хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Швондерівський шабаш.

  • 29.09.13, 03:25
| Пт, 2013-09-27
Провладний вандалiзм
  26 вересня у Харкові за рішенням міськради комунальники розбили меморіальну дошку видатному вченому, націоналісту Юрію Шевельову


Сесія міської ради, що мала остаточно вирішити долю меморіальної дошки на будинку, де жив Юрій Шевельов, почалася з пікету. Представники ВО «Свобода» закликали депутатів не тільки не голосувати за рішення про демонтаж пам’ятного знака, а й перейменувати на честь видатного вченого–славіста міський проспект Леніна.

Обговорення у сесійній залі тривали майже дві години. Представник Харківської правозахисної групи Ірина Рапп і депутати від «Батьківщини» вкотре перерахували заслуги земляка перед українською та світовою наукою, підкресливши, що його «співробітництво» з фашистами обмежувалося перевіркою правопису у документах. За їхнiми словами, звинувачення у колабораціонізмі були сфабриковані у 60–х роках радянськими спецслужбами і перевірялися у США, проте не були підтверджені конкретними фактами. «Шевельов не хотів співпрацювати ні з радянською владою, ні з фашистською, — сказала Ірина Рапп, — тому вважати його зрадником немає жодних підстав».

У свою чергу, противники Юрія Шевельова продовжили називати вченого колаборантом, зачитуючи уривки з його власних спогадів та спогадів про нього письменника Олеся Гончара. Долучився до дискусії і голова облдержадміністрації Михайло Добкін, який вже встиг отримати статус найбільш затятого противника увічнення пам’яті відомого харків’янина. «Ідеологія у фашистській Німеччині була важливішою, аніж могутність армії та економічна складова, — сказав він. — Ми забули, що слова вбивають краще, нiж кулі».

Мер Геннадій Кернес насамкінець зачитав звернення мешканців будинку по вулиці Сумській,17, де місяць тому було встановлено дошку. У цьому листі стурбовані городяни, у кращих радянських традиціях, просять негайно демонтувати пам’ятний знак неблагонадійному вченому, приєднавшись тим самим до аналогічної вимоги ветеранів Великої Вітчизняної війни, яку на попередньому засіданні топонімічної комісії озвучив представник Антифашистського комітету. Саме голосування, як і на пам’ятних більшовицьких процесах, теж виявилося одностайним: 65 депутатів підтримали вимогу про демонтаж, 4 виступили проти, а 3 утрималися.

Уже через півгодини після депутатської ухвали дошку на будинку розбили комунальники і пішли собі геть, прихопивши її уламки із собою. Захисники пам’ятного знака навіть не встигли ухвалити рішення про його цілодобову охорону.


Відома українська письменниця Оксана Забужко прокоментувала ситуацію з демонтажем меморіальної дошки українському славістові, професорові Гарвардського і Колумбійського університетів Юрієві Шевельову.

На своїй сторінці у Фэйсбук вона опублікувала "старе відео" - Анонс про відкриття меморіальної дошки мовознавцеві Юрієві Шевельову. А також залишила повідомлення такого змісту :

«В усій цій харківській історії (відео „старе“: до того, як почався швондерівський шабаш) мене найдужче зачепила — „дівчинка, яка принесла 14 гривень“. Можливо, це перший громадський чин у її житті — і це по ній погромники били кувалдою. Дівчинка-символ, дівчинка-метафора: „наша маленька незалежність“ ©, та Україна, якій ціле 20-те століття не давали народитися, били по голові, вивалювали в грязюці і стирали з лиця землі. І от вона за 22 роки сп’ялась на ноги і хоче жити — повноцінно, гідно, осмислено... А довкола з усіх сторін щирять на неї зуби бандити, злодії, сутенери і шлюхи.

Не бійся нічого, дитино. Виростеш. Цим разом так, як у 1918-му, в них не вийде. »



В тему:

11

Коментарі

129.09.13, 05:11

Хочеш-не хоччеш,спонукають мене самі жиди бути антисемітом !

    229.09.13, 09:56

    чому дошку монтували вночі? ...

      329.09.13, 11:33Відповідь на 2 від vov4ik126

      чому дошку монтували вночі? ...А як же ж? Українці раби жидів і мацкалів у "своїй" державі? Якесь блювотне бандитське убожище з вовчим білетом з дурки править першою столицею України напару з дУпою і це називається "українська незалежність;??? Ганьба!!!

        429.09.13, 11:36Відповідь на 1 від Yuryar

        Хочеш-не хоччеш,спонукають мене самі жиди бути антисемітом !Однією столицею правив жид-наркоман двічі Кос, другою другий підряд порхатий мутант-бандит, а українці, як завжди - мУвчать в ганчірочку:"Лиш би не бульо гірше!"

          529.09.13, 13:16Відповідь на 1 від Yuryar

          Згодна!

            629.09.13, 20:48

            слов нема

              729.09.13, 20:56Відповідь на 6 від Hudson Hawk

              слов немаНу, розбили ВАНДАЛИ! Нам, українцям, не звикати. Але ХТО ЗБИТКИ відшкодує? Дупа чи гепа? Чи золото КПZZ?

                829.09.13, 21:06

                жидівські шабаші в Україні набувають небезпечних наслідків,самі жиди від них і будуть потерпати.

                  929.09.13, 21:19Відповідь на 7 від Alter ego*

                  та ніхто, поки ми самі не порахуємо

                    1029.09.13, 21:28Відповідь на 9 від Hudson Hawk

                    та ніхто, поки ми самі не порахуємоЦі блювотні мутанти зовсім охреніли! Це горланить зараз навіть мій "русскій"чоловік!
                    Поглянь, ЯК себе веде скандальний полукровок: http://blog.i.ua/user/2675316/1283563/?p=3#p0 і вони МАЙЖЕ ВСІ такі!

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна