хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Зарплати українців зменшуються

Реальні зарплати українців скорочуються, констатують у Міжнародній організації праці. Головною з-поміж усіх причин експерти називають вплив кризи. Про це йдеться в Глобальній доповіді МОП за 2009 рік.

 

Реальна мінімальна зарплата українців 2008 року знизилася на 10 відсотків, підрахували експерти МОП. Такі ж показники вони прогнозують і за цей рік. Українські робітники заробляють дуже мало, якщо порівнювати з рівнем заробітку в країнах Європейського союзу, зауважує національний координатор Міжнародної організації праці в Україні Василь Костриця.

Організація відзначає в Україні різке зростання боргів з зарплати. "Станом на сьогодні - це 1,6 мільярда гривень заборгованості. До кризи вона складала 650 мільйонів гривень. Зараз більше мільярда гривень заборгованість з зарплати на економічно активних підприємствах України", - додав представник МОП.

Він зауважив, що відповідно до висновків Глобальної доповіді, Україна, як і інші країни, має більше уваги приділяти підвищенню мінімальної заробітної плати працівникам, а також подбати про належний захист людей, які втратили роботу, та активніше шукати діалогу між профспілками і роботодавцями.

Нагадаємо, за даними Держкомстату, найвища середня зарплата зараз зафіксована у Києві - 3250 гривень на місяць. Далі йдуть Донецька (2193 гривень) і Київська (2039 гривень) області. Найнижча середня зарплата, 1435 гривень, зафіксована у Тернопільській області.

2

Коментарі