хочу сюди!
 

Таня

44 роки, терези, познайомиться з хлопцем у віці 44-48 років

Нова посада: «працівник із здоровою печінкою».

  • 20.11.13, 19:00
Наливайте, бо перевіряють! 
На вітчизняних підприємствах дiють спеціальні структури для зустрічей і пригощання численних контролюючих органів
Юрій ПАТИКІВСЬКИЙ   

У завданнях контролерів — гроші для казни, а в думках — пригощання.

Кількість контролюючих органів, які час від часу активно втручаються у роботу українських заводів, фабрик і просто будь–якої структури, що може отримувати прибуток, вже давно перейшла межі здорового глузду. Як і підхід цих «перевірок» до виконання своїх службових обов’язків. У країні з високим рівнем корумпованості до контролерів треба виявляти особливу пошану, куди входять цінні подарунки та, звичайно ж, щедро накриті столи.

Щоб правильно зустрічати поважних гостей, у великих комерційних структурах винайшли ноу–хау — створили спеціальні структури, працівники яких отримують заробітну плату, але займаються вони тільки тим, що широко посміхаються та щедро наливають. Посада «працівник із здоровою печінкою», як жартома називають їх колеги, вже стала звичним явищем на українських підприємствах. Оскільки у трудовій книжці такого запису, зрозуміло ж, не роблять, то про проблему до недавнього часу говорили тихо. Але вчора цю тему порушив не хто–небудь, а відомий український бізнесмен, голова Федерації роботодавців Дмитро Фірташ. Про це він сказав на зустрічі з підприємцями в Донецьку.

«Тобто є спеціальнi підрозділи людей, які займаються годуванням та вигулюванням, хорошим настроєм. Чого ми будемо приховувати? Це правда», — сказав Фірташ. За словами бізнесмена, подібне ніжне ставлення до потреб контролюючих органів існує не тільки в його бізнес–імперії. За його словами, на кожному його підприємстві «є люди, які займаються тільки тим, що зустрічають і проводять перевіряючих».

І головне, що працюють ці структури не час від часу, а на постійній основі. «Це так: одні приїхали, інші поїхали... Краще вже підібрати спеціальний штаб навчених людей, у кого здорова печінка і хто вміє веселити, хто може випити, поговорити. І вони займаються тільки цією роботою», — розповів голова Федерації роботодавців.

Аби зрозуміти, що фірми платять своїм «аніматорам» не за красиві очі, бізнесмен навів напрочуд красномовну статистику: за 2012 рік на підприємствах України було 2 мільйони перевірок. 150 тисяч підприємств було зупинено. Середній штраф — 500 гривень...

Україна молода.

13

Коментарі

120.11.13, 22:42

смішно і грішно....

    220.11.13, 23:44Відповідь на 1 від master_s

    смішно і грішно....Ги.

      321.11.13, 17:23

      Ничего не поменялось)))

        421.11.13, 19:30

        Підійшли до мене пожежники,це було приСЕРЕСЕРЕ,і запропонували мені поїхати у "Колгосп 50лет без урожая" наберемо черніку ну ягід усяких.Погодився я, приїхали знайшли агронома чи якусь посаду займав той,пожежники кажуть дай нам ягід.А то збирайте самі. Тоді виходить пожежник і каже так у бухалтерії проводка погана,ще щось.Керівник кричить -баби ідить нарвить ім,бо у вес колгосп опечатають.Тоді сміявся.