Померла відома співачка Сезарія Евора

  • 17.12.11, 19:06
17 грудня 2011 | Музика
Відома співачка з Кабо-Верде Сезарія Евора померла у віці 70 років.

Про це повідомили в суботу португальські ЗМІ.

Міністр охорони здоров’я Кабо-Верде Маріу Лусіу Соуза пояснив, що співачка померла на батьківщині в одній з місцевих лікарень. Смерть настала через серцеву недостатність і респіраторні проблеми.

У вересні співачка оголосила, що страждає від серйозних проблем зі здоров’ям і тому завершує свою кар’єру.

Раніше в травні 2010 року Сезарія Евора перенесла операцію на серці в Парижі, після чого виконавиці довелося скасувати всі виступи до кінця року. У 2008 році у співачки стався інсульт після концерту в Мельбурні.

Сезарія Евора, яку шанувальники прозвали Босоногою дівою, є однією з найвідоміших у світі виконавиць пісень жанру морна, що зародився у Кабо-Верде. За роки своєї кар’єри співачка випустила 12 студійних альбомів. Останній сольний альбом Евори, Nha Sentimento, датується жовтнем 2009 року. У листопаді 2010 року вийшла платівка Cesaria Evora & ..., збірка дуетів Евори з Адріано Челентано, Гораном Бреговичем, Компаєм Сегундо, Бонні Райтом та іншими виконавцями.

У 2009 році Евора збиралася виступити в Україні в рамках фестивалю Свірж, однак фестиваль скасували через фінансові проблеми.

За матерiалами Интерфакс

Шановний пане міністр!

  • 06.12.11, 10:56

Шановний пане  міністр!

Я, мешканець Волинської області, мені 24 роки, я одружений на 40 річній вдові, яка має 20-ти літню дочку. Мій батько одружився на цій дівчині й у такий спосіб став моїм зятем, оскільки він чоловік моєї дочки. Таким чином, моя пасербиця стала моєю мачухою, раз уже вона дружина мого батька. У нас із дружиною народився син. Він став братом дружини мого батька й онуком мого батька. І, відповідно, моїм дядьком, оскільки він брат моєї мачухи. Таким чином, мій син тепер мій дядько. Дружина мого батька теж народила дитину, яка стала одночасно моїм братом, раз уже він син мого батька, і моїм онуком, оскільки він син дочки моєї дружини. Тому що чоловік матері будь-кого є його батьком, виходить , що я батько своєї дружини, раз я брат свого сина. Таким чином, я став власним дідом. Враховуючи вище викладене, пане міністре, прошу вас  вжити необхідних заходів по звільненню мене від призову на військову службу, оскільки за законом не можна призивати на службу одночасно сина, батька й діда.

Цілую,  Ваш виборець prey

(С)

Матерів-одиначок позбавлятимуть соціальної допомоги....

  • 22.11.11, 10:55
З 1 грудня уряд по всіх областях розпочне експеримент "Непрямі методи оцінки доходів громадян". Перевірятимуть матерів-одиначок, які претендують на соціальну допомогу. Про їхні доходи інспектори управлінь праці і соціального захисту розпитуватимуть сусідів.
Соціальну допомогу не призначатимуть тим жінкам, які мають кондиціонер, сучасний велосипед, скутер, посудомийну машину, хто робить ремонт з використанням дорогих будматеріалів. Також інспектори цікавитимуться наявністю співмешканців і квартирантів, породистих тварин та отриманням грошових переказів з-за кордону.
— Це продовження загальної тенденції уряду вирішувати питання бюджету виключно за рахунок малозабезпечених громадян, — пояснює 41-річний Павло Розенко, експерт Центру Разумкова. — Жодної економії коштів це не принесе, бо мова йде про мізерні суми — жінки отримують близько 300 гривень. Навпаки, для держави це лише додаткові витрати, бо непрямі оцінки доходів теж має хтось робити. Теперішнього штату соціальних інспекторів недостатньо, тому доведеться наймати людей. Якщо врахувати, що нинішній уряд — це заможні люди, які не звітують перед українцями, скільки вони отримують і на що витрачають гроші, то вимагати звіту від інших категорій населення недопустимо.
Невже заповнення анкет сусідами може вплинути на призначення допомоги?
— Будь-яка суб'єктивна оцінка не є законною підставою для призначення державної допомоги. За це має відповідати місцевий чиновник, і він вирішує, кому давати, а кому ні. Створиться новий виток корупції, бо нижня ланка чиновників має низькі рівні зарплат. А це стане можливістю стягнути з таких сімей кошти.
Із квітня експеримент діє у Чернігівській, Волинській та Кіровоградській областях. Які його результати?
— Лише кожна четверта мати-одиначка дійсно потребує допомоги, а реальні доходи трьох інших цілком дозволяють їм обходитися без неї. Але я не чув жодних позитивних відгуків з цих областей про експеримент. Навпаки, соцпрацівники скаржаться, що внаслідок нових обов'язків навантаження збільшилося, а зарплатня лишилася така сама. І замість того щоб виконувати свої обов'язки, вони мають стежити за матерями-одиначками.
Куди звертатися матерям, яким відмовлять у призначенні допомоги?
— Такі речі треба вирішувати в судовому порядку.

Валентина МУРАХОВСЬКА
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/ukraine-newspaper/_materiv-odinachok-pozbavlyatimut-socialnoji-dopomogi/410690">Gazeta.ua</a>

Понеслась!!!!!

  • 21.11.11, 15:54
Путіна освистали у спорткомплексі «Олімпійський»

20 листопада 20 тисяч глядачів московського спорткомплексу «Олімпійськи», несхвальним гулом і свистом відреагували на появу прем'єр-міністра Росії Владіміра Путіна.

В російські мережеві інформаційні ресурси, посилаючись на аматорські відеозаписи та повідомлення в популярних блогах, повідомляють, що більше 20 тисяч глядачів, які 20 листопада прийшли в спорткомплекс «Олімпійський» на бій чемпіона світу із змішаних єдиноборств Фьодора Ємельянєнко з американцем Джеффом Монсон, несхвальним гулом і свистом відреагували на появу прем'єра Володимира Путіна на рингу, коли той вийшов привітати російського спортсмена з перемогою. Цей епізод транслювався в прямому ефірі федерального телеканалу «Росія-2». Правда, згодом телевізійники пояснили свист «інтершумом». Популярний російський блогер Олексій Навальний назвав цю подію «кінцем епохи», вважаючи, що несхвальної реакцією супроводжувалося саме поява Путіна, який вирішив «набрати очок у передвиборчій гонці і насолодитися любов'ю електорату»". Опонуючи Навальному, представники прокремлівських молодіжних організацій у соціальних мережах спробували пояснити реакцію уболівальників як звичайну поведінку трибун. Генеральний директор спорткомплексу «Олімпійський» Міхаіл Москальов озвучив свою версію події. На його думку, публіка освистала не Путіна, а суперника Ємельянєнко, мовляв, Монсон вів пасивний бій і пішов в оборону, тому ще по ходу поєдинку глядачі несхвальним свистом реагували на поведінку американського спортсмена. Як повідомлялось, в Україні 19 листопада під час відктриття стадіону футбольного клубу «Чорноморець» в Одесі вболівальники освистали привітання президента Віктора Януковича. Раніше у Львові на під час відкриття стадіону до Євро-2012 глядачі освистали відеоролик про визначальну роль Януковича в успішному завершення будівництва стадіону. Також Януковича освистлаи на київському стадіоні «Олімпійський» під час офіційної церемонії відкриття, яка пройшла 8 жовтня. Його освистали в момент виходу на сцену для проголошення урочистої промови з нагоди відкриття арени. Однак з прямої телетрансляції заходу, яку вів телеканал ТРК "Україна", свисту не було чути. Він не припинявся протягом усього виступу глави держави. Радио Свобода

відео:   http://www.youtube.com/watch?v=e3XynA3TxKs&feature=player_embedded 

Документи з архіву Горбачова ...

  • 19.11.11, 19:54

Документи з архіву Горбачова викривають Росію як терористичну країну...

За повідомленнями литовських ЗМІ, російський історик, що проживає у Великобританії, письменник, дисидент Павло Стройлов, який попросив в цій країні політичного притулку, на минулому тижні вручив посольству Литви в Лондоні досьє секретних документів з 170 сторінок. Дипломати передали цю теку генпрокуратурі Литви, слідчі якої зараз намагаються допитати Горбачова у справі про російський теракт 13 січня 1991 року, здійснений у Вільнюсі бандою Головатова, пише Lietuvos rytas. До Стройлова литовські прокурори звернулися після того, як в серпні 2011 року історик, що співробітничає з британським журналом The Spectator, надрукував частину секретних справ Горбачова, в яких згадується вільнюський теракт. Історик сказав, що зробив копії цих документів в особистому архіві Горбачова і узяв їх собою, коли виїхав на захід. «Ці реальні документи руйнують не тільки створений Горбачевим історичний імідж, але і міфи про «перебудову», які пропагує західна еліта», — сказав він. За словами Стройлова, велика частина документів — це записи засідань Прибалтійської комісії Політбюро у 1989–1991 рр. Так само є роздруківки бесід Горбачова із західними керівниками, записи його найближчих соратників і щоденники: члена політбюро і голови Прибалтійської комісії Вадима Медведєва, радника по Східній Європі Григорія Шахназарова і, напевно, найближчої особи — Анатолія Черняєва. «Я відразу повинен підкреслити — в представлених документах немає ніякого гарячого сліду, щоб говорити: того дня Горбачов наказав спецпідрозділам «Альфа» і «Вітебськ» стріляти в беззбройних жителів Литви в січні 1991 року. Сподіватися, що такий наказ політик тримав би в своїх архівах, було б нереально. Проте ці документи розкривають не менш важливі принципові установки Горбачова, він ні за яких обставин не був схильний змиритися з незалежністю Литви, інших балтійських країн і таких республік, як Грузія або Азербайджан», — сказав історик. Серед представлених документів є роздруківка телефонної розмови Горбачова з тодішнім президентом США Джоджем Бушем-старшим. «Горбачову, хоч він цього і не хотів, довелося заговорити про положення в Литві. Він не дав Бушу ніякої категоричної обіцянки, що військова сила не буде використана», — сказав Стройлов. За його словами, реформатори СРСР пропонували Горбачову поїхати до Вільнюса і вибачитися перед литовським народом за 13 січня. «Навіть були підготовлені тексти всіх виступів. Але Горбачов з того дня став віддалятися від фракції ліберальних реформаторів і шукати притулок серед твердолобих керівників Компартії. Розчаровані реформатори тоді один за іншим вручали Горбачову заяви про відставку», — вказує дисидент. Литовські прокурори звернулися до Росії з проханням про допомогу в розслідуванні справи про Російську Різанину литовців — вони просили опитати екс-президента СРСР Михайла Горбачова, проте відповіді не отримали. 13 січня 1991 року російська армія і банда Головатова намагалися захопити вільнюську телевежу і Литовське радіо і телебачення і холоднокровно убили і поранили більше 1000 беззбройних литовців. Відділ моніторингу КЦ Час публікації: 19 листопад 2011 г., 18:01

Постійна адреса статті на сайті KAVKAZCENTER.com: http://www.kavkazcenter.com/ukr/content/2011/11/19/20622.shtml © Copyright 2001-2011 KavkazCenter.com

щось на осінь....чи якось так....

  • 19.11.11, 00:11

Пробач за те,що я змовчала.
За те,що плакала в душі.
Пробач мені,що я кохала,
за те,що вірила тобі.
Пробач за те,що я любила
за те,що мрією жила.
Пробач мені,що не зуміла 
тебе забути,як вона.
Пробач за те,що довіряла,
за те,що мучилась не раз.
Пробач мені,що не сказала,
що я кохаю довгий час.
Пробач за те,що я сумую,
за те,що в серці бережу.
Пробач мені,що гірко плачу.
Пробач за те,що я люблю.

ПАРАЛЕЛІ

  • 10.11.11, 10:40

Де ж різниця???

У Гітлера червоний прапор. І у Сталіна червоний прапор.

Гітлер правив від імені робочого класу, партія Гітлера називалася робочою. Сталін теж правив від імені робочого класу, його система влади офіційно іменувалася диктатурою пролетаріату.

Гітлер ненавидів демократію і боровся з нею. Сталін ненавидів демократію і боровся з нею.

Гітлер будував соціалізм. І Сталін будував соціалізм. Гітлер вважав свій шлях до соціалізму єдино вірним, а всі інші шляхи збоченням. І Сталін вважав свій шлях до соціалізму єдино вірним, а всі інші шляхи відхиленням від генеральної лінії. Соратників по партії, які відхилялися від правильного шляху, таких як Рем і його оточення, Гітлер нещадно знищував. Сталін теж нещадно знищував усіх, хто відхилявся від правильного шляху.

У Гітлера чотирирічний план. У Сталіна - п'ятирічка.

У Гітлера одна партія у влади, інші у в'язниці. І у Сталіна одна партія у влади, інші у в'язниці. У Гітлера партія стояла над державою, країною керували партійні вожді. І у Сталіна партія стояла над державою, країною керували партійні вожді. У Гітлера з'їзди партії були перетворені в грандіозні вистави.І у Сталіна - теж. 

У  Гітлера Гестапо. У Сталіна НКВД.

Кохана жінка Гітлера, Гелі Раубал, була 19 років молодша за нього. Улюблена жінка Сталіна, Надія Аллілуєва, була на 22 роки молодший від нього. Гелі Раубал покінчила життя самогубством. Надія Аллілуєва - теж.

Головні свята в імперії Сталіна 1 травня, 7-8 листопада. В імперії Гітлера - 1 травня, 8-9 листопада.

У Гітлера - Гітлерюгенд, молоді гітлерівці. У Сталіна комсомол - молоді сталінці.

Сталіна офіційно називали фюрером, а Гітлера - вождем. Вибачте, Сталіна - вождем, а Гітлера - фюрером. У перекладі - це теж саме.

(С)


17%, 2 голоси

83%, 10 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

От тобі й Кужель....

  • 26.10.11, 19:19

Як вам клоунесса? Може Овоч медаль дасть "Клоун ІІІ ступеню"???

Кого мала на увазі Кривословська???

  • 26.10.11, 18:09

І про кого це говорила Кривословська, коли згадала про кримінальне минуле????lol lol lol

lollol lol