Приєднуйтесь, доки Герої України живі!

  • 19.11.13, 20:18
Донецькі «європейці» влаштували міні-тур Левка Лук’яненка Донеччиною.
Минулого тижня на запрошення голови Донецької обласної організації Європейської партії України Петра Антипа Донеччину відвідав Герой України, легендарний дисидент часів СРСР, видатний політичний і громадський діяч незалежної України, письменник Левко Григорович Лук’яненко. 


Протягом 14-15 листопада цього року Левко Лук’яненко зустрівся зі студентами і школярами навчальних закладів Донецька, Горлівки та Дружківки. На жаль, заздалегідь запланована і анонсована в місцевих ЗМІ зустріч високого гостя в бібліотеці для юнацтва була перенесена до іншого, приватного, закладу через погрози міського УВС.



Така сама історія спіткала й керівництво горлівського ВПУ № 37 та Дружківського машинобудівного технікуму. Через організацію зустрічей студентів з Героєм України Левком Григоровичем, наступного дня їхніх директорів викликали для пояснень до Донецька. Це відбулося, навіть незважаючи на постанову Верховної Ради України від 16 травня 2013 року «Про відзначення подвигу героїв під Крутами», яка не лише дозволяє проводити такі зустрічі, але й заохочує їх.



Загалом, усі зустрічі, активну участь в організації яких взяли члени місцевих організацій Європейської партії України, відбулися на дуже високому рівні. Найбільше зацікавлення у молоді викликало питання підписання асоціації з Європейським Союзом. Левко Лук’яненко пояснив, чому нам потрібна асоціація, яку користь вона принесе для країни, та що мають робити українці для того, щоб в нашій державі запанували європейські цінності і закон.



© Прес-служба Донецької обласної організації Європейської партії України :http://epu.in.ua/news_reg_view.php?id=158

До чого призводить наявність ворогів у ВР України!?!

  • 19.11.13, 19:03
Регіонал закликає Росію застосувати економічні санкції щодо України.
Заступник голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олег Царьов заявив, що до останнього лобіюватиме ідею впровадження російської мови в Україні як другої державної, а також не боїться, що його чекає доля екс-нардепа Ігоря Маркова.

Ошибка профессора Преображенского...

Про це політик розповів у коментарі iPress.ua.

На запитання, чи боїться Царьов, що його соратники у Партії регіонів поведуться із ним так, як вчинили із екс-народним обранцем Ігорем Марковим, який активно лобіював проросійські інтереси, регіонал відповів: "Не боюся".

Раніше в інтерв'ю телеканалу "Россия" Царьов поскаржився на "жахливу ситуацію", яка склалася ізросійською мовою в Україні та наголосив, що йому незрозуміла відсутність санкції Росії щодо сусідки у цьому питанні.

"Інтереси Америки Сполучені Штати захищають далеко за межами Сполучених Штатів. Я вважаю, що так само має робити й Росія. Впевнений, що російська влада має достатньо економічних важелів, які вона може використовувати не лише тоді, коли хоче укласти вигідний контракт з постачання газу, але і для захисту тих людей в Україні, які люблять, пам’ятають і цінують Росію", - зауважив відомий українофоб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська мова зберігає позиції в освіті та кінопрокаті, але не на телебаченні

iPress.ua поцікавилося у регіонала, чи не шкода йому українських підприємців, на яких чекатимуть економічні санкції, а також чи розуміє нардеп, що такі висловлювання йдуть у розріз із його статусом державного службовця. У відповідь Царьов заявив, що не висловлювався подібним чином, а вищевказані слова - провокація проти нього. 

Дивіться відео з 8:44

Однопартієць Олега Царьова Михайло Чечетов у коментарі iPress.uaпідтримав колегу і наголосив, що "українці без російської мови ростимуть справжніми виродками" і додав, що прикладе максимум зусиль, щоб російська мова стала другою державною.

Довідково: 

"Державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їхнім представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років" ст. 111 ч. 1 КК України.

p.s. Стає ОЧЕВИДНИМ з якою обіцянкою для свого лохторату, що здатен й на далі голодувати заради другої "державної" мови, тобто "говяжого ізика".А українці, як завжди,- тУлерастно потерплять?

Підтримаймо нашу збірну у вирішальному матчі!

