Профіль

Лёва80

Лёва80

Україна, Вінниця

Рейтинг в розділі:

Останні статті

Не бухайте!

  • 12.12.08, 13:07

ВОДКА ЭТО ВРАГ


9%, 2 голоси

14%, 3 голоси

77%, 17 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

колобок смотрит из окна с горечью и тоскою

  • 11.12.08, 17:03

Колобок смотрит из окна с горечью и тоскою. Сделав неловкое движение за токарным станком, он получил производственную травму, и врачи приделали ему протезы. Колобок скучает по заводу, по своей бригаде, по ярким извивам металлической стружки." (pdrs.dp.ua)

кто помирит Украину с Росией

  • 10.12.08, 21:13


10%, 3 голоси

65%, 20 голосів

26%, 8 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Про Сталина продолжение

  • 07.12.08, 18:06





   
Настоятель храму Святої рівноапостольної княгині Ольги в передмісті Санкт-Петербурга якийсь час назад виставив у церкві ікону, на якій блаженна Матрена Московська благословляє "батька всіх народів" на ратний подвиг - боротьбу з фашистськими загарбниками. Згідно з легендами, Сталін кілька разів зустрічався з Матреною і радився з нею.

Формально ікона не містить порушень церковного канону, оскільки над головою радянського лідера немає обов'язкового для зображень святих німба - він зображений лише як учасник дії. Однак за церковними правилами, в храмі не можна виставляти образи навіть неканонізованих святих, не кажучи про політичних діячів, саме відношення яких до релігії викликає сумніви. Критики ж такої позиції стверджують, що в зображенні мирян на іконах немає нічого негожого і вказують на використовування в церковному живописі образів нечистої сили.

Священика покарають за ікону зі Сталіним

Глава місіонерського відділу єпархії протоієрей Олександр Будников відзначає, що на совісті Сталіна "мільйони замучених і розстріляних в роки репресій, серед них - сотні тисяч священнослужителів ".

"Це він, Сталін, наказав знищити храм Христа Спасителя і сам стояв і дивився, як відбувалося знищення святині. Якщо зображати Сталіна, то тільки як головного гонителя Церкви післявоєнного періоду", - вважає представник пітерської єпархії.

Виставлений в Стрельне образ викликав подив і серед прихожан храму, які відмовилися прикладатися до ікони. У зв'язку з протестами віруючих батько Євстафій був змушений перенести картину до себе додому.

Сам ігумен відстоює своє рішення: "Що б не казали, але для мене Сталін - батько. І я не хочу зраджувати його". На думку священика, Сталін, хоча і очолював атеїстичну державу, але був глибоко віруючою людиною.

відео

Как вам Памела?

  • 26.11.08, 19:34

Памела Андерсон на пляже

56%, 5 голосів

44%, 4 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
Сторінки:
1
2
попередня
наступна