хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Арешти Героїв України тривають...

  • 01.07.17, 23:23
У Нацгвардії відреагували на затримання Марківа в Італії

Національна гвардія України занепокоєна арештом заступника командира взводу батальйону оперативного призначення  ім.Кульчицького, старшого сержанта Віталія Марківа, затриманого 30 червня начебто за підозрою у вбивстві фоторепортера Андреа Рокеллі у 2014 році.

Про це йдеться у заяві НГУ від 1 липня.

«На даний момент старший сержант Віталій Марків служить у батальйоні Кульчицького на посаді заступника командира взводу. Він виїхав до Італії під час планової відпустки», — йдеться у повідомленні.

В НГУ зазначили, що офіційної інформації щодо затримання Марківа до Нацгвардії не надходило, а разом з Генпрокуратурою нацгвардійцю буде надано допомогу.

Також у Нацгвардії повідомили, що в Україні правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом загибелі громадянина Італії Андреа Рокеллі та його російського напарника Андрія Миронова.

«За даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ», — підкреслили в НГУ.

Як відомо, поліція Італії заарештувала громадянина України Віталія Марківа за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі 2014 року у Слов'янську.

Як заявив заступник генпрокурора України Євген Єнін, ГПУ звернулася до італійської влади з вимогою надати ґрунтовні докази вини Марківа або його негайного звільнення.

Також Єнін повідомив, що українськими правоохоронцями розслідується кримінальне провадження за фактом загибелі громадянина Італіі Рокеллі та його російського напарника Андрія Миронова.

«За даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ», — зазначив Єнін.

Затриманий в Італії боєць ЗСУ — чинний заступник командира в батальйоні ім. Кульчицького

Затриманий в Італії український військовий Віталій Марків є чинним заступником командира взводу в батальйоні Нацгвардії України ім. генерала Сергія Кульчицького

Про це 1 липня в ефірі телеканалу «112.Україна» повідомив нардеп від БПП Андрій Антонищак, який є координатором батальйону ім.Кульчицького.

«Він не був у батальйоні Кульчицького, він служить у батальйоні Кульчицького на посаді заступника командира взводу. Що стосується затримання Марківа взагалі, то це — незаконно», — заявив нардеп.

Як у свою чергу повідомив радник глави МВС, нардеп Антон Геращенко, Марків приїхав до Італії «провідати матір, яка мешкає там, та був затриманий правоохоронцями».

«Уся ця історія більше схожа на чергову російську провокацію. Справа в тім, що у батальйоні ім.Кульчицького, який розташовувався у той час у тому місці (у 2014 році біля Слав'янська) просто не було мінометів, з яких можна було б вразити фотокора з Італії та кореспондента з РФ. Це (звинувачення Марківа) — абсолютний абсурд», — заявив Геращенко.

Він додав, що в Італії було видано ордер на затримання та арешт громадянина України ще у грудні 2016 року.

«Зараз ми уточнимо, чи він виставлявся в Інтерпол, але це навряд, бо у такому випадку він би був затриманий вже на виїзді з України», — додав Геращенко.

 Геращенко заявив про можливу причетність РФ до затримання Марківа в Італії

Росія могла передати документи для відкриття справи проти українського бійця.

Народний депутат від «Народного фронту» Антон Геращенко заявив, що спецслужби Росії могли сприяти затриманню в Італії українського військового Віталія Марківа, якого підозрюють у причетності до загибелі італійського журналіста на Донбасі в 2014 році. Політик зазначив, що РФ могла передати документи Італії, аби відкрити справу проти українського військового.

Геращенко також додав, що Марків прибув до Італії, щоб провідати матір.

«Уся ця історія дуже схожа на чергову російську провокацію. Справа в тому, що в батальйоні Кульчицького (Марків — боєць цього батальйону — ред.) не було мінометів, з яких можна було б вразити італійського фотокореспондента… Ми припускаємо, що, швидше за все, це чергова провокація, що спецслужби РФ передали в Італію якісь документи, на підставі яких італійці завели кримінальну справу», — зауважив нардеп.

Як повідомлялося, в Італії заарештували українського військового Віталія Марківа за підозрою у вбивстві італійського фоторепортера Андреа Роккеллі  у травні 2014 року поблизу міста Слов'янськ Донецької області.

В Італії арештували бійця ЗСУ через вбивство росіянами журналіста на Донбасі

ГПУ здивована арештом в Італії українського солдата Віталія Марківа за підозрою у вбивстві фоторепортера Андреа Рокеллі поблизу Слов'янська у травні 2014 року

Про це у Facebook написав заступник Генерального прокурора Євген Єнін.

«Генпрокуратура здивована арештом в Італії українського солдата Марківа Віталія, за підозрою у вбивстві фоторепортера Андреа Рокеллі поблизу м. Слов'янськ у травні 2014 року, висунутою прокуратурою м. Павія», — написав Єнін.

Він нагадав, що українськими правоохоронцями розслідується кримінальне провадження за фактом загибелі громадянина Італії Андреа Рокеллі та його російського напарника Андрія Миронова.

«У цьому розслідуванні Генпрокуратура активно співпрацює з італійськими колегами, надає результати допитів свідків, результати експертиз тощо. При цьому за даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ», — повідомив Єнін.

Генпрокуратура вже звернулася до італійських влад з вимогою надати ґрунтовні докази вини Марківа або його негайного звільнити.

«Стоїмо на сторожі законних інтересів кожного громадянина, як в Україні, так і за кордоном», — написав Єнін.

Високий замок.

7

Коментарі

12.07.17, 18:37

Отец погибшего в Донбассе итальянца Андреа Рокелли - Рино Рокелли - заявляет, что Виталий Маркив, задержанный в Италии, "очень много знает". Об этом сообщает "Новая газета".

"Все, что мне известно, я знаю от итальянской полиции... Это расследование провела Италия. Сейчас я точно могу подтвердить: этот человек, Виталий Маркив, очень много знает, с ним сейчас работает следствие", - заявил Рино Рокелли.