хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Lys fremtid

попередня
наступна

Все те дивне, що нас оточує.

Правда про все .... podmig  

1. При виборі жертви, самка комара орієнтується на вуглекислий газ, що видихається людиною, на теплове випромінювання, а також на запах молочної кислоти, що міститься в поті. 

2. Самка комара реагує на світло. Наприклад, якщо включити світло в передпокої і відкрити двері, самки комарів полетять туди, незалежно від того, що люди весь цей час продовжуватимуть знаходитися в темній кімнаті. Подібний дослід проводився, цей спосіб допомагає боротися з комарами.

3. Крила комарів рухаються з частотою 500-600 (деякі види навіть 1000) разів в секунду, тим самим створюючи характерний звук.

4. Швидкість польоту комара 3,2 км/ч.

5. Укуси можуть викликати алергічну реакцію.

6. Самка комара відкладає 30-150 яєць кожні 2-3 дні. Яйце розвивається в дорослого комара протягом тижня.

І на додаток, хоботок комара знімок якого був зроблений через електронний мікроскоп:

                                                          

********************************************************************************************************************************************************

          Восьминоги чи восьмируки, чи може квадратнооко-трьохсердечні? ))

Довжина тіла восьминога разом з щупальцями залежно від вигляду може бути від декількох сантиметрів до шести метрів. Велика частина їх все-таки має довжину півметра. Найбільші мешкають біля берегів Британської Колумбії: там зустрічаються екземпляри вагою 15-23 кг і 2,5 м завдовжки, і лише щупальці. 

У восьминога не одне, а цілих три серця! Одне з них – головне, складається з шлуночку і двох передсердць, воно проганяє кров по всьому тілу. Інші два проштовхують її через жабра, а тому і називаються жабровими. А сама кров у цього морського мешканця – лише подумайте! – блакитна!!!

Восьминогів разом з кальмарами учені назвали приматами морів, оскільки серед молюсків вони самі високорозвинені. Спрути мають великий мозок, захищений хрящовою капсулою. Багато біологів вважають, що інтелект восьминога багато в чому схожий з розумом домашньої кішки. Це тварина володіє емоціями, кмітливістю, володіє дотиком і нюхом, має хорошу пам'ять і розрізняє геометричні фігури.

Восьминоги дуже добре бачать. На одному квадратному міліметрі сітківки ока у них близько 64 тис. сприймаючих зорових елементів. Бурий пігмент, наявний в сітківці, підвищує адаптацію до інтенсивності світла що змінюється, залежно від часу доби. Кришталик ока схожий на людський, а зіниці у них – прямокутні! Крім того, зорові аналізатори є і в присосках щупалець.

У восьминогів при собі ціла палітра засобів для зміни забарвлення тіла для маскування. Особливі клітки шкіри – хромотофори містять чорний, коричневий, червоний, помаранчевий і жовтий пігменти. Інші, ірідіоцисти,допомагають їм у разі чого стати фіолетовими, синіми, зеленими, а в разі чого, придбати металічний відтінок.

По теорії еволюції, інтелектом і психікою володіють лише теплокровні тварини. Восьминоги, не вступаючи в дискусію з людиною, самим своїм існуванням спростовують її. Так може, ми просто мало знаємо? І «скільки нам відкриттів дивних...» може припіднести вивчення цих підводних «інтелігентів»?))

******************************************************************************************************************************************************

5

Коментарі

Гість: Стиль-Стерва

116.05.09, 22:01

Это стоит времени на прочтение. Познавательно и интересно. Рекомендую подписатся в "Жизненый опыт". Пиши еще.

    218.05.09, 13:53Відповідь на 1 від Гість: Стиль-Стерва

      319.05.09, 14:59

      С началом тебя

        419.05.09, 19:23Відповідь на 3 від Диа_Hочка

        Дякую

          510.01.10, 15:14

            Гість: Alameida

            68.02.10, 11:34

            Тепер можна дізнатися, чому деякі люди є "улюбленцями" для комариків. На жаль (чи на щастя?), з комарами ми більш тісно знайомі, аніж з восьминогами. Пригадую пісеньку:"Палка, огуречик, получился человечек...а еще добавим ножек - получился осьминожек"... Тільки от треба ще додати два серця, і ще кілька деталей....
            Пишіть ще!