Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Якщо українською,то тільки такою.

  • 26.02.10, 23:28
Я українка і пишаюсь цим. Люблю, підтримую єдину державну українську мову і буду захищати її, особливо тепер, коли, без сумніву, почнуться нові гоніння та традиційні утиски саме української мови, щоб повернути назад минулий status quo. Не визнаю ніяких суржиків, більш того, вважаю, що цим ганебним явищем ніхто досі не займається заради того, щоб підтримувати міф про те, що українська мова це, начебто, мова селюків та невдах, які не пробились в свій час до керівних посад. Суржик від елементарного неуцтва перейшов в розряд політ-технології, що наче бур'ян, знищує ніжні паростки прекрасного живого українського, та вже й російського слова. Досить мовчати та нарікати на кшталт:"Що ж поробиш?" Думаю, що настав час вести достойний опір нав'язуванню своїх порядків, своєї мови та культури від північного сусіда. Та не старими методами протестів та дискусій яка мова "правильна",  а яка ні. Це нас тільки роз'єднує, і в цьому наша слабкість. Як нас вчить Кобзар? - "Чужому навчайтесь і свого не цурайтесь". Отож, почнімо кожен з себе, озброївшись російсько-українськими словниками, викарбовувати, викристалізовувати рідну мову, відтісняючи на задній план всі недосконалі діалектичні звороти, як синоніми, а може навіть, як рудименти. Хай буде все, що має право на життя, хай буде різнобарв'я мов та діалектів, але повинна ж існувати хоч якась еволюція, а не деградація українського слова, бо вже дійшло до крайнощів, коли модні письменники та поети починають доводити нам, що в українській літературі має право на життя нецензурне сороміцьке лайливе слово. Для маргіналів може й так. Але я впевнена в тім, що літературна мова, як перлина, має відшліфовуватись із самих найкращих взірців української літератури, як це на протязі віків роблять наші сусіди росіяни, а тому хочу запровадити в своєму блозі популяризацію кращих зразків українського слова. Чому в попередній замітці почала з російського поета? Та саме тому, що першочерговим вважаю примирення протиборствуючих сторін, доказавши, що немає особливої різниці між двома здавна майже спорідненими мовами, що вони обидві великі та прекрасні, і кожна має право на життя.
                    Для зарозумілих і недалеких УТОЧНЮЮ -- ОСЬ ТАКОЮ - 
МОВОЮ ЛІНИ КОСТЕНКО:

                                           
79

Коментарі

Гість: centurion00

126.02.10, 23:58

    227.02.10, 00:01

    повністю підтримую, але з деякими зауваженнями стосовно суржика. ті, хто навчався в СРСР російською, як наприклад, мої батьки...їм важко зараз розмовляти на якісній українській. і не тому, що вони лінуються чи ще щось. тому я вважаю, хай краще вчаться та розмовляють ПОКИ ЩО на суржику, аніж російською. Мати моя хоче навчитися гарно українською говорити, для того постійно читає українську пресу (в основному це журнал Український тиждень, адже інших журналів я не знаю), книжки історії України. Дивимося фільми українською. Треба оточити себе всім українським, тоді не буде так важко!

      327.02.10, 00:08

      За мову нашу треба боротися. Бажаю успіху в нелегкій боротьбі

        427.02.10, 00:13Відповідь на 2 від lizochka

        повністю підтримую, але з деякими зауваженнями стосовно суржика. ті, хто навчався в СРСР російською, як наприклад, мої батьки...їм важко зараз розмовляти на якісній українській. і не тому, що вони лінуються чи ще щось. тому я вважаю, хай краще вчаться та розмовляють ПОКИ ЩО на суржику, аніж російською. Мати моя хоче навчитися гарно українською говорити, для того постійно читає українську пресу (в основному це журнал Український тиждень, адже інших журналів я не знаю), книжки історії України. Дивимося фільми українською. Треба оточити себе всім українським, тоді не буде так важко!Це точно.Раніш по радіоточці регулярно передавали літературні читання.Часто дуже цікаві,особливо для старшого покоління.Тепер,нажаль всі дивляться серіали.

          527.02.10, 00:15

          Если исключить мат, то сказано именно в точку

            627.02.10, 00:15Відповідь на 2 від lizochka

            повністю підтримую, але з деякими зауваженнями стосовно суржика. ті, хто навчався в СРСР російською, як наприклад, мої батьки...їм важко зараз розмовляти на якісній українській. і не тому, що вони лінуються чи ще щось. тому я вважаю, хай краще вчаться та розмовляють ПОКИ ЩО на суржику, аніж російською. Мати моя хоче навчитися гарно українською говорити, для того постійно читає українську пресу (в основному це журнал Український тиждень, адже інших журналів я не знаю), книжки історії України. Дивимося фільми українською. Треба оточити себе всім українським, тоді не буде так важко!Правильно!

              727.02.10, 00:16Відповідь на 2 від lizochka

              Головне мати бажання. Я зразу після армії розмовляв українською бо мені було соромно щоб хтось сказав, що я забувся рідну мову. Зараз більшість людей просто не задумуються якою мовою вони розмовляють. За багато років суржик в'ївся в нашу свідомість і не так то легко буде його позбутись.

                827.02.10, 00:19

                Не волнуйся ты так. "здобутки" "гонiння" "утиски" --это любимые лозунговые слова,которые под собой абсолютно ничего не несут.Мало сказать,как любишь свой язык,нужно ещё обязательно посетовать,как другие просто спят и видят,шоб его прытыснуты.

                  927.02.10, 00:26

                  Так, українська мова - дуже мелодійна, колоритна і т.п.

                    Гість: ХУДОЖНИК+

                    1027.02.10, 00:38

                    я балакаю так як мене пре..і нічого з собою невдію ..а боротись за мову, прививати людям культуру непритаманну їхній природі-породі то не має буть пріоритетом для сучасного українця.. зберегти своє автентичне, "батьківське" щеплення мозку ось воно те некитайське і немосковське завдання сьогодення..

                    ..ай ем юкрейнен

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      8
                      65
                      попередня
                      наступна