О пользе российской пропаганды и Правом секторе

  • 17.08.14, 22:43
lol
Церковь Свидетелей Покращення



Буквально несколько дней назад из зоны АТО вернулся мой друг, один из наших свидетелей покращення, который отвозил очередную партию необходимых вещей собранных для солдат.
Во время передачи снабжения, разведка привела в штаб пойманную рашистскую диверсионно-разведывательную группу из нескольких человек. Таким образом мой друг стал невольным свидетелем допроса этих "товарищей". Но вот незадача, как не старались солдаты по хорошему разговорить рашистов, у них ничего не получилось. И пугали их, и прибить обещали, и затвор передергивали - ничего... Пока одному из разведчиков не пришла в голову, как оказалось, отличная мысль. Он берет боевика, снимает у него с глаз повязку и показывая пальцем на моего друга (одетого в кепку с Тризубом) говорит: - ты нам уже не нужен, вставай за тобой приехал человек из "Правого сектора", мы тебя отдаем им.
Что тут началось... Моментально, в буквальном смысле слова, боевик обмочился и начал орать: - я все скажу, не отдавайте меня правосекам!...
Через пару минут, как оказалось Донской казак, с мокрыми штанами, уже давал показания на себя и на своих "товарищей" по ДРГ, стрелявших накануне по солдатам из гранатометов.

updt: Звернення «правого сектору» до президента україни

  • 16.08.14, 23:30
Невже почалось?


ЗВЕРНЕННЯ ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ВІЙСЬКОВО-ПОЛІТИЧНОГО РУХУ «ПРАВИЙ СЕКТОР»

На сьогоднішній день поряд з відкритою агресією Росії активізувалася внутрішня контрреволюція. Її авангардом є реваншистські сили в МВС, у тому числі на найвищих посадах. Очолює бандитсько-міліцейське угруповання сепаратистський приспішник і московський ставленик генерал Євдокімов. Саме він та його прихвосні роблять все можливе аби знищити завоювання нашої Революції і прокласти шлях для сепаратистських та терористичних угрупувань на Київ.

Прикладом його бурхливої антиукраїнської діяльності є постійні намагання знищити добровольчий український рух основою якого є авангард Революції, а тепер і національно-визвольної війни – «Правий Сектор». Починаючи від знищення нашого побратима Олександра Музичка і до останніх подій в Стрию, Дніпропетровську, Києві та інших містах йде методична гра на руку сепаратистам та московським окупантам зі сторони міліції. Здаючи Крим, Донецьк та Луганськ, тисячами переходячи на сторону ворога, в той же час отримуючи зарплатню від держави, міліцейські тилові щурі борються з учасниками бойових дій по всій Україні.

Останніми тижнями міліцейські незаконні затримання, арешти, побиття, обшуки, вилучення здобутої в бою зброї, торкнулися десятків бійців Добровольчого Українського Корпусу «Правий Сектор». Користуючись тим, що переважна більшість бійців «Правого Сектора» веде безкомпромісну боротьбу на передовій ті, хто протистояв нам на Грушевського та Інститутській відчули свою безкарність і перейшли в контрнаступ.

У зв’язку з цим, ми звертаємося до Президента України Петра Порошенка із закликом негайно навести порядок у МВС, звільнивши одіозних представників антиукраїнських сил з посад в МВС та розпочати розслідування їх злочинної діяльності.

Також вимагаємо звільнення всіх затриманих, закриття всіх кримінальних проваджень проти бійців Добровольчого Українського Корпусу «Правий Сектор» та інших добровольчих підрозділів і повернення всієї незаконно вилученої зброї та транспорту в зону бойових дій.

У випадку невиконання наших вимог протягом 48 годин ми будемо змушені зняти всі наші підрозділи з лінії фронту, оголосити загальну мобілізацію резервних батальйонів та розпочати похід на Київ з метою проведення «швидких реформ» в МВС. Похідні колони «Правого Сектора» будуть йти в повному спорядженні.

Звертаємось до наших бойових побратимів з інших добровольчих підрозділів та частин Збройних Сил України, а також до всіх активістів революційного Майдану із закликом підтримати наші вимоги і нарешті навести лад в МВС.

Геть посібників терористів в міліцейських мундирах з української землі!

Слава Нації! Смерть ворогам!

16.08.2014 р.

Лідер «Правого Сектору» Дмитро ЯРОШ

Командир Добровольчого Українського Корпусу Андрій СТЕМПІЦЬКИЙ



Зважаючи на брудні інсинуації, і намагання вбити клин між Верховним головнокомандувачем і Добровольчим українським корпусом "Правий сектор", офіційно заявляю, що об'єктом нашого Звернення є наскрізь прогнила система МВС і один із сепаратистських приспішників - Євдокімов.

Тому, ми справді розраховуємо на те, що Президент поставить "на місце" розжирівших на хабарях, відкатах і крові українських воїнів "свиней" в міліцейських погонах.

Ми йому готові у цьому допомогти...

Mr.Brown Green

  • 16.08.14, 22:52
Реально круто, пронзительно до слез


Всього лише гіпотєза, но...

  • 16.08.14, 05:12


Свирид Опанасович

Сільська аналітіка, як передова наука сучасності, допускає разні форми наукового осмислення інформації, не обмежуючись лише гегелівською триадою теза - антитеза - синтез. Іногда полєзно повернуть все наоборот і проізвесті отсчет от обратного. Ілі примінить другі способи з багатого метологічного арсєнала, який стоіть на службі в сільської аналітіки.

Попробуєм поставить науковий експеримент і для цього берьом слєдующий набор інформації:

- туманна історія з конвоєм білих камазів.
- громко проанонсований ялтинський спіч Хуйла, який, однако, зійшов на циганський пшик, бо нічого доленосного він не сказав, хотя і войни не об'явив. Признав лише, шо Донецьк і Луганськ - то Україна, но там кривавий хаос і Росіє предпрвме срочні усілія для прекращенія кровопролітія.
- странна історія з руськой бронєколоной, яку зафіксірував британський журналіст і часть якої, по словам Пороха, вчора вночі унічтожила українська артілєрія.
- факт пересєченія колоною кордону подтвердив товаріщ Расмуссен із НАТО.
- товаріщ Порох переговорив з рядом мірових лідєров, які признали, шо такі да, колона була, Порох - молодець, а Хуйло - хуйло.
- істєрічні воплі Москви, шо ніякої колони на території України нема, Порох пиздить.

Як аналізірувать подобний набор, шоб в ітоге ми получили реалістичну картіну проісходящого?

Попробуєм зробити те, що ми ніколи не робили - повірим на хвильку заяві міністерства оборони Хуйлостана, що ніякої колони насправді не було. От не було її і всьо. І Порох таки пиздить.

Шо тагда?

Тагда получаєцця, шо Порох у зговорі з міровими лідєрами осуществляє проти Хуйла масштабну провокацію. Возможно, план етой провокації придумав даже не Порох - світлих голів серед советніків Обами і других мірових лідєрів хватає. Є кому придумати, є кому спланірувати і скоординувати усілія всіх ігроков етой операції. Но ето несущественні деталі, главне мірові лідєри дєйствують напрочуд скоординовано.

Єслі Хуйло позволяє собі бавитися в провокації з білим "гуманітарним конвоєм", то чому б не допустить, шо Запад рішив боротися з Хуйлом його же оружієм. Хуйло любить всякі кгбістські мульки і наївно полагає, шо він єдінственний в світі мастєр тайних операцій? Отлічно, каже Запад, щас ми тебе, Хуйло, трошки потроллим. Снімай штани і ставай рака. Ілі попробуй доказати, шо твоєі тєхніки в Україні нема.

Дід постоянно моніторить мірові ЗМі на доступних йому язиках і обращає вніманіє, шо історія з білим конвоєм та особенно з бронетехнікою получила в світі неожиданно широке освещеніє. Дідові френди, які живуть по всьому світу, сообщають діду, шо ця тема набула серйозного розголосу і в їхніх країнах. Зокрема в Італії і у Франції. Складуєцця враження, шо общественне мнєніє цих країн морально готують до якихось безпрецедентно жорстких санкцій проти Хуйлостана.

Одновременно Рада ЄС виступила сьогодні з жорсткою заявою, в якій говориться про готовність застосувати до Хуйлостана нові санкції, бо Хуйло не унімаєцця.

Все разом може означати лише одне - Хуйло Западу окончатєльно остогид. В ялтинській речі Хуйло должен був сказать чотко і внятно, шо война на сході України прекращається, всьо парні - по домам. Він це ніби і сказав, но якто без огонька і мляво. Ще й нагородив кучу дурниць про які його ніхто не питав. Запад остался поведєнієм Хуйла нєдоволєн, бо той не виполняє условій ігри. Йому ж після малазійського Боїнга було ясно сказано - слівай Новоросію і ми дадім тєбе вийти з цієї паскудної історіі сохранів ліцо. Хуйло нє сказав "нєт" і Запад рішив, шо Хуйло условія прінял. Но Хуйло вместо енергічних мер по прекращенію хуйні на востоке України начав тянуть резіну. Хотя Буки засилать уже боїцця, од гріха подальше.

Окончатєльно розчарувавшись у пацієнті мірові дохтора, відімо рішили, шо пора пріменіть до Вови інтенсивну терапію. І рішили це давно. Но спусковий гачок нажав сам Хуйло, бо в Ялті його спіч показався міровим лідєрам нєдостаточно убедітєльним. Ну і білий конвой всіх окончатєльно достав. Да, з конвоєм Хуйло перестарався і переграв сам себе.

Дід повторяє - це лише гіпотєза. Но гіпотєза заслуговує на увагу, поскольку множество других дєталєй удачно лягають в цю мозаїку і між ними вирисовується логічна взаімосвязь.

Например, колону бронєтєхніки обнаружив журналіст. Хотя над Донбасом вже півроку висять всі спутніки США, які рассматрюють всі кустіки чуть лі не під мікроскопом. Провести колону нєзамеченной нереально. Та і наша разведка не дрімає і не раз приятно удівляла діда своєю профпригодностью. Но нєзавісімий журналіст, як істочнік первоначальной інформації - дуже удачна фігура іменно для запуска подобной провокації проти Хуйла.

Ідьом дальше. Реакція Пороха і мірових лідєрів, НАТО, Совета ЄС поразітєльно оперативна і синхронна. Таке ощущеніє, шо заздалегідь готувалися виступить хором і возможно даже репетірували ролі.

Сьогоднішній візит в Сочі президента Фінляндії. В інтернеті тіки лінивий не писав про того падлєца, який прогибаєцця перед Хуйлом. Но діду якто трудно собі представити, шо іменно Фінляндія стала слабим звеном в ЄС. Фінляндія сама була в подобном, або даже хужем положенії, коли в 1939 году Сталін двинув на фіннів свої армади. А слово "рюскі" до цих пір щитаєцця у фіннів лайливим і оскорбітєльним. І чому б не допустити, шо фінський презідєнт в ці хвилини за чашкой чая не розказує Хуйлу, шо іменно його чекає в случає єслі он нємедлєнно не прекратить творить хуйню.

Бо кого ж іще посилать до Хуйла, достаточно авторитетного лідера держави, шоб Хуйло його вислухав і поняв, шо той не пиздить, а діло каже? Обама не поїде. У бідної Меркель на Хуйла вже ідіосинкразія. Поляка Хуйло не восприйме, бо поляки дуже радикально настроєні. Полунейтральний фін - подходяща фігура для ролі емісара.

Іще раз, втретє - це тільки дідова гіпотєза. Но єслі все так і Запад дійсно хором бреше про бронеколону та розворачує проти Хуйла масштабну провокацію - чи дід їх за це осужда? Дід - людина високих моральних принципів. Но в етом конкретном случає не щитає брехню великим гріхом.

Остаємся хладнокровними і сильними. Спокойно наблюдаєм.

А ви знаєте із-за чого Генка попав на войну?

  • 16.08.14, 00:44

Світлана Яремчук

А ви знаєте із-за чого Генка попав на войну?
Із-за сильного увлєчєнія женщінами.

Ну як сильного. 

Вопше-то Генка жонатий. І його жінка Оксана знає його як облубленого.

Знає де його шукать в случаі задєржки. 
Коли, де саме і кому саме Генка "закидав крендєля". В цьом случаі Оксана поблажлива і не дуже строїть чоловіка.
Но, єслі, - не дай Бог! - якась курва строїла глазки її Генці - це був повний Армагедон. Тоді "курва" тягалась за коси по улиці. А у Генки було набите око. 
Обично два.

Но послєдній раз, по мнєнію Генки, случилась повна несправедливость.

До Люськи з "Продмага" приїхала плем'яниця.
З самого Києва.
Ну, як з самого.
Генка зразу поняв, що вона далі Окружної в Києві не була.
Дуже вже вихиляла тощою сракою. 
І нагло улибалась.

Генка даже не особо з нею поговорив.

Так тіки першу удочку закинув.
Даже не сильно старався.

І тута наскочила Оксана.
Ну, падло якесь здало. Хіба нє?

Генка получав зразу. Око моментально залипло. Оксана била влучно і мовчки.
Люськіну плем'яницю викинула з кафешки і та летіла через дорогу. 
Генкин лєпший дружечок Колька тіки встиг сказать: "Йоптєть!" І пригнуться.

