Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Dень

  • 18.02.10, 02:14

Два тижні промайнули швидко. Тож Фотовиставка «День»-2009» вже залишила Вінницю, аби незабаром її змогли побачити в інших куточках України.

Вінничани та гості міста протягом двох тижнів могли роздивлятися знімки й голосувати за найбільш уподобані. А також ділитися своїми думками, враженнями та емоціями на сторінках книги відгуків відвідувачів фотовиставок «Дня».

Кожен з чотирнадцяти днів роботи Фотовиставки «День»-2009» у галереї «Інтер’ШИК», як відзначає мистецтвознавець арт-галереї Оксана Нестерович, був насиченим і динамічним. Щодня приходили подивитись фотороботи сотні відвідувачів. Вчителі приводили своїх учнів, приходили групи студентів. Найколоритнішими гостями Фотовиставки «День»-2009» у Вінниці стала група з Еквадору. Іноземці залишили свої враження у книзі відгуків фотовиставок «Дня» арабською(!) мовою.

Серед понад п’ятдесяти записів з Вінниці у книзі відгуків «Дня» зустрічаються й інші іншомовні «емоції». Так, наприклад, відвідувачка Анна Корпач намалювала свою руку й написала слова вдячності «Дню» польською й українською мовою. Якщо вірити повідомленню з книги відгуків, то Фотовиставку «Дня» привітали також і мовою майя. Під записом «Ін ладес» підпис: «Привітання мовою майя».

В цілому вінничани виявилися найактивнішими глядачами Фотовиставки «Дня» за критерієм образного вираження своїх емоцій у книзі відгуків. Майже на кожній сторінці можна знайти художнє «повідомлення» у вигляді чи то квіточки, чи то незрозумілої абстракції. Група студентів із Вінницького державного політехнічного університету створила свою символічну фігуру для «Дня». Молоді люди намалювали свої руки так, що обриси пальців кожного накладаються одні на одних, і вийшло зображення багатопалої руки. В центрі фігури студенти написали «День» і кожен поставив свій підпис.

Найкоротший відгук залишив дев’ятнадцятирічний Сергій (на жаль, прізвище хлопець не вказав): «ХОЧУ ЩЕ! — написав він. — Дякую за наповнення дозвілля яскравими барвами».

«Яскраві барви» під час роботи Фотовиставки «День»-2009» у Вінниці можна було спостерігати, як наголошує Оксана Несторович, не лише на фотознімках, але й на обличчях відвідувачів. Найяскравіші залишались і на сторінках книги відгуків. Друкуємо деякі з них ( на жаль, не всі автори підписали свої «емоції»):

П. Поліщук , м. Вінниця:

— І гіркота, і біль, і радість, і роздуми, і краса природи — все це мить, яка навіки залишилася в пам’яті, на фото. Передати неможливо, скільки емоцій викликав кожен фотокадр з вашої виставки. Дякую всім, хто взяв у ній участь.

Які ж у нас в Україні все-таки талановиті люди! Так і хочеться, щоб кожен, хто живе чи у місті, чи в селі, міг бачити оце найчистіше, те, що розкриває душу.

Дякую, дякую, дякую... Успіхів і довголіття вам!

Без підпису:

— Фото — це дзеркало душі й епоха поколінь. Кожну зафіксовану мить уже не повернути, але вона лишилась на знімку. Бажаємо удачі вашим фотовиставкам.

Без підпису:

— Портрет «Умка» — зворушливо і мудро.

Справжній фотозвіт надіслала до редакції «Дня» вчитель історії Вінницької ЗОСШ № 24 Мирослава Бурлєєва, яка зі своїми учнями відвідала Фотовиставку «Дня». Під кожним із надісланих фото — влучні слова, які розкривають зміст знімку, передають емоції його героїв. Мирослава Бурлєєва назвала Фотовиставку «Дня» яскравою мозаїкою життя нашого народу, наочним літописом сучасної історії України. «Я безмірно вдячна організаторам фотовиставки. Спасибі за приємні хвилини, подаровані вінничанам, ми чекатимемо наступної зустрічі», — такими словам закінчила свій лист «Дню» вчителька.

4

Останні статті

Коментарі

118.02.10, 11:01

Оксана Несторович (дівоче прізвище Петренко), навчалася з моєю сестрою в Київській академії мистецтв. Вінниця маленьке місто

    218.02.10, 12:28Відповідь на 1 від Nikон

    Таки справді маленьке))...