хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Кияни відстоюють сквер перед... церквою

  • 21.08.10, 18:02
Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com.ua/publications/4c29f2538458d/ 



Кияни відстоюють сквер перед... церквою
29.06.2010 16:17

Сквер на перетині проспекту Науки і Тихвинського провулку обнесли високим парканом - УПЦ (Московського патріархату) будуватиме монастир у зеленій зоні Голосіївського району.

Кияни протестують проти незаконного, на їхню думку, будівництва, адже їм тепер ніде гуляти з дітьми, а на зупинку транспорту доводиться йти в обхід, повідомляє радіо "Свобода".

За словами місцевої жительки Лідії Ленчук, коли забудовники проводили громадські слухання, щоб отримати право на будівництво, вони обіцяли киянам зовсім інше. Мовляв, мешканцям сказали, що зведуть маленьку церкву, тож люди це підтримували.

"А коли поставили величезний паркан, забрали в людей сквер, - ми почали обурюватися. До того ж ми від наших батьків та дідів чули, що на місці скверу було поховання хворих на чуму. Днями, коли проводили буріння, із землі вивертали людські кістки", - сказала Ленчук.

Політичні партії, які підтримали протестувальників, виявили й інші порушення. Так, за словами заступника голови київської ВО "Свобода" Руслана Андрійка, сесія Київради 24 травня внесла зміни до свого рішення від 2007 року, тому земля, яка всіма документами була надана ченцям в оренду, несподівано опинилася в їхньому постійному користуванні.

Старі карти підтверджують, що на місці скверу, де зараз будують монастир, були кладовище та поховання хворих на чуму, київська міська санстанція каже, що жодного дозволу на будівництво на цій території не давала. Однак, Київська адміністрація проект монастиря погодила, і будівництво триває.

В управління землевпорядкування Голосіївського району Києва повідомили, що земельну ділянку для монастиря церква отримала законно - за рішенням Київради, і що міська влада не має права перешкоджати жодним діям землекористувача, якщо ці дії не оскаржить суд.

За інформацією радіо, будівництвом Тихвинського та інших монастирів у Голосіївському районі опікується очільник Свято-Покровського Голосіївського монастиря архімандрит Ісаакій, який відмовляється щось коментувати.

Тим часом, працівник канцелярії монастиря отець Паїсій каже, що факт інфекційних поховань на місці будівництва не доведено, а скандал довкола Тихвинського монастиря, мовляв, є політичним замовленням.

Однак, за інформацією радіо, після акцій протесту проти будівництва Тихвинського монастиря у сквері на проспекті Науки місцевим мешканцям почали погрожувати ченці з будівництва та залучені до його охорони молодики спортивної зовнішності.

Не вщухають конфлікти і довкола інших земельних ділянок, на яких будуються церковні споруди.

Зокрема, на вулиці Уманській у Солом'янському районі столиці, у парку імені Стуса у Святошинському районі, біля метро Либідська (спорудження храму та семінарії у сквері), а у мікрорайоні Китаєве.

"Радіо "Свобода"

© 2008-2010, Українська правда - Київ
5

Коментарі

121.08.10, 18:13

Аякже, їм і Льоня землю дарував, тепер і Попов...

    Гість: invited

    221.08.10, 18:30

    а может достаточно уже церковь для нашего города, ведь строят на Софию или Михайловский, а просто коммерческие проэкты для заинтерессованых лиц