А потом Генка получив в друге око.
І чого-то зразу після цього в нього случилась велика обіда.
Мо, з-за того шо даже не встиг випить. Так тіки, сто грам з Колькою після установки нової лавочки.

А мо з-за того, шо ця Люськіна плем'яниця вопше не в його вкусі - дуже тоща. І шльондра.

А мо йому надоїло, шо Оксана його страшно ревнує? 
А він просто любить потрендіть, повидєлуваться і позагравать.

Любить же він всьо-равно свою ревниву і тяжку на руку Оксану.

Ця обіда заплила йому через очі в серце.
І йому запекло. Сильно. І наче шото всередині обірвалося.

Днів через три, коли синяки трохи зійшли, а Оксана оп'ять стала тихою і спокойною, Генка рішив.

Поїхав, як обично, на діжурство в Києв.
А там - в добровольчєский батальйон. Дружечок Колька і адрес підказав. 

Генка давно вже думав на войну податься. А тут ше й повод жизнєнний подвернувся.

В батальйоні Генка комісію пройшов. Потом п'ять днів подготовки. Служба в армії пригодилась. Понятно, шо вже сильно хекав, коли бігав. Но, зато, в цель попадав харашо.

А потом їх якось бистро укомплєктовали і одправили на Харьков.
А оттуда - на Донбас.
Генка до того времені почті з усіма в батальйоні перезнакомився. Бо був балакучий і незлобливий. І всігда при ньом були сігарєти і який-то анєкдот про запас.

Перший тиждень в городі вони якось спокойно стояли.
До ларьков виходили курива купить. 
Канєшно, Генка там двох краль надибав. Неулибчивих і переляканих. 

Генка роззнакомився. Вони йому розказували, де ховалися під час бомбьожки, як сначала гроші кончились, а потом продукти. Як сильно бомбили два останні дні, поки батальйон не взяв город.

Генчине серце щеміло, бо був він сердобольний і щирий. 
Жалько, шо задержували оплату, а так би він дівчатам шото підкинув.

А потом вони потроху робили вилазки, чистили райони. Бо тих сепаратістов - як грибів. Не видно, а стріляють.
Ну, й хлопці в отвєт стріляють.
Попадають.
І наводчіков ловлять, і развєдчіков. Почті всі наркомани. Бо їх як пару днів в подвалі подержать, то такий ґвалт начинається, шо страшне.

А потом якось під утро батальйон подняли.
Бистро об'явили наступлєніє, взводам - конкретні задачі.
По машинах, бетеерах - і рушили.

Генкин взвод заходив через центральну дорогу, де стояли красіві букви з названієм города.
В полосі за деревами ожидали зачистки нашою артілєрією. Шоб потом наступать.
Тихо.

Сиділи ждали. 
Тихо.

І тут почалась стрільба. Там, де дожні буди хлопці заходить лівим флангом.

Комвзвода маякнув "В наступлєніє!".

Хлопці - і Генка - з бєшеним калатанням в грудях скочили.

І тут почали стрілять. Тіки не з нашою сторони, а зі сторони ополченців.
Із-за красівих букв почали стрілять з гранатометів. 

"Блять, а де зачистка?" - успів подумають Генка.
Далі тіки думав, куди падать.

Снайпер почав знімать хлопців. 
Генка бачив боковим зрєнієм, як упав Саня-Пушка. Обличчям в землю. Генка не встиг даже повернуться до нього. А Ванька Малий кинувся, - теля неопитне! - і його тоже снайпер зняв.
І Генка наче почув той вистрєл. Хотя конєшно, не чув.
Бо навкруги громихало, бахкало, стріляло.

Но, Генка засьок того снайпера. У крайньому кущі біля букви "А" заворушилося листя.
Тоді Генка прицілився і дав очередь туда з калаша. 
А потом ше.

І тоді Маяк - комвзвода махнув на прорив.
І вони рвонули.
Почті шо добігли до букв.

А за кущами їх ждали.
Шоб підпустить поближче.

А потом опять почали стрілять з гранатомьотов.
Знов хтось збоку впав.
Кабан. Живий.
Генка з Христофором затягли його за плиту.

Подорвали бетеера.
Потом Маяк з матюками "Де зачистка, блять?!" скомандував одходить.

А як же хлопцям одойти? Еж не поповзеш як рак? Положать усіх.

Тоді Генка сказав оставить йому ше два автомата.
"Прикриваю" - сказав.

Він і не поняв чого він то сказав. Но вже заняв позицію.

