Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Народна самооборона Естонії.

  • 03.02.11, 23:41

© Арійська стрілецька асоціація

17:29 22.05.2007

Раз на місяць або частіше добропорядний житель Таллінна дістає із сейфа пістолет або револьвер і відправляється в найближчий ліс пристрілювати особисту зброю.


Спроможність громадян до самозахисту - обов'язкова умова демократії

Спроможність громадян до самозахисту - обов'язкова умова демократії

Відповідно до закону вогнепальною зброєю може володіти будь-який психічно здоровий і законослухняний громадянин Естонії. Заплативши сто крон, можна потренуватися на стрільбищі одного зі збройових клубів. Талліннці стріляють на колишньому радянському ракетному полігоні — бізнесмени й домогосподарки разом з бійцями сил самооборони й співробітниками охоронних фірм. В 96-ому, коли закон дозволив вільний продаж зброї, в Естонії почався збройовий бум. Скуповували все. Від дамських пістолетів до снайперських гвинтівок... Любов до зброї в Естонії безмежна. Арсенал Арне Сараппу один із самих скромних. Усього п’ять стволів. Збройова кімната в дитячій. Сейф із пістолетами, патронами й прицілом від снайперської гвинтівки між ліжечком й акваріумом. Сама гвинтівка в шафі для одягу. Поки він з гордістю показує пістолет часів війни, знайдений у димарі, чотирирічна дочка Марі грається з автоматом Калашникова. Автомат у будинку — ознака того, що власник є членом "Кайтселіт", системи самооборони Естонії. В 18-му році її створили для партизанської війни проти німецьких військ. У радянські роки це знамениті "лісові брати", зараз — головна ударна сила естонського Міноборони. У регулярній армії всього три тисячі бійців. У "Кайтселіт" майже втроє більше. Для добровольця соціальний статус не має значення. Тут фермери, учителі, колишні військові й навіть президент із прем'єр-міністром, що поки дослужився до прапорщика. Служба в "Кайтселіт" не обтяжна. У середньому активний учасник сил самооборони лише 8 днів у році проводить на військових зборах в естонських лісах. "Кайтселіт" учиться діяти в умовах партизанської війни. Максимальна імітація буднів сучасних "лісових братів". Майже п'ята частина - російськомовні громадяни Естонії. Іван Білоусов на навчаннях останній раз був у 1978-му, ще в Радянській армії. Зараз другий номер кулеметного розрахунку талліннського підрозділу. На перепідготовку пішов охоче. Говорить, що виконає обов'язок громадянина й до того ж безкоштовно навчиться поводитися з новою зброєю. Через кілька днів резервісти роз'їдуться по домах. Знімуть військову форму й сховають гвинтівки в шафи. Наступні навчання - через рік, якщо не надійде сигнал тривоги. Основний засіб оповіщення членів "Кайтселіт" - мобільні телефони, які є в кожного бійця сил самооборони. Через дві години після початку бойових дій формуються перші міські батальйони. Максимум через двадцять чотири всі 8 тисяч бійців повинні зайняти оборону стратегічних об'єктів або вступити в бій.
12

Коментарі

13.02.11, 23:51

Основний засіб оповіщення членів "Кайтселіт" - мобільні телефони,
які є в кожного бійця сил самооборони.

Мобильные телефоны - ненадежное средство связи в боевых условиях. Можно очень быстро вывести из строя соты ракетным ударом. Ракеты самонаводятся по передающим антеннам. Кроме того, технически возможно осуществить ракетный высокоточный удар по конкретному абоненту. В Чечне таким образом устранили Джохара Дудаева.

    23.02.11, 23:58Відповідь на 1 від Хайдер

    Дудаєва зрадили та повідомили про місце сеансу зв'язку. Ракети наводилися не на абонента, а на джерело сигналу в заданому квадраті.

      34.02.11, 00:01

      А загалом можна і у нас мати добрий арсенал. Головнедля простого українця - не тримати дома та не залишати слідів для ідентифікації.

        44.02.11, 00:03Відповідь на 2 від УБН

        Дудаєва зрадили та повідомили про місце сеансу зв'язку. Ракети наводилися не на абонента, а на джерело сигналу в заданому квадраті.Возможно что и предали. Но не обязательно знать место сеанса связи. Достаточно знать номер телефона. Во время сеанса мгновенно определяется к какому транслятору подключился абонент, таким образом, локализуется его местоположение в пределах нескольких километров. а дальше уже все, как ты говоришь. Ракета автоматически наводится на передающую антенну в заданном районе.

          54.02.11, 00:04

            64.02.11, 00:08Відповідь на 1 від Хайдер

            Мобильные телефоны есть у каждого жителя Эстонии.Что по всем наносить удар?

              74.02.11, 00:09Відповідь на 3 від УБН

                84.02.11, 00:10Відповідь на 5 від блогер

                  94.02.11, 00:12Відповідь на 6 від Остап 88

                  Мобильные телефоны есть у каждого жителя Эстонии.Что по всем наносить удар?Зачем наносить удар по жителям? Для того чтобы вывести из строя систему связи достаточно вывести из строя узлы связи. Да и прослушать сотовые переговоры очень легко. Я говорю к тому, что система сотовой связи может использоваться только в мирное время. Для боевых действий должна быть альтернативная система связи, а лучше несколько. При этом бойцы должны уметь использовать все эти системы.

                    104.02.11, 00:14Відповідь на 9 від Хайдер

                    Возможно.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна