хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Поклади цю інфографіку собі на робочий стіл

  • 18.04.19, 19:36
Нещодавно КМІС продемонстрував результати дуже цікавого соціологічного опитування. Українців спитали: «Що наступний Президент має зробити у свої перші 100 днів?".

Отримані результати не те щоб нас шокували (ми десь так і оцінювали політичну грамотність суспільства), але в черговий раз дали нам відповідь, чому лідирує саме цей кандидат у Президенти.

Перші місця у опитуванні зайняли переважно вимоги суспільства до Президента, які не входять до прямих повноважень Президента.

39,1% українців вважають, що Президент має знизити тарифи на комунальні послуги – Президент не може цього робити напряму. 

35,5% хочуть, аби Президент подав законопроекти про зняття недоторканності з депутатів, суддів і президента (подати він може, звичайно, бо має законодавчу ініціативу, але ж подати не означає прийняти). 

32,4% вимагають від Президента розпочати або пришвидшити розслідування найбільш резонансних корупційних злочинів – Президент не може впливати на слідство, принаймні за законом. 

23,3% вважають, що Президент у перші 100 днів має розпочати переговори з Росією (може), 

18,4% - знизити зарплату топ-чиновникам (не може), 

16,4% - розпочати переговори з Європейським Союзом та США щодо Донбасу та Криму (може, але переговорний процес триває вже шостий рік), 9,4% - пришвидшити розслідування злочинів проти Майдану (не може), і так далі.

Отже, українці як завжди хочуть не роботи і не законності, а дива. Що із цим робити? Тільки підвищувати їхню політичну грамотність.

Ми підготували вам інфографіку із максимально лаконічним поясненням, що може робити Президент, а що ні. Збережіть її собі і висилайте людям, які демонструватимуть тотальне незнання українського законодавства. Може, це щось змінить на краще. Принаймні, варто спробувати!

7

Коментарі

Гість: сонный

119.04.19, 04:42

    222.04.19, 04:42