хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Каменярі - новий суспільно-політичний тижневик

9 липня 2010 року, у Дрогобичі Львівської області вийшов з друку перший номер регіонального суспільно-політичного тижневика „Каменярі”. Видання містить 8 шпальт, з яких
 4 – повноколірні. До роботи над тижневиком залучено як провідних журналістів регіону, так і молодь.
З першого номера видання присвятило свою увагу соціальним проблемам Дрогобицької агломерації, куди входять такі відомі населені пункти як курортні  Трускавець і
Східниця, оспівані Іваном Франком Борислав і Дрогобич та колишній хімічний гігант Львівщини - Стебник.

Це, без перебільшення, перша спроба висвітлювати життя агломерації та узагальнювати проблеми міст – супутників де проживає  близько 200 тис. осіб.

Головний редактор видання Ігор Курус зазначає, що соціальну проблематику вибрано не випадково. „Опитування, які провело видання показали основні претензії громадян до влади, лідерами яких є: ганебний стан доріг, незадовільна робота ЖКХ, відсутність сміттєзвалища чи переробки сміття, екологія і чистота міст та корупція. Тому редакція націлена на висвітлення, у першу чергу, цих проблем. Ми повинні навчитися обговорювати проблеми громадою і вирішувати їх. Це завдання Каменярів.”

            „Будемо акцентувати вашу увагу на всіх соціальних проблемах сьогодення, ретельно реагуватимемо на побажання і зауваження, підтримаємо порадою, підкажемо, поінформуємо. Вкупі ми допоможемо одні одному” – вторить заступник головного редактора тижневика Степан Вінцковський.

У першому номері газети було піднято проблему доріг у регіоні, щодо якої буде проведено журналістське розслідування редакцією „Каменярі”.

Для довідки: Дрогобицька (Дрогобицько-Бориславська, Прикарпатська) агломерація — агломерація з центром у місті Дрогобич. У 2003 році отримала офіційний статус, як Асоціація міст і територіальних громад Дрогобиччини «Регіональна агломерація «Дрогобиччина». Розташована у Прикарпатті. Головні чинники створення і існування агломерації: гірський курорт, центр нафтової промисловості.

Складається з міст Дрогобич, Борислав, Трускавець, Стебник, смт Східниця та сусідніх населених пунктів Дрогобицький район. Вони складають групу

сусідніх міст, які мають інтенсивні економічні і культурно-побутові зв'язки за рахунок спільного ринку праці, ментальної подібності і інтегрованої історії. Вони утворюють поліцентричну агломерацію, де Дрогобич — центральне місто, Стебник і Борислав — промислові центри, Трускавець і Східниця — рекреаційні.

Дрогобицько-Бориславський економічний вузол характеризується розвинутою видобувною промисловістю (нафта, калійна сіль, озокерит), а також сучасними галузями обробної промисловості, що базується передовсім на привізній сировині (машинобудування, виробництво нетканих матеріалів). Одночасно, це бальнеологічний курорт міжнародного значення.

В 1996 році інститут «Містопроект» розробив схему планування Дрогобицької агломеріції

Координати для додаткової інформації: k[email protected]

Тел.:(03244) 20413, (096)1440668

4

Коментарі

Гість: Potashnaia

110.07.10, 22:35

Молодцы!

    210.07.10, 23:15Відповідь на 1 від Гість: Potashnaia


      311.07.10, 10:49

      Проблеми... Аби не забували розбавляти позитивом, бо в тому вже й "втонути можна".

        411.07.10, 11:51Відповідь на 3 від N 47-ий

        Згоден.

          512.07.10, 00:26

          Мало у нас інформаційних видань. Навіть часопис "галицька зоря" подає багато загальної інформації.

            612.07.10, 08:59Відповідь на 5 від Левус

            Можливо тому і створили нове видання. Справді, мало справжньої преси.

              Гість: robert12

              727.07.10, 22:40

                Гість: robert12

                827.07.10, 22:47

                Дивна газета!!! Зареєстрована як безкоштовна. А на чому заробляти будете? На рекламі? При теперішніх цінах і кризі це 1-2 тис. А друк скільки? Як не брешете що тираж 15 тис. а брешете 100% то друк в рази дорожче. А зарплати???
                ТУТ ВАРІАНТИ ДВА. Або перед виборами якаль політична сила зробила кишенькову газетку, щоб ЛЮДЯМ МІЗКИ ПРОМИВАТИ. Або це чергова брехня як газета Успіх яку друкували кілька сотень і розносили тільки рекламодавцям яких і дурили.
                Мій прогноз - здохнуть Каменярі після виборів
                <--це повідомлення тест на цензуру і свободу слова в мегагазеті каменярі-->

                  927.07.10, 23:39Відповідь на 8 від Гість: robert12

                  Цікаво за які гроші Ви пишете коментарі? Адже Ви витрачаєте час, гроші на інтернет, можете в той самий час робити щось за оплату і так далі.
                  Цілком можливо, що газета проживе не довго. А що, як довше, ніж вибори? що тоді? Напишете, що помилились?
                  мільйони людей користуються безкоштовною інформацією в інтернеті. Хтось її викладає, не чекаючи оплати, бо має якусь, не завжди фінансову, мету.

                    Гість: lanro

                    1027.07.10, 23:43

                    Газету оцінюю позитивно. На рахунок того, що було сказано про газету вище, що вона здохне після виборів, то з нашими перевиборами, газета буде "здихати" кожного року. Та я впевнений, що такого не станеться, якщо газета буде писати те, що буде цікавити читача, а не "власника".

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна