Постимперский комплекс.

  • 03.12.13, 04:15
02.12.13 14:40 
СОВЕТСКАЯ ИМПЕРИЯ РАСПАДАЕТСЯ 
ЦЕНОЙ КРОВИ НА МАЙДАНЕ

                        СОВЕТСКАЯ ИМПЕРИЯ РАСПАДАЕТСЯ ЦЕНОЙ КРОВИ НА МАЙДАНЕ
Украинцы вовсе не слабоумные романтики, они, думаю, представляют себе проблемы европейского рынка получше русских, поскольку физически и географически ближе к этому пространству. И думаю, многие из них готовы потерпеть финансовые трудности с Европой по одной простой причине: они больше не хотят зависеть от России.

Целую неделю русские соцсети реагировали на украинские события откровенно вяло, пользователей гораздо больше интересовал чемодан Louis Vuitton на Красной площади. Да и мои украинские друзья были скорее пессимистичны, думая отсидеться дома и не веря в действенность уличного протеста.

Аргументы общеизвестны: протест ни к чему не приведет, наивных украинцев опять обманут циничные политики; сближение с Евросоюзом не изменит коррупционный политический механизм страны и принесет Украине новые экономические проблемы (безработица, мол, в Литве, Латвии и Португалии выросла после вступления этих стран в ЕС, закрыты национальные предприятия); ЕС даже не обещал Украине безвизового режима, за что они вышли на Майдан? Ну и наконец, убийственный аргумент о вековой дружбе славянских народов и "духовных скрепах".

После отказа Виктора Януковича подписать в Вильнюсе соглашение об ассоциации с ЕС, погрома Майдана, затем его невероятного оживления и взрывоопасных событий на Банковой улице Киева (газовая атака, коктейли Молотова, взятие Горсовета и Дома профсоюзов, попытка сноса памятника Ленину на Бессарабской площади) Украина заняла первое место в российских сетевых трансляциях и перепостах.

Мои киевские друзья-пессимисты в воскресенье с утра оделись потеплее и пошли к народу. Мои московские товарищи спрашивают друг друга: почему во всем мире идут митинги в поддержку Украины, а в Москве их нет? Ворчание русских и украинских сетевых хомячков сменилось оживлением, недоумением и новыми приступами раздражения. Что просматривается в подобных эмоциях?

Все виды охранительных реакций.

Попробуем перечислить некоторые, вполне очевидные. Реакция сторонников оппозиции: у нас в Москве на Болотной не получилось, и у вас в Киеве на Майдане не получится.

Реакция левых активистов: украинцы идут в логово беспощадного либерального европейского рынка.

Реакция людей с постимперским комплексом и травмой распада Советского Союза: уверенность в том, что русский - старший брат украинца, а младший не может быть умнее. То есть младший, глупенький, не понимает, что злые дяди из Евросоюза его обманут и используют в своих капиталистических и геополитических целях. А с Россией надежнее и по деньгам, и по общему рисунку политического поведения.

Как это - отпустить Украину в Европу? А вот так. Потому что Украина - не Россия. Да, у нас похожи языки и культурные коды, наши политические лидеры довольно отвратительны, наши чиновники продажны, наши люди ленивы и инфантильны, они заслужили своих правителей (сейчас я практически цитирую своего киевского друга, это из переписки последней недели). Но это всего лишь последствия нашей, украинцев и русских, многовековой жизни в Российской империи и многолетней - в Советском Союзе.

Если твой брат не хочет жить в одной семье с обезумевшим от жадности и безнаказанной власти отцом, почему ты должен уговаривать его оставаться с семьей? Украинцы вовсе не слабоумные романтики, они, думаю, представляют себе проблемы европейского рынка получше русских, поскольку физически и географически ближе к этому пространству. И думаю, многие из них готовы потерпеть финансовые трудности с Европой по одной простой причине: они больше не хотят зависеть от России с ее склонностью к реставрации худших советских порядков, с ее политическими процессами, с хамскими манерами Кремля по отношению к бывшим "младшим братьям".

