками

Особливу увагу привертає 42-х метрова вокзальна башта з годинником.





Церкву Трьох Святителів , вул. Гоголя, 16 закладено в 1900 р. , а вже в 1902р. розпочалися богослужіння і продовжувались до 1924 р.
Дуже цікава споруда, з дуже злими службовцями ) Страшні люди, сумно, але зустрічаються потвори і в церквах.





На вул. Одеській , №12 знаходяться грецькі торгові ряди кін. 19ст. та Свято - Троїцький жіночий монастир.





Кафедральний собор Петра та Павла на вул. Жовтневій,№16 було побудовано на прохання жителів міста в 1806р.





Мечеть Кебір-Джамі, одна з найстаріших будівель міста, - вул. Курчатова, №4.





дивитись повний звіт, дуже багато, всі вулиці з пам*ятками
:
АР Крим
:

2-4 жовтня Фестиваль Терра-Героїка 2009

 TERRA HEROICA в Кам’янці-Подільському – ФЕСТИВАЛЬ один із наймасштабніших на терені Східної Європи тематичних військово історичних фестивалів. Гості фестивалю на власні очі мають можливість побачити справжні військові табори, муштри та побут армій 17 ст. Близько півтисячі воїнів зійдуться в битві під стінами Старого замку ледве за декілька кроків від вражених глядачів. Все старе місто стане великою сценою, на якій спонтанно відтворюватимуться сюжети 350 річної давнини – пишні учти, військові паради, робота ремісничих цехів. Бажаючі матимуть можливість послухати виступи європейських колективів етнічної музики та зразки автентичної кобзарської та лірницької майстерності, зможуть взяти участь у хореографічних майстер-класах. Духовну ауру доповнить фестиваль «Flos in lapide», на якому звучатиме органна музика, хоровий спів та солоспів епохи бароко.

Своїх глядачів зберуть унікальні стилізовані змагання силачів «Срібна підкова» та лучників «Срібна стріла».

Кам'янець-Подільський державний історичний музей-заповідник

Ми їдемо в субботу десь 7:00 щоб виїхати з Києва. Як що комусь цікаво і хоче поїхати, то можемо взяти на борт (мікроавтобус віп класу, Мультіван). Внесок 100 грн., якщо в дві сторони то 170 грн. (якщо більше 2х до 5ти чоловік то 300 грн. за всіх) Назад будемо їхати в неділю, так щоб затемно приїхати додому. Житло кожен шукає сам собі. По дорозі додому може ще щось подивимось ... Всі пропозиції обговорюються ;)

Приєднатися до події

Сторінки:
1
10
11
12
13
14
15
16
17
попередня
наступна