А з Генкой Поляк заліг. Новий Генкин воєнний друг.
Поки вони засаду з калашів поливали, хлопці встигли з подбитого бетеера всіх витягти. З них двох ранєних. Кабана тоже забрали.

Тіки недовго Генка з Поляком стріляли.
Попали в них. Поляка зразу вбило. А Генці тіки руку одорвало. 
І він зразу одключився.

А потом одкривав очі і наче його в чомусь везли.
А потом уже проснувся в палаті.

І Оксана рядом сиділа.

Вона вже давно його шукала. 
Ше коли він з діжурства не вернувся, вона поняла, шо діло нечисте.
Ше й Люськіна плем'яниця в Києв дременула.
Оксана рвонула до Генки на роботу. Начальник сказав, шо Генка забрав документи.

А потом через п'ять днів приперся Колька на полусогнутих.
І сказав про батальйон.

І тоді в Оксани все всередині похололо.
І руки опустились.
Своїми великими грудьми вона прижала Кольку до забора.
- Адрес? - коротко спитала Оксана.

З-за грудей Колька ледве визирав і дихав.
І моментально дав адрес. Ше й розказав як їхать.

Оксана пішла до хати.
Потом повернулась і спитала:
- А ти чого друга самого одпустив? Сцикло!

В Києві вона Генку не поймала. Трохи опоздала.
І ніякі сльози не помогли нічого розузнать.

Тоді Оксана з синами почали цілодобово слідкувать за новостями. 

І вже не було покою в їхній хаті. 
Тіки новості-новості-новості. І за кожним "наступають", "звільнили", "поранили" вона старалась розгледіть свого шалопая Генку.

Про "вбито" Оксана даже не могла думать. У неї зразу терпло все тіло і вона наче не могла дихать.

А потом позвонив командір батальйона. І Оксана помчалась у Харків.

Генка лежав ше біліший, ніж подушка.
Даже його чорні очі не блищали як раньше.

"Живий!" - подумала Оксана.
"Живий!" - ше разів двадцять проговорила собі.

Помовчали.

Оксана почала розпаковувать сумку.

- А хто ж тепер Лиску доїтиме? - запитав Генка.
- Андрюшка вже навчився. Получаєцця, - буденно сказала Оксана і розгорнула судок з варениками.

Генці одорвало не всю руку. Трохи осталось. 
Недавно його перевели в Києв на реабілітацію.
Оксана казала, потом будуть рішать вопрос з протезом.

А ше Генці вручили медаль. За хоробрість. Так і сказали. 
По цьому случаю приїжжав якийся важний замєстітєль. Чи то міністра, чи то Президента. 
Генка не розобрав.

Привіз медаль в коробці і приказ, підписаний Президентом.

Тоді Генка подзвонив своєму дружечку Кольці.
Той приїхав.
Вони в парку бігом цю медаль обмили, бо іначє нельзя.
А потом охрана Кольку вигнала. 
А Генку позвали до главврача.

Тіки Генка до главврача не пішов. 
Пішов на пост до медсестер.
Поговорить.

А ви шо подумали?



Сросшиеся ватой.

  • 15.08.14, 23:03
Меня чуть родимчик не схватил)))))))


Скалапендра - жива й здорова

  • 15.08.14, 19:10



Дослідник Чепінога

СКАЛАПЄНДРА – жива й здорова, і вам всім прівєт од неї! Регулярно приходить в умивальник і живе там собі пріпєваючи… Вчора прийшла не сама, й не з дочер’ю (бо ту я вже узнаю по походкє)… Судя по размєру і общим обтіканіям – прийшла з новим парньом. Накачаний

такий, загорілий, наглий… Возможно, в очках “Рей Бен” і в плавках, з бокалом “Кампарі” в волохатих лапах… Дочку не взяли навєрно, шоб не шокірувать молоде созданіє. Бо секс в умивальнику між двома скалапєндрами - то дуже опасно для нєокрєпшего ума і незиблімої юності. Шо з неї виросте в такому случаї?... (це риторичне питання було)

Скалапєндр заглядав в саму глубину раковини - отчаянний пацан… А може просто вийобувався перед бабою… А потом лежав на скалапендрисі і щекотав її руками… Хіхікала…

Але скалапєндра – то таке. Ми вчора з кумом чуть не унічтожили цілу цивілізацію. Случайно… Цивілізацію муравйов…

Бо варили плов, і по цій причині кинули у вогонь велику дровину. А там, оказується жила якась мурав’їна община з давніх давен. Вони конєшно не винуваті, шо там поселилися, бо це їхня родіна, яку не вибирають. Ну й ми з кумом тоже не винуваті, бо нам плов був нужен. Спеціально на мурав’їв войною ми не йшли конєшно…

Оказавшись в кострі, мурав’ї страшно розстроїлися і почали немедлєнну евакуацію… Організовані і дуже соціальні животні… Тікали вони не просто так, а шось ше й носили в руках, шоб спасти із плам’я самоє дорогоє. Роздивиться, шо саме вони спасали мені не удалося. Але, думаю, шось тіпа – бойового знамєні, архівов і серверов з ідєнтіфікаціонними кодами… Один муравей точно ніс сейф в обох своїх руках, - я бачив… Він його не кинув даже коли огонь підкрався в непосрєдственну блізость до нього… Отвєтственний. Думаю, якусь награду йому должни дать. Орден, або хоча б похвальну грамоту…

Витягнуть дровину з огня у нас не вийшло, бо вже сильно горіло. Але ми поклали їм вітку дерева і вони по ній перейшли на мирну територію. Конєшно, без жертв не обійшлося, ну основна маса населення врятувалася. Вони сразу начали строїть новий дом і нову страну в новій дровині. Ми на на ній хрестик намалювали, шоб в следующий раз їх не спалить, бо другої мірової вони можуть не пережить, особенно коли плов вариться і отвлікаться од цього занятія категорично не рекомендується…

Одною із перших мурав’ї винесли матку з крилами… Вона дивилася на нас глазами, полними отчаяння. Думаю, шо вона шось казала тіпа, будьте ви прокляти, хвашисти прокляті… - Та успокойся, - кажу, - мать Тереза, пля. Жива ж ти! - а це саме главне…

В качестві компенсації ми з кумом насипали їм горку сахару коло нового дома… І мурав’ї сразу понесли його в хату… Гуманітарний конвой, бля…



Путешествие дилетанта. Репортаж с востока Украины.

  • 15.08.14, 04:34


Эпиграф: "Добраться до места оказалось непросто." НЕПРОСТО! Не "не просто", а НЕПРОСТО, блять! Руки Вам целовать, Андрей Вадимович,- чуть ли не последнему грамотному россиянину.

«Что заставило вас отправиться в эту поездку?»

Все без исключения журналисты начинали с этого вопроса.

Ну, во-первых, меня попросили спеть для беженцев. А беженцы — это всегда горе, где бы они ни находились. Поэтому помогать им надо. Во-вторых, единственный способ составить собственное мнение о происходящем — увидеть это собственными глазами. Особенно применительно к событиям на Украине.

Добраться до места оказалось непросто. Место расположено в Донецкой области, в ста двадцати километрах от Харькова, в окрестностях Святогорского монастыря. Воздушное пространство закрыто, в Харьков самолеты из Москвы не летают, из Киева — через раз. Поэтому лечу до Белгорода, далее на машине через границу до Харькова. Недалеко.

Границу (и нашу, и украинскую) проходим, вопреки ожиданиям, очень быстро и доброжелательно. Через час мы уже в Харькове.

Честно говоря, последний раз я был в Харькове полтора года назад, когда никакой войной еще и не пахло. И очень боялся увидеть знаки этой войны в нем сегодня — она шла совсем неподалеку, в ста километрах. Я не увидел ничего: афиши концертов, рестораны, кафе, по улицам гуляют нарядные девушки — Харьков как Харьков. В гостинице меня передают волонтеру, который теперь отвечает за мою транспортировку. В миру он бизнесмен, занимается сельским хозяйством. Назовем его Дмитрий. Мы пересаживаемся в другую машину, на переднем сиденье — человек с коротким АКМом. Становится немного не по себе. Нет-нет, все в порядке, в местах, куда мы едем, боевые действия закончились три недели назад, но они должны перестраховаться, быть готовы к любой провокации. Война.

Едем по потрясающе красивым местам — поля зрелых подсолнухов до горизонта. Будут убирать? Будут.

Волонтеры — удивительные люди. Одна общая беда собирает людей разных профессий, разного возраста. Они работают сами по себе — государство им не мешает, но и не помогает. И им удается сделать то, что не могут сделать другие. Им не преграда ни минные поля, ни блокпосты. Впрочем, на блокпостах их знают в лицо и пропускают без разговоров. Они выводят беженцев из зоны боевых действий, помогают им с расселением, собирают для них гуманитарную помощь. Из последнего боя на гражданской машине вывезли раненых, пока военные чухались.

