хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Мої вітання!!!

ІСТОРІЯ

Древні римляни День любові відмічали 14 лютого - вони возносили благання богині браку і материнства Юноні, згадували бога еротизму Ероса і бога розваг Пана.


Дівчата шукали своїх чоловіків, написавши лист і кинувши його в глибоку урну. А той, хто його витягував звідти, і ставав чоловіком. Ще молоді люди під час свята били один одного шкурами звірів і в такому скаженому танці-грі шукали свою другу половинку.

Древні греки влаштовували масове зайняття любов'ю і пишні застілля на честь богині любові Афродіти. Під час цих оргій знаходилися і супутники життя.

День святого Валентина стали масово відмічати в Західній Європі. Традиція писати валентинки, дарувати солодкості, квіти і співати серенади міцно увійшла до свідомості людей. До речі, саме до цього свята капіталістами було налагоджено виробництво листівок і карамелі.

Придворний літописець англійського двору Сэмюэль Пепис ще в ХVII столітті писав про те, що в день Валентина молодим людям необхідно обмінюватися рукавичками, кільцями і цукерками. Крім того, в це день будь-яка жінка може підійти вподобаному їй чоловікові і запропонувати йому стати її чоловіком. Важливе те, що чоловік не мав права відмовити пані. А якщо його серце вже було сковане, то у такому разі він дарував їй шовкову сукню.

В Японии и Корее с 1930-х гг. существует традиция в этот день презентовать второй половинке сладости. В День Валентина получают подарки только мужчины, женщинам дарятся презенты месяцем позже – в Белый День. Причем в Корее существует традиция отмечать и так называемый Черный День. Его придумали корейские мужчины-одиночки, которые не получили подарки в День Валентина, поэтому они собираются на мальчишники, напиваются с горя и едят черную лапшу Jajang.

СЬОГОДНІ

У пристрасній Франції в день закоханих дарують один одному коштовності, а в романтичній Данії посилають один одному засушені білі квіти.

А ось в манірній Англії юнака і дівчини гадають. Пані прокидаються до сходу сонця і виглядають у вікна. Перший, кого побачить панночка, і стане її чоловіком. А в одному з графств - Дербшире - дівчата від 3 до 12 разів обходять церкву опівночі і повторюють заклинання. Після цього, згідно з легендою, вони зустрінуть справжню любов. Цього дня також усі незаміжні англійки кидають в річку записки з іменами чоловіка своєї мрії. Папірець, який першим спливе вгору, стане фатальний, так само як і ім'я, на ній написане.

На Ямайці цього дня здійснюються масові "голі весілля": урочистості проводяться на численних пляжах і голяком.

У Бразилії День закоханих святкується 12 червня. Цього дня самотні бразилійки виконують магічні ритуали, тим самим залучаючи до себе самотніх чоловіків.

У Ізраїлі День любові відзначається у кінці літа. Дівчина цілком може запропонувати свої руку і серце вподобаному їй чоловікові.

У німців любов асоціюється з божевіллям, а святий Валентин, природно, вважається покровителем схиблених. Цього дня вони прикрашають психіатричні лікарні строкатими стрічками і кольорами, служать спеціальні меси.

Поляки в день закоханих відвідують Познаньскую метрополію, де, згідно з древнім переказом, знаходяться мощі святого Валентина і зберігається ікона з лицем преподобного. Поляки вірять в її чудодійну силу, тому вважають своїм боргом прикластися до неї і попросити святого про сімейне щастя.

До речі, День святого Валентина заборонений в мусульманській Саудівській Аравії. Комісія з впровадження доброчесності і відвертання гріха встановила захмарні штрафи за недотримання їх постанови. Магазинам суворо-пресуворо заборонено продавати валентинки, червоні троянди, м'які іграшки і солодощі у формі сердечок, тому як "згубні західні традиції бентежать уми підростаючого покоління Саудівської Аравії, а такого роду свята культивують гріх".

ВІТАННЯ



кажуть любов може настигнути у будь-якому віці :)


Дякую усім за щирі побажання)))) heart

12

Коментарі

114.02.13, 20:38

* heart*С днём любви и всех кто либит и любим

    214.02.13, 20:40Відповідь на 1 від Vlad-Mier

      314.02.13, 20:48

        414.02.13, 20:49

          514.02.13, 21:03

          Зате наі предки займалися коханням протягом двох весняних місяців, які передували Купалі. В лазнях, на берегах річок, ставочків... Напивалися досхочу, обкурювались. А потім, під ранок, спянілі від кохання дівчата одягали на голови віночки і намагалися знайти дорогу додому. Їхні голови ледь виднілися понал очеретами. Звідси й виникли повіря про русалок...) А коли на Купала ходили шукати квітку, вони не знали, що після тих походеньок квітка зявиться аж через 270 днів...))))))))))))

            Гість: чело-век

            614.02.13, 21:09

            "любов може настигнути у будь-якому віці" і хай освідчуються люди кожного дня...
            і валентинку тобі

              714.02.13, 21:24Відповідь на 3 від zoлотоволоs

              гарного настрою і кохання))))

                814.02.13, 21:24Відповідь на 4 від Hudson Hawk

                  914.02.13, 21:25Відповідь на 6 від Гість: чело-век

                  може валентичика

                    1014.02.13, 21:26Відповідь на 5 від Triumfator65

                    ти ба))) я такого не знала... одне що можу заперечити на давні предки не курили. а от дідусь мій ходив квітку папороті шукати, та так і не знайшов..

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна