Палала хата, палала

  • 24.07.20, 21:39
В Україні є свій словник (за типом Оксфордського), який щороку визначає найбільш уживане в медіапросторі слово. У 2014 це було слово «КІБОРГИ». Дійсно достойне! Передавало силу духу й стійкість наших воїнів.

Але вже за два роки, у 2016, таким словом стала «КОРУПЦІЯ»! Уявіть собі рівень журналістської деградації - усього 2 роки від возвеличення своєї країни до її тотального приниження.

І тут ви скажете: нууу… корупція дійсно була, і з нею потрібно було боротися. Так! Погоджуюся. Тільки от який нюанс. За результатами визначення світового Індексу сприйняття корупції (СРІ) можна прослідкувати цікаву тенденцію: протягом 5 років діяльності попередньої влади Україна, хоч і повільно, але все ж покращувала свої показники. Щороку піднімалася на кілька сходинок вище у цьому рейтингу! Раніше такого не було! Наприклад, за часів президентства В.Януковича цей показник тільки знижувався.

Тепер уявіть парадокс: ситуація покращується, а людям з усіх прасок верещать, що насправді корупція стає страшнішою. Шабуніни-бігуси-шмігуси й армія медіаповій розганяли цю тему до розмірів чорної діри.

Просто кілька заголовків тих часів: «Чому корупція більше вбиває Україну, ніж війна з Росією»; «Корупція в Україні більше, ніж війна, відлякує закордонні інвестиції»…. І ще тисячі подібних.

Про владу з усіх усюд тільки й було чутно: "політична корупція, розсадник корупції, корупційні оборудки, тіньові потоки, хабарники, офшори". Слово «корупція» вживалося поруч з прикметниками «тотальна, нечувана, страшенна, небачена». А ще додавалося, що корупція «на найвищому рівні», «на всіх щаблях влади».

А тепер подумайте, як це сприймала наша сіра маса нєокрєпших умов під вечірнє пивко перед телевізором?

Увесь цей треш сприяв тому, що владу, яка прийшла після Революції гідності, почали асоціювати зі страшною корупцією, якої раніше нібито не було! У той час, як все було якраз навпаки.

А за рік до президентських виборів почалося взагалі адіще! І о диво… уже в 2018 році соцдослідження показали, що 79% відсотків українців вважають найбільшою проблемою країни – корупцію, а не війну!!!

А тепер здогадайтеся, кому було вигідно, аби фокус уваги з воєнної агресії був штучно зміщений на проблему корупції?? Кому було вигідно, аби вся наша ненависть упала НЕ на Росію, а на Порошенка, Парубія і Турчинова?

І всі ці кремлівські меми «збагатився в 80 раз, обікрав людей», які ви досі чуєте від простого наріду, прекрасно підживлювалися за рахунок отаких антикорупційних вересків.

Який наслідок цього пекла? Ви й самі знаєте: корабельні сосни, президентські айкоси, повії і ґвалтівники у Верховній Раді, продані за газ собаки, сивохи-бужанські-дубінські, зруйнована економіка, мир в очах Путіна, знищений міжнародний імідж країни, …і пєрєстать стрєлять, і забутий воїн, який 4 доби вмирав під палючим сонцем...

А тепер ще й додалося спалювання будинків неугодним! Спалили дім Гонтарєвої – влада тільки посміялася і записала прикольний відосік з пісеньками.

Вчора спалили дім головного антикорупціонера Шабуніна. І це справді страшно. Бо завтра таке творитимуть з кожним, хто виступає проти влади.

Звісно, можна спитати: чи розуміє Шабунін, що сприяв приходу цієї влади? Бо коли треба було валити «поганого баригу», Віталікові антикорупційні шоу були дуже вигідні тим, хто баригу хотів побороти. І Віталік працював, а «тіньові борці» вміло використовували результати його праці, доводячи будь-який, правдивий чи неправдивий факт, до світових масштабів.

Але показово, що дім Віталіка був тоді цілий. Ніхто його не чіпав. Навіть такі страшні й тотальні бариги-корупціонери.

А тепер Віталікові розслідування чомусь стали борцунам нецікаві, бо нема кого валити, усе вже зроблено. А боротися проти теперішніх корупціонерів – уже не так достойно! І тепер за це можна отримати спалену хату. І чим далі, тим страшніше! Такий час настав!

Питати, звісно, можна, але ці відповіді сьогодні вже не матимуть жодного значення. Бо до влади ВЖЕ прийшли абсолютно аморальні люди. У яких на умі тільки сміху..очки й відосіки. Для яких ваша спалена хата – тільки матеріал для нового гумористичного шоу.

Ольга Кирилюк

Цитати найвеличнішого

  • 23.07.20, 17:04
"Життя людини - найважливіша цінність" *
/В.Зеленський/
* Це твердження не стосується життів воїнів ЗСУ, що захищають державний суверенітет України.

Критерій потрібності

  • 23.07.20, 08:02

Щодо єдиного не згоден, а отважливість такого критерія беззаперечна в наш час

Дієта

  • 22.07.20, 19:17

Смотри, дорогой дружок из 73%, как тебя кормят говном. Вчера вечером ты восхищался Зеленским за его человечность. Ты восхищался Аваковым за штурм и захват террориста. А потом появилось видео, где захват оказался фейковым. И вся сказка начала сыпаться. Но этим людям, очень важно, чтоб ты не знал правду и не думал. А ел говно, которое они тебе дают.

Обіцянки (ну на цей раз ТОЧНО не обдурять, 146%)

  • 21.07.20, 14:32
Комітет виборців України проаналізував виконання обіцянок із передвиборчої програми «Слуги Народу». За даними КВУ більшість обіцянок із програми «Слуги Народу» є невиконаними.

Голова КВУ зазначив, що «загалом програма «Слуги Народу» за рік виконана в середньому на 10-15%. Це катастрофічно низькі показники з огляду на монопольне становище фракції. За словами голови КВУ О. Кошеля «значна частина обіцянок «Слуги Народу» не просто були провалені, але й фракція намагалася реалізувати їх у прямо протилежний спосіб. Так, під час виборів партія обіцяла забезпечити підтримку української мови як державної, але на практиці ініціювала законопроект, який змінював суть мовної політики. Також під час виборів партія обіцяла невідворотність покарання для працівників поліції за перевищення службових повноважень. Однак, як показала ситуація в Кагарлику, відповідних висновків не було зроблено».

О. Кошель додав, що «на відміну від інших фракцій, «Слуга Народу», як монобільшість, мала всі можливості для реалізації передвиборчої програми, маючи повну монополію на ухвалення рішень в парламенті. При цьому часто спостерігалась ситуація, коли «Слуга Народу» свідомо провалювала опозиційні законопроекти та реєструвала аналогічні ініціативи від власного імені. Зокрема, як це мало місце з кількома законопроектами щодо коронавірусу».
--

Наводжу офіційну програму партії "Слуга народу" з позначками виконано/не виконано і коментарями.



За час каденції ми реалізуємо такі пріоритети:

1. Очищена, оновлена та відповідальна влада
Є Скасуємо недоторканність народних депутатів.
Ні Запровадимо механізм відкликання депутатів, які втратили довіру виборців.
Ні Створимо механізм народного вето на щойно ухвалені закони.
Ні Запровадимо механізми впливу громадян на рішення влади через референдуми.
Є  Повернемо відповідальність чиновників за незаконне збагачення.
Ні Запровадимо вибори за пропорційною системою з відкритими списками та електронне голосування.
Ні Проведемо децентралізацію влади відповідно до європейських норм: передамо максимум можливих повноважень виконкомам місцевих рад, перетворимо державні адміністрації на префектури європейського типу.
Ні Позбавимо власників медіа можливості впливати на те, що говорять чи пишуть журналісти.

2. Знищення системної корупції
Ні Переведемо максимально можливу кількість державних послуг в онлайн. (маємо лише криву "Дію")
Ні Здійснимо радикальне очищення та перезавантаження прокуратури. (двічі міняли генпрокурора, стало лише гірше)
Ні Забезпечимо реальну незалежність антикорупційних органів, неефективні чи скомпрометовані органи – перезапустимо. ("на 100% свої" прокурори, ДБР, СБУ etc, що діють за вказівками з Банкової)
Ні Впровадимо обов'язкову конфіскацію майна корупціонерів.
Ні Запровадимо систему грошової винагороди для громадян за виявлення корупції. (Лерос, що викрив корупцію Єрмака, отримав карну справу)
Ні Позбавимо СБУ, ГПУ та Нацполіцію непритаманних їм функцій ущемлення бізнесу. (ахахахаха)

3. Безпека і оборона
Ні Забезпечимо законодавчий супровід ініціатив Президента, спрямованих на відновлення територіальної цілісності та державного суверенітету України. (шо?)
Ні Встановимо видатки на оборону у розмірі не менше 5% ВВП.
Ні Відновимо реформування Збройних сил за стандартами НАТО. (новий міністр оборони Таран заявив, що адаптація Збройних сил України до стандартів НАТО є недосяжною метою найближчим часом)
Ні Зупинимо відплив цінних кадрів з армії, запровадимо систему навчання та перенавчання солдатів та офіцерів.
Ні Запровадимо найжорсткіші покарання за корупцію та розкрадання у Збройних силах і Міноборони.
Ні Децентралізуємо та демонополізуємо оборонні держзакупівлі. (там взагалі повний відкат)

4. Україна у світі
Ні Ухвалимо закони, необхідні для виконання Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС і розширення співпраці з Євросоюзом і НАТО. (програма інтеграції фактично зупинена, тож закони непотрібні)
Ні Підтримаємо ініціативи Президента щодо перезавантаження відносин із найближчими сусідами України на заході.
Ні Запустимо програму «комерційної дипломатії» для просування українських товарів на глобальні ринки.

5. Справедливий, незалежний і доступний суд (тут весь пункт смішний)
Ні Перезавантажимо Вищу раду правосуддя і Вищу кваліфікаційну комісію суддів.
Ні Посилимо можливості громадського контролю за судовою системою.
Ні Запровадимо доброчесність і професіоналізм як головні критерії відбору суддів.
Ні Зменшимо розміри судового збору.
Ні Запустимо повноцінні інститути мирових суддів і суду присяжних.

6. Реформа правоохоронних органів
Ні Звільнимо бізнес від свавілля чиновників і рейдерів – значно скоротимо перелік фінансових і господарських злочинів, за які настає кримінальна відповідальність.
Ні Запровадимо механізм надійного захисту свідків.
Ні Впровадимо невідворотність покарання для працівників поліції, прокуратури та СБУ за перевищення службових повноважень.
Ні Законодавчо врегулюємо право володіння зброєю.

7. Економічна стратегія
Ні Проведемо національний економічний аудит країни із залученням вітчизняних і міжнародних компаній.
Ні Створимо Національну економічну стратегію з ключовою метою – досягти вищого за середньоєвропейський рівня доходів та якості життя українців.
Ні Проведемо демонополізацію ключових галузей, зробимо Антимонопольний комітет незалежним і ефективним.
Ні Запровадимо режим найбільшого сприяння для іноземних інвесторів українського походження. (ваших інвестнянь в масках вже всі бачили)

8. Найкращі умови для бізнесу
Є  Проведемо аудит державних функцій і, відповідно, скорочення держорганів. (укрупнення районів дасть потрібний результат)
Ні Створимо можливість одноразової легалізації капіталів некримінального походження за пільговою ставкою.
Ні Запровадимо податок на виведений капітал, щойно для цього виникнуть необхідні економічні умови.
Ні Ухвалимо стратегію поступового зменшення єдиного соціального внеску.
Ні Позбавимо Державну фіскальну службу правоохоронної функції, залишивши тільки сервіс.
Ні Повністю переведемо податкові та митні процедури у цифровий формат.
Ні На законодавчому рівні гарантуємо незмінність чинних умов оподаткування для суб’єктів малого підприємництва – фізичних осіб. (не змінили, але йдуть постійні атаки на єдиний податок)
Ні Запровадимо просту процедуру електронного відкриття та закриття бізнесу, забезпечення захисту міноритарних акціонерів і корпоративної прозорості; скоротимо кількість процедур у будівництві та відведенні землі.

9. Реформування соціальної сфери
Ні Проведемо всеукраїнський перепис населення та аудит системи соціального забезпечення.
Ні Запровадимо «економічний паспорт українця», за яким всі діти отримають частку від експлуатації природних ресурсів на індивідуальні рахунки.
Ні Впровадимо другий рівень державного пенсійного забезпечення.
Ні Переведемо всі соціальні пільги у грошову форму.

10. Інноваційна економіка
Ні Впровадимо державну програму підтримки інновацій, цільову прозору підтримку галузей, що здатні стати локомотивом розвитку економіки.
Ні Запровадимо програму забезпечення покриття 100% території країни широкосмуговим інтернетом.
Ні Створимо умови для інтеграції цифрових валют у правове поле України.

11. Енергетика й тарифоутворення
Ні Запровадимо державну стратегію оптимізації житлово-комунальних тарифів за рахунок демонополізації енергетичних ринків, збільшення власного видобутку енергоресурсів та усунення корупційної складової в тарифоутворенні.
Ні Створимо умови для розвитку «зеленої» енергетики з одночасним запобіганням ризикам монополізації галузі.
Ні Скасуємо всі формульні ціноутворення на кшталт «Роттердам+». (ахахахахаха)

12. Інфраструктура
Ні Впровадимо незалежний контроль якості будівництва та ремонту автомобільних доріг.
Ні Створимо законодавчі умови для будівництва бетонних доріг.
Ні Демонополізуємо галузі пасажирських і вантажних перевезень на залізничному транспорті.

13. Захист довкілля
Ні Створимо законодавчі стимули для будівництва сміттєпереробних заводів.
Ні Запровадимо електронне маркування дерев для протидії незаконній вирубці лісів.
Ні Запровадимо кримінальну відповідальність за незаконну вирубку лісів і грубі порушення правил поводження з відходами. (вирубка карпатських лісів при зеленій владі зросла в 7 разів)

14. Освіта і наука
Ні Оновимо освітню та наукову інфраструктуру.
Ні Запровадимо базове матеріальне забезпечення педагогів на рівні трьох мінімальних зарплат. (законопроект 3515-1 поховано в Раді)
Ні Оптимізуємо мережу закладів вищої освіти.
Ні Запровадимо рівноправність державних і приватних закладів освіти.

15. Доступна медицина
Ні Запровадимо систему обов’язкового медичного страхування.
Ні Знищимо фармакологічну мафію, скасувавши корупційний механізм повторної сертифікації ліків.
Ні Переведемо всю медичну документацію в електронну форму.
Ні Створимо чіткий і зрозумілий гарантований пакет медичних послуг.
Ні Підвищимо рівень матеріально-технічного забезпечення лікарень.
Ні Створимо умови для розвитку профілактичної медицини.

16. Національна ідентичність і громадянська злагода
Ні Запровадимо гуманітарну політику, яка сприятиме культурному, громадянському та духовному об’єднанню громадян України. (це вони серіал "Свати" мали на увазі?)
Ні Створимо систему підтримки української мови та культури за допомогою фіскальних стимулів і пріоритетного державного фінансування.
Ні Розробимо державні програми системних контактів з українськими діаспорами.
Ні Створимо систему інформаційної реінтеграції мешканців окупованих територій в Україну.

Джерело

Breaking news!

  • 20.07.20, 17:56
-Зеленський обісрався, - заявила Магдалина Дьопйош у відповідь на прохання прокоментувати погрози Кадирова.

А от дійсно, що зеліку ближче? Власний кінобізнес на підарашці чи стадо довбойобів, якому сподобалось що їх назвали країною шльондр?

75%, 3 голоси

25%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.