  • 19.11.13, 09:04
Зозуля «заклював»«півнів» 
Після заслуженої домашньої перемоги над французами шанси «синьо–жовтих» потрапити на «мундіаль» суттєво підвищилися
Віталій МОХНАЧ

  

Із двома голами фори та без двох ключових захисників сьогодні збірна України проведе матч–відповідь із французами на «Стад де Франс» у рамках заключного етапу відбору на чемпіонат світу 2014 року. Попри те, що в україно–французькій боротьбі за путівку на «мундіаль» переважна більшість експертів фаворитами вважала «триколірних», фантастична домашня перемога над командою Дідьє Дешама зробила «синьо–жовтих» головними претендентами на поїздку до Бразилії.yahoo
Букмекери «обламалися».suicide_fool-edit

На думку букмекерів, після переконливої вікторії на НСК «Олімпійський» шанси збірної України вдруге зіграти на планетарній першості становлять 75 відсотків, хоча до початку протистояння наша збірна мала втричі менше шансів пробитися на «мундіаль». Тепер, після київського фіаско, в загальний успіх «Ле Бльо» не вірять навіть французи. «Починаючи з 2006 року, щойно приходить час вирішальних матчів, бажання й уміння здолати труднощі у футболістів збірної Франції кудись випаровуються», — написало видання Le Figaro. Загалом, у Франції вважають, що для поїздки їхньої збірної на ЧС вона повинна зіграти найкращий матч століття.

Ban?

Однак, відійшовши від київського шоку, підопічні Дешама запевнили співвітчизників, що знають, як «здивувати Україну», й «гризтимуть землю заради путівки до Бразилії». Хоча, як свідчить статистика попередніх раундів «плей–оф», жодній європейській команді не вдавалося відігравати гандикап у два м’ячі. До того ж президент Федерації футболу Францї Ноель Ле Гре зауважує, що одних голосних заяв недостатньо — потрібно на полі демонструвати всі свої найкращі якості.

t2443

Хай там як, а сьогодні на «Стад де Франс», де, до слова, у 1998 році «триколірні» на чолі з Зінедіном Зіданом стали чемпіонами світу, перемігши бразильців 3:0, наші футболісти готуються до запеклого бою. За словами українських збірників, ніякої ейфорії після героїчної перемоги в Києві у них немає, адже сьогодні в Сен–Дені на них очікує протистояння, удвічі важче від того, яке вони провели минулої п’ятниці на переповненому «Олімпійському».

chch

Подвійна віддача

Глядачі, які всіма правдами й неправдами змогли придбати дефіцитні перепустки на головну спортивну арену України, стали свідками, напевно, найкращого матчу у виконанні української збірної за всі часи її існування. По суті, вперше в своїй історії «синьо–жовті» здолали команду топ–рівня (перемога на груповому етапі відбору на ЧС–2010 над немотивованими англійцями — не рахується). І, що важливо, підопічні Михайла Фоменка переграли французів по ділу. «Дисципліна б’є клас», — пояснив Анатолій Тимощук, партнери якого не дали розвернутися зірковим французам на чолі з Франком Рібері. Неймовірна самовіддача та командний дух дозволили команді Михайла Фоменка не тільки зберегти свої ворота на замку, а й двічі пробити досвідченого Уго Льоріса.

1234

Обережно провівши перший тайм, після перерви «синьо–жовті» активніше почали тиснути на ворота суперника, який, схоже, не очікував такого завзяття від підопічних Фоменка. Сконцентрувавшись на нейтралізації головних українських зірок — Ярмоленка та Коноплянки, — французи двічі не вгледіли за наполегливим Романом Зозулею. Спочатку після багатоходової комбінації дніпрянин відкрив рахунок у матчі, а згодом заробив пенальті, яке не без проблем реалізував Андрій Ярмоленко.

                                 Українці святкують взяття французьких воріт. (Фото  Олександра ПРИХОДЬКА)

Без сумніву, Зозуля, який через два дні після матчу відсвяткував своє 24–річчя, цілком заслужив звання кращого гравця матчу. Хоча, на думку експертів, найвищих компліментів також заслуговує й гра Артема Федецького, котрому вдалося повністю «вимкнути» генератора французьких атак — головного претендента на «Золотий м’яч» Франка Рібері. І хоча лідер «триколірних» не забив, саме він посприяв тому, що матч–відповідь у передмісті Парижа пропустить його київський опікун — Федецький (через перебір жовтих карток) та Олександр Кучер, який, перекриваючи прохід Рібері, отримав наприкінці матчу другий «гірчичник».

Ban?

Зрештою, один із тренерів «синьо–жовтих» Олександр Заваров в інтерв’ю телеканалу «Футбол» заявив, що в обоймі збірної є гравці, які зможуть рівноцінно замінити дискваліфікованих футболістів. Щодо стратегії на сьогоднішній поєдинок, то помічник Михайла Фоменка відзначив: «Будемо грати в свою гру. Діяти «на відбій» ніхто не збирається. Шукатимемо свій момент у контратаці». Власне, на прес–конференції, що відбулася після київського поєдинку, Михайло Іванович пообіцяв придумати новий рецепт успішної гри проти «галльських півнів».

ukrThe DJFootball

Отже, сьогодні о 21,30, вмикаймо "Інтер" і вболіаваймо за наших дорогий "ципляток", котрі вже один раз заклювали старих забійкуватих півнів!!! (Хто не вболіває - хоч тримайте кулачки!)

А ось що пишуть наші справжні брати-слов'яни:

Российские футболисты никогда не были способны биться так беззаветно и вдохновенно, как украинцы.

 

Футбол 15 ноября в Киеве произвел огромное впечатление на российских телезрителей. И не только как захватывающее спортивное зрелище. 

 

Каждый из нас признавался себе в одном и том же: российские футболисты никогда не были и никогда не будут способны биться так беззаветно и так вдохновенно, как это делали в тот день украинцы. 

 

Так не сражаются за миллионные бонусы или за новые контракты. Так могут только умирать на поле за свою страну. 

 

Но для этого прежде всего должна быть страна. Теперь мы знаем: она есть у украинцев – и у футболистов, и у зрителей. 

 

Россияне никогда не смогут так петь залатанный михалковский текст, как пел свой гимн стадион в Киеве. 

 

И никто не будет умирать на поле за путинскую «Дзюдохерию», даже одиннадцать очень обеспеченных и лояльных дзюдохерийцев. 

 

И то, что тренер у сборной Украины – украинец, а не очередной заезжий гастролер, тоже не случайно. 

 

Украина – состоявшееся государство. И его не сломает позорная экономическая блокада, объявленная в эти дни нанюхавшейся нефтедолларов «старшей сестрой». 

 

Успеха вам, братья-славяне, в Париже 19 ноября, в Бразилии, в Европе! 

 

Мы будем болеть за вас. Мы будем гордиться вами. За вашу Перемогу!

 

Андрей ПИОНТКОВСКИЙ

Post factum: Ну, що ж?..Не вдалось.

Та, все ж, слід признати, що наші хлопці - молодці.applausetears

Хоч якась втішна думка.

  • 18.11.13, 23:52
План В.

"У ЯНУКОВИЧА НЕМАЄ НІЯКИХ РЕСУРСІВ, ЩОБ ВСТАНОВИТИ В КРАЇНІ ДИКТАТУРУ", - СЕРГІЙ ТАРАН:


...

Процес «великого исхода крыс» почався.

  • 18.11.13, 03:24
В 2015 году Януковичу нужна будет не победа, а гарантия неприкосновенности.
17.11.2013

 

Скорее всего Янукович получил личные гарантии неприкосновенности в случаи не избрания в 15 году.

 

Более того, речь идет не сколько о возможности не избрания, сколько о возможности не избираться, уйти «со своим» после добивания страны.

 

О возможности «тихо» отойти, не теряя «заработанного».

 

Мысль о том, что Януковичу в 15 нужна победа - одна из основных манипуляций общественным сознанием, что ретранслируется прежде всего спикерами самой ПР.

 

Победу на президентских выборах 15 корректней рассматривать, как гарантию неприкосновенности.

 

Если есть возможность получить гарантию без обязательного сохранения власти, а следовательно и ответственности за последствия развала страны и экономики, то дать ее может только Москва.

 

Потом конечно обмануть, но это потом. В принципе, все эти метания «от Москвы до самых до брюссельских окраин» надо воспринимать, в русле известной киношной истины, что для вора, как и для святого - главное вовремя смыться. И процесс «великого исхода крыс» - начался.

 

Лариса ВОЛОШИНА

Україна не Росія?

  • 18.11.13, 00:15
17/11/13 17:07



Днем в воскресенье на Красной площади в Москве прошла протестная акция, в которой приняли участие восемь гражданских активистов, все они были  задержаны.

Участники акции один за другим в разных частях площади разворачивали баннеры с текстами «Мою страну захватили враги», «Сопротивляйся» и «Всех не пересажаете».

Сотрудники полиции и Федеральной службы охраны задерживали активистов без применения силы, однако двух девушек, развернувших плакат «Сопротивляйся» у Лобного места, полицейские затолкали в полицейскую машину, заломав им руки.

Сами организаторы акции сравнивают ее с цепной реакцией. Появление нового баннера после задержания вывесивших предыдущий символизирует такую же невозможность полностью подавить протест в стране.

http://voleslavich.livejournal.com/tag/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%

B5%D1%81%D1%82

УКРАЇНА. Київ.

Беркут розганяє мітинг на Майдані

Спецпідрозіл "Беркут" розігнав мітинг на Майдані.
Про це повідомив "Українській правді" один з активістів, що знаходиться біля наметів.
4 автобуси "Беркуту" прибули о 23:30, і одразу оточили мітингувальників.
Люди стали в коло, співали гімн України, і кричали "зрадники у погонах", "Слава Україні, смерть ворогам", "зека геть".
"Беркут" по одному висмикував людей, і виносив за руки і ноги. Одному з учасників мітингу стало зле. "Беркут" також відібрав раніше встановлені 2 намети. Людей саджали в автобуси, на яких вони приїхали до Києва. Хтось з націоналістів кинув димову шашку.
Начальник "Беркуту" Александров наказав відтісняти людей далі до метро "Хрещатику". Під час тисняви від "Беркуту" дісталося камері 5 каналу.
Перед цим представник київського управління благоустрою з 23:15 намагався вручити учасникам мітингу на Майдані повідомлення про незаконність встановлення наметів.
Однак люди відмовились приймати повідомлення, заявивши, що не знають, хто власник наметів. Вони також не погодились, що намети — це тимчасова архітектурна форма, як сказано у приписі.
"Це спортивні намети, які нічим не кріпляться. Тому люди розглядають їх як просто майно громадян, і не погоджуються згортати", - розповів він.
Наразі біля наметів знаходиться 130-150 осіб. Серед матері, які прийшли у четвер під МВС, щоб розповісти про знущання правоохоронців на їхніми синами. Там є люди з Полтави і Кіровоградщини і Полтави, які долучились до ходи і пішки йшли до Києва. Але людей з Врадіївки там немає.
Серед мітингувальників є і київська вчителька Ніна Москаленко, у якої два високопоставлені міліціонери намагаються через рейдерів відібрати будинок.
Москаленко каже, що має підтримати цих людей, бо вона така сама жертва свавілля, як і інші люди.
Раніше, за повідомленням 5 каналу, правоохоронці заявили, розганяти мітингувальників не збираються, але пізніше нагадають, що їхня акція має закінчитися до вказаного у заявці часу – до 23.30.
Як відомо, близько 200 осіб, незадоволених роботою правоохоронних органів, вийшли на Майдан Незалежності в Києві, аби висловити невдоволення роботою міліції.

Змагання окупантів в жорстокості.

  • 17.11.13, 16:31
Відсвяткували з помпезним розмахом при порожній скарбниці багатоміліонне жертвоприношення при звільненні Києва від німецьких загарбників до чергової дати жовтневого перевороту, а тепер погляньмо яким німці побачили життя радянських людей при "отце народоФ":



РАЗРУШАТЬ и СЖИГАТЬ ДОТЛА(!) ВСЕ (!) НАСЕЛЕННЫЕ ПУНКТЫ в ТЫЛУ
17 ноября 1941 года появился секретный Приказ Ставки Верховного Главнокомандования № 0428. 

Ставка Верховного Главнокомандования приказывает:

1. Разрушать и сжигать дотла все населенные пункты в тылу немецких войск на расстоянии 40–60 км в глубину от переднего края и на 20–30 км вправо и влево от дорог.

Для уничтожения населенных пунктов в указанном радиусе действия бросить немедленно авиацию, широко использовать артиллерийский и минометный огонь, команды разведчиков, лыжников и партизанские диверсионные группы, снабженные бутылками сзажигательной смесью, гранатами и подрывными средствам.

2. В каждом полку создать команды охотников по 20–30 человек каждая для взрыва и сжигания населенных пунктов, в которых располагаются войска противника. В команды охотников подбирать наиболее отважных и крепких в политико-моральном отношении бойцов, командиров и политработников, тщательно разъясняя им задачи и значение этого мероприятия для разгрома германской армии. Выдающихся смельчаков за отважные действия по уничтожению населенных пунктов, в которых расположены немецкие войска, представлять к правительственной награде.

3. При вынужденном отходе наших частей на том или другом участке уводить с собой советское население и обязательно уничтожать все без исключения населенные пункты, чтобы противник не мог их использовать. В первую очередь для этой цели использовать выделенные в полках команды охотников. Большинство задействованных на этом важном государственном задании ДОЛЖНЫ БЫТЬ ПЕРЕОДЕТЫ В ТРОФЕЙНУЮ ФОРМУ ГЕРМАНСКОГО ВЕРМАХТА И ВОЙСК СС (выделено мной – Алексей Широпаев).

4. Военным советам фронтов и отдельных армий систематически проверять, как выполняются задания по уничтожению населенных пунктов в указанном выше радиусе от линии фронта. Ставке через каждые 3 дня отдельной сводкой доносить, сколько и какие населенные пункты уничтожены за прошедшие дни и какими средствами достигнуты эти результаты.

Ставка Верховного Главнокомандования
Верховный Главнокомандующий И. СТАЛИН

Начальник Генштаба Б. ШАПОШНИКОВ”».

(Источник: ЦАМО СССР. Ф. 353. Оп. 5864. Д.1 Л.2).
http://shiropaev.livejournal.com/22172.html

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта
Интересные архивные фото немецкого офицера из армии Гудериана. 
Видимо, в начале войны немцам действительно было в диковинку смотреть на людей в лаптях, которые живут в покосившихся избах. 

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Фотографии немецкого офицера с Восточного фронта

Окупаційна ЧУМА зовсім знахабніла!

  • 17.11.13, 12:58
2013-10-12 22:06:01Школам наказали за кілька днів знищити "Кобзар" Тараса Шевченка. 

І це роблять не десь у Болівії, чи Чилі. Це відбувається у нас в Україні. Більшого маразму вже годі й чекати. Бо дійшло до того, що наказують вилучити із шкільних бібліотек книги Тараса Шевченка.

Цікаво, а чим він не вгодив деяким власть-імущим? Тим, що не цурався рідної, тобто української мови? Чи тим, що викривав загарбницьку політику московітів та дбав за національну ідею?



У соцмережах поширюють інформацію про великий "шмон", котрий мають провести у школах Харкова. І навіть "Кобзар" Шевченка наказали вилучити. "До нас їде ревізор" (с), і не якийсь там харківський, а з КИИИИЇВА! Школярів збирають класні керівники, та розповідають, як треба поводити та що можуть робити перевіряючи.

По-перше вилучили зі всієї школи "заборонену літературу" (книжки недозволених видавництв). Всю недозволену літературу заслали на горище.
По-друге, портрет Януковича, який висів просто у класі, наказали взяти у рамку (бо без рамки не можна).
По-третє, заради комісії, треба прийти до школи у парадній формі.
В-четверте, треба підписати всі кімнатні рослини в українській школі російською та латиною"- пояснює Ганна Чума.

"Из главка присланы списки учебников, допущенных к использованию в учебном процессе. Но вот, что интересно, все остальные учебники (например прошлого года выпуска или авторские) не просто нельзя использовать, их не должно быть в помещениях школы вообще. Это же касается художественной и научной литературы. Нет грифа – фтопку. Например, "Кобзар" разрешен только 2013 года издания с расово верным предисловием. Остальные "Кобзари" фтопку", – повідомляє ще один харків'янин.

"А я прячу дома "запрещенную литературу" по просьбе классного руководителя от проверки. Вспоминаю про войну, революцию. пароли-явки и прочее. И еще у меня есть дельное предложение: проверке приехать и сделать очень правильный ход – выстроить всю школу на линейке, сложить в круге книги изданные до 2012 года и сжечь. Хорошо работает, доказано историей",– ділиться своїми думками Олександр Руденко.

Із часу, коли розвалився гігант-потвора на глиняних ногах у вигляді братніх республік СРСР, пройшло більше 20 років. Але ще й на сьогодні у декого в душі живе раб цієї потвори. І ця рабська психологія, прагнення схилитися перед старшим братом, а іноді просто відсутність бажання будувати українську державу, виховувати національну гідність у підростаючого покоління, творять свою чорну справу.

І такі безбатченки-перикотиполе позавчора обмежили звучання української пісні в (УКРАЇНСЬКОМУ!!!) телерадіоефірі, вчора нав'язали українцям російську мову, сьогодні забороняють "Кобзар" Тараса Шевченка, а завтра…

Боюсь навіть загадувати…

http://gazeta.ua/blog/39451/shkolam-nakazali-za-kilka-dniv-znischiti-kobzar-tarasa-shevchenka-foto

Криваві кредити.

  • 17.11.13, 11:31
Кредит кровью. Не отдашь- смерть!
сегодня в 03:54 - Раиса

фото жизнь

Врачи пациентам дают кровь в долг - если не вернешь угрожают смертью. ДОКУМЕНТ

Журналисты выяснили шокирующие подробности ситуации с донорской кровью в украинской медицине. Оказывается, чтобы сдать кровь с людей "сдирают" деньги за инструменты для сдачи и даже контейнеры для хранения, за справки, которые необходимы для сдачи крови. Но более того, шокирует, что у близких и родственников берут расписку, что они обязуются вернуть кровь, которую медики потратят на их больных родственников.

"На днях столкнулся с тем, как люди достают донорскую кровь в Донецке. Конечно, и раньше слышал, но представьте себе такую ситуацию: 16-летний парень из села рубил дрова во дворе и внезапно у него носом пошла кровь. Вроде бы ничего необычного, но кровотечение продолжается уже три недели", пишет блогер pauluskp, передает Цензор.НЕТ.

Парень лежит в ИНВХ Гусака в Донецке, врачи пока не могут поставить точный диагноз и рядом с латинскими терминами рисуют вопросительные знаки. Понятно только, что кровь не сворачивается, а температура несколько раз в день достигает 39, после чего ее сбивают. И каждый день нужна кровь. У парня мама и бабушка, отец давно ушел из семьи, спился и умер неделю назад. Бабушка - сельская пенсионерка, а у мамы небольшое подсобное хозяйство, продает молоко на рынке. На жизнь хватает, но не более. Каждый день им сейчас нужна кровь, иногда 3-4 дозы в день, то есть 3-4 донора в день.

"Видите ли, наша система здравоохранения не может настолько заинтересовать доноров, чтобы они сдавали кровь в достаточном количестве и ее всегда хватало хотя бы детям. Искать доноров должны родственники. Оплачивать услуги доноров должны родственники. Оплачивать взятки, позволяющие донорам сдавать кровь, должны родственники. Да, вы все правильно прочитали - доноры дают деньги врачам, чтобы те приняли их кровь. То есть, даже если ты хочешь бесплатно отдать кровь близкому человеку или знакомым, врачи под разными предлогами возьмут свою долю", - рассказал блогер.

Читайте также на «Цензор.НЕТ»: "Чужой суд не посадит, так свои врачи оберут": медики запросили 30 тысяч за лечение рыбака Федоровича

"В Донецке зарабатывают на иногородних донорах. Когда мама парня, о котором я написал, привезла из села на "газели" 8 человек доноров, им в станции переливания крови сказали, что если прописка не донецкая, нужно получать справку об эпидокружении в районной СЭС. И люди уехали назад", - продолжил блогер.

"Другая женщина, прожившая в Донецке несколько лет, хотела сдать кровь, но ей отказали, так как она прописана в одном из депрессивных городков. В Донецкой областной станции переливания крови заявили, что даже если она поедет на родину, справку ей не дадут, ведь живет она в Донецке. Это, конечно, ложь. Позже я звонил на станцию как журналист и мне ответили, что справка обязательна по инструкции, но выдать ее в районной СЭС могут даже если давно в городе не живешь. Тупая бюрократия, но выход все-таки есть, а на станции порой стараются сделать вид, что его нет. Позже этим неопытным людям рассказали, что вопрос со справкой решается на месте за 200 гривен. Услуги донора на черном рынке 250 гривен. Получается, одна доза крови может стоить 450 гривен, а в день, напомню, их нужно 3-4", - отмечает блогер.

Ну а в маленьких городках, где заработать на иногородних не получается, медики сбивают с доноров деньги за тару. Вот что люди пишут из Селидово, Донецкая область:

http://pauluskp.livejournal.com/449512.html

У нас для цього є 14 причин.

  • 17.11.13, 10:38
Україна в ЄС: чому "за"?Володимир Кучер _ Четвер, 27 жовтня 2011, 10:04

Ця стаття написана з двох причин. Перша – це неадекватна політика нинішньої влади в напрямку інтеграції України з Європейським Союзом. Друга – це реакція суспільства на таку неадекватну політику.

Щодо першого скажу, що оскільки європейська інтеграція є стратегічною ціллю нашої держави, закріпленою законодавчо, то ставити її під питання з політичних мотивів – неприпустимо.

Щодо ж другого, то з однієї сторони, більшість населення підтримує нашу інтеграцію з ЄС, однак захищати такий вибір готові далеко не всі. Приклад тому – акція, яку громадські активісти організували з допомогою мережі Facebook в підтримку євроінтеграційного процесу України, зібрала тільки сто людей.

Але зрозуміло, що це тільки перша ластівка – й активісти не полишають надії розвинути рух до таких масштабів, коли влада просто не зможе не рахуватись з їх голосом. Для цього знову ж таки використовуються інструменти Facebook, де група зазначеного руху вже налічує більше тисячі прихильників.

Однак, навіть серед цих активних людей немає спільного бачення, чим, власне, є цей Євросоюз і чому ми повинні до нього прямувати. Здебільшого чути щось на кшталт – ми за "європейські цінності".

Насправді чудово, що люди прагнуть обирати цінності, однак, на мою думку, важливість процесу далеко не в "цінностях" – ми їх також маємо (відкрийте хоча б Євангеліє), і навіть не в їх практичному застосуванні.

Справа в чесному і усвідомленому виборі майбутнього. Вибір "за" ЄС, чи "проти" – це цивілізаційний вибір, який стосується глобальних процесів в світі. Отож, чому ми, власне, маємо зробити цивілізаційний вибір на користь ЄС, я і хотів би сказати.

Що таке Європейський Союз?

Європейський Союз в тому вигляді як він існує зараз, постав в лютому 1992 року після підписання так званого "Маастрихтського Трактату" (або ж Трактату про Європейський Союз).

На той час членами Європейської спільноти було вже 12 країн. Він включав в себе спільний внутрішній ринок, спільну торгівельну, аграрну, транспортну політики й координацію в атомній енергетиці, координацію економічної та соціальної політики, спільну закордонну політику й політику безпеки, координацію в сфері правосуддя і внутрішніх справ, договір про Шенгенську зону, а також спільні органи влади.

Політика ЄС щодо України

Європейська політика щодо України базується на Європейській Політиці Сусідства і спільних угодах про співпрацю. Угоду про Партнерство та Співробітництво (УПС) з ЄС Україна уклала ще в 1994 році (набула чинності у 1998 році). Вона була розрахована на 10 років і не передбачала можливості вступу до Coюзу, але відкривала можливість створення зони вільної торгівлі з ЄС.

Після припинення дії УПС у 2008 році обидві сторони продовжили співпрацю виключно в рамках політики сусідства, а нова угода готується саме зараз. Це має бути угода про асоційоване членство. Чи міститиме вона чітку декларацію щодо нашої перспективи входження в політичний союз – не відомо. Влада про це нічого не хоче говорити.

Натомість всю увагу переадресовує на тему зони вільної торгівлі з ЄС. Це також добре. Для бізнесу. Але не для звичайного громадянина. Для звичайного українця економічна інтеграція була б вигідною при умові повного входження України у внутрішній ринок ЄС, що передбачало б не тільки вільний рух товарів, але також вільний рух капіталів, послуг і людей.

Однак, українські власті ніколи не були настільки амбітними. А на цю владу тим більше марно сподіватись. Єдине, на що слід сподіватись – це на те, що українська сторона (при нашій активній підтримці) таки доможеться декларації про перспективу членства в ЄС.

Ми на це маємо право, адже в статті 49 основоположного Трактату про Європейський Союз зазначено, що "кожна європейська держава, яка шанує принципи, визначені у статті 6 абзац 1, може клопотати про членство в Євросоюзі".

Чим вигідне членство в ЄС?

Свого часу, іще на хвилі піднесення після Помаранчевої революції і сподівань на європейські перспективи України, я вивчав в Польщі досвід їх вступу до ЄС. Чесно кажучи, мінуси є. Але про них хай говорять євроскептики. Я ж хочу сказати, що хоча б на прикладі Польщі можна зрозуміти, як далеко країна може посунутись в розвитку, налагодивши ефективну співпрацю з ЄС.

Тільки після року в ЄС у Польщі був найвищий ріст ВВП, динамічний ріст експорту (пов’язаний, перш за все, з продажем продуктів сільськогосподарського виробництва), зміцнення довіри закордонних інвесторів, що супроводжувалось значним притоком інвестицій (за даними Нацбанку Польщі, інвестиції зросли приблизно на 50% і склали понад 6 мільярдів доларів США).

За 2005 рік до Польщі тільки з бюджету ЄС надійшло близько 25 мільярдів злотих допомоги (тоді – 5 мільярдів євро). А це й розвиток інфраструктури, і енергоощадність, і екологія, і вирівнювання регіонів, і якість послуг… А найголовніше, що така динаміка продовжується до сьогодні.

Що ж до принципової аргументації на користь ЄС, то, як на мене, для нас близькою може бути та, яку використовував польський уряд, переконуючи своїх громадян напередодні референдуму за вступ до ЄС (тоді "за" проголосувало 77,45% виборців).

Отож, пропоную вам познайомитись з цією аргументацією на основі витягів з однієї з урядових праць – "14 причин".

14 причин

"Часто чуємо про зріст ВВП чи кошти з структурних фондів, до яких Польща буде мати доступ після вступу до ЄС, але не завжди зуміємо пояснити, що членство означатиме для нас самих, для наших колег по роботі, для нашого села, містечка чи регіону", – йдеться у вступі до книжки … Отож, які ж аргументи в ній наводяться:

По-перше, Польща як велика країна, буде мати достатньо голосів і в Раді ЄС, і в парламенті, і в Комісії, аби мати вплив на формування політики Євросоюзу.

"В умовах глобалізації і інтеграційних процесів у світі, якщо б ми залишились поза Союзом, то були б просто пасивними спостерігачами політичних і економічних рішень, які будуть стосуватись і нас безпосередньо, але на які не будемо мати жодного впливу", – пишуть експерти УКІЄ. Тому й слушно ставиться запитання – "коли краще зможемо захистити свої права – будучи в ЄС, чи поза ЄС?".

