хочу сюди!
 

Таня

44 роки, терези, познайомиться з хлопцем у віці 44-48 років

Міжнародний форум "Народ мій завжди буде!".

  • 20.11.13, 10:24

Окрім того у Києві відбудеться світова прем’єра опери «Червона земля. Голод» українсько-американського композитора Вірка Балея. Вона прозвучить англійською мовою за участі американських та канадських виконавців у рамках Міжнародного форуму українських та світових науковців, громадських діячів, представників міжнародних організацій.
 
«На цю прем’єру і на офіційне відкриття форуму в Національній опері ми запрошуємо делегації світового українства, а вони, відповідно, звертаються до парламентарів, до представників державних структур, щоб вони приїхали з делегаціями для участі у форумі і в інших скорботних заходах», – розповів співкоординатор Громадського комітету пам’яті жертв Голодомору, колишній віце-прем’єр Іван Васюник.
 
Найважче пояснювати, навіщо потрібна історична пам’ять – Сверстюк
 
Він також зауважує, що окрім виставки Європейської платформи пам’яті та сумління «Злочини тоталітаризму» та традиційного публічного уроку у «Меморіалі пам’яті жертв голодоморів в Україні» планується і розповсюдження тематичної літератури для відкритих фондів українських бібліотек.
 
Така просвітницька кампанія, на думку члена Громадського комітету та колишнього дисидента Євгена Сверстюка, нині є надзвичайно важливою для українців, адже більшість із них і досі не усвідомлює значення геноциду в історії України, а відтак вшановує пам’ять загиблих лише на рівні сентиментів. Окрім того історичною пам’яттю, за його словами, переймаються зазвичай ті, кого трагедія 1932-33 років стосується опосередковано.
 
«Відзначають трагедію українського народу саме ті, хто її не зазнав: у західних областях переважно. І ті ж, хто найбільше її зазнав, найменш це розуміють, і це велика проблема досі. У Харківській області, у Луганській, Дніпропетровській найважче про це говорити і найважче людям пояснювати, навіщо здалася історична пам’ять», – констатує Сверстюк.
 
«Свічку пам’яті» запалюватиме не лише Україна
 
Наразі ж Громадський комітет звернувся до місцевого керівництва по всій Україні з проханням упорядкувати місця загиблих у роки Голодомору, перейменувати вулиці, які носять імена комуністичних діячів – виконавців геноциду, а також провести у своїх громадах пам’ятні заходи та панахиди.
 
Водночас вже до традиційної акції «Запали свічку пам’яті», яка відбудеться 23 листопада, закликають приєднатися не лише в Україні, але і за кордоном, де також демонструватимуться виставки про Голодомор.

13

Коментарі

120.11.13, 11:55

таке пережити, відродимось, бо наше коріння глибоко у Землю вросло

    220.11.13, 17:56Відповідь на 1 від Hudson Hawk

    таке пережити, відродимось, бо наше коріння глибоко у Землю врослозвісно що відродимся,потрібен час.

      320.11.13, 19:30

      Найкраща дія на честь загиблих - знищити залишки оккупаційної радянської адміністрації.

        420.11.13, 19:45Відповідь на 3 від Lюмен

        Найкраща дія на честь загиблих - знищити залишки оккупаційної радянської адміністрації.І це каже любитель маршів?

          521.11.13, 20:31

          тепер свічки палити мало...

            621.11.13, 20:45Відповідь на 5 від master_s

            тепер свічки палити мало...Тепер сухарі сушити впору!

              721.11.13, 21:27Відповідь на 6 від Alter ego*

              тепер свічки палити мало...Тепер сухарі сушити впору!Після суботи буде неділя. Чи буде???

                821.11.13, 22:02Відповідь на 7 від master_s

                тепер свічки палити мало...Тепер сухарі сушити впору!Після суботи буде неділя. Чи буде???Щоб знати що буде - достатньо поцікавитись прагненнями тофарісча Пу.

                  921.11.13, 22:18Відповідь на 8 від Alter ego*

                  тепер свічки палити мало...Тепер сухарі сушити впору!Після суботи буде неділя. Чи буде???Щоб знати що буде - достатньо поцікавитись прагненнями тофарісча Пу.Може є інфо з Києва. Кажуть збираються сьогодні...

                    1022.11.13, 09:54Відповідь на 2 від Korsar-K

                    хотілося б у нормальній країні пожити

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна