хочу сюди!
 

Наталія

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 40-45 років

кожен третій українець хоче емігрувати :(

  • 24.10.15, 18:09
аеропорт
Image copyrightGetty

Чи загрожує Україні хвиля еміграції, чи буде тепло в домівках українців протягом опалювального сезону та які політичні амбіції має новий прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо - в огляді українських тижневиків.

Україні загрожує еміграція?

Видання "Новое время" пише, що економічна криза та війна викликали нову хвилю міграції з України. Серед соціальних груп, налаштованих на еміграцію, – представники середнього класу, біженці з Донбасу, ті, хто ухиляється від мобілізації, та трудові мігранти.

"Події на сході країни та погіршення економічної ситуації, безумовно, мають вплив на рішення людей шукати кращого життя в іншому місці, зокрема за кордоном", - каже Олександр Жолудь, аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень.

Видання пише, що сьогодні кожен третій українець прагне виїхати закордон. А буде і більше, додає журнал, адже за останній час кількість людей, що хочуть виїхати на територію ЄС, зросла на 20-25%.

За даними опитування, проведеного цього року, близько трох млн планують знайти роботу за кордоном вже найближчим часом, а ще 34% мешканців України не проти працевлаштуватися за кордоном, але детально про це ще не думали, пише видання.

Але ситуація може дещо змінитися наступного року, каже пан Жолудь. Якщо не відновляться активні бойові дії а економіка почне зростати, за прогнозам МВФ, міграційні настрої дещо вщухнуть, каже експерт.

До зими готові

Українці можуть бути спокійні щодо опалювального сезону, адже газу має вистачити всім, запевнив голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв видання"Дзеркало тижня".

Ми маємо можливість як закуповувати російський газ, так і імпортувати з держав ЄС у реверсному напрямку. Крім того, у нас є внутрішній видобутокАндрій Коболєв, голова "Нафтогазу"

"Ми маємо можливість як закуповувати російський газ, так і імпортувати з держав ЄС у реверсному напрямку. Крім того, у нас є внутрішній видобуток", - цитує видання пана Коболєва.

За словами голови правління, наразі у підземних сховищах "Укртрансгазу" міститься 16,5 млрд кубометрів газу, а до кінця жовтня планують закачати ще 17 мільярдів. За умов раціонального використання палива, його має вистачити на весь опалювальний сезон, висловлює надію Коболєв.

Щодо газових відносин Києва з Донбасом та Кримом, то ситуація у цій сфері "заморожена". У ситуації з півостровом, "Нафтогаз" вимагатиме компенсації за втрачені активи.

Щодо Донецької та Луганської областей, то постачання газу на непідконтрольну Києву територію поки що не відбуваються.

"Ситуація там заморожена. Ми перебуваємо в дискусії з "Газпромом" про те, як ставитися до їхніх вимог оплатити газ, який вони нібито туди поставили. Жодних обсягів ми не можемо ні підтвердити, ні перевірити", - цитує видання пан Коболєва.

"Ми сподіваємося, що ця суперечка також буде вирішена в рамках Стокгольмського арбітражу, який має завершитися наступного року", - додав очільник "Нафтогазу".

Новоспечений канадський лідерДжастін ТрюдоImage copyrightEPA

Видання "Корреспондент" вивчає біографію нового прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо та його політичні амбіції.

Майкл Таннер, старший аналітик інституту САТО, каже, що ліберальна партія молодого та амбітного Джастіна Трюдо вперше за десять років отримала більшість в парламенті та буде формувати уряд.

За словами автора, новий прем’єр – син відомого канадського політика Пьєра Трюдо, який очолював уряд в 1970х роках, та будував свою політику на модернізації країни. Його син також обіцяє витрачати більше коштів на будівництво доріг та приділяти більше уваги екологічним проектам.

"Такий курс подобається виборцям, хоча незрозуміло, як він узгоджується з обіцянкою збільшити видобуток нафти з нафтоносних пісків на півночі країни", - каже Таннер.

Також новий прем’єр хоче запровадити податок для найбагатших громадян держави, а зібрані кошти скерувати на збалансування бюджету та підвищення соціальних виплат.

А ще Трюдо заявив, що канадська армія не буде приймати участь в військових операціях США на Близькому Сході.

Служба моніторингу ВВС

3

Коментарі