хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Готуємося до Великодних свят

     

«Свято свят і торжество торжеств», — так називають Великдень  - свято перемоги добра над злом, світла — над темрявою, свято виходу з життя гріховного і знайдення життя вічного.

Вважається , що у Великодню ніч відкриті ворота до раю , а також відкриваються всі земні скарби, які світяться на землі чарівними вогниками, проте побачити їх може лише дуже мала дитина, помисли якої чисті.

Ой ти гілко, гілко вербова! На тобі зелена обнова. Ще холоднувато надворі, А ти вже в святечнім уборі.

     

Верба б”є, не я б”ю, За тиждень – Великдень! Уже недалечко Червоне яєчко. Лоза б”є, не я б”ю, За тиждень - Великдень! Будь здоровий, як вода, І багатий, як земля.

Невід’ємною частиною Великоднього свята є крашанки й писанки. Яйце — це символ весняного відродження природи, зародження життя, продовження роду.

П И С А Н К А 

Виводить мама дивним писачком, по білому яйці воскові взори. Мандрує писанка по мисочках, із цибулиним золотим узваром, з настоями на травах і корі, на веснянім і на осіннім зіллі – і писанка оранжево горить у філіграннім сплеті ліній.

  

То вже вона, як дивовижний світ, то вже дзвенить, як згусток сонця, буяють буйно квіти у росі, олені бродять в березневім соці. І стилізовані сплітаються сади у маєві густих обрамлень, мереживом найтоншим мерехтить геометричний космацький орнамент. І я поплив у світ дитячих мрій на білі колискові оболоні... Котились писанками ізгори ясні сонця у мамині долоні.        (Ігор Калинець)

      

            

6

Коментарі

анонім

15.04.09, 22:22

Понравилось про писанки

    26.04.09, 08:44Відповідь на 1 від анонім

    Дякую. Дуже приємно. Це те,що нас всіх
    об"єднує в одну велику сім"ю.

      Гість: sonichka

      36.04.09, 09:47

      замітка чудова, мені дуже подобаються польські пальми. В Кракові дуже красиві роблять, але тут на фото вони просто неймовірні, такі великі і кольорові . Вчора у Львові теж багато людей ходили з освяченими пальмами

        46.04.09, 20:52Відповідь на 3 від Гість: sonichka

        Це фото з конкурсу на кращу пальму. Мені дуже приємно , що на цьому сайті є людина, яка відчуває те, що я - і може належно оцінити.
        А вчора римо-католики святковали Пальмову неділю .
        Згідно з Біблією, саме цього дня Ісус увійшов до Єрусалиму . Народ вітав духовного визволителя пальмовими гілками, а Він усвідомлював, що прямує на вірну смерть заради спасіння всього людства.