Дмитрий жалуется, что украинские средства массовой информации проигрывают российским информационную войну. Наши тоже подвирают, говорит он. Но наши приукрашивают реальность, а ваши занимаются пропагандой, врут от вольного. И оказывается, полуправда не работает, а пропаганда — на все сто.

Интересное наблюдение. Умничка Геббельс.

Спрашиваю Дмитрия, когда, по его мнению, закончится война. При самом благоприятном стечении обстоятельств — к зиме, но это очень маловероятно. Вообще настроен он совсем не оптимистично. Я осторожно спрашиваю: а почему бы в конце концов не отгородиться забором, и пусть они живут своей республикой? Он грустно смотрит на меня и говорит: они не остановятся. Их первое условие: уберите оружие, отойдите. Армия один раз попробовала — они сразу ломанулись вперед.

Волонтеры очень не любят сепаратистов. Пресловутых фашистов они тоже очень не любят, называют ушлепками. Большой любви и веры к новому президенту я также не заметил.

Поди разберись.

Кстати, результаты крымского референдума (по мнению Дмитрия) — вовсе не боязнь этих самых фашистов, которых в Крыму отродясь не было, просто очень их достали донецкие хозяева. Творили что хотели. Ну, положим, я еще года за два до Майдана имел счастье наблюдать действия братвы Януковича в Днепропетровске — отбирали все, что нравится: рестораны, предприятия. Нагло, ничего не боясь.

Мы въезжаем в Славянск. Замечаю, что все вокруг произносят это название с ударением на первый слог — СлАвянск (а по-украински будет вообще Сло’вяньск — тоже на первый). А почему у нас по телевизору — СлавЯнск? Так это же мудрый пиар, говорят мне, СлавЯнск, славянский мир, единое пространство…

Действительно, мудро.

Ребята хотят показать мне, как восстановили город за три недели — это и их работа. Действительно, в самом городе все в порядке, только воронки на мостовой, напоминающие открытые люки, еще не заделали. Завалы разгребли, мусор убрали. На центральной площади бьет фонтан, из репродукторов играет музыка, дети катаются на педальных автомобильчиках. Две девушки кидаются ко мне фотографироваться. Одна из них оказывается сотрудником психологической службы. Нет, конечно не так все хорошо. Но люди возвращаются в дома. Здесь — кончилось.

А вот на окраинах картина жутковатая: взорванные дома, завод, мост, обрушившийся в реку. Здесь гибли люди. С обеих сторон. Не придумало еще человечество оружия, которое поражает противника и оставляет нетронутым здание, в котором он укрылся. Смотреть на это очень тяжело, потому что это не кино. Справа от взорванного моста наведен новый, пока понтонный. По нему переезжаем реку и двигаемся в сторону Святогорского монастыря. Дмитрий рассказывает, что на территории Украины сейчас более ста тысяч беженцев с юго-востока: они и в Киеве, и в Харькове, и во Львове, и в Ивано-Франковске, где их, кстати, никто не режет. В окрестностях Святогорска — около двадцати тысяч, в основном по пионерлагерям.

Монастырь — четвертая святыня Украины, с древней и богатой историей. Стена его повторяет изгиб склона горы над рекой, это невероятно красиво. Мне приходит в голову, что религиозные различия всегда помогали политикам ссорить народы — на протяжении всей истории. Единая вера тем не менее что-то не очень помогает их помирить. А если над верой приоритетна политика, то какая же это, к черту, вера?

Мы почти бегом прорываемся через толпу людей — все ждут артистов, со мной приехали украинские звезды, я узнаю Машу Гойю — она пела в программе «Голос». Мне дают гитару, я выхожу на сцену и замираю: зал переполнен детьми. То есть в нем одни дети — где-то от восьми до четырнадцати лет, между ними кое-где видны молодые то ли мамы, то ли воспитательницы. Начинаю лихорадочно вспоминать: а были у меня детские песни? И решаю ничего не менять.

Принимали — что вам сказать? Мне давно так не хлопали.

Эти дети три недели назад сидели в подвалах под бомбежкой. Потом со многими работали психологи. И вот сейчас я видел на их лицах радость. И они снова были обычными детьми.

Не знаю я, как про это написать.

В общем, я сделал то, что был должен. В сентябре буду опять петь для беженцев — уже в Москве.

Из обратной дороги запомнился какой-то особенно унизительный шмон в московском аэропорту — через самую узкую дверцу, через два паспортных контроля.

Что поделаешь — война.