Советская империя не распалась в одночасье после Беловежских соглашений, она продолжает распадаться на наших глазах ценой крови на Майдане. Ядро украинского протеста - это молодые образованные люди и средний класс, то есть люди, настроенные на модернизацию страны и свободу бизнеса. Противостояние Востока и Запада Украины в нынешнем кризисе несколько преувеличено: например, студенты, преподаватели, прогрессивная общественность Донецка и Харькова поддерживают своих единомышленников из Волыни и Буковины.

Это не мечтатели вышли на улицы украинских городов, а реалисты, которые чувствуют и понимают, что судьба славян Восточной Европы решается здесь и сейчас. Украинская цивилизация может еще долго и мучительно конвульсировать в постимперском и посткоммунистическом пространстве; может прямо на наших глазах стать второй Белоруссией (вот уж кого потеряла для себя Россия, того не замечая). А может выйти в открытое, слегка пугающее и одновременно обнадеживающее пространство.

Там будут другие трудности и проблемы,

Но это будет выбор Украины,

 а не России!!!

ЕленаФАЙНАЛОВА, "РадиоСвобода"

Источник:http://censor.net.ua/r261880

Слуги САТАНИ.

  • 03.12.13, 01:07
Ті, що постали з пекла 
Близько 135 осіб поранені під час провокації на Банковій. «Рука Москви», почерк Медведчука?
Наталка ПОЗНЯК-ХОМЕНКО   Тарас ЗАКУСИЛО   



Першого грудня, тоді як на майдані тривав мирний мітинг, зовсім поруч, на вулиці Банковій, біля адміністрації Президента України, спалахнули криваві сутички. Начебто мітингарі напали на вояків, які охороняли підступи до порожньої будівлі Президента. У відповідь спецпризначенці пішли у наступ. Результат — 135 поранених доправлено до лікарень. МВС офіційно говорить про 75 поранених своїх бійців. Опозиція відразу ж заявила, що сутичка на Банковій — це провокація. І справді, ніяких закликів штурмувати владні офіси не було, та й говорити про це було абсурдом, бодай тому, що сіра будівля адміністрації Президента в неділю стояла порожньою.

«Тракторець» Корчинського.

Почалося все з того, що приблизно о другій годині дня до Банкової потягнулися «тітушки». Серед мітингарів теж було чимало охочих «щось штурмувати». Як помітила журналіст «УМ» Олена Зварич, у той час на розі Банкової та Інститутської вже стояв підігнаний «з–під йолки» невеликий грейдер. Люди, які наказали перекрити цим тракторцем вулицю, не хотіли представитися. Далі все розвивалося за якимось диявольським сценарієм. Коли на Банковій зібралося більше тисячі людей, грейдер рушив на ряди правоохоронців.

На кадрах, зроблених агенцією «Рейтер» та багатьма іншими ЗМІ, видно, як тракторець підняв ківш і почав поволі проривати міліцейський кордон, утім «іти до кінця», тобто насправді прориватися за ряди охоронців Банкової, керманич грейдера чомусь не став. У бік правоохоронців полетіли каміння та пляшки. У рядах нападників багато хто впізнав Дмитра Корчинського, екс–керівника УНА–УНСО.( Див. на фото)

Дмитро Корчинський на тракторі, який, невідомо звідки, взявся на Банковій. Фото з Facebook Нелі Пославської

Протистояння довгий час розвивалося «з перемінним успіхом»: «Беркут» стримував натиск протестувальників з екскаватором, з боку силовиків летіли шумові гранати і сльозогінний газ. «Ми розташувалися на розі Банкової і Інститутської, навпроти Нацбанку, — розповідає волонтер медичної служби, офіцер Української служби порятунку Дмитро Олегів. — Поранених було багато, лише через наші руки пройшло десь чоловік п’ятдесят, а всього їх було не менше двохсот. Зверталися переважно з рваними ранами від шумових гранат, травмами голови, переламами рук, ніг, носа, щелепи. Зверталися прості люди, бо беркутівців одразу забирала своя «швидка допомога» — тут би їм могли вчинити самосуд. Хоча, серед «беркутівців» там теж були адекватні люди — коли під час однієї з атак у наш бік полетіло каміння, ми з колегою крикнули, що ми зі служби порятунку, і «беркутівці» прикрили нас своїми щитами».