По-друге, членство в ЄС дає можливості для кращого економічного розвитку. Так, Польща розраховувала на додатковий зріст ВВП в 1,5-2%, (що в підсумку і виправдалось завдяки розширенню торгівельних ринків і інвестиціям).

"Відкриття ринків – це як більший експорт, що дає нарощування виробництва, а отже і створює нові робочі місця, так і більший імпорт, що також має свою перевагу, адже росте конкуренція, а тому ціни знижуються, а якість підвищується!".

По-третє, вступ дає широкі можливості для покращення якості системи освіти, а найперше – для студентів і школярів в можливості навчання за кордоном. Завдяки Болонській системі взаємовизнання предметів і їх оцінювання, стане можливим отримати один диплом, провчившись в кількох різних вишах Європи, та ще й при цьому мати чималу стипендію (програма Еразмус).

По-четверте, вступ дає більші можливості для забезпечення безпеки держави. Наприклад, Союз, розуміючи, що кордон, це справа спільна, всяко помагає Польщі в посиленні кордону. Тільки на впровадження Шенгенської системи Польща повинна була отримати від ЄС до кінця 2006 року 280 мільйонів євро.

По-п’яте вступ відкриває великі можливості для споживачів. "В ЄС маєш можливість бути просто здоровішим і безпечнішим".

Наприклад, в Союзі не доходить до того, що інформація на упаковці продукту не відповідає його змісту, бо за цим стоїть суворий контроль. Союз значно краще дбає про охорону здоров’я громадян (коли в країнах-кандидатах на той час було 400 євро видатків на охорону здоров’я на одного громадянина, то в ЄС середній показник становив 1600).

По-шосте, вступ сприятиме покращенню функціонування малих і середніх підприємств. МСП становлять 99% всіх підприємств в Союзі і фактично годують країни ЄС. Тому цій сфері приділяють значну увагу. Серед іншого йдеться про дотації, різні програми сприяння підприємництву, підприємницьке партнерство на рівні країн.

По-сьоме, покращиться ситуація з безробіттям. Можна буде легально отримувати роботу за кордоном. При чому юридичний статус працівників в рамках ЄС урівнюється.

По-восьме, зі вступом значно посилюються позиції аграріїв. Польські аграрії після вступу могли очікувати на доплати з союзного бюджету, гарантії ціни і субсидії.

По-дев’яте, ЄС серйозно дбає про екологію, тому через приписи ЄС вдасться значно покращити екологічну ситуацію, яка стосується як промислових чи комунальних нечистот, так і покращення якості водойм, морів, повітря чи ґрунту. В перші три роки в Союзі Польща мала отримати 1,8 мільярдів євро на охорону середовища.

По-десяте, вступ також дасть можливість поправити стан транспортної інфраструктури завдяки спеціальним спрямуванням зі структурних фондів. Приклад – Іспанія, – де після вступу протягом кількох років з’явилося біля 3,5 тисяч кілометрів автострад. Тільки в 2004-2006 Польща мала отримати на покращення транспортної інфраструктури 1,8 мільярдів євро.

По-одинадцяте, виникне можливість провадити підприємницьку діяльність в будь-якій країні ЄС.

По-дванадцяте, інтеграція в ЄС була б неповна без прийняття євро. Єдина валюта має свої переваги. Це практично, спрощує мандри чи торгівлю.

По-тринадцяте, уявіть, наскільки полегшиться життя туристам після вступу до Союзу.

По-чотирнадцяте, вступ можна оцінювати також і з погляду на досвід інших країн, що долучалися до Союзу раніше Польщі. "Очевидно, – йдеться в книжці, – що членство Польщі в ЄС не є і не буде "ліками від всіх бід", бо належить пам’ятати, що про успіх говорить найперше наша готовність до використання тих шансів, які дає Союз, доступ до його фондів і вміння пристосуватись до вимог ЄС".

Але досвід інших країн чітко показує – краще бути в Союзі, ніж поза ним. Приклад перший – Ірландія, котра з відсталої країни Європи перетворилась на "кельтського тигра".

Допомога Союзу для Ірландії становила від часу вступу до 1999 року близько 18,5 мільярдів євро. За цей час ВВП на одну людину зріс з 58% середньоєвропейського до 122%!!!

Це стосується й Іспанії. Зараз без її згоди не може бути прийнято жодного важливого для Союзу рішення, хоча ще кілька років до вступу країна була недемократичною диктатурою.

Не певен щодо "залізної" переконливості всіх цих аргументів, однак, зважуючи всі плюси і мінуси, поляки зробили свій вибір. Сьогодні вибір за нами. І якщо ми дійсно прагнемо зазначених вище позитивних змін, то, певно, варто про це заявити
.