Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Людина з фотоапаратом

  • 18.08.11, 11:44
«Людина з фотоапаратом»
Фотографія – єдина мова, яку розуміють у всіх частинах світу (Гельмут Гернсгайм).
Фотографія найкращий засіб вираження життєвих реалій, які оточують нас у повсякденні. Кажуть, фотографія відображає внутрішній світ людини. З цим важко не погодитись. Людина – створіння загадкове, й криє в собі безліч таємниць. Звісно, фотографія не розгадає усі найпотаємніші, однак надасть чудову нагоду відокремити саме ті, які найбільш притаманні кожному індивідуально. Побачити себе в різних ракурсах, допоможуть фотографи. Саме вони і є тими творчими художниками фотопортретів та пейзажів. Їхній задум грає ключову роль у створенні фотографії. Вони як пластичні хірурги, можуть виконати неперевершену роботу, підправляючи не допрацьованні матінкою природою елементи, а можуть і навпаки, викривити навіть найдосконаліший витвір мистецтва.
Фотоапарат є практично у кожного. Не таємниця, що не всі вміють ним вправно володіти, не в залежності від марки фотоапарата та професійних викрутас техніки. Однак, так чи інакше люди ними користуються. Фотоапарат має хорошу властивість зупиняти час. Всі ми любим погортати сторінки минулого в фотоальбомі. Перенестись хоча б на декілька хвилин у спогади. Хіба це не чудо побачити себе ще зовсім маленького, у віці п’ятдесят років. Або і не себе, а своїх батьків. Іншими словами фотографії забезпечують людям уявне володіння минулим.
Зараз багато людей користуються фотошопом, забуваючи, що в тенденції справжніх фотохудожників є піднесення мистецтва над рівнем простого смаку. Геніальність в простоті. Вишуканість об’єкта фотографії полягає у мінімізації всіх зайвих речей. Тому, як би не розвивались новітні «фоточистки», фото зроблені навіть найзвичайнісінькою мильнечкою можуть виглядати в сто раз краще, а ніж оброблені фото в графічних програмах.
Дуже цікаво організували фотоквест Вадим та Роксолана Вороніни, який відбувся 26 червня на центральній площі у Жовкві. Залучено молодь: загалом 77 учасників або ж 25 команд. Це перший квест на фото тематику, який проводився на Жовківщині. І вийшов він на славу! Справді, серед фотографій команд були й креативні, не схожі один на одного фото. А головне без всяких програмних обробок та фотошопів. Все геть справжнє й із реальним світобачення учасників. Правила гри були не складними. Кожна команда мала два однакових завдання: знайти об’єкти, фрагменти вказані на листку із зображеннями у натуральному вигляді й творчо зафіксувати їх на своїх фотоапаратах, а другим завданням, було передати за допомогою фотоапарата під своїм «кутом зору» вказані на папері із завданнями теми. Для виконання завдань було дано дві години. Запізнення штрафувались відніманням балів. Багато перехожих залюбки спостерігали за дійством, адже молодь з фотоапаратами порозбігались хто куди, як ті бджілки у пошуках чогось сенсаційного. Дехто з людей навіть охоче допомагали у за фіксуванні обраної теми, і позували як моделі під час фото сесії. Зрештою й сама Жовква перетворилась на високопробний об’єкт фото сесії. Вся велич Костелу і Жовківського замку не обійшлись без уваги молодих фотографів. Хто ж міг знати, що в місті стільки культурних пам’яток архітектури. Чим не привід одразу й з ними ознайомитись?!
Всі старалися не дарма, адже безперечно перемогли! Перемогли хороший настрій і купу емоцій. Перемогли погоду, яка так намірено хотіла нас залякати своїми хмарами та холодним вітром. Перемогли свою лінь і, все-таки взяли участь у цьому квест-конкурсі. І, до речі, за це все отримали хороші сувеніри. Декому пощастило ще більше. Шість команд було відзначено призами та пам’ятними табличками, і четверо з них отримали ще й грошові нагороди. У категорії «Аматори» зайняли призові місця три команди: 1-ше місце команда «а1 АРХЕ», другим місцем відзначили команду «Либа», і третє посіла команда «Juice». У категорії «Просунуті» призові місця зайняли теж три команди. Це команда «аж2», яка посіла першу сходинку відзначень, друге місце посіла команда «Imax», і останнє третє місце відвоювала команда «Duracel'&#039».
Організатори і учасники були в захваті від спроби опопуляризувати фото розваги у Жовкві. І обіцяли не зупинятись на досягнутому, а трішки вдосконаливши, продовжувати нову традицію.
0

Коментарі