Ситуація різко змінилася о 16.50, коли з–за спин охоронців Банкової раптом вискочив загін спецпризначенців і кинувся на людей. «В одну мить почався розгін. Били всіх, без розбору. Розігнали натовп за 20–70 секунд. Хто падав — добивали. Алекса Заклецького побили, але він цілий, розбили об’єктив, іншого фоторепортера травмували, побили, забрали апаратуру. Якщо ти кричиш, що ти преса, і не встигаєш показати посвідчення, — б’ють, якщо встигаєш показати — виривають посвідчення і б’ють», — описує на своїй сторінці в соцмережах враження від побаченого журналіст Павло Коробчук.

За словами очевидців, цей загін «Беркутів» відзначався особливою жорстокістю. «Це якісь звірі. Били всіх підряд — старих, жінок, поранених, журналістів — їм було по барабану. Вони не чули, що їм говорили, — ділиться з «УМ» Дмитро Олегів. — При мені розбили камеру французьких телевізійників. Наші волонтери теж потрапили під роздачу, хоча були в білих футболках із червоними хрестами. Навіть під час війни такого не було, медики завжди були поза зоною конфлікту».

Деякі люди намагалися сховатися в приміщенні Національної спілки письменників, розташованому на Банковій. «Коли почалися сутички, ми запропонували жінкам і дітям у випадку небезпеки ховатися у нас, — говорить секретар НСПУ Сергій Пантюк. — До нас багато хто заходив із протестувальників, медики надавали там першу допомогу пораненим. Коли почалася атака, ми закрили вхідні двері, але вони заскочили з боку саду, розбивши вікна і потрощивши апаратуру в залі. Витягли нашого охоронця, почали бити. Член Спілки Борис Гуменюк кинувся захищати поранених, показував своє посвідчення, але теж отримав кілька разів кийком по голові».

«Ми вам покажемо свободу слова»

Про неадекватність нападників говорить і фотокореспондент Олександр Заклецький. «Коли почалися сутички, ми з колегами знайшли зручну точку для зйомок за парканом дворика СПУ, — каже він. — Коли «Беркут» кинувся на людей, нас заблокували і хвилин 5 не відпускали. Ми показували свої посвідчення, казали, що ми виконуємо редакційне завдання, та й так було видно, хто ми, бо всі були з фотоапаратами, але до них не доходили наші слова. Як зомбі були. Кричали матом, повторювали: «Ми вам покажем свободу слова». А потім їм, мабуть, надійшла якась команда, бо вони повалили нас на землю і почали бити. На нас кинулося чоловік 25. Я ще притис камеру до себе, а у колеги Антона Черниша з Незалежної журналістської профспілки вирвали камеру з рук та розбили в друзки. Потім у нього виявилися ще й вибиті кiсточки пальців». Під «гарячу руку» «Беркута» потрапили журналісти — понад 40 iз них були травмовані.

Є підозра, що в нападі о 16.50 були задіяні ті самi сили «Беркута», що й під час «зачистки» студентського Майдану. Журналісти тепер намагаються збільшити фото нападників і «розшукати» їх через соцмережі. «Принаймні кількох із тих, хто «працював» на Майдані, вже впізнали. Вони справді з Криму», — стверджує Заклецький.

