хочу сюди!
 

Марина

36 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-45 років

Влада не знає, у яку суму обійдуться

  • 22.02.15, 18:09
 взяті в Мінську-2 зобов'язання утримувати "ДНР/ЛНР"


Україна в Мінську поставила свій підпис під невідомим і ніким невивченим документом.

ДНР

В української влади на сьогодні не існує жодних розрахунків щодо виконання взятих на себе в Мінську-2зобов'язань щодо соціально-економічного забезпечення окупованих територій Донбасу.

Про це свідчать відповіді віце-прем'єр-міністра, міністра регіонального розвитку та ЖКГ Геннадія Зубка та міністра фінансів Наталії Яресько на офіційні запити DT.UA з проханням уточнити матеріальну ціну питання.

Мова про прийняття Україною на себе відповідальності за утримування окупованих територій, які вона абсолютно не контролює політично.

Так, до Комплексу заходів щодо виконання мінських угод, підписаного 12.02.2015 р. у Мінську, входить пункт 8, який указує на "визначення модальностей повного відновлення соціально-економічних зв'язків, включаючи соціальні перекази, такі як виплата пенсій та інші виплати (надходження й доходи, своєчасна оплата всіх комунальних рахунків, поновлення оподаткування в рамках правового поля України)".

У доповненні до документа є також пункт відповідно до Закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", який вказує не тільки на "можливість для центральних органів виконавчої влади укладати з відповідними органами місцевого самоврядування угоди щодо економічного, соціального й культурного розвитку окремих районів Донецької та Луганської областей", а й на те, що, "держава надає підтримку соціально-економічному розвитку окремих районів Донецької та Луганської областей".

Тому абсолютно логічно було насамперед уточнити, чи слід розуміти, що держава Україна бере на себе зобов'язання з соціально-економічного забезпечення (пенсії, заробітні плати, соціальні виплати) й відновлення державних об'єктів промислової та соціальної інфраструктури окупованих територій у повному обсязі.

Проте Геннадій Зубко, який курирує відновлювальний процес в Донбасі,  виявився вкрай небагатослівним: "На жаль, — повідомив DT.UA віце-прем'єр, — про виконання Мінських угод можна буде говорити тільки після того, як Російська Федерація припинить агресію проти України і почне виконувати ці угоди. Після того, як на Сході нашої країни настане справжній мир, я буду готовий дати вам розширене інтерв'ю і відповісти на всі поставлені вами запитання". 
Далі тут

2

Коментарі