хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

За 9 років київська влада "розбазарила" 700 га лісу

  • 21.08.10, 18:54
Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com.ua/news/4c6e3e184ad28/ 



За 9 років київська влада "розбазарила" 700 га лісу
20.08.2010 11:34


Фото novostey.com

Потягом останніх дев'яти років столиця втратила понад 700 га земель лісового фонду.

Про це в інтерв'ю Інтерфакс-Україна заявив прокурор Києва Юрій Ударцов.

"Не дивлячись на розпорядження Кабінету міністрів від 2008 року про припинення виділення землі лісового фонду, Київрада займалася таким виділенням", - заявив він.

"Головне управління екології та охорони природних ресурсів та державне управління охорони навколишнього природного середовища КМДА замість того, щоб робити все для збереження лісових ділянок та територій "зелених зон", масово погоджує проекти землеустрою. Тільки за три місяці цього року погоджено було 37 проектів з 45!", - додав Ударцов.

За його словами, з 2005 року площа рекреаційних земель Києва зменшилася більш ніж на 1,8 тис. га.

Ударцов навів приклади зловживань, коли земельні ділянки оформлювалися на підставних осіб.

"Приміром, у Деснянському районі 19 громадян отримали землю площею 0,1 га на кожного і поняття не мали, що всю цю землю одразу нібито від їхнього імені продали одній людині", - сказав він.

Крім того, за його словами, прокуратура завершує перевірку фактів отримання невідомим громадянином більше 100 державних актів на землю в Солом'янському районі на жителів інших регіонів України.

"Як з'ясувалося, частина цих громадян взагалі не зверталися до Київради про виділення землі, інші просто давали свої паспортні дані за незначну грошову винагороду", - заявив Ударцов.

Він зазначив, що такі зловживання можливі, зокрема, через те, що багато земельних питань протягом останніх років виносилися на голосування Київради з голосу.

"Питання, які ставляться на голосування, не завжди підкріплені оформленими проектами землевідведення. Ми на це реагуємо. Ось наочний приклад. На сесії 26 лютого цього року проголосоване питання передачі ТОВ "Баз відпочинку" Чайка "земельної ділянки площею 4,2 га для будівництва оздоровчого комплексу на вул. Набережній (Труханів острів). Проект землеустрою в даному випадку не узгоджувався, не проводилася відповідна експертиза", - сказав Ударцов.

На питання, чи можна притягти до відповідальність за земельні махінації чиновників Київради, прокурор відповів:

"Київрада - це колегіальний орган, і притягти його до відповідальності неможливо. Якщо наші протести на незаконні рішення Київрада відхиляє, ми звертаємося до суду. Проте не завжди суди підтримують нашу сторону: протягом 2009-2010 років у сфері земельних відносин прокуратура пред'явила 248 позовів, з них на даний момент задоволені 123!"
Українська правда. Київ
4

Коментарі

Гість: Алчі

121.08.10, 19:13

- настанет ночь и начнется работа , каг сказал Лешка Толстый