Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Щодо польської толеранції...

  • 15.06.11, 09:40

З Інтернету огляд польських медіа для українських читачів

rp.pl » Wiadomoci » Opinie » Polska Tolerancja Nawiza do tradycji jagielloskiej, Ks. Tadeusz Isakowicz-Zaleski 29-10-2010

Продовжуючи традиції ягеллонів

Залізною засадою держави Ягеллонів, а пізніше також й виборних королів, була тореранція щодо усіх віровизнань та національностей  http://www.rp.pl/artykul/556469-Ks--Isakowicz--Nawiazac-do-tradycji.html autor: Radek Pasterski, rdo: Fotorzepa, ксьондз Тадеуш Ісакович-Залеский Перша Річпосполита на тлі релігійних воєн в Західній Європі (наприклад, Ніч Святого Варфоломія уві Франції чи Тридцятирічна Війна в Німеччині), - а, також, на тлі переслідування Жидів в багатьох країнах чи християн в османської імперії, - була оазою свободи і толеранції (терпимості – перекладач).   З цього приводу можемо пишатись й до дня сьогоднішнього. Край цієї засаді поклали розбори та чергові програні народні повстання. До ягеллонської традиції прямувала також Друга Річпосполита, шануючи права меншостей. Подібний стан існує й в Третій Речіпосполитої.
4

Коментарі

116.06.11, 13:21

Полонізація поневолених народів була як і в інших імперіях. Хай не чешуть.

    217.06.11, 12:09

    Оце співають! Дуже показовими в плані толерантного ставлення до українців є каральна експедиція на Гуцульщину і знущання над греко-католицькими священиками (1920-і роки). Ну, про пацифікацію мовчу — всі знають. Факти викликають тільки зневагу до Речіпосполитої. Повага може виникнути тоді, коли вони стануть, як Іван Павло II чи Америка у фільмі "500 народів", і скаже голосно, чітко, без загортання в папірчики, на цілий світ: так, ми чинили звірства. Ось такі і такі. Нам соромно за наших попередників, ми свідомі, що ці звірства спровокували акції помсти з боку принижуваних нами народів. Ми просимо вибачення за всі гріхи Речіпосполитої.
    А подібні публікації — лише ганьба для всієї нації.

      318.06.11, 05:18Відповідь на 2 від dytyna

      Оце співають! Дуже показовими в плані толерантного ставлення до українців є каральна експедиція на Гуцульщину і знущання над греко-католицькими священиками (1920-і роки). Ну, про пацифікацію мовчу...Авторові подяка за цікаві переклади!!!
      Дуже цікаво що діється у нас "за парканом"!!!
      Я, наприклад, завжди дивуюсь, як українським ЗМІ вдається ПРИХОВУВАТИ той шаленний антиукраїнський "галас", що лунає в Росії з кожного каналу по радіо та телебаченню. Супутникові канали ніби творять інші люди.
      Нажаль я не бачу ніде перекладів з румунської, болгарської, угорської мови...