хочу сюди!
 

Юлия

45 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 36-45 років

Блогосфера про війну

  • 17.02.16, 18:01
Віталій Портников: Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу під час перебування в Києві назвав Росію "терористичною організацією". Саме так - не порівняв Росію з терористичною організацією, а назвав терористичною організацією. Поставив в один ряд із "Ісламською державою" та іншими терористами.
Це те, чого вперто не бажають помічати на Заході. Російська держава нічим не відрізняється від "Ісламської держави". І те, і інше угруповання контролює значні території. І те, і інше угруповання тримає в заручниках мирне населення і керує ним за допомогою безсоромної пропаганди і соціальних подачок. І те, і інше угруповання намагається розширити свою зону впливу за допомогою сили. І те, і інше угруповання впевнені, що проти них повстав весь світ, який намагається заволодіти їхніми ресурсами. І те, і інше угруповання готові знищувати мирне населення, якщо це допомагає досягти мети. І те, і інше угруповання одержимі імперськими глобальними ідеями - "Ісламська держава" мріє про "Всесвітній халіфат", Російська держава - про "русский мир". І те, і інше угруповання намагаються відродити середньовічний клерикалізм: "Ісламська держава" - коранічний, Російська держава - православний часів Імперії.
При цьому "Ісламську державу" заборонено в Росії, а Російська Федерація - один з головних ворогів "Ісламської держави". Так завжди буває у справжніх конкурентів.
Єдине, що дійсно відрізняє "Ісламську державу" від Російської держави - це наявність у останньої ядерної зброї, тобто здатності знищити людство в день, коли у головного російського терориста просто зіпсується настрій.
Але якщо Захід буде і далі загравати з терористами з Російської держави, ядерна зброя у "Ісламської держави" теж обов'язково з'явиться.

Arthur Welf цікаво розповідає про те, як вова всіх в черговий раз пєрєіґрал™.
Я тут вижу, что многие не понимают, из-за чего сыр-бор по поводу грузовиков между Россией и Польшей разгорелся, и почему поляки перекрыли границу для российских грузоперевозчиков. Постараюсь изложить доступно своими словами.
Между разными странами существует обмен квотами на проезд грузовиков. Квоты есть двух видов: 1) когда ты что-то везёшь либо в свою страну, либо из неё и 2) когда ты что-то везёшь не из своей страны и не в неё. Россияне в основном используют квоты первого вида, а поляки - второго вида, т.к. везут товары из Германии и других стран Западной Европы в Россию.
Раньше никто - ни поляки, ни россияне - не заморачивались насчёт того, по квоте какого вида ты едешь (было такое джентльменское соглашение между странами). Страны обменивались равным количеством квот каждого вида (много квот первого вида и мало - второго), но не цеплялись к тому, что у грузовика квота одного вида, а использует он её как квоту другого вида.
Но в прошлом году россияне вдруг начали резко штрафовать поляков за это, чтобы те не мешали российским перевозчикам получать заказы на доставку немецких, итальянских, французских и т.д. грузов в Россию. Ну, поскольку российские перевозчики в честной борьбе конкуренцию выиграть не могли, то россияне решили пойти на такие вот меры. Поляки начали возмущаться, про джентльменское соглашение вспоминать, но россияне им сказали: "То джентльменское соглашение, на которое вы ссылаетесь - оно где-то прописано на юридически обязывающей бумаге? Нет? Ну, тады до свидания!"
Однако 2015 год подошёл к концу, и пришло время снова договариваться о квотах. И поляки говорят россиянам: "Вы хотите много квот первого вида, как и раньше? Ок, но - в обмен на много квот второго вида для нас. А квоты первого вида можете для нас пропорционально уменьшить". Россияне начали возмущаться и требовать, чтобы всё было как раньше, про джентльменское соглашение вспоминать - ну, как всегда Россия делает... Но поляки упёрлись и говорят: никаких больше джентльменских соглашений с теми, кто джентльменами не является. А не хотите по-честному - значит, вообще никакого соглашения о квотах не будет.

И вот перестали российские грузовики через Польшу ездить. Но тут россияне вспомнили, что они ведь в Гейропу не только через Польшу, но и через Украину ездить могут, а в Украине, как известно, братский народ живёт, который с радостью поможет россиянам поляков прижучить. Ну, а дальше вы знаете.

5

Коментарі

126.02.16, 20:35

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу під час перебування в Києві назвав Росію "терористичною організацією".
Це він моїх послань начитався
Недаремно пишу)))