На Майдані про сутичку дізналися надто пізно. Віталій Кличко та Петро Порошенко кинулися на Банкову. Разом iз мітингарями вони утворили «буферну зону» між «Беркутом» та тими людьми, які брали участь у сутичці. Хтось iз журналістів написав у своєму «Фейсбуку»: «Мітингарі захищали «Беркут» від «тітушок». Відтак опозиція закликала маніфестантів від радикальних вчинків. «Це піде на руку владі, яка хоче ввести у Києві над­звичайний стан», — заявив Арсеній Яценюк.

Учора під час брифінгу в штабі Національного опору, що розташувався в Будинку профспілок, Яценюк повідомив, що «за цим сценарієм, за нашою інформацією, стоїть Андрій Клюєв, Віктор Медведчук та інші проросійські, антиукраїнські особи». «У неділю біля будівлі адміністрації Президента добре натреновані провокатори імітували напад на адміністрацію, що дало нібито законні підстави правоохоронцям чинити опір нападникам. Влада застосувала своїх штатних провокаторів, так званих «тітушок», «спортсменів», які отримують відповідні нагородження за їхні провокації в місті», — сказав Тягнибок. І застеріг, що в Києві нині «працюють» близько 5 тисяч «тітушок», привезених з інших регіонів країни.

                                               «Тракторець», що спровокував «беркутівців» до атаки. (Фото о Рейтер.)

Викрито провокацію.

  • 02.12.13, 22:20

Викрито провокацію: силовики самі звозили «тітушок» на Банкову (відео)

02 грудня 2013 03:12


Кадри підготовки «штурму Адміністрації Президента» були відзняті близько 12.00 у неділю, 1 грудня і потрапили в Інтернет, пише Mukachevo.net

Автор відео пише:"Найголовніша подія дня сьогодні, 1 грудня, першого дня революції, це спланована владою провокація по штурму Адміністрації президента. В цій провокації, яку здійснювали тітушки і Беркут, постраждали десятки людей, і тому всі повинні знати винуватців чергової трагедії -- це влада. Надаємо відео і фото, на яких видно, як о 12.00 першого грудня, міліція пропустила два автобуси з тітушками, а Беркут супроводив їх у внутрішній двір адміністраціі президента. Очевидно, що все це робиться для того щоб ввести в оману світову громадськість і народ України, та виправдати введення надзвичайного стану, який їм необхідний для збереження злочинного режиму. Не дамо нікого обманути. Влада має відповідати за свої злочини.


Сьогодні близько 12.00 дня було зазнято відео на якому чітко видно, що беркут та міліція завозить у подвірря (А)дміністрації (П)резидента два автобуси з "тітушками", а після кількох годин відбулись зумнозвісні події з трактором і "штурмом АП". Звідси чітко випливає, що автором та реалізатором плану "надзвичайного стану" є представники АП і найімовірніше Янук".



На відео чітко видно, що Беркут та міліція завозять у подвір’я Адміністрації Президента два автобуси з «тітушками», а після кількох годин відбулись сумнозвісні події з трактором і «штурмом» та побиттям журналістів. винуватці провокацій на Банковій 01 11 2013р 12 00 дня.

А ось вже їх дії:




Де "План дій" опозиції?

  • 02.12.13, 05:35
Ініціатива "Воля"
Що робити далі02 грудня 2013, 02:13
До уваги лідерів опозиції, які зараз самі примйають всі рішення:


1. Нічні табори не мають сенсу. Люди там виснажуються. Вільнюс закінчився, тепер наше завдання – викинути владу. Це можна зробити паралізацією її роботи. Для цього люди мають відсипатися та від'їдатися в квартирах, а вдень весь час блокувати урядовий квартал.

2. Зробіть шеренги з депутатів біля АП, КМУ, ВР, МВС та дороги на Межигірря на чолі з одним з Вас. І чергуйте там постійно. Не захоплюйте другорядні органи влади – це розпорошує сили.

3. Безуспішні сутички з киданням каміння лише калічать людей і забирають нашу моральну правоту. Беркут не варто атакувати просто так. Дайте їм можливість відчути, що їх не розірвуть після нашої перемоги. Дайте всім можливість відчути, що нікого не розірвуть. Навіть Януковичу покажіть можливість втекти.(ред. добре, що не "допоможіть"). Зваблюйте міністрів та провідних регіоналів шансом вчасно перейти на бік народу. Разом з паралізацією нами вулиць влада посиплеться.

ЗІ. І призначте відповідальних за формування народних сил безпеки, блокування вулиць машинами, захист постраждалих, інформування що блокуємо, фандрейзинг та допомогу волонтерів. Зробіть сайт для цього. Звертаються сотні людей – ми всі маємо знати, куди їх направляти.

  • Майдан 2013

  • "Вже зрозуміло, що мирним шляхом владу усунути неможливо. Янукович є рецидивістом, він повинен негайно подати у відставку. Потрібно негайно формувати тимчасові виконавчі органи влади. Треба зрозуміти, що часу обмаль, погода може в будь-який момент зіпсуватись. Може початись мороз, хуртовина, дощ. Люди просто не витримають такого навантаження і почнуть розходитись. Цим скористаються бандити, які сьогодні формують загони і готові розпочати бійню. Тоді Тягнибок, Кличко, Яценюк повинні будуть взяти на себе відповідальність. Слід пам’ятати, що є революція, але ще страшніше – це контрреволюція. Чи усвідомлюють Яценюк, Кличко, Тягнибок, яку вони взяли на себе відповідальність, коли очолили такий народний рух, народне повстання?
    Потрібно негайно переходити до конкретних практичних дій, брати під контроль Кабінет Міністрів і починати працювати практично. Сформувати уряд національного порятунку і починати видавати укази, розставляти на чолі виконавчих органів своїх людей, перебирати владу по всій вертикалі, по всіх областях, ставити своїх керівників виконавчих органів, відсторонювати представників Януковича. Треба негайно знайти Попова, Герегу і Голубченка. Де вони? Їх треба негайно затримати.
    Гасло одне: Януковича у відставку, і судити його народним трибуналом. Якщо почнуться розправи, то першими, хто в цьому буде винен – троє лідерів – Яценюк, Кличко,Тягнибок, і їх партії, якщо вони зараз не розпочнуть конкретні дії. Чому до цього часу спільно не почала працювати опозиція у Верховній Раді? Опозиційні народні депутати мають вже зібратися у якійсь будівлі, зараз потрібно створити народні дружини з числа офіцерів, ветеранів СБУ, міліції, армії, які візьмуть під охорону будівлю, де засідатиме парламентська опозиція.
    Процес вже зупинити не можна, він став незворотним. Другої Помаранчевої революції не буде, процес пішов у зовсім іншому річищі. Кучма був представником комуністичної, кадебістської номенклатури, а зараз народу протистоїть стаціонарний бандит, режим мафії, режим гангстерів. Гангстери є безпощадними і тупими, проти своїх ворогів вони завжди застосовують зброю. І про це банкіру Яценюку, боксеру Кличку і мед брату Тягнибоку треба знати. А якщо не знають, то нехай спитають у тих, хто розуміється на цих речах.
    Олег Соскін, професор, директор Інституту трансформації суспільства.

Дежавю по замовленню Вовочки.

  • 01.12.13, 22:21
01.12.13 21:58 Власть готовит второй Северодонецк - экстренно собирают облсоветы Юго-Востока Украины (обновлено)
Помощники спикера Кировоградского областного совета обзванивают депутатов и зовут их завтра на сессию. Также, собирают экстренные сессии ВР АР Крым, Днепропетровского, Полтавского, Винницкого, Николаевского и Луганского облсоветов, Одессы, Харькова, Донецка.Об этом в своем "Фейсбуке" написал глава  правления медиагруппы "Весь Кировоград" Александр Дануца, передаетЦензор.НЕТ.


"В Кировограде помощники председателя облсовета обзванивают депутатов облсовета и приглашают завтра на 12 на сессию с повесткой дня из одного вопроса - поддержка действий президента", - сообщил он.