"ПЛАНЕТА ДУРЬ" (або просто – ні про шо)

  • 14.08.14, 01:15



Вчора увечері влаштували колективний просмотр фільма на свіжому повітрі. Дивилися радянський фільм 1961 року “Планета бурь”… Це – повний пістєц! Воно, конєшно, на той час фільм був мабуть ефектним і крутезним. Спецефекти і всяке таке… Але сьогодні коли його дивишися, то можна ноги обісцяти від сміху… Я його називаю “Планета Дурь”… Краще його дивитися сильно укуреним, але якщо гарно випить – то теж нічого так…

Сюжет незатєйлівий: залізні й покрашені космічеські кораблі з космонавтами на борту, які вдягнуті в костюми сварщиків, вирушають на планету Венера з просвєтітєльской місієй… В них є планшети, як ото в совєцьких офіцерів у войну були, і всякі інші приспособленія, тіпа нанопласкогубці, або літающий модуль, зроблений з горбатого “Запорожця”… Ще по Венері бігають всякі горбатів годзілли в платтячках, повзають картонні крокоділи і літають птеродактилі… Начинаються сраженія, в яких побіждають люди. Птеродактиля розстріляли з автомата і мені його було жалко, бо в нього красіво світилися глаза лампочками. І ще там був робот Джон, похожий на престарілого підараса… Короче, нема ніякого смисла цей фільм переказувать, треба самому дивиться. Чєловєчность і совєцькі ідеали в ітогє побєждають, короче…

Треба ще буде “Годзіллу” передивиться, оту саму першу, американську. Також дуже смішно…

Кстаті про “Годзіллу”. Минулого року восени я в Парижі купив футболку “Лакост”, на якій було ізображено сраженіє між хорошою зеленою Годзіллою, похожою на крокоділа Гєну, і іскуственною залізною Годзіллою, яку зробили люди… На футболці хороша Годзіла якраз кусає погану Годзіллу за лапу. Ми з кумом тоді вирішили, що це поєдинок Клічка і Януковича (бо ніякого Майдану тоді ще не було й близько)…

Так от. Я про це вже забув, але мій хресник вчора мені про це нагадав. Віталік, - питає він у мене, а ота Хорошая Годзілла тогда победила? – Та не тільки победіла кажу, а даже стала мером Києва. - А плохая? – А плохая кажу, втекла в Ростов, скатіна. – А она не сдохла? – Та, за моїми даними, кажу, - ще не здохла, але сподіваюсь, шо довго не протягне…

Ну і ще ми вчора трохи випили, разумєєтса…

Приїхав давній товариш з Франції, якого звати Ізраїль, або просто “Ізя”. Він народився в Чернівцях, але потім емігрував до Ізраїля, служив там офіцером, воював, а потім переїхав до Парижу і зараз займається якимись комп’ютерними технологіями…

Ізя, питаю я в нього, - Чернівці, звісно ж, город не самий антисемітський, але все одно: що керувало твоїм батьком, який назвав сина в Радянському Союзі демонстративно вражеським ім’ям Ізраїль? Батька, до речі, звати вполнє прілічно – Максим… - А батько так мене назвав, каже Ізя, - щоб отрєзать путі к отступлєнію і навіки ссібаться із етой дурацкой страни під названієм СССР… “Я тебя так назвал Ізраиль, - казав він йому, - чтоби ти понімал, что с таким именем жить в етой стране очень сложно і треба тікать…” От-так от Ізя був іспользуваний в целях бєгства от тоталітаризма. Кавер-версія єврейського “Тараса Бульби”…

Ізя розказав ще одну забавну історію. Його мати давно працювала в якійсь лабораторії, що вивчала вплив радіації на живой організм. В качестві подслєдственних в лабораторії работали хом’яки. Ізіна мама періодично приносила дитині цих хом’яків додому в воспітатєльних целях. Про великий вплив і згубний вплив радіації тоді ще не зовсім знали. То Ізіні хом’яки, що нахваталися радіації по самі гланди, дуже бистро дохли… Кожного понеділка в мене був новий хом’як, - каже Ізя, - який до кінця тижня віддавав душу якомусь своєму хом’ячому богові… А Ізя виріс в окруженії радіоактивних хом’яків…

Після того, як ми випили за дружбу, за любов, за баб, за бандерівсько-жидівське братство, за побєду, за те щоб сдох Путін і за всякі інші разні вешчі, то Ізя предложив креативний і неожиданний тост. А давайте, вип’ємо за водку, - каже Ізя!

О! Кажу, мені подобається такий польот мислі… Правда, за водку я пить не хочу, а от за горілку с удовольствієм вип’ю…

Ну, да, каже, Ізя. Конєшно за горілку… Ізвіняюся…


Дослідник Чепінога