Профіль

sasha5320

sasha5320

Україна, Київ

Рейтинг в розділі:

Кінець української мови неминучий

  • 17.08.12, 23:20
Ну що тут можна сказати? - Прийняття закону  закон Колесніченка-Ківалова так званий "мовний", збурив українців не на жарт. Закон «Про засади державної мовної політики»  викликав значний резонанс у суспільстві і хоч як люди не протестували дія цього закну набула чинності. Але є чимало цікавих особливостейна мапі ми бачимо  Можливий варіант визнання регіональних мов на обласному рівні після прийняття закону. Кольором позначені області, в яких понад 10% населення вважає рідною мовою не українську за переписом населення 2001 року.    Так отут і прокололася наша "влада"  [QUOTE]Статья 11.
п. 2: Держава гарантує відвідувачам органів державної влади і органів місцевого самоврядування надання послуг державною мовою, а в межах території, на якій поширена регіональна мова (мови), що відповідає умовам частини третьої статті 8 цього Закону, – й цією регіональною мовою (мовами). Необхідність забезпечення даної гарантії має враховуватися при доборі службових кадрів. 

п. 3: Посадові та службові особи зобов’язані володіти державною мовою, спілкуватися нею із відвідувачами, а в межах території, на якій поширена регіональна мова (мови), що відповідає умовам частини третьої статті 8 цього Закону, з відвідувачами, що вживають регіональну мову (мови), – цією регіональною мовою (мовами). Особам, що вживають регіональну мову (мови), забезпечується право подавати усні чи письмові заяви та отримувати відповіді на них цією регіональною мовою (мовами).[/QUOTE]  хто порушить той буде нести адміністративну та кримінальну відповідальність. Для прикладу: на півдні України проживає( по даним перепису 2001 року) 12,1% кримських татар тому чиновникам (а їм це не сподобається) доведеться вивчати кримськотатарську мову. Дія закону розповсюджується на 18 мов: російську, білоруську, болгарську, вірменську, гагаузьку, ідиш, кримськотатарську, молдавську, німецьку, новогрецьку, польську, ромську (циганську), румунську, словацьку, угорську, русинську, караїмську і кримчацьку. Ох і не весело доведеться "начальничкам". Але тема блогу "кінець українській мові"? Напевне це - правда. З 8 по 17 серпня було надано статус регіональна мова у 9-ти областях, що цікаво, що це тільки російська мова. Такими стрімкими темпами українська мова може залишитися в історії, але надія є на те, що народ схаменеться і буде вивчати рідну українську мову.