Читайте также - В Одессе и Донецке в экстренном порядке созывают депутатов


Аналогичную информацию сообщили LB.ua депутаты Днепропетровского и Луганского облсоветов.

Силами агентства "Интерфакс-Украина" удалось подтвердить, что также внеплановые сессии обласоветов собирают в Донецке, Одессе и Харькове.

На сайтах Полтавского, Винницкого и Николаевского облсоветов также размещена информация, что 2 декабря созываются внеочередные сессии, основным вопросом которых является общественно-политическая ситуация в стране.

Также 2 декабря состоится внеочередное пленарное заседание Верховной Рады АР Крым.

Также читайте: Фракцию ПР покинула депутат Левочкина. Скоро выйдут еще 6 депутатов, - СМИ

Как известно, в 2004 году в Северодонецке Луганской области состоялся так называемый "съезд сепаратистов", на котором оппоненты Оранжевой революции де-факто требовали разъединения Украины на 2 части. Позже основные спикеры съезда проходили по уголовным делам по призывам о расколе страны.


Источник:http://censor.net.ua/n261758Источник:http://censor.net.ua/n2617

Увага!

  • 01.12.13, 16:31
УВАГА! У понеділок в Україні може бути введено надзвичайний стан.
1 грудень, 2013 - 16:30
Президент України Віктор Янукович в даний час знаходиться в резиденції "Межигір'я " під Києвом, де проводить нараду. Про це повідомляють джерела в уряді.

За їх даними, у "Межигір'ї" зараз знаходяться секретар Радбезпеки Андрій Клюєв, глава МВС Віталій Захарченко, голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов, а також ряд керівників міністерств і відомств, - пише ИТАР-ТАСС.

За неофіційними даними, в понеділок в країні може бути введено надзвичайний стан. За даними джерел, в уряді з цього приводу проводиться нарада за участю чиновників кабміну та адміністрації президента.

Не виключається , що надзвичайний стан може обмежитися Києвом.

За законодавством країни, надзвичайний стан, зокрема, може бути введено у разі виникнення масових безпорядків, що супроводжуються насильством над громадянами, обмежують їх права і свободи; спроби захоплення державної влади чи зміни конституційного ладу України шляхом насильства.

У Києві на Майдані Незалежності оголошено загальнонаціональний страйк. Про це оголосив лідер націоналістичної партії "Свобода", депутат парламенту України Оляг Тягнибок.

Учасники протестних акцій також захопили Будинок профспілок. Радикали виламали двері в будівлі, проникли в приміщення і зірвали камеру спостереження. Охорона покинула будівлю. Крім того, окрема група молодиків пішли штурмом на адміністрацію президента.

Офіційний представник столичного управління МВС Сергій Бурлаков запевнив, що "міліція не втручатиметься в події , незважаючи на заборону суду про проведення масових акцій в центрі Києва".

До початку акції начальник департаменту громадської безпеки МВС України Олексій Крикун заявив, що радикально налаштовані громадяни в Києві готують безлади і готові застосувати силу проти співробітників міліції.

Не бійся боротись за свої права!

  • 01.12.13, 03:47
До прокуратури подали 28 заяв від імені постраждалих на Майдані
Неділя, 01 грудня 2013, 00:57 

Журналісти "Дорожнього контролю" та адвокат Віктор Смалій подали до прокуратури 28 заяв про злочин від імені тих, кого в ніч на 30 листопада побили співробітники "Беркуту", ліквідуючи Євромайдан.

Вони зареєстрували їх близько 21:30, повідомляє "Дорожній контроль".

Протягом дня "ДК" встановив майже всіх потерпілих і надав юридичну допомогу для написання заяв, сказано в повідомленні.

Черговий прокурор прийняв від адвоката Смалія абсолютно всі заяви і на копії кожної поставив позначку про отримання.

Незабаром будуть подані ще заяви від інших потерпілих за мірою оформлення документів.

