хочу сюди!
 

Людмила

44 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-45 років

Прітєснєніє руССкоізичних ДонбаССа?

  • 10.08.13, 02:03

Закрили єдину в Донбасі українську книгарню
09/08/2013

Єдина на Сході українська книгарня «Східна Брама» в Луганську була закрита два дні тому. Власник магазину Дмитро Снєгірьов впевнений: реальна причина закриття книгарні – політична.

Книгарня знаходилася в торговому центрі, і, як розповів газеті «Сегодня» Дмитро Снєгірьов, днями керівництво комплексу попросило його звільнити приміщення.

Дмитро Снєгірьов уже повивозив з магазину усі книги

«Мені сказали, що на це місце в'їде російський бізнесмен і відкриє тут спортивний магазин. Нам же запропонували приміщення на першому поверсі комплексу, але воно дуже велике для нас, і оренда там - у два рази вища. А наш магазин неприбутковий, - пояснив Снєгірьов. - Два місяці тому закрили кав'ярню при магазині, потім не дозволили відкрити спортзал, а тепер закрили і сам магазин».

Власник книгарні упевнений, що тиск на нього почався після візиту київського патріарха Філарета в Луганськ і підтримки його громадською організацією, яку очолює Снєгірьов.

Книгарня «Східна Брама» відкрилася в Луганську в березні цього року. Асортимент був широким: книги, диски, національна символіка, футболки та сувеніри. Можна було взяти книгу в обмінному фонді, замінивши її своєю. При цьому всіляко підкреслювалася аполітичність магазину.

«Міф про те, що українські книги на Сході України не сприймаються, був нами розвіяний, - підкреслив Снєгірьов. - У нас були свої покупці, причому звичайні громадяни, а не «професійні українці» або «патріоти». Нашими бестселерами були книги Василя Шкляра, Сергія Жадана, Оксани Забужко, Юрія Андруховича. Був великий попит на футболки з національною символікою, українську класичну музику й українські мультфільми».

Спроби прояснити ситуацію з адміністрацією луганського торгового центру призвело до досить несподіваного результату. У відділі оренди ТЦ заявили, що вперше чують про те, що магазин української книги «Східна Брама» залишає територію закладу.

Керівник відділу Ігор Котов зізнався журналістам, що не готовий коментувати ситуацію зі зміною власників орендованих площ. Після чого, пообіцявши уточнити деталі і передзвонити, свого слова не дотримав.

Власник книгарні Дмитро Снєгірьов повідомив, що днями адміністрація комплексу погодилася знизити ціну оренди, але магазин все одно буде закрито. «Їхня тарифна політика може в будь-який момент змінитися», - резюмував Снєгірьов.

Репост вітається! Дякую.

13

Коментарі

110.08.13, 11:30

нащо їм книги? російські "бестселери" набагато інформативніші. в мене від батька теж колекція цього шлаку є. добре розпалювати вогнище.

    210.08.13, 13:33Відповідь на 1 від Пробіотик

    нащо їм книги? російські "бестселери" набагато інформативніші. в мене від батька теж колекція цього шлаку є. добре розпалювати вогнище.Мій батько досі в шоці - майже вся його бібліотека, яку він збирав все життя, нащадками йде саме за цим призначенням.

      310.08.13, 13:56Відповідь на 2 від Alter ego*

      нащо їм книги? російські "бестселери" набагато інформативніші. в мене від батька теж колекція цього шлаку є. добре розпалювати вогнище.Мій батько досі в шоці - майже вся його бібліотека, яку він збирав все життя, нащадками йде саме за цим призначенням.все залежить від виховання. мій дід збирав наукову літературу та класиків. батько молодим, при совку це читав. совок згинув і почав читати шлак. я завжди читав наукове та художнє, фантастику. непотріб читав в 90-х: вкрав-випив-сів -романтика. когось це торкнуло суттєво.

        анонім

        410.08.13, 17:18

        Аллочко, приємного вечора !!!
        Розумію Ваше обурення... Але, чи дійсно воно має національне забарвлення, - не впевнений... У нашому світі, в якому "...Сатана там правит бал ! Люди гибнут за металл..." - усе можливе... Навіть без національного забарвлення... А гроші не пахнуть... Хто платить - той і музику замовляє, на жаль...

          510.08.13, 17:35

          Снєгірьов? Давно про цього їблана не чув... Не слухай його особливо, не найкращий тип

            610.08.13, 18:50Відповідь на 4 від анонім

            Дякую, Володя, за оцінку. Тим не менше, українську мову тут вже більш як століття ЦІЛЕСПРЯМОВАНО винищують, ніхто навіть цього не скриває.Всі добре знають, які колосальні суми виділяються спеціальним департаментом Кремля. Коли їм все ж вдасться відродити Російську імперію, всім все стане ясно, а покищо, влада Путіна морочить голову наївним людям, які марять поверненням радянського союзу, не задумуючись над тим, яким "радянським" може бути союз при капіталістичному режимі олігархічних кланів, що бажають одного - ПОВНОГО БЕЗКОНТРОЛЬНОГО володіння підвласною територією з усіма, разом взятими, ресурсами???

              710.08.13, 18:52Відповідь на 5 від Lюмен

              Снєгірьов? Давно про цього їблана не чув... Не слухай його особливо, не найкращий типПерестань непристойно виражати свою думку! Інакше я буду вимушена твої коменти видаляти.

                810.08.13, 18:54Відповідь на 3 від Пробіотик

                нащо їм книги? російські "бестселери" набагато інформативніші. в мене від батька теж колекція цього шлаку є. добре розпалювати вогнище.Мій батько досі в шоці - майже вся його бібліотека, яку він збирав все життя, нащадками йде саме за цим призначенням.все залежить від виховання. мій дід збирав наукову літературу та класиків. батько молодим, при совку це читав. совок згинув і почав читати шлак. я завжди читав наукове та художнє, фантастику. непотріб читав в 90-х: вкрав-випив-сів -романтика. когось це торкнуло суттєво.Я теж досі із задоволенням перечитую класиків. Після них навіть мова стає "нарочито вишуканою".

                  910.08.13, 19:21Відповідь на 7 від Alter ego*

                  У мене завтра тиждень без матюків починається Просто цей Снєгірьов - зрадник. Свого часу Луганську Свободу очолював, а потім кинув партію й обливає й досі брудом.

                    1010.08.13, 19:28Відповідь на 9 від Lюмен

                    У мене завтра тиждень без матюків починається Просто цей Снєгірьов - зрадник. Свого часу Луганську Свободу очолював, а потім кинув партію й обливає й досі брудом.Це не значить, що ти мусиш уподоблюватись всяким покидькам!

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна