хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

Притча про мудреця і метелика

  • 09.10.10, 22:25
Багато років тому в одному місті жив дуже мудрий чоловік. До нього часто приходили люди за порадою. Кожному з них він примудрявся дати дуже хорошу і правильну пораду. Слава про його мудрість рознеслася всюди.


Одного дня його слава дійшла до ще одного чоловіка, який теж був мудрим і відомим в окрузі. Цей чоловік теж допомагав іншим людям. Йому подобалося те, що його вважають наймудрішим і прислухаються до його порад. І коли він дізнався, що є ще один мудрець, то став злитися на нього за те що втрачає свою популярність. І  став думати, як довести іншим людям, що насправді мудрішим є він.


Довго він думав і вирішив: "Я візьму метелика, заховаю його між долонь, підійду на очах у усіх до мудреця і запитаю його: "Скажи, що у мене в руках"?. Він, звичайно ж, великий мудрець, тому він здогадається і скаже: "У тебе в руках метелик". Тоді я його запитаю: "А яка це метелик, живий або мертвий"? І якщо він скаже, що метелик живий, тоді я легенький натисну її своїми долонями так, що коли я їх розкрию, то усі побачать, що він мертвий. А якщо він скаже, що метелик мертвий, тоді я відпущу його і він полетить. І тоді усі побачать, що він виявився не правий". Так він і зробив. Узяв метелика, підійшов до мудреця і запитав його:


- Скажи, що у мене в руках? Мудрець подивився і сказав: - У тебе в руках метелик. Тоді він запитав мудреця: - Скажи, жива він чи мертвий? Мудрець подивився йому в очі, подумав і сказав: - Все буде так , як ти захочеш.

40%, 2 голоси

60%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
9

Останні статті

Коментарі

110.10.10, 10:57

гарна притча - мені сподобалася.Головне - примушує задуматися про життя!

    210.10.10, 13:48

    Колись Кравчук міг,як то кажуть пробігти поміж краплинок дощу,та залишитись сухим.

      310.10.10, 22:07