хочу сюди!
 

Марина

35 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-45 років

Звідки діставав Володимир Ілліч шалені кошти



Звідки діставав Володимир Ілліч шалені кошти на партійну діяльність напередодні революції і на її початку. За останні десятиліття опубліковані цікаві матеріали на цю тему, проте й досі багато що залишається незрозумілим. Наприклад, на початку ХХ століття на підпільну газету «Іскру» гроші давав таємничий доброзичливець (індивідуальний чи колективний), зашифрований у документах РСДРП як «Каліфорнійські золоті копальні». На думку деяких дослідників, ідеться про підтримку радикальних російських революціонерів американськими банкірами-євреями, здебільшого вихідцями з Російської імперії, та їхніми нащадками, які ненавиділи царський уряд за його офіційний антисемітизм. Під час революції 1905—1907 років більшовиків спонсорували американські нафтові корпорації з метою усунути зі світового ринку конкурентів (а саме — нафтовий картель Нобеля з Баку). У ці ж роки, за його власним визнанням, більшовикам давав гроші американський банкір Яків Шифф. А ще — сизранський фабрикант Єрмасов та підмосковний купець і промисловець Морозов. Потім одним із фінансистів більшовицької партії став Шміт, господар меблевої фабрики у Москві. Цікаво, що і Савва Морозов, і Микола Шміт врешті-решт вкоротили собі віку, а значна частина їхнього спадку дісталася більшовикам. І, звичайно, чималі кошти (сотні тисяч тодішніх рублів, або десятки мільйонів гривень, за теперішньою купівельною спроможністю) діставалися внаслідок так званих ексів — а простіше, грабунків банків, поштових відділень, вокзальних кас. На чолі цих акцій стояли двоє персонажів зі злодійськими прізвиськами Камо і Коба — себто Тер-Петросян і Джугашвілі.
  Проте сотні тисяч і навіть мільйони рублів, вкладені в революційну діяльність, могли тільки похитнути Російську імперію, попри всю її недолугість — надто міцна була будова. Але тільки у мирний час. З початком Першої світової війни перед більшовиками відкрилися нові фінансово-політичні можливості, якими вони з успіхом скористалися.
.З часу тих подій минуло понад 90 років. Але революційні романтики усього світу продовжують стверджувати, що більшовики були моральними і полум’яними революціонерами, патріотами Росії і прихильниками свободи України. І досі в центрі Києва стоїть пам’ятник Леніну, на якому написано, що у спілці робітників російських і українських вільна Україна можлива, а без такої спілки про неї не може бути й мови. І досі до цього пам’ятника людині, яка отримувала гроші від німецьких спецслужб, несуть квіти на «революційні» свята. І досі, на жаль, значна частина українського суспільства не може відчути тієї великої різниці між провідниками жовтневого перевороту й Української революції 1917 року, яка полягала в тому, що Українська революція справді ніким ззовні не фінансувалася.
4

Останні статті

Коментарі

Гість: _Андрей

119.04.10, 20:09

это давно и повсеместно известно

    Гість: Крайтос

    219.04.10, 20:24

    Ну и что из этого следует? Что большевики - гнусные агенты западного империализма и обычные бандиты?

    Заслуга большевиков в том, что они сумели взять власть в стране в условиях хаоса, навести хоть какой, но порядок, и это при изначально низкой поддержке населения.

    Кстати, "интернационалист" Троцкий, связной с американским еврейством, большевиком стал уже после Революции. Долгое время он был "межрайонцем", потом понял, куда идти надо. А потом Сталин почистил партаппарат от "интернационалистов", которые видели в России и СССР лишь дойную корову, хотя Сталина и не любят за это. Называют это "репрессиями против невинных".

    Нынешний оранжизм - это как раз люди вроде Троцкого. Но они считаются "настоящими патриотами", потому что ходят в вышиванках. Вот так. А страну доят...

      Гість: Kagor

      319.04.10, 20:27

      А на чьи деньги "жил"Бендера и недавние правители страны?

        419.04.10, 20:36Відповідь на 2 від Гість: Крайтос

        Здешние политботы все "любители", и попробуй только усомниться!
        Хотя я так считаю: блоги- для личных мнений, а если ты работаешь на какую-то партию, то будь добр, огласи.

          Гість: Крайтос

          519.04.10, 22:59Відповідь на 4 від фон Терджиман

          Народ и партии едины, как бы пафосно это не звучало. Партийные боссы просто обязаны публично озвучивать то, что думает поддерживающий их народ, иначе этот народ не сыграет роль "электората", а народу нужно, чтобы кто-то внятно сформулировал и озвучил их мысли.