Згідно з законодавством, протягом 24-х годин прокуратура зобов'язана внести дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань і відкрити 28 кримінальних проваджень.



У Дорожньому контролі не виключають, що прокуратура буде умисно затягувати розслідування фактів побиття "Беркутом" громадян, однак наголошує на необхідності задокументувати всі обставини подій.

Все про: Євромайдан

Лікбез для самооборони.

  • 01.12.13, 01:25
30.11.13 23:38 
Киев готовится к бою с "Беркутом": горожане организовывают отряды, одевают шлемы и вооружаются дубинками.

Протестующие на Михайловской площади активно готовятся к самообороне на случай очередного штурма "Беркутом".

Евромайдан постепенно возрождается на Михайловской площади, после того как "Беркут" утопил его в крови на Майдане Независимости. На данный момент около 5 тысяч человек остаются у Михайловского собора, передает корреспондент Цензор.НЕТ.


Смотрите также на «Цензор.НЕТ»: "Подавись своей елкой!", - неоправданной жестокостью Януковича возмущены даже дети. ФОТО

На сцене выступил нардеп Андрей Парубий, который заявил, что сейчас к Михайловской площади движется машина с "озвучкой", и теперь Евромайдан сможет решить проблему со звуковым оборудованием для сцены.

Патриарх Филарет своим распоряжением разрешил обустроить лагерь на территории Михайловского монастыря.

Читайте также на «Цензор.НЕТ»: Попов через суд хочет запретить любые митинги в центре Киева с 1 по 7 декабря (обновлено)

Также он предупредил митингующих об иске КГГА в суд о запрете митингов в центре Киева. Тем не менее, на Михайловской люди не испугались, а наоборот заявили, что готовы дать отпор "Беркуту". На данный момент сформировано несколько отрядов самообороны, которые первыми будут встречать атаку "Беркута".

Ранее, активисты вели подготовку отряда самообороны на случай повторной попытки силой разогнать митинг. Буквально за сценой, которая размещена под памятником кн. Ольги, Андрея Первозванного и Нестора Литописца, активисты, так называемого "правого (националистического) фланга Майдана", проводят тренировки как действовать в случае нападения "Беркута". Молодые люди отрабатывают силовые приемы. Также они учатся отбиваться с помощью дубинок. Их примеру следуют многие участники митинга на Михайловской площади.

Читайте также на «Цензор.НЕТ»: Разгон Евромайдана - измена украинскому народу, - заявление генералов силовых структур Украины

"Я горжусь своими соотечественниками. Они наконецто одели шлемы. В прямом смысле - многие со шлемами всех видов. Это правильно, мы должны не быть беззащитными перед животными. Еще надо противогазы и защиту на руки. Мы мирные люди, но готовы к сопротивлению", - пишет в своем Фейсбук активист Игорь Луценко.

Смотрите также на «Цензор.НЕТ»: "На руках Януковича - кровь наших детей", - Яценюк. ВИДЕО

Источник:http://censor.net.ua/n261617


У Львові навіть "Беркут" із ЛЮДЕЙ.

  • 30.11.13, 21:52
У Львові хлопці з «Беркуту» знімуть шоломи і підуть захищати народ від донецьких «беркутівців»30.11.2013 15:44 

 

Поступила інформація:


«Мій друг працює в Львівському беркуті, тільки що мені дзвонив і повідомив новину, що як ви вже знаєте на Львів їде Київський беркут плюс Донецький. А тепер УВАГА! НАШ ЛЬВІВСЬКИЙ БЕРКУТ, ЯКИЙ ВІДМОВИВСЯ НА НАС НАПАДАТИ, ХЛОПЦІ ЗНІМУТЬ З СЕБЕ ФОРМИ І ПІДУТЬ У ЦИВІЛЬНОМУ ОДЯЗІ НАС ЗАХИЩАТИ! ЦЕ ВІДБУДЕТЬСЯ О 18.00.»

 

Галя GaydaMavka Жук